http://www.clubmercedes.gr/topic/3331-% ... ment-48339
Tο βάζω σαν αφορμή για προβληματισμό. Με την επιφύλαξη ότι όντως οδηγεί φυσιολογικά και κάνει τα σέρβις ο παθών, η είδηση γεννά πολλά ερωτηματικά για την αξιοπιστία των σύγχρονων αυτοκινήτων. Για να δίνει πιθανή (κοστολογημένη) αιτία η εταιρεία σημαίνει πως έχει ξανασυμβεί και είναι επαναλαμβανόμενο πρόβλημα. Σε ένα 124 τέτοιο πρόβλημα σε αυτά τα χιλιόμετρα και χρόνια, θα ήταν αδιανόητο. Το παράπονο του ανθρώπου απόλυτα κατανοητό. Πήρε μερσεντές και δεν έχει την αξιοπιστία που περίμενε. Το σχόλιο του "παλιού" κεκαλυμμένο μεν , αλλά απολογητικό: δεν έχουν πια made in Germany αναλώσιμα, λίγο απέχει από εκείνο που είχε πει ο D-Jet ότι προμηθευτές της εταιρείας είναι πλέον και οι σχιστομάτηδες.
Έχει αναλυθεί-σχολιαστεί και σε άλλα νήματα, τα σύγχρονα αυτοκίνητα γίνονται γρηγορότερα, ασφαλέστερα, με περισσότερο εξοπλισμό και δυνατότητες, αλλά ταυτόχρονα γίνονται όλο και πιο αναξιόπιστα. Είναι συνειδητή πολιτική των εταιριών (και δη των παλαιότερων και πιο ιστορικών) που δεν θέλουν να βγάζουν πια αυτοκίνητα για 20-30 χρόνια, αλλά να επανέρχεται το αγοραστικό κοινό στην αυλή τους για αγορά νέων προϊόντων; Είναι αδυναμία σύζευξης της πρωτοπορίας στην τεχνολογία με την αξιοπιστία; Είναι χαλάρωση του ποιοτικού ελέγχου, ελέω της παγκοσμιοποίησης και της ύπαρξης εργοστασίων σε κάθε γωνιά του πλανήτη; Κάθε εξήγηση δεκτή.
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

REALZEUS έγραψε:Πάντως αν απέκτησαν σχιστομάτηδες (και δη Ιάπωνες) προμηθευτές, εγώ μόνο καλό το θεωρώ.
Μάλλον Κινέζους εννοεί...
Είναι νομίζω γενικότερο το φαινόμενο, στα πλαίσια της φιλοσοφίας "θέτω το πόσο πρέπει να κοστίσει και μετά βρίσκω τον τρόπο να το φτιάξω σε αυτό το κόστος"¨...
Δεν φταίει η χώρα προέλευσης των προμηθευτών... Όταν πχ παλαιότερα το Χ ανταλλακτικό ήταν μεταλλικό και τώρα είναι πλαστικό (για λόγους βάρους ή/και κόστους), είναι λογικό το πλαστικό να σπάει πιο συχνά... Χώρια που όσα περισσότερα έχεις σ΄ένα μηχάνημα, τόσο περισσότερο είναι κάτι να μην δουλέψει σωστά...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

"Καλημέρα. Έχω ένα C250 cgi του 2009 και στα 110.000 κμ. άρχισε να βγάζει λάδια γύρω από τη φλάντζα της κεφαλής. Ενώ μιλάμε για κόστος του συγκεκριμένου ανταλλακτικού στα 70 ευρώ το σύνολο με την εργασία και όλα τα παρελκόμενα ανταλλακτικά φτάνει στα 1800 ευρώ. Μου είπαν επίσης ότι η εταιρία δίνει σαν πιθανό πρόβλημα και διαρροή λαδιού από μια βίδα στο καπάκι (κόστος 2.800 ευρώ) που ευτυχώς δεν είχε το δικό μου. Η οδήγησή μου είναι φυσιολογική και τα σέρβις όπως πρέπει.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν αντιμετώπισε και άλλος τέτοιου είδους βλάβες για να δω αν ήταν μεμονωμένη περίπτωση ή συνηθίζεται.
Πάντως προσωπικά έχω απογοητευτεί από το αυτοκίνητο. Πέρα από την ασφάλεια το επέλεξα και για την υποτιθέμενη αξιοπιστία του και τώρα νομίζω ότι δεν είναι καλύτερη ενός Hyundai..."
Και αυτό το σχόλιο του "παλιού" στο φόρουμ
"Γενικά δεν είναι συνηθισμένο πρόβλημα η φλατζα κεφαλής.Ή τιμή για αντιπροσωπεία τέτοια είναι,αλλά δεν είναι ανάγκη να το κανείς εκεί.
Δεν είναι καμμία πολύπλοκη δουλεια,ένα συνεργείο που ειδικεύεται στα Μερσεντές στο κάνει με πολύ λιγότερα χρήματα.
Σιγουρεψου πρώτα όμως ότι είναι ή φλατζα.
Όσο για την αξιοπιστία,εντάξει δεν συγκρίνεται με αυτήν που είχε τις προηγούμενες δεκαετίες,μέχρι κάπου αρχές της δεκαετίας του 2000.Μπήκε απο τότε πολύ ανταλλακτικό που δεν ήταν πλέον made in Germany."
Σχιστομάτηδες εννοούσα τους Κινέζους, μακάρι να παίρνανε ανταλλακτικά από Ιαπωνία μεριά...
''Θα αγοραζετε Μερσεντες και δεν θα ειναι Μερσεντες.''
deep purple έγραψε:Έχει αναλυθεί-σχολιαστεί και σε άλλα νήματα, τα σύγχρονα αυτοκίνητα γίνονται γρηγορότερα, ασφαλέστερα, με περισσότερο εξοπλισμό και δυνατότητες, αλλά ταυτόχρονα γίνονται όλο και πιο αναξιόπιστα. Είναι συνειδητή πολιτική των εταιριών (και δη των παλαιότερων και πιο ιστορικών) που δεν θέλουν να βγάζουν πια αυτοκίνητα για 20-30 χρόνια, αλλά να επανέρχεται το αγοραστικό κοινό στην αυλή τους για αγορά νέων προϊόντων; Είναι αδυναμία σύζευξης της πρωτοπορίας στην τεχνολογία με την αξιοπιστία; Είναι χαλάρωση του ποιοτικού ελέγχου, ελέω της παγκοσμιοποίησης και της ύπαρξης εργοστασίων σε κάθε γωνιά του πλανήτη; Κάθε εξήγηση δεκτή.
Νόμίζω είναι συνδυασμός πολλών παραμέτρων... Αν και πιστεύω ότι τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι πιο αξιόπιστα (στο σκαθάρι στα 100Κ χιλιόμετρα αλλάζεις μηχανή
) απλά έχουν πολύ πιο περιορισμένο κύκλο ζωής* (από αυτή την προδιαγραφή ξεκινά η σχεδίασή τους) ενώ και η συντήρησή τους γίνεται με τέτοιον τρόπο που συνήθως τις βλάβες τις καταλαβαίνουμε όταν φτάσουν στο απροχώρητο. Φυσικά έχουν και πολύ περισσότερα υποσυστήματα που μπορούν να χαλάσουν.Όταν σαν κατασκευαστής πιστεύεις ότι το αυτοκίνητό σου θα έχει, τυπικά, μηδενίσει την αξία του στα 10-15 χρόνια, ποιος ο λόγος να βάλεις ένα εξάρτημα που θα κρατήσει 20; Πολύ περισσοτερο από κάθε άλλη εποχή, λόγω του ανταγωνισμού, οι μηχανικοί παλεύουν να σχεδιάσουν μηχανήματα που να είναι όχι καλύτερα αλλά πιο optimized για τη χρήση στην οποία θα τα εκθέσουν.
Κλασσικό παράδειγμα είναι η ασφαλειοθήκη της 124, που μετά από κάποια χρόνια (15-20) λιώνει σε κάποια σημεία, ανοίγουν οι επαφές και κολυμπάνε κάποιες ασφάλειες. Από τη στιγμή που θεωρούσαν ότι η 124 θα είναι στη μέση της ζωής της όταν κάτι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο έβγαλαν ρετροφιτ λύση για να ξεπεράσεις το πρόβλημα. Σε μια Α σύγχρονη, κάτι αντίστοιχο πιθανώς να μην έμπαιναν στον κόπο καν να το εξετάσουν, διότι απλά δεν περιμένουν πρακτικά (ασχέτως τι λενε) να κυκλοφορούν μετά από 15-20 χρόνια και πολλές Α στους δρόμους οπότε και δέχονται να πάρουν τα ρίσκα τους να σκάσει πρόωρα και σε 5-10 αυτοκίνητα...
Ε, αν είναι το δικό σου και το έχεις πληρώσει ένα κάρο λεφτά, λογικό δεν είναι, ειδικά όταν περιμένεις "γερμανική αξιοπιστία" να φωνάζεις... είναι και ψυχολόγικο, σκέψου το: Κάτι τέτοιο έγινε με την 202 και τη 210, όπου σαν πιο φυσιολογικά αυτοκίνητα φάνηκαν να απογοητεύουν τους παραδοσιακούς αγοραστές που είχαν συνηθίσει στα τανκς.
Εδώ, dp μου, oi ταξιτζήδες στη Γερμανία εφτασαν να κανουν πορεία κάποια στιγμή για τις 124, που τις θεωρούσαν ευτελεις σε σχέση με τις 123!!
../ ___ \
(O\ | /O)
Η τιμή επισκευής είνια άκυρη πάντως.Εκεί εστιάζω το κυρίως προβλημα.
Υπάρχουν πολυ σοβαρότερα προβλήματα σε MB και μάλιστα σε πολύ λιγότερα χμ.Σας έχω πει για μια slk 350 παλιότερα που μέχρι τα 30000 είχε μείνει στο δρόμο 2-3 φορές απο κιβώτιο και ηλεκτρονικά...
Επίσης αν μια 124 είχε διαρροη λαδιού απο τη φλαντζα του καπακιού μαλλον δε θα το μαθαίναμε ποτέ ουτε ιντερνετ υπήρχε ούτε τίποτα...
deep purple έγραψε:Δεν ξέρω γιατί δεν ανοίγει μαρκο αυτό είναι το ποστ
"Καλημέρα. Έχω ένα C250 cgi του 2009 και στα 110.000 κμ. άρχισε να βγάζει λάδια γύρω από τη φλάντζα της κεφαλής. Ενώ μιλάμε για κόστος του συγκεκριμένου ανταλλακτικού στα 70 ευρώ το σύνολο με την εργασία και όλα τα παρελκόμενα ανταλλακτικά φτάνει στα 1800 ευρώ. Μου είπαν επίσης ότι η εταιρία δίνει σαν πιθανό πρόβλημα και διαρροή λαδιού από μια βίδα στο καπάκι (κόστος 2.800 ευρώ) που ευτυχώς δεν είχε το δικό μου. Η οδήγησή μου είναι φυσιολογική και τα σέρβις όπως πρέπει.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν αντιμετώπισε και άλλος τέτοιου είδους βλάβες για να δω αν ήταν μεμονωμένη περίπτωση ή συνηθίζεται.
Και του πατέρα μου, C200 (W203 fl) με το μοτέρ 1,8 Κ 163ps έκαψε φλάντζα με 250Κ χλμ πολύ χαλαρής οδήγησης (κατά βάση cruising με 90-130 χαω) και απειροελάχιστα χλμ σε πόλη. Επιπλέον, είχε ραγίσει κεφαλή στα μισά χλμ...
Εκ των υστέρων έμαθα ότι το συγκεκριμένο μοτέρ δεν είναι και το πιο αξιόπιστο...Κι αν μία φλάντζα στα 250Κ χλμ δεν τη λες και αφύσικη, μία ραγισμένη κεφαλή στα 125Κ τη λες απλά απαράδεκτη. Τιμή από αντιπροσωπεία: 5Κ ευρώ, έκαναν 50% έκπτωση... για τη φλάντζα δε ρώτησα...

Γενικά, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο αμάξι είναι overated... Δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο, ούτε οδηγικά, ούτε σε άνεση, ούτε σε αξιοπιστία, ούτε σε σχεδιασμό... Αλλά έχει αστέρι...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

markvag έγραψε:deep purple έγραψε:Δεν ξέρω γιατί δεν ανοίγει μαρκο αυτό είναι το ποστ
Και του πατέρα μου, C200 (W203 fl) με το μοτέρ 1,8 Κ 163ps έκαψε φλάντζα με 250Κ χλμ πολύ χαλαρής οδήγησης (κατά βάση cruising με 90-130 χαω) και απειροελάχιστα χλμ σε πόλη. Επιπλέον, είχε ραγίσει κεφαλή στα μισά χλμ...Εκ των υστέρων έμαθα ότι το συγκεκριμένο μοτέρ δεν είναι και το πιο αξιόπιστο...
Κι αν μία φλάντζα στα 250Κ χλμ δεν τη λες και αφύσικη, μία ραγισμένη κεφαλή στα 125Κ τη λες απλά απαράδεκτη. Τιμή από αντιπροσωπεία: 5Κ ευρώ, έκαναν 50% έκπτωση... για τη φλάντζα δε ρώτησα...
Γενικά, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο αμάξι είναι overated... Δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο, ούτε οδηγικά, ούτε σε άνεση, ούτε σε αξιοπιστία, ούτε σε σχεδιασμό... Αλλά έχει αστέρι...
ευκαιρία να πω στον δικό μου να το πουλήσει να πάρει σωστό αυτοκίνητο ΒMW
Μια χαρά είναι ως προς την άνεση, οδηγικά οκ είναι κάπως ηλεκτρονικό και αποκομμένο το τιμόνι αλλά καμιά σβούρα την φέρνει αν συνηθίσεις το τιμόνι και σε γρήγορη στροφοδιαδρομή απλά δεν καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα πας, σχεδιαστικά τουλάχιστον στα μάτια μου στο σωστό χρώμα και με σωστή ζάντα είναι απλό λιτό και όμορφο.
nass έγραψε:Βέβαια η φλάντζα που λες δεν ήταν στα 250Κ αλλά στα 125Κ εκτός και αν άλλαξαν κεφαλή χωρίς να αλλάξουν φλάντζα
Ναι, σωστό και αυτό... Δεν ξέρω λεπτομέρειες (από τη στιγμή που μου είπε ότι θα άλλαζε στην αντιπροσωπεία με πολλαπλάσιο κόστος απ' ότι σε αξιόπιστο συνεργείο εκτός δεν ασχολήθηκα
), αλλά παίζει να έβαλαν και την ίδια...
Ικανούς τους έχω...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>