Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By g8777
#474784 Κατσε να γελασουμε τωρα. Ποιες ειναι οι " απαρχαιωμένες αντιλήψεις και μηδενική έρευνα αγοράς." ;; :lol: :lol:

Εγω μια ξερω. Αυτη που σε κανει να αγοραζεις σηματακι να ναι και ο,τι να ναι. :s_roses
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
Asimov έγραψε:Το Pulsar είναι πολύ φτηνότερο από το Leon (1500 ευρώ) και το Focus συνολικά καλύτερο αυτοκίνητο (και λίγο φτηνότερο).
Το Astra έχει καλύτερο diesel μοτέρ (και καλύτερες συμφωνίες με τις εταιρείες leasing φαντάζομαι).

Άμα το Focus είναι καλύτερο αυτοκίνητο από το Leon, εγώ είμαι πρωτότοκος του Σάββα Θεοδωρίδη.

Αυτό με το Astra δεν ισχύει. Τουλάχιστον όχι σε Hertz, Avis και Leaseplan που έχω καθημερινή εικόνα.

Νίκος Παππάς έγραψε:Εδω και τουλαχιστον 20 χρονια μην πω 30, ετσι αντιμετωπιζει ο περισσοτερος κοσμος την αγορα του αυτοκινητου.
Μαλιστα τα τελευταια 10 και οι αντιπροσωπειες αυτοκινητων το κανουν αυτο. Πουλανε το προιον σαν να πουλανε τηλεορασεις - κινητα.

Μην βλεπεις που εδω μεσα το βλεπουμε αλλιως.
Οι μισοι μου γνωστοι θεωρουν ρισκο πχ, την αγορα τουρμπο κυβισμου 1-1,2 λιτρων γιατι ειναι μικρα μοτερ πουσαρισμενα να βγαλουν αλογα κλπ που καποιοι τα ελεγαν το '80

Ευτυχως που σημερα δεν υπαρχουν κακα αυτοκινητα, οπως παλια.

Προφανώς και ισχύουν όλα αυτά, όπως επίσης και προφανώς είναι εντελώς λάθος. 3η φορά που θα αναφέρω...ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ. :lol: Το εντυπωσιακό είναι ότι ουδείς δείχνει την παραμικρή διάθεση να ενημερωθεί λίγο καλύτερα για κάτι με τέτοιο κόστος με το οποίο θα συμβιώσει για 5-10-15 χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
Νίκος Παππάς έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:
η οτι ενας ευχαριστημενος κατοχος μιας μαρκας παει πιο ευκολα στο επομενο μοντελο παρα σε αλλο αγνωστο και ειναι γνωστο οτι οι Opel, Nissan, Renault πουλουσαν περισσοτερα απο την Seat.

Αυτό ακριβώς εννοώ όταν αναφέρω απαρχαιωμένες αντιλήψεις και μηδενική έρευνα αγοράς. Ψωνίζουμε αμάξι όπως απορρυπαντικό στο sm. Αυτό ξέρουμε, αυτό εμπιστευόμαστε.

Εδω και τουλαχιστον 20 χρονια μην πω 30, ετσι αντιμετωπιζει ο περισσοτερος κοσμος την αγορα του αυτοκινητου.
Μαλιστα τα τελευταια 10 και οι αντιπροσωπειες αυτοκινητων το κανουν αυτο. Πουλανε το προιον σαν να πουλανε τηλεορασεις - κινητα.

Μην βλεπεις που εδω μεσα το βλεπουμε αλλιως.
Οι μισοι μου γνωστοι θεωρουν ρισκο πχ, την αγορα τουρμπο κυβισμου 1-1,2 λιτρων γιατι ειναι μικρα μοτερ πουσαρισμενα να βγαλουν αλογα κλπ που καποιοι τα ελεγαν το '80

Ευτυχως που σημερα δεν υπαρχουν κακα αυτοκινητα, οπως παλια.
Είναι πολυπαραγοντικο το ζήτημα, στην επαρχία πχ παίζει πολύ και η άμεση σχέση /γνωριμια με τον εκάστοτε αντιπρόσωπο. Μια περίοδο από το 90 κάτι μέχρι προ κρίσεως ένας συγχωριανός μου είχε την αντιπροσωπεία της Citroen , με αποτέλεσμα να έχει γεμίσει το χωριό ax, saxo, xsara , c2,c4. Επίσης υπάρχει η οικογενειακή παράδοση, έχω γνωστή οικογένεια που ξεκινώντας από ένα 19 που είχε ο πατέρας , εχουν αυτή τη στιγμή 5 Renault...

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
belgarion έγραψε:Είναι πολυπαραγοντικο το ζήτημα, στην επαρχία πχ παίζει πολύ και η άμεση σχέση /γνωριμια με τον εκάστοτε αντιπρόσωπο. Μια περίοδο από το 90 κάτι μέχρι προ κρίσεως ένας συγχωριανός μου είχε την αντιπροσωπεία της Citroen , με αποτέλεσμα να έχει γεμίσει το χωριό ax, saxo, xsara , c2,c4. Επίσης υπάρχει η οικογενειακή παράδοση, έχω γνωστή οικογένεια που ξεκινώντας από ένα 19 που είχε ο πατέρας , εχουν αυτή τη στιγμή 5 Renault...

< >

Αυτο νομιζω λεγεται brand loyalty και αποτελει στοχο και σκοπο ολων των εταιριων παγκοσμιως, να κρατουν τους παλιους πελατες τους δηλαδη οι οποιοι αγοραζουν συνεχως καινουρια προιοντα της μαρκας.
Ρολο μπορει να παιξει ακομα και το καλο συνεργειο που βρηκες και για να μην μπεις στην διαιδκασια να ψαχνεις, μενεις πιστος στις μαρκες που δουλευει.

Επισης μενοντας στο θεμα "απαρχαιωμενες αντιληψεις" να πω οτι πιο απαρχαιωμενη αντιληψη απο το αγοραζω ΜΑΡΚΑ δεν υπαρχει.
Τις περισσοτερες φορες απλα πληρωνεις την ΜΑΡΚΑ.

Και ναι, η αγορα αυτοκινητου επειδη αυτο ξερω αυτο εμπιστευομαι δεν ειναι καθολου λαθος αν μου αρεσει και με βολευει το νεο προιον.
Υπαρχει κοσμος που δεν θελει πειραματισμους με πραγματα που πληρωνει.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
Νίκος Παππάς έγραψε:
belgarion έγραψε:Είναι πολυπαραγοντικο το ζήτημα, στην επαρχία πχ παίζει πολύ και η άμεση σχέση /γνωριμια με τον εκάστοτε αντιπρόσωπο. Μια περίοδο από το 90 κάτι μέχρι προ κρίσεως ένας συγχωριανός μου είχε την αντιπροσωπεία της Citroen , με αποτέλεσμα να έχει γεμίσει το χωριό ax, saxo, xsara , c2,c4. Επίσης υπάρχει η οικογενειακή παράδοση, έχω γνωστή οικογένεια που ξεκινώντας από ένα 19 που είχε ο πατέρας , εχουν αυτή τη στιγμή 5 Renault...

< >

Αυτο νομιζω λεγεται brand loyalty και αποτελει στοχο και σκοπο ολων των εταιριων παγκοσμιως, να κρατουν τους παλιους πελατες τους δηλαδη οι οποιοι αγοραζουν συνεχως καινουρια προιοντα της μαρκας.
Ρολο μπορει να παιξει ακομα και το καλο συνεργειο που βρηκες και για να μην μπεις στην διαιδκασια να ψαχνεις, μενεις πιστος στις μαρκες που δουλευει.

Επισης μενοντας στο θεμα "απαρχαιωμενες αντιληψεις" να πω οτι πιο απαρχαιωμενη αντιληψη απο το αγοραζω ΜΑΡΚΑ δεν υπαρχει.

Και ναι, η αγορα αυτοκινητου επειδη αυτο ξερω αυτο εμπιστευομαι δεν ειναι καθολου λαθος αν μου αρεσει και με βολευει το νεο προιον.
Συμφωνώ για το brand loyalty και φυσικά τους ενδιαφέρει πάρα πολύ και ιδανικά θέλουν νέους πελάτες που θα τους πιάσουν από μικρούς και θα τους έχουν για χρόνια. (Και ακόμη και αν κάποιος ψάχτει για το επόμενο αυτοκίνητο, συχνά πυκνά, η εταιρεία που ήδη ξέρεις , έχει ένα μικρό ψυχολογικό αβαντάζ σε σχέση με τις άλλες). Εγώ όμως το πήγα λίγο παραπέρα από τον μεμονωμένο πιστό της μάρκας, στην επιλογή και από τις επόμενες γενιές, αδέρφια, ξαδέρφια κλπ

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
morpheus έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Μιλώντας με τον συντάκτη του συγκεκριμένου άρθρου κατέληξα στο ότι η Giulia στην ρύθμιση D αφήνει τόσο παιχνίδι όσο οι BMW στην ενδιάμεση απενεργοποίηση του DCT, η οποία για μένα είναι η ιδανική για δημόσιο δρόμο. Μπορείς δηλαδή να το γυρίσεις ως μια συγκεκριμένη γωνία και μετά σε μαζεύει (στην BMW άκομψα, στην Alfa πιο απαλά από ότι κατάλαβα). Βέβαια αυτό το "κόψιμο" κοστίζει σε χρόνο στις εξόδους των αργών στροφών και σε αυτό πλεονεκτεί η BMW καθώς το σύστημά της απενεργοποιείται πλήρως αν αποφασίσεις να το πάρεις πάνω σου. Είναι πράγματι κρίμα να έχεις το καλύτερο πλαίσιο-αναρτήσεις-τιμόνι στην κατηγορία και να το φιμώνεις έτσι. Παρόλα αυτά δεν θα δίσταζα να την επιλέξω καθώς παραμένει ό,τι πιο σπορ υπάρχει σε μεσαία μπερλίνα.

Όταν λες αφήνει τόσο όσο οι BMW στην ενδιάμεση απενεργοποίηση του DCT εννοείς το Sport ή το Sport+ ?
Γιατί στο Sport+ αφήνει μπόλικο πράγμα να περάσει κάτω. Από εκκίνηση σε ευθεία είναι σαν έχεις το traction εντελώς off και η ουρά ψαρεύει δεξιά και αριστερά. Σε στροφή διώχνει τον κώλο αρκετά πριν σε μαζέψει και ανάλογα την πρόσφυση μπορεί μέχρι και να φας ένα ωραιότατο τετακέ σε βρεγμένο ή πολύ γλυστερό.
Από αυτά που γράφει το άρθρο για το Dynamic, ότι δηλαδή μπαίνει πριν καν ξεκινήσει το γλίστρημα, μοιάζει περισσότερο με το απλό Sport.

Σημ. δεν ξέρω για την 3άρα άλλα στην F22 το Sport+ λειτουργεί υποδειγματικά.
Σε αφήνει να τα δώσεις όλα στην έξοδο ανεχόμενο αρκετές μοίρες ανοίγματος της ουράς / power sliding, όπως και να πιέσεις αρκετά μέσα στη στροφή για να το φέρεις εκεί που θες και να στρίψεις με το γκάζι, με την παρέμβαση όταν έρχεται να είναι πολύ γλυκιά χωρίς να σε κόβει ή να σου χαλάει την ισορροπία.
Είναι το καθημερινό μου mode (ακόμα και με βροχή) και μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι μεγάλη ανακάλυψη. :inlove:

Αναφερόμουν στην προηγούμενη γενιά BMW (π.χ. Ε90) όπου υπήρχε DCT On- DCT Partially Off - DCT Fully Off.
Στην ενδιάμεση ρύθμιση λοιπόν αφήνει αρκετό σπινάρισμα και γύρισμα σε στροφές. :)
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
Νίκος Παππάς έγραψε:Αυτο νομιζω λεγεται brand loyalty και αποτελει στοχο και σκοπο ολων των εταιριων παγκοσμιως, να κρατουν τους παλιους πελατες τους δηλαδη οι οποιοι αγοραζουν συνεχως καινουρια προιοντα της μαρκας.

Και αυτό είναι έξυπνη τακτική δηλαδή? Έχουμε 2018, υπάρχει αφθονία εξαιρετικών προϊόντων εκεί έξω για όλες τις ανάγκες και τα βαλάντια και θεωρείται λογικό να εμμένεις στη μάρκα που είχε ο μπάρμπας σου και του βγήκε σκυλί?

Ακριβώς επειδή είναι απαρχαιωμένη αντίληψη το αγοράζω μάρκα τα λέω όλα αυτά. Και πρόσεξε μιλάμε για εντελώς mainstream μάρκες που ποιος χέστηκε για τη διαφορά στο brand name ή το όποιο brand loyalty.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Νίκος Παππάς έγραψε:

Το αγοράζω μαλακά πλαστικά, που εντάσσεται;;; :shifty: :lol:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#474807 Στο αγοράζω ό,τι γουστάρω χωρίς να με νοιάζει τι λέει ο κάθε πάρπας :lol:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#474813 Ο μέσος καταναλωτής δεν μπορεί να αξιολογήσει ένα τεχνικό προϊόν (βασικά αυτό ισχύει για μεγάλη γκάμα προϊόντων από αποσμητικά ως τρόφιμα).
Οπότε δεν τίθεται θέμα έρευνας από πλευράς του όσο το να του σερβίρει η κάθε εταιρεία τα πλεονεκτήματα της ως μασημένη τροφή.

Και αυτό εκτείνεται από τη διαφήμιση στην τηλεόραση, τις έντυπες καταχωρήσεις, τα ποστίδια στο φβ και τέλος και βασικότερο το ποίημα που λένε οι πωλητές στην έκθεση.

Δεν έχω δει επίσημα στοιχεία (πχ έρευνα) αλλά φαντάζομαι ότι από τη στιγμή που δεν μιλάμε για FMCG (πχ τσίχλα που μπορείς να αλλάζεις μάρκα κάθε δυο μέρες) το brand switch θα είναι χαμηλό.
mirage/drdino ξέρουν να δώσουν κανά λύγκα; :hmmm:

Νίκος Παππάς έγραψε:Ρολο μπορει να παιξει ακομα και το καλο συνεργειο που βρηκες

True story :lol:
Δόθηκε μάχη για να αγοραστεί η 147...
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Asimov έγραψε:Το Pulsar είναι πολύ φτηνότερο από το Leon (1500 ευρώ) και το Focus συνολικά καλύτερο αυτοκίνητο (και λίγο φτηνότερο).
Το Astra έχει καλύτερο diesel μοτέρ (και καλύτερες συμφωνίες με τις εταιρείες leasing φαντάζομαι).

Euroncap Seat Leon 1.6 TDi (2012)
https://www.euroncap.com/en/results/seat/leon/10946

Euroncap Ford Focus 1.6 TDCi (2012)
https://www.euroncap.com/en/results/ford/focus/10923

Αφήνω αυτά εδώ σαν μερικά αποδεικτικά ότι δεν είμαι σίγουρος κατά πόσον είναι συνολικά καλύτερο το Focus από το Leon.
Σημειώνει τόσο καλύτερες επιδόσεις στο euroncap όσο μπορείς να δεις ότι έχουν σεβαστή διαφορά στο βάρος (1205 έναντι 1344 κιλών με παρόμοιας φιλοσοφίας κινητήρες) πράγμα που σημαίνει αποδοτικότερο σε επιδόσεις, κατανάλωση αλλά και ευελιξία.
Σου επιβεβαιώνω επίσης ότι έχει μεγαλύτερους χώρους όντας μικρότερο σε μέγεθος.
Στον εξοπλισμό είναι εξίσου πλούσια.
Κοίτα Χρήστο, δεν μπορώ να σου πω με σιγουρά τι συμβαίνει στις βασικές εκδόσεις, αλλά όσο αφορά τη δική μου κόντρα στην ST-Line, δεν ήταν συνολικά καλύτερο. Γνώμη μου πάντα. Δεν σημαίνει ότι ισχύει κιόλας.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#474840 Α για το st line και τα μεγάλα μοτέρ δεν έχω ιδέα.
Μιλάω για τους βασικούς χιλιαρηδες κινητήρες που μετράνε στις πωλήσεις και για τις πιο ταπεινες εκδόσεις.
Το πρόβλημα του focus με το χώρο αποσκευών είναι γνωστό, ναι (αλλά το συνολικό πακέτο είναι εξαιρετικό όταν η βασική με τα 125 ξεκινάει από 15 χιλιάρικα).
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Asimov έγραψε:Α για το st line και τα μεγάλα μοτέρ δεν έχω ιδέα.
Μιλάω για τους βασικούς χιλιαρηδες κινητήρες που μετράνε στις πωλήσεις και για τις πιο ταπεινες εκδόσεις.
Το πρόβλημα του focus με το χώρο αποσκευών είναι γνωστό, ναι (αλλά το συνολικό πακέτο είναι εξαιρετικό όταν η βασική με τα 125 ξεκινάει από 15 χιλιάρικα).

Πάντως και στις επιδόσεις, το 1000άρι Focus των 125 ίππων, χάνει κατά κράτος από το 1000άρι Leon 115 ίππων.
http://www.zeperfs.com/en/duel5595-6013.htm
Άβαταρ μέλους
By fot
Giuseppe Busso έγραψε:
Asimov έγραψε:Α για το st line και τα μεγάλα μοτέρ δεν έχω ιδέα.

Πάντως και στις επιδόσεις, το 1000άρι Focus των 125 ίππων, χάνει κατά κράτος από το 1000άρι Leon 115 ίππων.
http://www.zeperfs.com/en/duel5595-6013.htm

Ωραίος Γιάννη. φτάσαμε στο Alfa Club να ακούμε για όπελ και 1000άρια Focus/Leon. :lipsealed:
εδιτ: Δεν το λέω για εσένα, μην αρπαχτείς. Αλλά εσύ είσαι ο αλφίστι.

TΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!? :inlove: