Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By netgeo
#849835 Performance δεν έχει βγει ακόμα το ετοιμάζουν.

Το LR πήρε ο φίλος red_monster.

Καλοτάξιδο αδερφέ είναι πολύ όμορφο (για Tesla) :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By Scotch
KiloMeater έγραψε:το facelift είναι το highland που λένε ή είναι κάτι άλλο;

Highland = αντικαταστάτης του 3 (λένε πως είναι κάτι παραπάνω από απλό facelift)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#849862 Προσωπικά βρίσκω το L3 πολύ όμορφο και το facelift το έκανε ακόμη ομορφότερο. Το μόνο που με χαλάει είναι η κατάργηση των μοχλοδιακοπτών, είναι πραγματικά βλακώδες να σε ταλαιπωρεί για να γλιτώσει μερικά ευρώ. Το πιο ενοχλητικό είναι πως δεν μπορείς εύκολα να διαλέξεις το εμπρός πίσω. Μπήκε μια παντελώς άχρηστη πολυπλοκότητα. Τα φλας θεωρώ συνηθίζονται, αν και παραμένει μια κακή αλλαγή και εκεί.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#849867 Το LR, δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα το αγωνιάρικο

Δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία απο σύγχρονες πριμιουμ κατασκευές, τουτεστιν το σημείο αναφοράς μου είναι πρότερες παραστάσεις απο παλαιότερα μοντέλα.

Η παραγγελία έγινε πανεύκολα απο το site της εταιρείας και η παράδοση έγινε ακριβώς το διάστημα που ανέγραφε απο την αρχή ο υπολογιστής της εφαρμογής, ανήμερα των γενεθλίων μου, μόλις τρεις μήνες μετά την παραγγελία. More than happy τόσο απο τη μητρική οσο και απο την αντιμετώπιση του εν Ελλαδι προσωπικού.

Το αυτοκίνητο αν και μακρύ είναι αρκετά ευέλικτο στις επιτόπιες μανούβρες, έχω την αίσθηση ότι το τιμόνι κόβει περισσότερο απο το απερχόμενο με τους οποίους περιορισμούς να θέτονται απο το μεγάλο μεταξόνιο.
Η ορατότητα προς τα πίσω είναι κακή και η κίνηση γίνεται αποκλειστικά με χρήση της κάμερας και της δυναμικής απεικόνισης της οθόνης. Για άνθρωπο που έχει συνηθίσει να παρκάρει χωρίς κάμερα και χωρίς αισθητήρες απαιτεί εξοικείωση.
Θεωρώ ότι αν και φαίνεται πιο πιασάρικο από το υφιστάμενο, ως σχήμα είναι πιο generic και δεν θα γεράσει τόσο αρμονικά.
Το εμπρόσθιο καπό αποτελείται απο ένα φύλλο αλουμινίου τόσο λεπτό που όπως μου τόνισε ο ευγενέστατος υπεύθυνος παράδοσης πολλάκις θέλει στοργή και προδερμ για να μην τσακίσει.
Μεταξύ της πόρτας και του σασί έχει ένα anchoring που πρώτη φορά βλέπω σε επιβατικό, να υποθέσω ότι λειτουργεί ως shear key ?

Η διάταξη του εσωτερικού είναι γνωστή πλέον και χιλιο τραγουδισμένη με τις απόψεις να ίσο μοιράζονται μεταξύ του «ταμπλετ με ρόδες» και
της «εξαιρετικά μινιμαλ υλοποίησης». Συντάσσομαι παμψηφεί με το δεύτερο μπλοκ θεωρώντας το εξαιρετικό, θέλεις η ανεμπόδιστη ορατότητα προς τα εμπρός που μου θυμίζει το αγαπημένο μου fiat multipla ; Θέλεις τα φουσκώματα των εμπρος φανών που διακρίνονται απο τη θέση του οδηγού και θυμίζουν 911 ;
Η εναλλαγή μεταξύ drive και reverse γίνεται πλέον απο το αριστερό τμήμα της οθόνης του γιγάντιου ταμπλετ και τα φλας ενεργοποιούνται απο δυο μπουτον στο αριστερό τμήμα της στεφανης του τιμονιού (η αίσθηση των μπουτόν θυμίζει περισσότερο το home button των iPhone 8 και λιγότερο φυσικά μπουτόν ή μπουτόν αφής). Η εξοικείωση των νεότερων θεωρώ ότι θα είναι άμεση, προσωπικά στη 2-3τη βόλτα ένιωθα ότι η θέση τους δεν ειναι τόσο παράλογη όσο μου φαινόταν στην αρχή, μην πω ότι μου αρέσει κιόλας !

Τα υλικά της καμπίνας είναι εξαιρετικά και η ηχομόνωση ομοίως. Μέχρι τα 100 km/h δεν ακούγεται τίποτα, μετά απο αυτά θα ακούσεις εξασθενημένους θορύβους αέρα και ελαστικών.
Μεγάλο βήμα προς τα εμπρός σε σχέση με το απερχόμενη μοντέλο.

Στην εθνική με cc στα 115- 120 km/h και μικρές υψομετρικές διάφορες βλέπεις νούμερα της τάξης των 14,5 - 15 kWh/100 km, εξαιρετικό !
Απο εκεί και πέρα όσο το πατάς σε πατάει

Στην εθνική είναι ευθύβολο και ήσυχο και στον επαρχιακό είναι παιχνιδιάρικο και ζωντανό, σε βίαιη επιτάχυνση νιώθεις να τραβάει ελαφρώς το τιμόνι. Ίδια αντίδραση είχε και το μοντέλο 2023 lr, όχι όμως και το πισωκίνητο, προφανώς !
Περνάει τις λακκούβες ομαλά χωρίς απότομες αντιδράσεις και ανατριχιαστικους θορύβους.

Με το one pedal drive δεν μπορώ να γράψω πολλά για τα φρένα.

Τα led φωτα του είναι εξαιρετικά τόσο στη μεσαία όσο και στην μεγάλη αλλά δυστυχώς δεν είναι adaptive, να υπάρχει άραγε η υποδομή ;

Οβερολ, ένα πολύ καλό οικογενειακό αυτοκίνητο

Σας ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για τις ευχές σας :metalo:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#849871 Πολύ ωραία πρώτη ανάλυση, αναμένουμε και επόμενες, μετράει και το background μηχανικού για σχετικά σχόλια υπόψιν!
Αυτό με τις ταχύτητες στην οθόνη βολεύει ή σπάει @@;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
red_monster έγραψε:Τα led φωτα του είναι εξαιρετικά τόσο στη μεσαία όσο και στην μεγάλη αλλά δυστυχώς δεν είναι adaptive, να υπάρχει άραγε η υποδομή ;

https://www.teslarati.com/tesla-model-3 ... jTu0g6OZAc
Άβαταρ μέλους
By skous
#849879 Τις σχέσεις, δεν έχει κουμπάκι και στην οροφή που τις αλλάζεις;
Απο πίσω μου αρέσει αρκετά (πιο πολύ από το απερχόμενο), απο μπροστά όχι τόσο πολύ. Overall, το θεωρώ ασχημούλι, όπως και όλα τα αδερφάκια του.
Βέβαια, σμπουτζασου, αν κάτσει μέσα και χαϊδεύσεις το γκάζι, μονο χαμόγελα σου προσφέρει η όλη κατασκευή!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#849882 E, αυτό λέω: είναι πιο πρακτική η @@ριά στην οροφή, ή το προηγούμενο stalk που το είχε πάνω και το έβρισκες με την μία;
Άβαταρ μέλους
By drdino
red_monster έγραψε:
Μεταξύ της πόρτας και του σασί έχει ένα anchoring που πρώτη φορά βλέπω σε επιβατικό, να υποθέσω ότι λειτουργεί ως shear key ?
[/img]

Αν εννοείς αυτό που κατάλαβα τότε είναι ένα σημείο αγκύστρωσης της πόρτας σε περίπτωση πλάγιας σύγκρουσης ώστε να μην ανοίξει αλλά και να στηρίξει καλύτερα την πόρτα όταν παραμορφώνεται.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#849898 Καλοτάξιδο red_monster! :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#849909 Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι, να το χαρείτε!
Τα εμπρός φώτα μου αρέσουν πολύ περισσότερο από αυτά που είχε το προηγούμενο.
Άβαταρ μέλους
By g8777

:s_howdy

( E, και να μην παραδοθει 100% ετοιμο δεν τρεχει κατι. Κολυμπι γνωριζει το 187% του παγκοσμιου πληθυσμου. Θα συλλεχθουν :shifty: τα δεδομενα και θα αναβυθιστει στην επομενη εκδοση)