Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By JBT
#262741 Τι εννοείς VTEC στιλ Σ2000;;

Το Σ2000 ήταν ένα και άλλο δεν θα ματαβγεί :rtfm:

ΥΓ νασσ είσαι ακόμα ένας εμμονικός που πρέπει να συζητήσεις τα ασυζήτητα :roll:

ΥΓ² να χαίρεστε που δεν είμαι μοντ ε :s_wacko

:s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
belgarion έγραψε:
markvag έγραψε:- it was raining, what kind of tires you had?
- Blllack rrround Pirelli... :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_shout :s_shout

Μόνο πατριωτάκι του Κίμι μπορούσε να δώσει αυτή την απάντηση... :s_rofl :s_rofl :s_rofl

Με αφορμή αυτό υπενθυμίζω λίγα λόγια που έγραψα για τον Kankunen, μια που ήταν ο αγαπημένος μου οδηγός μεγαλώνοντας viewtopic.php?p=242940#p242940

.

Το χασει αυτο το θεμα, respect!
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
nass έγραψε:

Αίσθηση ή αποτελεσματικότητα ? Το δεύτερο είναι μετρήσιμο πχ. χρόνος σε πίστα. Το πρώτο όχι. Αρα πρέπει να αποφασίσεις ποιό είναι το κριτήριο της "ομοιογένειας". Και προφανώς πολύ συχνά αυτά τα δύο συγκρούονται πχ. ένα Golf είναι αποτελεσματικό αλλά από αίσθηση ?

Και τα δυο, προφανως και μπορει αυτα τα δυο να συγκρουονται...τα ανα φερω και τα δυο για να ειμαι ξεκαθαρος...Και αισθηση και αποτελεσματικοτητα...Πχ, οχι μονο αισθανομαι εξαιρετικα γραμμικο-ρυθμισιμο το πενταλ του φρενου, αλλα και εχω διαπιστωσει οτι πετυχαινει πολυ καλες επιδοσεις σε δοκιμες ακινητοποιησης...

nass έγραψε: Πάντως από την τελευταία πρόταση της δεύτερης παραγράφου καταλαβαίνω ότι η "αίσθηση" είναι το σημαντικό.

Δινω μεγαλυτερο βαρος, καθοτι ετσι κι αλλιως η νεα 718 ειναι ταχυτατη και ιδιαιτερα αποτελεσματικη.
Δεν κρινω ομως αυτο, κρινω κυριως την αισθηση...

nass έγραψε: Που αν είναι έτσι σημαίνει αυτό πρακτικά που λέει ο BEAMS: ότι χρησιμοποιείς ένα μη μετρήσιμο κριτήριο, την "αίσθηση", για να ορίσεις ένα άλλο μη μετρήσιμο κριτήριο, την "ομοιογένεια". Με άλλα λόγια, βγάλε άκρη.

Το τι λεει ο Beams ειναι αλλο πραγμα απο αυτο που λες...
Η "αισθηση" μπορει να ειναι ενα μεμονωμενο κριτηριο για το τιμονι, για το κιβωτιο, για την αναρτηση.
Η "ομοιογενεια" ειναι οταν πχ τα παραπανω, σε μια βαθμολογηση, παιρνουν ΟΛΑ 8/10, και οχι το ενα 7/10 και το αλλο 9/10...
Βεβαιως -για αυτα που λεει ο Beams- ειναι συνηθισμενο, οτι δεν μπορουμε να κατανοησουμε, ή κατι που διαβαζουμε, εαν δεν εμπεριεχει τις λεξεις που θελουμε/ξερουμε/μας αρεσουν, αυτοματως ειναι "Κοτσανα"... :lol:
Υπαρχουν σε καποια σημεια-φρασεις μου, παρομοιες με την αργκω δημοσιογραφων. Καποιες ομως ισχυουν, ασχετα εαν καποιοι δεν τις αναγνωριζουν, ή δεν τις καταλαβαινουν.
Ε, σε αυτη την διαδικασια δεν θα μπω, να αναλυω το καθε τι εαν ισχυει ή οχι, ας νομιζει ο καθενας οτι θελει...

nass έγραψε: Επίσης από την ταυτολογική εξήγησή σου βγάζω το συμπέρασμα ότι ο ορισμός του "οδηγική ομοιογένεια" είναι ο ίδιος με τον ορισμό του "εκνευριστική οδηγική ομοιογένεια": "ούτε ένας παράγοντας δεν ξεχωρίζει".

Οχι, μηπως παλι διαβαζεις αποσπασματικα? Αυτο ειπα:
"<<Εκνευριστικη>>", οταν αυτο συμβαινει σε υπερθετικο βαθμο, τοσο ωστε να μην ξεχωριζει κανεις, ουτε στο ελαχιστο ακομα και ΕΝΑΝ απο τους παραπανω παραγοντες"
Πχ το Golf εχει ως αυτοκινητο μια εκνευριστικη ομοιογενεια. Σε ολους τους τομεις ειναι πολυ καλο στην κατηγορια, χωρις ομως να διακρινεται καπου. Αντιθετα πχ στη Giulietta ο οδηγικος παραγοντας ξεχωριζει απο την ποιοτητα-φινιρισμα του εσωτερικου της καμπινας...

nass έγραψε: Τα έχεις οδηγήσει και τα δύο ?

Εχω οδηγησει 986/987, γνωριζω πολυ καλα τα χαρακτηριστικα αποδοσης του 2.7 , επισης το νεο ΤΤ roadster quattro 230 , το οποιο και με εξεπληξε ευχαριστα, σε σχεση με την απερχομενη γενια ΤΤ και οχι μονο...
Εχω διαβασει αρκετα reviews και για την 981/S αλλα και για την νεα 718S.
Το τελευταιο βεβαια του evo για την "απλη" 718 ηταν καθοριστικο, στο να επανελθω με την κριτικη μου, καθοτι απο τα specs αλλα και την ηχητικη πλευρα, το αυτοκινητο μειονεκτει ξεκαθαρα στο συναισθηματικο κομματι, απο τον ηχο κυριως, και επειτα απο τα χαρακτηριστικα λειτουργιας που αναφερονται στο δοκιμαστικο του evo...

nass έγραψε: Δεν είναι καθόλου προφανές αυτό. Αποψή σου είναι. Εγώ πάλι δεν έχω πρόβλημα με το turbo lag χαμηλά αλλά να τραβάει δυνατά και γραμμικά μέχρι τις 8000 (για turbo ε ?).. Και αυτό "αίσθηση" είναι (γιατί είπαμε, η "αποτελεσματικότητα" είναι άλλο πράγμα και μετριέται με δευτερόλεπτα). Οπως για κάποιον άλλον είναι "αίσθηση" η "κλωτσιά στα πισινά" ή ενός μεγάλου turbo ή ενός VTEC στυλ S2000. Οπότε αν θέλεις καλό είναι να πάψεις να ανάγεις τις απόψεις σου σε "παγκόσμιες σταθερές".

Δεν ειναι αποψη μου...Ειναι αποψη του Dan Proser του evo, την οποια και σεβομαι, αλλα και αποδεχομαι σε μεγαλο βαθμο...
Δεν με ενδιαφερει εσυ τι προβλημα εχεις με Turbo lag...Δεν μιλαμε εδω για replica-wrc ουτε για hot-hatch.
Mιλαμε για ενα απο τα καλυτερα sportscar στον πλανητη, εκ των οποιων μεγαλο κομματι της οδηγικης απολαυσης προερχοταν απο τα εξαιρετικα χαρακτηριστικα λειτουργιας του ατμοσφαιρικου κινητηρα, με καταπληκτικο, μοναδικο ηχο, σημα κατατεθεν της μαρκας...

Εχεις οδηγησει ποτε καποια σχετικα προσφατη 911 ή Boxster? Απο 986/996 και επειτα? 'Η εστω να σε πανε μια γρηγορη βολτα?

Επισης δεν αναγω τιποτε. Εσυ αρπαζεις καθε λεξη ξεχωριστα και την διυλιζεις ως αλλος Μπαμπινιωτης. Την αποψη μου θα την λεω ΟΠΩΣ θελω και ΟΠΟΤΕ θελω. Δεν θυμαμαι να πιεσα κιολας να την αποδεχτεις.
Αλλα δεν βλεπω και ουσιαστικο αντιλογο...Εχεις απλα επιθετικο υφος και διαφωνεις για να διαφωνησεις, τιποτα περισσοτερο.

Εγω απλως καλη την πιστη, εσπευσα να αναλυσω για ακομα μια φορα, την αποψη μου, εφοσον δεν ειχε γινει κατανοητη...Μπορει καποιες εκφρασεις που χρησιμοποιω, να μην ειναι και οι καταλληλοτερες, μεσες-ακρες παντως οσοι θελουν να καταλαβουν, καταλαβαινουν. Το αν συμφωνουν ή οχι ειναι αλλο θεμα.

Εσυ εδω παντως φαινεται οτι δεν εχεις καταλαβει, -για αλλη μια φορα- και ως συνηθως σπευδεις να ζητησεις και τα ρεστα... :lol: Ε, απο εμενα παντως δεν θα τα παρεις... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Roulis
#262925 εχει καβαλησει κανεις εδω μεσα 718 ή MK3 TTS ή γενικα αναπαραγουμε οτι διαβαζουμε?,

βασικα ας το θεσω αλλιως, τα εχει δει κανεις απο κοντα?
Άβαταρ μέλους
By JBT
#262938 :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By nass
#262941 @Κίκιζας .
Εγώ δεν έχω καταλάβει, ο BEAMS δεν έχει καταλάβει, πως γίνεται να γράφεις σεντόνια και να μην καταλαβαίνουν οι συνομιλητές σου και να "αναγκάζεσαι" να γράφεις κι άλλα σεντόνια (όπου επαναλαμβάνεις τα ίδια πράγματα), για να εξηγήσεις, ένα περίεργο πράγμα :hmmm:
Και πως γίνεται να γράφεις ακριβώς αυτά που περίμεναν να δουν αυτοί που "δεν έχουν καταλάβει" (πχ. ότι δεν έχεις ούτε καν δει/ακούσει από κοντά 718 αλλά έχεις παρόλα αυτά ισχυρότατη "imo"), πάλι ένα περίεργο πράγμα.
Το πως γίνεται να εκφράζεσαι με ύφος 1000 καρδιναλίων για πράγματα που δεν έχεις ιδέα (τυπικά: οτιδήποτε έχει σχέση με μηχανολογία), να προεξοφλείς τα μελλούμενα (πχ. ποιά θα είναι η στάση του αγοραστικού κοινού απέναντι στην 718) και να πετάς με μεγάλη άνεση ασυναρτησίες (πχ. "οδηγική ομοιογένεια" = "καλή" αλλά μπορεί και "εκνευριστική" :hmmm: και όταν σου λένε να την ορίσεις να τη συνδέσεις ΚΑΙ με την περίφημη "αίσθηση" και την αποτελεσματικότητα δηλ. ένα μη μετρήσιμο και ένα μετρήσιμο μέγεθος :lol: ) ή κοτσάνες (πχ. η τελευταία για τον άξονα της Giulia :slap: ) πόσο δε μάλλον να πεις ποτέ "σόρι παιδιά δεν ξέρω/κατάλαβα" :omg:, καθόλου περίεργο :shifty:
Μην ανησυχείς πάντως, κανείς δεν σε φιμώνει, έχεις δικαίωμα στην (αλάνθαστη) άποψή σου. Και οι υπόλοιποι στην (εννοείται κακοπροαίρετη, πως θα μπορούσε κανείς να διαφωνεί καλοπροαίρετα μαζί σου :rtfm: ) κριτική της.
Ελπίζω να μην τσιμπήσεις που "ζητάω και τα ρέστα" :lol:

EDIT: Μου βγήκε πιο "βαρύ" απ΄όσο ήθελα, στην πραγματικότητα ξέρεις ότι σε :inlove: :s_empathy :s_drinks :lol:

@Roulis
Κάποιοι δεν λένε "imo" αν δεν έχουν στα αλήθεια ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ άποψη
Κάποιοι άλλοι όταν λένε "imo" εννοούν "από βιντεάκια στο YouTube" και "η άποψη του Proser και του ΣΧ = ΘΕΣΦΑΤΟ" και η άποψη των άλλων "δεν με ενδιαφέρει".
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#262973 @nass
Οταν η αποψη μας εχει επιρροες απο διασταυρωμενες πηγες/κατοχους κτλ, "δεν ειναι δικη σου αποψη"...
Επιπλεον οταν βαζουμε link απο αρθρα, αναφερουμε οτι συμφωνουμε, τοτε "αναπαραγεις, δεν εχεις δικη σου αποψη, καλυτερα θα ηταν να εχεις δικη σου αποψη".
Οταν η αποψη μας βασιζεται σε προσωπικες εμπειριες, μικρες-μεγαλες, συντομες ή οχι, και βαζουμε
το "imo" , τοτε "δεν εχουν στα αληθεια δικη τους αποψη"... :yahoo: :s_no
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#263003 Εμένα η boxer-ίλα που βγάζει μου αρέσει πάρα πολύ, άνετα θα την αγόραζα αν μου περίσσευαν.
Το Audi, ούτε που θα με απασχολούσε, ήμαρτον κιόλας.
Αγαπάμε boxer με όσους κυλίνδρους! :inlove:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Anonymous Founder έγραψε:Αγαπάμε boxer με όσους κυλίνδρους! :inlove:

εγω δεν τους αγαπαω.Βασικα δεν τους χωνευω.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
dimviii έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Αγαπάμε boxer με όσους κυλίνδρους! :inlove:

εγω δεν τους αγαπαω.Βασικα δεν τους χωνευω.

Βασικα εσυ εισαι αχωνευτος... :shifty: :lol:

Διαλειμμα για διαφημισεις! :rtfm:

Άβαταρ μέλους
By dimviii
#263024 οι ανθρωποι ειναι αξιοζηλευτοι στη παπατζα. Ruf και ξυστα αρχιδια ς.
Φαντασου να ειχανε κανα πραγματικα καλο μοτερ τι θα λεγανε στα βιντεακια.
Ουρτ!
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By nass
Κίκιζας . έγραψε:@nass
Οταν η αποψη μας εχει επιρροες απο διασταυρωμενες πηγες/κατοχους κτλ, "δεν ειναι δικη σου αποψη"...
Επιπλεον οταν βαζουμε link απο αρθρα, αναφερουμε οτι συμφωνουμε, τοτε "αναπαραγεις, δεν εχεις δικη σου αποψη, καλυτερα θα ηταν να εχεις δικη σου αποψη".
Οταν η αποψη μας βασιζεται σε προσωπικες εμπειριες, μικρες-μεγαλες, συντομες ή οχι, και βαζουμε
το "imo" , τοτε "δεν εχουν στα αληθεια δικη τους αποψη"... :yahoo: :s_no

Γιατί βάζεις στο στόμα μου βλακείες που δεν είπα ? :slap:

1. Οταν οδηγείς κάτι --> Εχεις δική σου άποψη και τη διαβάζω πάντα με ενδιαφέρον και είναι υγιής βάση για συζήτηση.

2. Οταν διαβάζεις κάτι και το αναπαράγεις σαν δική σου άποψη --> Δεν με ενδιαφέρει, αν θέλω να διαβάσω το Evo μπορώ μια χαρά να το κάνω. Και το "imo" = "Metcalfe's o" δεν είναι υγιής βάση για συζήτηση.

3. Οταν αναπαράγεις την όποια δική σου άποψη, όπως και αν τη σχημάτισες, σαν παγκόσμια σταθερά του στυλ "η 718 δεν θα πουλήσει διότι ΟΛΟΙ οι πορσόφιλοι του κόσμου είναι έξαλλοι με τον ήχο της" --> Θα μου επιτρέψεις να τη σχολιάσω με τον τρόπο που της αξίζει.

4. Οταν εκφέρεις δική σου άποψη με υφάκι uber ειδικού για θέματα που δεν καταλαβαίνεις του στυλ "βάρος άξονα Giulia" --> Θα μου επιτρέψεις να τη σχολιάσω με τον τρόπο που της αξίζει, κρίμα που ποτέ δεν αντιλαμβάνεσαι / παραδέχεσαι ότι έχεις άδικο και που δεν θέλεις να ακούσεις κανέναν (διότι αν στην ερώτησή μου αν θέλεις να μάθεις πόσο ζύγιζε ο άξονας που είχα ζυγίσει είχες απαντήσει "ναι" αντί για το προκλητικό και χαρακτηριστικό όσων λέω "όχι δεν με ενδιαφέρει", θα είχες καταλάβει ότι αυτό που είπες ήταν κοτσάνα και θα είχες μάθει τελικά τι ρόλο βαράει ο ελαφρύς άξονας και την επόμενη φορά δεν θα γινόσουν ρεζίλι), οπότε τι συζήτηση να κάνεις.

Απλούστατο :rtfm: Και αυτό που σου είπα και θεώρησες ότι πάω να σε φιμώσω :omg: είναι ακριβώς ότι με ενδιαφέρει πρωτίστως το #1, αδιαφορώ για το #2 και ότι όσο να 'ναι, εμένα προσωπικά (but that's just me οπότε για τι φίμωμα μιλάς), με ενοχλούν τα #3 και #4.

Αυτά.
Άβαταρ μέλους
By morpheus
EDDIE_147 έγραψε:

Το μοναδικό αυτοκίνητο που θα κρέμαγα ακόμα και στα 38 μου στον τοίχο σαν αφίσα σε εφηβικό δωμάτιο...
Όντως πριόνι... και ένα απο τα τελευταία (αν όχι το τελευταίο) ωμα supercars... :s_wacko