Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#474125 Χθες μια φίλη μου είπε ότι για να παρκάρει το ντίζελ Golfάκι της στο κεντρικό Λονδίνο έπρεπε να πληρώσει 50% παραπάνω από όσο θα πλήρωνε αν ήταν βενζίνης. Και μην ξεχνάμε το διόδιο για τα ρυπογόνα (T-charge 10 λίρες για ότι δεν πιάνει Euro 4). Άρα ήδη υπάρχουν εν ισχύ αντιρυπαντικά μέτρα που χτυπάνε περισσότερο τα ντίζελ.
Από Απρίλιο 2018 αύξηση φόρου για τα ντίζελ. Και από Απρίλιο 2019 προβλέπεται και αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο και πιο αυστηρά όρια για την κίνηση στο κέντρο (ντίζελ προ Εuro 6 πλερώνουν, βενζίνης δεν αλλάζει συνεχίζουν να πληρώνουν τα προ Euro 4).
Προβλέπεται πολύ γρήγορη ισχύ τέτοιων μέτρων και σε 35 άλλες πόλεις της χώρας κλπ.
Δεν ξέρω για άλλες χώρες αλλά πράγματα γίνονται, απλά στην Ελλάδα κάνουμε πως δεν έχουμε πάρει χαμπάρι και περιμένουμε να μας έρθει κατακέφαλα για να πανικοβληθούμε...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#474127 Αυτοι δεν ειναι Ευρωπη πλεον!!! κανουν τα κουμαντα τους μονοι τους.... Ευτυχως δλδ.. :lol:
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#474128 Μα αυτο γινόταν πάντα στην Ελλάδα. Σαφής καθυστέρηση στην εναρμόνιση με οποιοδήποτε νομικό πλαίσιο εφαρμόζεται αλλού.
Γιατί να αγχωθούμε πρόωρα για τον μελλοντικό περιορισμό των diesel?

Sent >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#474170 Ξεφύγαμε απο τα μαζντα τώρα και μήπως πρέπει κανας Admin να μας μεταφέρει ....
όλα αυτα σωστά , υπαρκτοί προβληματισμοί αλλά στο οχι και τόσο υποθετικό σενάριο που κάποιος πρέπει να πάρει αμάξι τους επόμενους μήνες , πρέπει να πάρει μια απόφαση για τον τύπο κινητήρα . Η οποία πρόβλεψη σε αυτό το σενάριο απλά προσπαθεί να πέσει κοντά στο μελλοντικό landscape σε μια5ετια, όχι πολυ πέρα απο αυτό.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#475414 εκλεισα test drive για το CX5 την αλλη παρασκευη.
η πλακα ειναι οτι εμενα με γειωσανε , μια εβδομαδα εχω ζητησει και δε μου απαντησε κανεις.
εχω ενα συναδελφο που ειναι τρελλος πετρολχεντ εχει συλλογη απο αμαξια , ξερει τον αντιπροσωπο εδω (εχει και ενα ΜΧ5) .... μου κανονισε το TD μεσα σε 15 λεπτα... θα ερθει και αυτος μαζι να το δοκιμασει και αυτος μια , το παιρνουμε και παμε οπου/οσο θελουμε :metalo:

στο θεμα κινητηρων, κουβεντες που εκανα εδω ολοι ειναι για πετρελαιο πιο θετικοι
απο τη μια λενε για Αυστρια δεν εχει ακουστει ακομα κατι για περιορισμους αμεσα , απο την αλλη εγω δε μενω κεντρο κεντρο (πχ δακτυλιο που λεμε) οποτε δεν υπαρει περιπτωση να με πιασει ποτε , συν οτι ειναι euro6 ....
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#475442 Πετρέλαιο χαλαρά . Turbo-ροπή for the win.
Και μή ξεχάσετε να το επιστρέψετε φουλαρισμένο εεε; Μή μας περάσουν για τσίπηδες.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
mousatos έγραψε:Πετρέλαιο χαλαρά . Turbo-ροπή for the win.
Και μή ξεχάσετε να το επιστρέψετε φουλαρισμένο εεε; Μή μας περάσουν για τσίπηδες.

Ναι καλά..... μη το πλύνουμε κιόλας
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS

Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε την παραμύθα της ροπής: https://youtu.be/u-MH4sf5xkY?t=170
Άβαταρ μέλους
By Zeus
mousatos έγραψε:Πετρέλαιο χαλαρά . sketo-ροπή for the win.

Δεν ειναι τουρμπο οι κινητηρες της Mazda..
Άβαταρ μέλους
By dimik
#475566 Το cx5 diesel το πήρε το πρώην αφεντικό ο του αδερφού μου για την μάνα του και το οδήγησε και ο αδερφός μου.
Δεν του άρεσε καθόλου.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
KiloMeater έγραψε:Πως και έτσι;
Δεν ξέρω αν φταίει το ότι ήταν εισαγόμενο από Ιαπωνία αλλά δεν του άρεσε η κύλιση του, το αυτόματο και οι επιδόσεις του 2.2.

< >
Άβαταρ μέλους
By panos2171
REALZEUS έγραψε:

Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε την παραμύθα της ροπής: https://youtu.be/u-MH4sf5xkY?t=170

Πόσο μάλλον των diesel που έχουν ένα εύρος 1500σαλ.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Zeus έγραψε:
mousatos έγραψε:Πετρέλαιο χαλαρά . sketo-ροπή for the win.

Δεν ειναι τουρμπο οι κινητηρες της Mazda..

Οι ντίζελ είναι βρε. :lol: