Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#826300 Δηλαδη δεν υπαρχει τροπος να απενεργοποιηθει η αυτοματη λειτουργια?
Άβαταρ μέλους
By g8777
Anonymous Founder έγραψε:Όχι, δεν κατάλαβες καλά. Καθόλου κιόλας.
Μίλησα για τα συστήματα στα αυτοκίνητά μου σε σύγκριση με οποιοδήποτε σύστημα χωρίς αυτοματισμό.
Προφανώς και στα υπόλοιπα αυτοκίνητα δεν το πετυχαίνουν στο 100%, δεν είναι αποκλειστικότητα της Tesla οι αποτυχίες.
Την τελευταία εβδομάδα έχω πετύχει και δύο πολύ καλές περιπτώσεις αστοχίας του ραντάρ του T-roc στην μία κιόλας στην ΑΟ που πήγαινα με 140 και δεν κατάλαβε εμπρός όχημα που πήγαινε με 80, έπρεπε να φρενάρω εγώ για να το σώσω.

Αυτή την στιγμή, έτσι έχουν τα πράγματα, δεν έχουμε πετύχει το 100% σε κανένα σύστημα, κανενός κατασκευαστή.

Καλά.

Να επανορθώσω λοιπόν.

Οι υαλοκαθαριστήρες χαρακτηρίζονται σύστημα ασφαλείας σε όλους τους κατασκευαστές εκτός από την Τέσλα.

(Στα καλύτερα πενταστερα σας πάω φέτος).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#826302 Με την ίδια λογική, θα μπορούσε αντί για γιαούρτι να πετάξει ένα μίλκο, αν δεν είχες αυτόματους καθαριστήρες να καθαρίσουν μόνοι τους, θα έψαχνες το μοχλό κλπ κλπ.
Δεν υπάρχει κάποιο σενάριο που κερδίζει όλα τα υπόλοιπα.
Υπάρχει όμως το κοινό που αγαπάει και εμπιστεύεται την τεχνολογία, και το περισσότερο "τεχνοφοβικό".

Αυτό που επίσης υπάρχει είναι και αυτό είναι βεβαιότητα, όλοι όσοι λένε πως είναι πολύ καλοί οδηγοί και δεν χρειάζονται τους αυτοματισμούς, είναι ΝΟΜΟΣ πως δεν ξέρουν τι λένε και αυτοί τους χρειάζονται πολύ περισσότερο.
:)

@g8777
Σύστυμα ασφαλείας είναι για όλους. Γι'αυτό και πρέπει να δουλεύει όταν χρειάζεται. Αν δουλέψει χωρίς να χρειάζεται, είναι απλώς ενοχλητικό, όχι ανασφαλές.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Zeus έγραψε:Δηλαδη δεν υπαρχει τροπος να απενεργοποιηθει η αυτοματη λειτουργια?

Μπορείς, αν θέλεις, να την έχεις απενεργοποιημένη. Ενεργοποιείται αυτόματα όμως, μαζί με τα αυτόματα φώτα/προβολείς, όταν ενεργοποιήσεις το autopilot. Σ' αυτήν την περίπτωση έχει συμβεί να ενεργοποιηθούν οι καθαριστήρες, παρόλο που δεν βρέχει (αλλά θεωρώ πως ενεργοποιούνται επειδή ο αισθητήρας δεν βλέπει καθαρό τζάμι).
Άβαταρ μέλους
By g8777
#826304 Ναι, ετσι οριζεται στο οικοσυστημα της Τεσλα.

Και επειδη εχω και γω ψχουλα :oops: μολις πονταρα τετρακοσιες χιλιαδες ευρω στο 1,15 του

(
Την τελευταία εβδομάδα έχω πετύχει και δύο πολύ καλές περιπτώσεις αστοχίας του ραντάρ του T-roc στην μία κιόλας στην ΑΟ που πήγαινα με 140 και δεν κατάλαβε εμπρός όχημα που πήγαινε με 80, έπρεπε να φρενάρω εγώ για να το σώσω.
)

-------------->

ΓΜΤ ΙΣ ΧΣΤΟ ΚΤΠΤΟΥΣ x3MΠΡΔΛ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΠΙΜΠΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΜΟΝΤΕΛ ΘΡΙ. :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#826306 Πολύ θα ήθελα M3, αλλά και μ'αυτό που έχω είμαι σουπερ ευχαριστημένος και χρησιμοποιώ το ACC σχεδόν καθημερινά όταν έχει κίνηση. Είναι τεράστια ευκολία, αλλά προφανώς δεν σου επιτρέπει να πάρεις τα μάτια σου από το δρόμο.
Άβαταρ μέλους
By mirage
Μαλλον επειδή το autopilot είναι μόνο vision based όταν αυτό είναι ΟΝ η αυτόματη λειτουργία πρέπει να είναι επίσης παντα ON. Αυτό κατάλαβα από τα γραφόμενα των κατόχων.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Scotch έγραψε:

Μπορείς, αν θέλεις, να την έχεις απενεργοποιημένη. Ενεργοποιείται αυτόματα όμως, μαζί με τα αυτόματα φώτα/προβολείς, όταν ενεργοποιήσεις το autopilot. Σ' αυτήν την περίπτωση έχει συμβεί να ενεργοποιηθούν οι καθαριστήρες, παρόλο που δεν βρέχει (αλλά θεωρώ πως ενεργοποιούνται επειδή ο αισθητήρας δεν βλέπει καθαρό τζάμι).

Οταν ενεργοποιουνται με το autopilot κανουν ενα περασμα ή πολλαπλα?

mirage έγραψε:Μαλλον επειδή το autopilot είναι μόνο vision based όταν αυτό είναι ΟΝ η αυτόματη λειτουργία πρέπει να είναι επίσης παντα ON. Αυτό κατάλαβα από τα γραφόμενα των κατόχων.

Σωστη παρατηρηση!
Τελευταία επεξεργασία από Zeus και 17 Ιούλ 2023, 13:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#826310 Όπως το περιγράφει ο mirage πρέπει να είναι. Γιατί όμως προέκυψε τον τελευταίο μήνα αυτό το "θέμα", με τις τελευταίες αναβαθμίσεις, και δεν υπήρχε πιο πριν, άγνωστο. Γι αυτό εικάζω πως μάλλον κάτι ξέφυγε στο τελευταίο update και θα διορθωθεί σε επόμενο.

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Με την ίδια λογική, θα μπορούσε αντί για γιαούρτι να πετάξει ένα μίλκο, αν δεν είχες αυτόματους καθαριστήρες να καθαρίσουν μόνοι τους, θα έψαχνες το μοχλό κλπ κλπ.
Δεν υπάρχει κάποιο σενάριο που κερδίζει όλα τα υπόλοιπα.
Υπάρχει όμως το κοινό που αγαπάει και εμπιστεύεται την τεχνολογία, και το περισσότερο "τεχνοφοβικό".

Κανεις λαθος. Οτιδηποτε πεσει στο παρμπριζ που δεν ειναι νερο η μια και μοναδικη κινηση των υαλοκαθαριστηρων θα κανει την κατασταση πιο δυσκολη απο το να μην λειτουργουσαν.
Οτιδηποτε πεσει στο παρμπριζ και δεν ειναι νερο δεν σκουπιζεται με την μια κινηση. Θελει νερο και πολλες φορες σε γρηγορη ταχυτητα.

Anonymous Founder έγραψε:Αυτό που επίσης υπάρχει είναι και αυτό είναι βεβαιότητα, όλοι όσοι λένε πως είναι πολύ καλοί οδηγοί και δεν χρειάζονται τους αυτοματισμούς, είναι ΝΟΜΟΣ πως δεν ξέρουν τι λένε και αυτοί τους χρειάζονται πολύ περισσότερο.
:)

Τσουβαλιαζεις τωρα και δεν υπαρχει λογος. Θα μπορουσα κι εγω να πω οτι οσοι θελουν τους αυτοματισμους δεν ξερουν να οδηγουν ή στο αμαξι μεσα κανουν οτιδηποτε αλλο απο το να οδηγουν, αλλα δεν εχει νοημα αφου δεν ισχυει γενικα.

Η ουσια ειναι μια, οτι καθε αυτοματισμος που λειτουργει σωστα, 1/10 ή 1/100 ή 1/1000 θα αστοχησει. Οταν αστοχησει τα πραγματα μπορουν να γινουν δυσαρεστα γιατι ο οδηγος θα πιαστει απροετοιμαστος, δεν θα ειναι προσηλωμενος στην οδηγηση, καφεδακι, κουβεντουλα, ενα χερι στο υποβραχιονιο, ματιες στην συνοδηγο, ματιες στο κινητο, κλπ. :s_smile
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Zeus έγραψε:Οταν ενεργοποιουνται με το autopilot κανουν ενα περασμα ή πολλαπλα?

Πολλαπλά, οπότε αναγκάζεσαι να κλείσεις το AP. Πιθανώς επειδή το μυγάκι δε φύγει, αν δεν βάλεις το αυτοκίνητο για πλύσιμο, και το θεωρεί βροχή.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#826315 Αν η κουβέντα είναι για το αν θα αστοχήσει ο όποιος αυτοματισμός, δεν χρειάζεται να πάτε παρακάτω: είναι ΒΕΒΑΙΟ πως θα αστοχήσει.
Αυτό που δεν εξετάζεται είναι πόσες φορές τελικά θα αστοχήσει αλλά και αν το trade-off είναι θετικό ή αρνητικό από την ύπαρξη ή ανυπαρξία τους.
Εν τέλει, προτιμούμε έναν αυτοματισμό που μπορεί και ν'αστοχήσει ή την ανυπαρξία αυτού;
Η εξέλιξη των αυτοκινήτων έχει δείξει με σαφήνεια τι, αλλά εν τέλει φαίνεται πως το debate συνεχίζεται.

Όσο για τις οδηγικές ικανότητες, εννοείται εγώ μιλάω ως κουλάδι, προτιμώ τους αυτοματισμούς, παρά να τα κάνω μόνος μου, δεν είμαι τόσο καλός όσο κάποιοι άλλοι εδώ μέσα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#826319 Η κουβεντα δεν αφορα για το αν στοχησει καποιος αυτοματισμος. Η οπτικη που θα το αντιμετωπισει ο οδηγος ομως, ναι.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Εντάξει ρε συ, πόσο επικίνδυνοι μπορεί να γίνουν οι... υαλοκαθαριστήρες; :lol:

g8777 έγραψε:Εφοσον εμποδιζουν το οπτικο πεδιο του οδηγου σε τυχαιες στιγμες, αρκετα θα ελεγα.

+ το σενάριο να έχει καμιά κουτσουλιά στην άκρη και να ενεργοποιηθούν και να γεμίσει το τζάμι από τη μία άκρη στην άλλη, γιατί δεν έχει νερό να φύγει...

Προφανώς δεν είναι το πιο επικίνδυνο που έχει κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία (το να δίνει beta προϊόντα για χρήση δρόμου πχ είναι τάξεις μεγέθους χειρότερο, ή το να φεύγει το τιμόνι), αλλά πάλι... Ένας γ@μημένος διακόπτης και το θέμα δεν θα υπήρχε! Δεν χρειάζεται να εφεύρουμε τον τροχό στα πάντα!

Το θέμα δεν είναι πως η αυτόματη λειτουργία κάνει τα δικά της, αλλά πως χωρίς να δουλεύει σωστά πάντα, δεν δόθηκε εναλλακτική! Αυτό είναι το πρόβλημα! Μέσα στη γενικότερη "χαλαρή" (για να το θέσω ευγενικά) αντιμετώπιση της εταιρείας στα θέματα ασφαλείας είναι και αυτό... Σκέψου στο παράδειγμά σου με το ACC που έπρεπε να φρενάρεις εσύ, να μην σου έδινε τη δυνατότητα αυτή και να βασίζονταν αποκλειστικά στο αυτόματο σύστημα!

Στη δικιά μου BMW η αυτόματη λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων είναι απαράδεκτη πχ, πρέπει να μην βλέπεις την μύτη σου για να δεήσει να τους ενεργοποιήσει, ασχέτως του που βρίσκεται το διακοπτάκι που ρυθμίζει την ταχύτητα της διακοπτόμενης λειτουργίας (οι επιλογές είναι από τρομακτικό έως απολύτως απαράδεκτο, καλύτερο δεν έχει), αλλά υπάρχει λεβιεδάκι!

g8777 έγραψε:( Απανταω εγω για σενα. :iconcool: )

Γρήγορος σαν ένα Plaid :shifty: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By drdino
Scotch έγραψε:Όπως το περιγράφει ο mirage πρέπει να είναι. Γιατί όμως προέκυψε τον τελευταίο μήνα αυτό το "θέμα", με τις τελευταίες αναβαθμίσεις, και δεν υπήρχε πιο πριν, άγνωστο. Γι αυτό εικάζω πως μάλλον κάτι ξέφυγε στο τελευταίο update και θα διορθωθεί σε επόμενο.

< >

Λίγο πιο πάνω:

drdino έγραψε:
Scotch έγραψε:Σ' εμένα αυτό που έχει συμβεί είναι να ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα με το autopilot και να αναγκαστώ όπως ο serf να το κλείσω (το AP). Σπαστικό ναι (είχα κι ένα τζάμι χάλια από τα μυγάκια οπότε το απέδωσα εκεί). Επικίνδυνο δεν θα το έλεγα. Και είναι κάτι που δεν έκανε μέχρι πριν 1-2 updates, άρα θεωρώ εξίσου εύκολα θα ξαναφύγει.
Γενικά όμως οφείλω να πω πως οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες δεν είναι το φόρτε του αυτοκινήτου. Μπορεί να έχει ψιλόβροχο και ξαφνικά να αρχίσουν να δουλεύουν στο φουλ. Οπότε τους γυρνάς στο χειροκίνητο. Έχω δει και BMW όμως στο δρόμο να δουλεύει στο φουλ το αυτόματο.

< >

Πες μου ότι κάνεις agile χωρίς να μου πεις ότι κάνεις agile :lol:
Vision-only σύστημα, αυξάνουν την ευαισθησία του συστήματος για να μπορούν να εγγυηθούν καθαρό οπτικό πεδίο σε κάποιες ακραίες συνθήκες που είχαν αποδεδειγμένα θέμα με αποτέλεσμα να προκαλέσουν πρόβλημα σε άλλες συνθήκες.