Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#73582 Αυτό είναι από 5άρι F10 όπως είπες, είναι πάλι της ZF, 8τάχυτο και κλασσικά με μετατροπέα.
Btw πολύ φλώρικος λεβιές.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Aποκτήστε το BMW 316i, με Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων και με εντυπωσιακό εξοπλισμό στη μοναδική τιμή των 26,900** και μαζί το πακέτο υπηρεσιών BMW Service που σας παρέχει δωρεάν
προγραμματισμένο service για 10 χρόνια ή μέχρι τη συμπλήρωση 100,000χλμ.

http://pilakoutasdeals.com/index.php?id=27

:hmmm: :hmmm: :hmmm: πόσο γυμνό παίζει να είναι? Θα πάω να του ρίξω μια ματιά.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#81155 Τοποθετήθηκε επιτέλους ο φωτοχρωμικός καθρέφτης στην 120i E81 μου. Για όσους ενδιαφέρονται, τόσο στις Ε8x, όσο και στις Ε9x, η διαδικασία είναι η ίδια:
1. Αγοράζεις από το Εbay ένα φωτοχρωμικό καθρέφτη. Ξεχωρίζει από το "ματάκι" στην πίσω όψη που υποθέτω είναι ένα φωτοκύτταρο. Το κόστος μπορεί να είναι και πολύ φθηνό, εγώ πλήρωσα 15€. Προσοχή πάντως, ο καθρέφτης στις Ε8x είναι διαφορετικός από αυτόν στις E9x.
2. Αγοράζεις την καλωδίωση από την BMW. Εδώ πληρώνεις κλασικό νταβατζιλίκι, αφού πρόκειται για 5 καλώδια και τους ακροδέκτες τους. Αν μπορείς να βρεις ίδιους ακροδέκτες, δεν χρειάζεσαι την καλωδίωση. Το κόστος ήταν εξωφρενικό, κάπου 35€ αν θυμάμαι καλά, πάει καιρός! :lipsealed:

Η τοποθέτηση δεν είναι δύσκολη, αναφέρω εν τάχει:
1. Αφαιρείς τον καθρέπτη, στρέφοντας τον δεξιά
2. Αφαιρείς την κονσόλα οροφής. Προσοχή, αυτό είναι λίγο ζόρικο, οπότε προτείνω να αφαιρέσεις την βάση του σκιάδιου (είναι μια torx βίδα) για να σου δώσει χέρι.
3. Περνάς τα νέα καλώδια από το ίδιο σημείο με τα παλιά (χρησιμοποίησα ένα καλαμάκι, όχι σουβλάκι, αυτό που πίνουμε! :lol: ).
4. Βάζεις τα καλώδια σύμφωνα με τις οδηγίες (που ΔΕΝ έρχονται μαζί με την καλωδίωση, απλώς υπάρχουν στο Internet όπως και πολλές φωτό...). Ουσιαστικά προσθέτεις 5 καλώδια σε δύο υπάρχουσες κλέμες.
5. Κουμπώνεις τα πάντα και δοκιμάζεις: κρύβεις με το χέρι το ματάκι πίσω από τον καθρέφτη (με το κλειδί στον διακόπτη): αν σκοτεινιάζει, έχεις κάνει καλή δουλειά. Αν όχι, κάπου δεν πατάει καλά!
:lol:

Αν αξίζει; Για μένα πολύ, ήταν κάτι που μου έλειπε πάντα στο αυτοκίνητο, γιατί γενικώς έχω φωτοευαισθησία. Το κόστος είναι χαμηλό, αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου (δεν θεωρώ πολλά τα συνολικά 50€).
Μετάνιωσα που δεν έψαξα λίγο παραπάνω να βρω και το high beam assist, μετά είδα πως κι αυτό μπορεί να μπει σχετικά εύκολα.

Έχω ακόμη να φτιάξω των αισθητήρα παρκαρίσματος εμπρός (που θέλω να τον κάνω σωστά και γι' αυτό και έχει δουλειά, αλλιώς θα το είχα φτιάξει ήδη...).
Επίσης, αν ποτέ βρω την όρεξη, να τοποθετήσω την οθόνη 7" που τόσα χρόνια την έχω και κάθεται.
:s_gamer :s_dance
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#81254 Προσπαθώ να θυμηθώ πόσο είχα πληρώσει τους δυο πλαϊνούς φωτοχρωμικούς το 2008 (ο μεσαίος ήταν standard), νομίζω €150. ή €125. Το οποίο αν κάτσεις να το σκεφτείς δεν είναι κακό value for money, ειδικά σε σχέση με κάτι άκυρα ποσά που ζητάει η BMW, π.χ. για το bluetooth (€680).
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#81360 του κουέστιονς:
1)γουατ ις χάι μπιμ ασιστ?
2)αρ γιου γιουζινγ πιελσι φορ δε παρκιγκ σενσορ ορ ε ριλε?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
rx8_drifter έγραψε:του κουέστιονς:
1)γουατ ις χάι μπιμ ασιστ?
2)αρ γιου γιουζινγ πιελσι φορ δε παρκιγκ σενσορ ορ ε ριλε?

Ταν engreek απαγορεύονται από τον κανονισμό! :rtfm:
1. Ανάβει και σβήνει μόνο του την μεγάλη σκάλα χρησιμοποιώντας ένα sensor που βρίσκεται πίσω από τον καθρέπτη. Δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχει στην 1 σειρά αυτό, στην 3 υπάρχει.
2. Έχω αγοράσει controller που μετράει την ταχύτητα και κλείνει ή ανοίγει μια ψυχρή επαφή κάτω από τα 6χλμ/ώρα. Τι με πέρασες;

Στην δική μου οι εξωτερικοί είναι φωτοχρωμικοί, ο εσωτερικός δεν ήταν. Σήμερα έγινε η πρώτη δοκιμή στο δρόμο. Θέλει λίγη συνήθεια, αλλά δουλεύει μια χαρά ομολογώ!
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
Anonymous Founder έγραψε:2. Έχω αγοράσει controller που μετράει την ταχύτητα και κλείνει ή ανοίγει μια ψυχρή επαφή κάτω από τα 6χλμ/ώρα. Τι με πέρασες;

:help: :help: :help:
mjacooooooooooob :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
γουατ ις χάι μπιμ ασιστ?

Το έχω (ήταν μόλις €115 αν θυμάμαι καλά). Σπρώχνεις τον διακόπτη των φώτων μπροστά όπως θα άναβες την υψηλή δέσμη σε ένα άλλο αυτοκίνητο και σου ανάβει "Α". Σε αυτή την θέση αναλαμβάνει το ρανταρ που υπάρχει πάνω στον μεσαίο καθρέπτη να τσεκάρει αν υπάρχουν λευκά ή κόκκινα φώτα εμπρός σου και ανάβει/σβήνει τους προβολείς ανάλογα.

Δεν δουλεύει πάντα σωστά (but it always errs on the side of caution), καθώς πολλές φορές τυφλώνεται από τις αντανακλάσεις σε ταμπέλες και σου σβήνει τους προβολείς χωρίς λόγο. Γενικά σε επαρχιακούς δρόμους μπορείς να το έχεις συνεχώς στο A χωρίς να ασχολείσαι με το αν έρχονται άλλα αυτοκίνητα.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#81441 Πολύ τίμιο© αξεσουάρ, ειδικά εφόσον δουλεύει καλά. Ηταφί ένα ρελεδάκι υπόθεση είναι, μην κολωσεις :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By pik.
Χρήστος Λάππας έγραψε:
γουατ ις χάι μπιμ ασιστ?

Το έχω (ήταν μόλις €115 αν θυμάμαι καλά). Σπρώχνεις τον διακόπτη των φώτων μπροστά όπως θα άναβες την υψηλή δέσμη σε ένα άλλο αυτοκίνητο και σου ανάβει "Α". Σε αυτή την θέση αναλαμβάνει το ρανταρ που υπάρχει πάνω στον μεσαίο καθρέπτη να τσεκάρει αν υπάρχουν λευκά ή κόκκινα φώτα εμπρός σου και ανάβει/σβήνει τους προβολείς ανάλογα.

Δεν δουλεύει πάντα σωστά (but it always errs on the side of caution), καθώς πολλές φορές τυφλώνεται από τις αντανακλάσεις σε ταμπέλες και σου σβήνει τους προβολείς χωρίς λόγο. Γενικά σε επαρχιακούς δρόμους μπορείς να το έχεις συνεχώς στο A χωρίς να ασχολείσαι με το αν έρχονται άλλα αυτοκίνητα.

αυτο ειναι;
Εικόνα :hmmm: :oops:
ουτε που το γνωριζα! :tomato:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Anonymous Founder έγραψε:Αυτός είναι ο αισθητήρας φωτός για τα αυτόματα φώτα.

Φωτός και βροχής.
Άβαταρ μέλους
By kavy
dimik έγραψε:τελικά ήταν 520d του 2010 και έπαθα πλάκα με το εσωτερικό (ο νέος λεβιές του αυτόματου :inlove: ) αλλά ο ήχος του ντηζελ δεν παλεύεται, βέβαια έχει τέλη μόνο 60€ τον χρόνο και τιμή 23.000€, αλλά από την μια πετρέλαιο και από την άλλη μεγαλύτερο από τις ανάγκες μου και σίγουρα πιο κοστοβόρο σε συντήρηση.

Αναφέρεσαι σε αυτοκίνητο στην Ελλάδα;

Και μιας και είμαι σε αναζήτηση οικογενειακού και οδήγησα μερικές Γερμανίδες που μου άρεσαν: από τη στιγμή που η 320Si του Nikos! πουλήθηκε μόνο 11500 η παρακάτω δεν είναι ακριβή; http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5994173/

Αν, πάντως, απαντήσετε "ναι", τότε η επόμενη είναι μάλλον φθηνή http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4778371/
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#81939 Εξαιρετικά φθηνή η τελευταία, αν ενδιαφέρεσαι καλύτερα να σπεύσεις, γιατί μπορεί σε δύο ώρες να πουληθεί!
Όσο για την πρώτη, πανάκριβη κι αυτή, αλλά οι station είναι ελάχιστες...