Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#263317 This should be fun...

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By markvag
EDDIE_147 έγραψε:Διαφωνώ.

Το forum απαιτεί αίμα.

Και σπέρμα...

EDDIE_147 έγραψε:Κι εγώ την έχω στο ονειρογκαράζ μου αλλά δεν τη βάζω συχνά μπροστά και θα μου μείνει από μπαταρία.

Αμάξι να το πας βόλτα στο βουνό και μετά να σε κυνηγά ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επειδή δεν αφήνεις τις αρκούδες να γαμηθούν.
:iconcool:

:metalo: :metalo: :metalo: :s_devil :s_devil :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Κίκιζας . έγραψε:
Good wines, που λεν και στο χωριο μου...Ξερεις απο πρωτο χερι, οτι αυτοι που τα ειχαν, 1ον ακολουθουσαν καποιες βασικες αρχες οπως σε ολα τα πολυ ισχυρα -με Turbo- αυτοκινητα? 2ον ειχαν τις ρυθμισεις RUF, ή εμπαινε ολο και κανενα "πρωτο χερι" :lol: για σκαλισμα? :whistlink:

ναι ακολουθουσαν τις οδηγιες κατα γραμμα,και εσπαγαν. Χερι Ελληνικο μπηκε οταν δεν αντεξε το 3ο σπασιμο και τον 1,5 χρονο συνολικα που ηθελε ο RUF για να το φτιαξει.Ρυθμιστηκαν και απο Ελληνα στο τελος(εκει που ρυθμιζει ο Ναςς) και οντως εγιναν και πιο γρηγορα.

Κίκιζας . έγραψε:FYI, τα ηλεκτρονικα των Pοrsche, απο την 996 ειδικα και επειτα, εχουν αυστηρες δικλιδες ασφαλειας και δεν
σηκωνουν, ουτε καν after-market / customised εξατμισεις αν ΔΕΝ ειναι απολυτως συμβατες με το εκαστοτε τυπο-μοντελο.
Φιλος που προσπαθησε σε 996ΤΤ πηρε τα τρια του... :whistlink: Για να δουλεψει σωστα, κατεληξε σε μια της Remus ειδικα φτιαγμενη για 996 Τurbo / GT2.

ναι...καλα οποτε θελεις ελα να βαλουμε χειροποιητη εξατμιση σε 997 ττ ,να προγραμματισουμε τον μαμα εγγεφαλο μεχρι και πανω απο 1000 αλογα με αλλες τουρμπινες ,αλλα πιστονια,εκκεντρα,ακομα και υπερκυβισμενο,μεχρι και επαναπρογραμματισμο τιπτρονικ.Απο τον Μαστρομητσο ολα αυτα εδω και τουλαχιστον 4-5 χρονια.

Κίκιζας . έγραψε:Δεν υπαρχει καμμια θειοποιηση αγαπητε. Το 1987 εσπασε δυο ρεκορ ταχυτητας, χωρις ESP χωρις τιποτα, σε βρεγμενο, αφηνοντας πισω, F40, 959 κτλ. Xωρια το ρεκορ της εποχης στο ring..

χιλιαδες αυτοκινητα εχουν σπασει ρεκορ.Ε και?

Κίκιζας . έγραψε:.Επισης ειχε πρωτογνωρα φιλικη οδικη συμπεριφορα για την ιπποδυναμη παρα την οχι τοσο εξελιγμενη αναρτηση που φορουσε η τοτε γενια....Αυτο και μονο ηταν και ειναι αθλος για ενα αυτοκινητο που στην εργοστασιακη του μορφη ηταν δυστροπο ακομα και στα 300ps . Η CTR απεδιδε 470ιππους και εστριβε καλυτερα!

ε και? εδω υπαρχουν πολλα αυτοκινητα που εχουν σωστη συμπεριφορα απο το εργοστασιο.
Γιατι πρεπει ντε και καλα να θεοποιησω το ρδελο που το πηρε ο γερμανος βελτιωτης και το εκανε λιγοτερο ρδελο?
Το φιλικη οδηγικη συμπεριφορα προφανως θα εννοεις συγκρινοντας με το ρδελο το μαμα.

Κίκιζας . έγραψε:Ολο δεν χρειαζεσαι τιποτε, τα ξερεις ολα... :lol: Ειδες δυο Ruf στην μπανανια (ξερεις αραγε απο πρωτο χερι αν σου ειπαν και την αληθεια, αν ειναι original Ruf, αλλα ακομα και αν ηταν, εαν την συντηρουσαν και δουλευαν προβλεπομενα, ή αν την ειχαν σκαλισει περαιτερω?)
και αυτοματως οι Ruf ειναι ΓΤΠΚ... :metalo:

ε τι να κανουμε αφου 2 ηρθαν,και τα 2 ειχαν προβληματα και δεν δουλεψαν ποτε σωστα?
κριμα που ο RUF παντελονιασε 200κ βελτιωση για 1100 αλογα, και τα εκαναν παρτυ εβο και νισσαν σαννυ με 2λιτρα sr20
Nαι γνησια 997ττ ηταν που φτιαχτηκαν ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ μεσα στον RUF .Tο ενα απο αυτο μαλιστα πριν παραδοθει,πηγε στο Ναρντο και εσπασε και καποιο ρεκορ με 400χλμ/ωρα αν θυμαμαι καλα.
Ναι δεν τα συντηρουσαν σωστα στα 5κ χλμ που εκαναν μεχρι να σπασουν.
Ασε μας ρε Γρηγορη.

Κίκιζας . έγραψε:Ρε συ Δημητρη γιατι τα λες αυτα σε εμενα? :lol: Εχεις παει γρηγορη βολτα με GT-R? Στα παρα πολλα σφιχτα και γλυστερα στροφιλικια που εχουμε το αυτοκινητο παλευει με...τονους υποστροφης. Εκτος αν στριψεις σχεδον "σβηστος". Προκειται για αρκουδα 1789κιλων, πρεπει να σε πανε γρηγορη βολτα για να καταλαβεις για τι δρομους φτιαχτηκε...Παντως οχι για τις δικες μας διαδρομες...Τι να τα κανω ρε συ τα 1,200αλογα, στο Τυμπακι θα παω για 400αρι...? :metalo:

εχω παει με πολλα,και με αυτο που πηγες εσυ εχω παει.Και με 1200 ιππων εχω παει.
Ναι δεν ειναι για στενο στροφιλικι,οπως και μια 997. Αναμενομενο.Αυτο που δεν ειναι αναμενομενο ειναι οτι δεν ειναι χειροτερο απο την 250 κιλα ελαφροτερη 997.

Κίκιζας . έγραψε:Ελα τωρα ενταξει, αφου ειδες δυο RUf στην μπανανια τελειωσε...Στατιστικο δειγμα αξιοπιστιας "Μητσος Power"... :shifty:

η δικη σου στατιστικη οταν 2 στα 2 σκορπισουν τα μοτερ τι λεει?
οταν δεν σκορπαγαν, μονο οταν δουλεψαν πολυ χαμηλοτερη πιεση(0.9) απο το πιεση που υποσχοταν ο απατεωνας που τσεπωσε 200κ βελτιωση τι λεει?
Οταν θα βγαλεις 200κ απο το παντελονι σου,θα μεινεις σε 2 χρονια τον 1,5 χωρις αυτοκινητο,και θα πληρωνεις ξανα και ξανα τα σπασιματα και τα πηγαινε ελα στη γερμανια,και στο τελος θα το πουλησεις τζαμπα για να φυγει,ελα να μας πεις για τον RUF και ποσο καλος ειναι.

Κίκιζας . έγραψε:Aν εβλεπες ή διαβαζες γενικοτερα για την συγκεκριμενη εταιρια, θα καταλαβαινες οτι προκειται για εναν μικρο σε παραγωγη, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ, ουτε καν βελτιωτη, ο οποιος μαλιστα τολμησε πρωτος -με επιτυχια- να τοποθετησει μεγαλυτερου κυβισμου κινητηρα απο 911 σε boxster, πολλα χρονια πριν ακολουθησει την ιδια τακτικη, η ιδια η Porsche! To ιδιο και με την προσθηκη δυο αντι ενος turbo...

τι να διαβασω βρε μανουλα μου?
αυτα που σου κανουν εντυπωση,τα εχουν κανει χιλιαδες βελτιωτες ανα τον κοσμο,μεχρι και ο Μαστρομητσος βαζει μεγαλυτερα μοτερ,βελτιωνει αναρτησεις,και μπορει να σου προσφερει πιο γρηγορα και πιο σωστα οδηγικα αυτοκινητα.
Γιατι πρεπει να θεοποιησω τον RUF? Επειδη κιτρινο πουλι με πολυ δυνατοτερο μοτερ εγραψε χρονο στο ρινγκ,οταν δεν προσπαθουσε κανεις?
Αυτο ειναι που εχουν καταφερει και τους βγαζω το καπελο,να θεοποιουν το τιποτα.
Οταν ερχετε το 1800 κιλων με το καλημερα και μας κανει το κωλο ΒΑΖΟ,ελα μωρε σιγα,καλο ειναι......στο στενο στροφηλικι δεν λεει και πολλα....
Αυτο ειναι επιτευγμα Γρηγορη,να εχεις βγαλει 20 βελτιωμενες γενιες,να εχεις Ρερλ,να ξερεις την πιστα απο το 1947,και να ερχονται και να σε διασυρουν με λιγοτερο δυνατο αυτοκινητο,χωρις Ρερλ,χωρις εξελιξη,μεσα στο σπιτι σου,στην πρωτη τους δουλεια για αυτο το σκοπο.
Βαλε τωρα ενα βιντεακι με τον Ρερλ που εκθειαζει την 997 ττ που την εξελιξε μεσα στο ριιιιιιινγκ. :lol:

Κίκιζας . έγραψε:P.S ...καμποσα Ευρωπαικα -απολυτως εργοστασιακα- GT-R βρεθηκαν με κολημμενα μοτερ (με προβλεπομενη συντηρηση, ουτε καν παραβιαση launch control, ουτε πλακωμενο το μοτερ κρυο...) και τα εντοσθια του κινητηρα να θυμιζουν...μαγειριτσα! :yahoo:
Αρα -με την δικη σου λογικη- η Nissan θελει καμποσα παραπανω σεμιναρια για να μην γινονται τα μοτερ...κομποστα! :metalo:

τα εκανε τα σεμιναρια,τα αλλαξαν ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΑ,και τωρα τα χαιρονται πανω απο 10 Ελληνες,φτιαγμενα στην Ελλαδα απο 1000-1300 αλογα.
Κανα τετοιο πορσε ξερεις? εστω και RUF? :lol:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
dimviii έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:
ναι ακολουθουσαν τις οδηγιες κατα γραμμα,και εσπαγαν. Χερι Ελληνικο μπηκε οταν δεν αντεξε το 3ο σπασιμο και τον 1,5 χρονο συνολικα που ηθελε ο RUF για να το φτιαξει.Ρυθμιστηκαν και απο Ελληνα στο τελος(εκει που ρυθμιζει ο Ναςς) και οντως εγιναν και πιο γρηγορα.

...ενταξει αφου σου ειπαν οτι ηταν :innocent: , εμεις τρωμε σανο αμασητο... :lol:
Αλλα και ετσι να εγινε, αυτοματως σημαινει κατι? Εχεις ψαχτει αλλου και το επιβεβαιωσες και παλι?
Γιατι αμα εσενα σου αρκει μια περιπτωση (θες δυο? Ενταξει δυο... :lol: ) για να βγαλεις συνολικο συμπερασμα (ετσι κανεις αληθεια για...τα παντα στην ζωη σου? :hmmm: ) εμενα μου περισσευει, δεν εχει νοημα να σου κανω αντιλογο...

dimviii έγραψε:ναι...καλα οποτε θελεις ελα να βαλουμε χειροποιητη εξατμιση σε 997 ττ ,να προγραμματισουμε τον μαμα εγγεφαλο μεχρι και πανω απο 1000 αλογα με αλλες τουρμπινες ,αλλα πιστονια,εκκεντρα,ακομα και υπερκυβισμενο,μεχρι και επαναπρογραμματισμο τιπτρονικ.Απο τον Μαστρομητσο ολα αυτα εδω και τουλαχιστον 4-5 χρονια.

Πως? Με bypass, του...bypass, ωωω bypass... :lol: Mετα του Μαστρμητσου δουλευει ρολοι, ενω του RUF το παιρνεις για...κομπολοι... :s_rofl

Κίκιζας . έγραψε:Δεν υπαρχει καμμια θειοποιηση αγαπητε. Το 1987 εσπασε δυο ρεκορ ταχυτητας, χωρις ESP χωρις τιποτα, σε βρεγμενο, αφηνοντας πισω, F40, 959 κτλ. Xωρια το ρεκορ της εποχης στο ring..

dimviii έγραψε:χιλιαδες αυτοκινητα εχουν σπασει ρεκορ.Ε και?

Tα ρεκορ κρινονται αναλογως την εποχη και τον ανταγωνισμο που υπηρχε...Εκεινη λοιπον την εποχη η CTR εσπασε ρεκορ ταχυτητας, μεταξυ αλλων με ανταγωνιστες, δυο απο τα καλυτερα αυτοκινητα παραγωγης στον πλανητη.
Δεν ειναι ενα οποιοδηποτε ρεκορ. Ακομα και μεχρι σημερα μαλιστα, ΤΕΤΟΙΟ παρομοιο ρεκορ ειναι ελαχιστα τα αυτοκινητα που εχουν σπασει, μετα απο 30 περιπου χρονια, ουτε καν μια εκατονταδα...

dimviii έγραψε:ε και? εδω υπαρχουν πολλα αυτοκινητα που εχουν σωστη συμπεριφορα απο το εργοστασιο.
Γιατι πρεπει ντε και καλα να θεοποιησω το ρδελο που το πηρε ο γερμανος βελτιωτης και το εκανε λιγοτερο ρδελο?
Το φιλικη οδηγικη συμπεριφορα προφανως θα εννοεις συγκρινοντας με το ρδελο το μαμα.

Ε και το ενα, ε και το αλλο... :lol: Βρε ανθρωπε εκεινη την εποχη δεν υπηρχε ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Αυτο ηταν, ΤΕΛΟΣ
Εστριβε με το πλαι για 100-200 μετρα με 160αρες , οταν τα υπολοιπα εμεναν πισω, τι να κανουμε τωρα? Επειδη δεν χωνευεις την 911 εσυ, πας να την βαλεις πιο κατω, να φτασει αυτα που σου αρεσουν εσενα...
Τι να κανουμε τωρα? Φιλικη συμπεριφορα ΚΑΙ σε σχεση με την δυστροπη 911 Τurbo 3.3 / 300ps, αλλα και σε σχεση με οτιδηποτε ηταν κοντα σε επιδοσεις, αλλου κατασκευαστη...

dimviii έγραψε:ε τι να κανουμε αφου 2 ηρθαν,και τα 2 ειχαν προβληματα και δεν δουλεψαν ποτε σωστα?
κριμα που ο RUF παντελονιασε 200κ βελτιωση για 1100 αλογα, και τα εκαναν παρτυ εβο και νισσαν σαννυ με 2λιτρα sr20

Για τα 2 που ειδες (και εαν δεν επαιξαν ιστοριες τυπου...ανακοντα :lol: ) υπαρχουν καμποσα που γαζωνουν
κοστουμακια...Στο ειπα και πριν, και GT-R Ευρωπαικα ειχαμε καμμια 15αρια με κολημμενα μοτερ... :whistlink:

dimviii έγραψε:Nαι γνησια 997ττ ηταν που φτιαχτηκαν ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ μεσα στον RUF .Tο ενα απο αυτο μαλιστα πριν παραδοθει,πηγε στο Ναρντο και εσπασε και καποιο ρεκορ με 400χλμ/ωρα αν θυμαμαι καλα.
Ναι δεν τα συντηρουσαν σωστα στα 5κ χλμ που εκαναν μεχρι να σπασουν.
Ασε μας ρε Γρηγορη.

Mηπως να μην καταπινεις αμασητο σανο απο διαφορους φιδεμπορες στο ελλαντα? :whistlink:

dimviii έγραψε:εχω παει με πολλα,και με αυτο που πηγες εσυ εχω παει.Και με 1200 ιππων εχω παει.
Ναι δεν ειναι για στενο στροφιλικι,οπως και μια 997. Αναμενομενο.Αυτο που δεν ειναι αναμενομενο ειναι οτι δεν ειναι χειροτερο απο την 250 κιλα ελαφροτερη 997.

Mε του sign-b ή με του Λαμπρου? Γιατι του Λαμπρου πχ , ειχε κολλησει το εργοστασιακο μοτερ, και του βαλανε αλλο... :whistlink: Μηπως λοιπον κατα την ιδια εννοια να πω και εγω οτι αυτο και αλλα 15 περιπου μενανε καπου στην Ευρωπη και τα σηκωνε γερανος... :whistlink:

Η 997ΤΤ δεν ειναι 250κιλα ελαφρυτερη, ειναι 130 κιλα ελαφρυτερη...Και παλι βαρια ειναι στα 1650 κιλα, για στενο στροφιλικι, αλλα βολευεται καλυτερα, η ουρα της γυριζει πιο ευκολα, το GT-R θελει ΠΟΛΥ περισσοτερο χωρο, και ξεκολλαει κυριως με τα 4...

dimviii έγραψε: η δικη σου στατιστικη οταν 2 στα 2 σκορπισουν τα μοτερ τι λεει?
οταν δεν σκορπαγαν, μονο οταν δουλεψαν πολυ χαμηλοτερη πιεση(0.9) απο το πιεση που υποσχοταν ο απατεωνας που τσεπωσε 200κ βελτιωση τι λεει?
Οταν θα βγαλεις 200κ απο το παντελονι σου,θα μεινεις σε 2 χρονια τον 1,5 χωρις αυτοκινητο,και θα πληρωνεις ξανα και ξανα τα σπασιματα και τα πηγαινε ελα στη γερμανια,και στο τελος θα το πουλησεις τζαμπα για να φυγει,ελα να μας πεις για τον RUF και ποσο καλος ειναι.

Ρε συ Δημητρη κτσε λιγο, γιατι θα ξεχασουμε και τις βασικες εννοιες της στατιστικης... :dizzy:

Δυο RUF εχουν παραχθει ολα και ολα και δεν ηξερα? :lol:
Οσο για τις ιστοριες με τις δυο RUF, (απεναντι σε πολλες αλλες που μπορεις να πληροφορηθεις σε fora κτλ)
θα μου επιτρεψεις να εχω μεγαλες αμφιβολιες, αφενως ως προς την γνησιοτητα, αλλα και σωστη χρηση-συντηρηση, ισως ακομα και ΠΡΙΝ τις παραλαβουν αυτοι που τις κυκλοφορουσαν στην χωρα...

dimviii έγραψε:τι να διαβασω βρε μανουλα μου?
αυτα που σου κανουν εντυπωση,τα εχουν κανει χιλιαδες βελτιωτες ανα τον κοσμο,μεχρι και ο Μαστρομητσος βαζει μεγαλυτερα μοτερ,βελτιωνει αναρτησεις,και μπορει να σου προσφερει πιο γρηγορα και πιο σωστα οδηγικα αυτοκινητα.

Μιλας πολυ γενικα, εγω μιλαω για 911/Boxster. Η ιδιαιτεροτητα της διαταξης και ο χωροταξικος περιορισμος
ειναι σε μεγαλυτερο βαθμο δυσκολιας, σε σχεση με τους περισσοτερους αλλους βελτιωτες...

dimviii έγραψε:Γιατι πρεπει να θεοποιησω τον RUF? Επειδη κιτρινο πουλι με πολυ δυνατοτερο μοτερ εγραψε χρονο στο ρινγκ,οταν δεν προσπαθουσε κανεις?

Δεν προσπαθουσε κανεις? Ποιος σου το ειπε αυτο?
Για ριξε μια ματια εδω απο ποτε προσπαθουσαν αγωνιστικα και μη αυτοκινητα...
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_N ... 8racing%29
Υποψιν η CTR εγραψε το 1987 , 8:05 στο Ring...
Ψαξε να δεις ΠΟΙΑ αυτοκινητα και ΠΟΤΕ εφτασαν ή κατεβασαν αυτο το χρονο...

dimviii έγραψε:Αυτο ειναι που εχουν καταφερει και τους βγαζω το καπελο,να θεοποιουν το τιποτα.
Οταν ερχετε το 1800 κιλων με το καλημερα και μας κανει το κωλο ΒΑΖΟ,ελα μωρε σιγα,καλο ειναι......στο στενο στροφηλικι δεν λεει και πολλα....

Δημητρη δυστυχως απο αυτα που λες, απο αγωνιστικη ιστορια, γνωριζεις ή θυμασαι ΜΟΝΟ οτι σου αρεσει... :s_no

dimviii έγραψε: Αυτο ειναι επιτευγμα Γρηγορη,να εχεις βγαλει 20 βελτιωμενες γενιες,να εχεις Ρερλ,να ξερεις την πιστα απο το 1947,και να ερχονται και να σε διασυρουν με λιγοτερο δυνατο αυτοκινητο,χωρις Ρερλ,χωρις εξελιξη,μεσα στο σπιτι σου,στην πρωτη τους δουλεια για αυτο το σκοπο.
Βαλε τωρα ενα βιντεακι με τον Ρερλ που εκθειαζει την 997 ττ που την εξελιξε μεσα στο ριιιιιιινγκ. :lol:

Ποσα χρονια εκαναν να σπασουν το σερι Δημητρη? Οχι πες μου εσυ, ΠΟΣΑ?
Μηπως η εννοια "διαρκεια" σου λεει κατι?

dimviii έγραψε:τα εκανε τα σεμιναρια,τα αλλαξαν ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΑ,και τωρα τα χαιρονται πανω απο 10 Ελληνες,φτιαγμενα στην Ελλαδα απο 1000-1300 αλογα.
Κανα τετοιο πορσε ξερεις? εστω και RUF? :lol:

Επειδη δεν υπαρχουν στην Ελλαδα, σημαινει οτι δεν υπαρχουν ΓΕΝΙΚΩΣ δηλαδη...Αυτο δεν μου λες?

Ξερω οτι υπηρχαν δυο 9ff, κοντα σε αυτα τα αλογα, το ενα το εχει οδηγησει και αυτος που εχει το 4drivers.

Bρε μηπως λες τοση ωρα για τις 9ff ? :lol: Aυτος ο βελτιωτης δεν εχει καμμια σχεση, με τον RUF, εχουν ακουστει αρκετα αρνητικα σχολια και για τον ιδιο αλλα και για τα αυτοκινητα του...
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#263358 Κλασικά όταν κάτι δεν συμφωνεί με το . ή δεν έχει συντηρηθει σωστά ή κάτι έγινε λάθος!
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
morpheus έγραψε:rofl eddie...
Giuseppe Busso έγραψε:
morpheus έγραψε:Όντως πριόνι... και ένα απο τα τελευταία (αν όχι το τελευταίο) ωμα supercars... :s_wacko

Συγνώμη αλλά η LaFerrari τι είναι; Ως προς το ωμό του πράγματος δηλαδή.

Busso μιλάμε για ένα τέρας που έβγαινε μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο (χωρίς rev maching και τέτοιες αηδίες) και χωρίς ηλεκτρονικά βοηθήματα (εδώ λέω κρίμα γιατί αν είχε ESP μπορεί να είχε διασωθεί το είδος)...
Πλάκα μας κάνεις τώρα για τη ωμή laferari...;

Το ωμο δεν είναι συνώνυμο του πρωτογονου. Η LF φυσικά και είναι ωμή και άγρια.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
NickTG έγραψε:Κλασικά όταν κάτι δεν συμφωνεί με το . ή δεν έχει συντηρηθει σωστά ή κάτι έγινε λάθος!

Θα στα πει τώρα αναλυτικά γιατί ΕΣΥ κάνεις λάθος και που, στις επόμενες 3 σελίδες ακατέβατα, αβάδιστα :x :rtfm:

H φάση θυμίζει :

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Κίκιζας . έγραψε:Mηπως να μην καταπινεις αμασητο σανο απο διαφορους φιδεμπορες στο ελλαντα? :whistlink:

:lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#263659 :s_wacko :s_wacko

Τα θελες και τα παθες :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#263940 Σπάω το εμπάργκο για αυτό:

dimviii έγραψε:οι ανθρωποι ειναι αξιοζηλευτοι στη παπατζα. Ruf και ξυστα αρχιδια ς.
Φαντασου να ειχανε κανα πραγματικα καλο μοτερ τι θα λεγανε στα βιντεακια.
Ουρτ!

Ντίμβη, λάθος... μην μπλέκεις τις υδρόψυκτες καρικατούρες 911* με τα αερόψυκτα. Δεν θα αναφέρω τους αγώνες που κέρδισαν με αυτή την τεχνολογία οι απλές 911, γιατί είναι άπειροι στον αριθμό (και ακόμα γράφει το κοντέρ) αλλά μόνο ότι το yellowbird είναι βασισμένο στην 911 carrera 3.2 (και όχι στην 911 τούρμπο όπως γράφουν) και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Είναι μακράν το πιο καλό προϊόν που έχει βγει από αυτό το εργοστάσιο κατα παραδοχή πολλών εκεί μέσα...
Το ίδιο το μοτεράκι που φοράει (3164cc bored στα 3367), στα χέρια ενός άλλου βελτιωτή τότε και επίσημο κομμάτι του motorsport division πρόσφατα, του ANDIAL** (όποιος έχει ασχοληθεί με αερόψυκτα ξέρει πολύ καλά τη βαρύτητα του ονόματος, είναι σα να λέμε AMG για τη μερσεντές) και με σοβαρές αλλαγές/πραγματικές βελτιώσεις έχει κερδίσει ίσαμε μια ντουζίνα σοβαρότατους αγώνες του στυλ 24hrs LeMans ή Daytona....
Αν αντέχει 24 ώρες με το πόδι στο πάτωμα σίγουρα δεν το λες και αναξιόπιστο.

Εκείνα τα χρόνια θυμάμαι διαφημίσεις στο excellence για τούρμπο με 700 και 800 ίππους που μας φαινόντανε απίστευτα νούμερα και ήτανε road-legal αλλά και για track use με 1000άδες χιλιόμετρα φορτωμένα...

Κατά τα άλλα, συνφωνώ ότι τα περισσότερα μαγαζιά (συμπεριλαμβανομένων και κάποιων βαρύγδουπων ονομάτων, πχ gemballa techart κλπ κλπ) είναι μόστρα χωρίς ουσία.

*Από τη στιγμή που δεν μιλάμε για το πρωτότυπο, έστω και βελτιωμένο μετά από 3 δεκαετίες και καταργήσαμε τα βασικά στην 911, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να λέγεται 911 και γιατί πρέπει να έχει σε λάθος (με τα σημερινά δεδομένα) θέση τη μηχανή της. Την άποψή μου την έχω ξαναπεί, η καλύτερη πορσε αυτή τη στιγμή είναι η μεγάλη cayman ενώ οι, κατά τα άλλα μανούλες στα φύκια για μεταξωτές κορδέλες Γερμανοί (πχ 100 χρόνια ιστορία για την audi :lol: ή vw αξιοπιστία κλπλ κλπ) απλώς εκμεταλλεύονται και πουλάνε την ιστορία τους.

Μόνο που την ιστορία τους δεν την έγραψαν αυτοί που σήμερα την πουλάνε. :oops:

Το ίδιο έκαναν και με την "718" που το μόνο που δεν με ενοχλεί είναι ο θόρυβος που κάνει...
Τα μπουριά που τα έχουν περάσει μέσα από τους θόλους τα είδατε; (σαν το κατρέλ ένα πράμα :lol: )
Το στρίμωγμα απο κάτω, εξατμίσεις τουρμπίνα wastgate όλα μέσα, έτσι και βγάλεις την ποδιά; Εντωμεταξύ είναι τόσο ντυμένο με ανακλαστικά θερμότητας το πράγμα που μάλλον θα τους έλιωνε στις δοκιμές (γνωστό το πρόβλημα ήδη από τα πρώτα boxster που εσκαγαν τα ψυγεία τους σαν καρπούζια στην πίστα) εκεί μέσα θα γίνεται θερμο-πάρτι έτσι και πας να ανεβείς σβέλτα κανα βουνό!
Τώρα που το λέμε, έχετε δει το κύκλωμα ψύξης σε αυτά τα αυτοκίνητα; :lol: :lol:

**Χα, δες εδώ τι σου έλεγα... :
http://press.porsche.com/motorsport/new ... e.php?id=3
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#263954 Αερόψυκτα εν έτει 2016; No thanks!

Η 911 έγινε σωστό αυτοκίνητο από το 996 και μετά. Πάντα με το μειονέκτημα της μηχανής στον πίσω προφυλακτήρα...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#263968 @ D-jet
η ενσταση μου αφορουσε στον μυθο για το yellowbird τα ρεκορ στο ρινγκ και λοιπες σαχλαμαρες.
Δεν γινεται να συγκρινουμε φτιαγμενα 911 με αλλαγμενα μοτερ(γιατι προφανως το μαμα δεν),διπλοτουρμπισμενα,σωβρακο,με αλλες αναρτησεις και αλλα φρενα με αυτοκινητα παραγωγης.Γιατι αυτο εγινε.
Οπως και δεν θα εχει καμια αξια εαν καποιος αυριο κατεβασει ενα gt-r /mclaren whatever ελαφρωμενο και 1200 αλογα,με αλλη μεταδοση,με αλλα φρενα,και γυρισει πιο γρηγορα απο στοκ αυτοκινητα. Ποσο μαλλον να δημιουργηθει και καποιος μυθος για τον λευκο γκοτζιλα που εγραψε ρεκορ που ''αργησε να ξεπεραστει'' ενω δεν βλεπουμε και καποιον αλλο βελτιωτη με κατι αντιστοιχο να προσπαθει στο ριγκ.
Ενα τετοιο εγχειρημα δεν εχει καμια αξια για οποιον καταλαβαινει τα ελαχιστα περι αυτοκινητων.
Τα αλλα που λες για την 911 και γιατι την λεμε ετσι,και γιατι εχουν το μοτερ στο προφυλακτηρα,την γνωμη μου την ξερεις.
Σαφως και η καυμαν ειναι σωστη εκτελεση,αλλα....
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
dimviii έγραψε:@ D-jet
η ενσταση μου αφορουσε στον μυθο για το yellowbird τα ρεκορ στο ρινγκ και λοιπες σαχλαμαρες.
Δεν γινεται να συγκρινουμε φτιαγμενα 911 με αλλαγμενα μοτερ(γιατι προφανως το μαμα δεν),διπλοτουρμπισμενα,σωβρακο,με αλλες αναρτησεις και αλλα φρενα με αυτοκινητα παραγωγης.Γιατι αυτο εγινε.....

Ναι,
αλλά πρέπει να πας και πίσω στο 1987, όπου η λογική της "βελτίωσης" αλλά και η πρώτη ύλη (στην ευρώπη ακόμη τα γιαπωνέζικα ήταν αγνωστο κείμενο) δεν έχουν καμία σχέση με σήμερα, έτσι;

Ό,τι έκανε είναι γεγονός και έχει μείνει στην ιστορία. Από εκεί και πέρα, με ποια λογική, το σύγκριναν τότε με τα άλλα αυτοκίνητα "παραγωγής", δεν ξέρω να σου πω (αν με ρωτήσεις, ούτως ή άλλως η λογική των συγκρίσεων μου φαίνεται μπούρδα).
Ούτε και το αν ο RUF επειδή χτυπάει δικά του νούμερα θεωρείται κατασκευαστής και όχι βελτιωτής.

Από την άλλη, ούτε μπορώ να σου πω και αν θηρία της εποχής του στυλ cizeta, wector, ultima, isdera και άλλα πολλά (που τότε τα θεωρούσαμε σοβαρά :lol: ) ήταν περισσότερο προϊόντα από πραγματικές βιομηχανίες ή μαγαζάκια της πλάκας με ψώνια ιδιοκτήτες (γιατί εξίσου γελοία ήταν και η πληροφόρηση που είχαμε τότε)...

Το yellowbird πάντως, ανεξαρτήτως image (φτιαχτού και μη) είχε εξαιρετική φήμη για την αντοχή του και στους κύκλους των φίλων της εταιρείας για την RUF μέχρι και το ctr-2 (βασισμένο στο 993ΤΤ) υπήρχε εξαιρετική αποδοχή (και πολλές δοκιμές σε πίστες και εκτός). Και γενικά, σε αντίθεση με άλλους κύκλους, οι Porschephiles τα σκίζανε στα χιλιόμετρα τα αυτοκίνητα, δεν τα είχαν μόνο για τη μόστρα (ιταλική λέξη! :lol: ) οπότε μάλλον κάτι ήξεραν.
Από την εποχή των υδρόψυκτων όμως έχει χαθεί και η μπάλα... (ΙΜΗΟ γιατι είναι αντίστοιχα κακή και η πρώτη ύλη).

@RZ Η 911 ήταν μέχρι την 993. Από εκεί και πέρα κόβει και πουλάει ιστορία το μαγαζί. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα σαν αυτοκίνητο, αν το σκεφτείς λογικά. Θεωρώ δε, ότι αν πίστευαν πως κάποια στιγμή θα πάψει να πουλάει ο σχετικός μύθος (που έχτισαν στους αγώνες με τα αερόψυκτα μοτέρ) θα την έκοβαν άμεσα.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#263996 ...παμε παλι αλλου την κουβεντα... :lol: Οσα παιρνει ο ανεμος... :metalo:

Παντως καλο ειναι, επειδη νομιζω φοραμε παντελονια, να παραδεχομαστε τυχον λαθη μας, οταν τουλαχιστον υπαρχουν και ξεκαθαρες αποδειξεις...

Για τα περι Ruf αναφερομαι... :whistlink:

@Realzeus
Ηταν απο την 993 ουσιαστικα σωστο αυτοκινητο με την εννοια που φανατζομαι οτι εννοεις.
Πλεον απο την 996 και με το εξαιρετικο PSM (το αντιστοιχο αλλα ακομα πιο εξελιγμενο ESP)
μπορουσε αφοβα να την οδηγει στο βρεγμενο και η καθε γιαγια...

@D-jet
Θελω να πιστευω οτι γνωριζεις, πως ηδη απο την 996 και επειτα ο κινητηρας οσο περνουν οι γενιες, "κρεμαει" ή αν θες "περισσευει" ολο και λιγοτερο, πισω απο τον πισω αξονα...Μερικα cm καθε νεοτερης γενιας αρκουσαν...Για να φτασει σημερα να ειναι κοντα στα ορια της κεντρομηχανης διαταξης η 991/992... :lipsealed:

Οσο για το αν ειναι πιο σωστη η μεγαλη Cayman απο μια τουλαχιστον 911S, αυτο πλεον ισχυει ξεκαθαρα, οσον αφορα τις οδηγικες προτιμησεις. Προφανως και η Cayman ως αρτια ζυγισμενη, ειναι απιστευτα προβλεψιμη και φιλικη για τις δυνατοτητες της και αρα οι δυνατοτητες της ευκολοτερα προσβασιμες απο μεγαλυτερη γκαμα οδηγων.
Η τελευταιες γενιες 911 παραυτα, απο την 996 ειδικα και επειτα, εχουν υποστει τετοιο επιπεδο εξελιξης και ρυθμισεων, που την καθιστουν συνολικα ακομα καλυτερο αυτοκινητο, οχι μονο στο χρονομετρο, αλλα και στην οδηγικη ευχαριστηση.
Σιγουρα οχι για ολους. Δεν μπορουν ΟΛΟΙ να ξεζουμισουν αυτο το οποιο ποσοστο δυνατοτητων πανω απο τον μεσο ορο, οπως μπορουν με την καθε cayman.
Mπορουν λιγοτεροι, και παλι ομως σημερα ειναι περισσοτεροι, -με τις νεοτερες γενιες 911- σε σχεση ακομα και με τις τελευταιες αεροψυκτες 911 (δηλαδη οι 993 οι οποιες και θεωρουνται απο φανατικους της φιρμας ως η καλυτερη συνταγη των δυο εποχων για την φιρμα , ως μια "γεφυρα" αναμεσα στην παλαια και καινουργια φιλοσοφια/εξελιξη της 911)
Οσοι απο αυτους μπορουν και τις ξεζουμιζουν, εχουν να πουν οτι τα συναισθηματα, το παθος, η θεληση να τις οδηγουν ξανα και ξανα ΔΕΝ σταματαει, ουτε καν φτανει σε κορεσμο, καποια στιγμη συντομοτερα, οπως συμβαινει με μια Cayman (εξαιρουμενης της απιστευτης αλλα και πολυ μικρης παραγωγης GT4)