Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
markvag έγραψε:
MONMAN έγραψε:H TESLA τα υπολόγισε με στοιχεία του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ και λέει οτι για πλήρη εξηλεκτρισμό με αποθήκευση ενέργειας , παγκοσμίως - οχι μόνο η αυτοκίνηση- θα χρειαστεί το 20% των υπαρχόντων κοιτασμάτων Λιθίου.

Πάμε άλλη μία.

ΚΑΝΕΙΣ δεν είπε ότι δεν επαρκούν τα κοιτάσματα. ΚΑΝΕΙΣ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ.

Άλλο όμως το κοίτασμα και άλλο η παραγωγή. Για να αυξηθεί η παραγωγή στα απαιτούμενα επίπεδα χρειάζεται χρόνος. Και μιας και μιλάμε για αύξηση μίας τάξης μεγέθους, θα χρειαστεί πολύ χρόνος! :rtfm:

Εγω λέω πως Αμερικάνοι Κινέζοι δεν εχουν κανένα πρόβλημα αυξάνουν χρόνο με χρόνο την παραγωγή και κατεβάζουν τις τιμές ταυτόχρονα αρα μάλλον τα είχαν προετοιμάσει μελετήσει και στήσει εγκαίρως .

Επίσης πχ η tesla εχει εγκαίρως συνάψει μακροπρόθεσμα συμβόλαια με την panasonic δεν μπορεί να έρθει τώρα η toyota και η VW και να ζητήσει μπαταρίες , κλείσαμε κύριοι στην ουρά και οτι περισσέψει . Πως να τους πιστέψουν άλλωστε και να κάνουν περαιτέρω επενδύσεις οταν ακόμα η Toyota δεν εχει πλατφόρμα EV , το 2026 ,καλά κρασιά και η VW τρενάρει την μετάβαση με τα ψέματα για τα efuels.

Επομένως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα για των φρονίμων τα παιδιά , αντίθετα οι παραδοσιακοί ΟΕΜ κατασκευαστές που δεν επένδυσαν και δεν πίστεψαν εχουν πρόβλημα τώρα ας περιμένουν τις άδειες για την Ατακάμα!
Τελευταία επεξεργασία από MONMAN και 27 Απρ 2023, 09:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mirage
MONMAN έγραψε:2.000.000 νεκροί τον χρόνο , η μόνη εταιρεία που πληρώνει Δις για να μειώσει τους αριθμούς των θυμάτων είναι η Tesla , χθες η BYD τα παράτησε, πολύ περίπλοκο πολύ ακριβό είπε και ενας ανεξάρτητος ερευνητής κρίνει και τα ξέρει καλλίτερα απο την nhtsa πχ που εχει το fsd στο μικροσκόπιο και πυκνά συχνά επιβάλει αλλαγές στο λογισμικό.

Τι μας λέει ο ερευνητής οχι οτι το αυτόνομο σύστημα είναι τελείως άχρηστο οχι οτι είναι επικίνδυνο αλλα εντάξει τα στοιχεία των ατυχημάτων δεν είναι καλά σταθμισμένα οι οδηγοί των δοκιμών είναι οι καλλίτεροι και οι δοκιμές γίνονται στους καλλίτερους δρόμους μπλά μπλά αντε με το καλό να γράψει και ενα βιβλίο να τα κονομήσει .

Εγω λέω οτι αντί για 5 φορές ασφαλέστερο να είναι δυο, πάλι αξίζει και θα το πλήρωνα! Οχι μόνο για την δική μου ασφάλεια αλλα και των άλλων χρηστών του δρόμου και αν εχω πληρώσει στην ζωή μου Χ € για ΤΚ και άλλους φόρους για δρόμους που αύξησαν την ασφάλεια ενα 50% , επιλέγω να δώσω κλάσμα του Χ για να την αυξήσω 200%.

Ενώ ο Ελον τα κάνει για την ψυχή του πατέρα του ολα αυτά και οχι για να κονομήσει (sic).
Για όλα τα άλλα LOL
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
mirage έγραψε:...

Ενώ ο Ελον τα κάνει για την ψυχή του πατέρα του ολα αυτά και οχι για να κονομήσει (sic).
Για όλα τα άλλα LOL

Πιστεύω περισσότερο το μακρόπνοο όραμα κάποιου που ρίχνει όλα τα κέρδη (και δεν μοιράζει μέρισμα) για έρευνα σε μια τεχνολογία που θα εξαφανίσει τα τροχαία ατυχήματα παρα το μπλά μπλά κάποιου που η μόνη του προσδοκία είναι η βραχυπρόθεσμη προβολή μέσω μιας στείρας κριτικής ανάλυσης βασιζμένη σε έρευνες του '70 που λένε οτι αν κάποιος τρακάρει ξανατρακάρει σύντομα :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
#814792 δπ
Τελευταία επεξεργασία από MONMAN και 27 Απρ 2023, 09:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By g8777
mirage έγραψε:
Serf έγραψε:https://www.teslarati.com/tesla-fsd-safety-statistics/

Tesla’s FSD safety findings were reported as part of the company’s 2022 Impact Report, which among other things, reports the company’s effect on the environment and the world more generally annually. According to this report, the average Tesla equipped with FSD Beta, driven on predominantly non-highway sections of road, crashes 0.31 times per million miles, a dramatic decrease from the average American, who crashes 1.53 times every million miles.
A thread
https://twitter.com/NoahGoodall/status/ ... syi2g&s=19

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
#814795 λάθος η σωστή κριτική είναι αυτή

ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΑΛΑΝΘΑΣΤΗ

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By axel12p
MONMAN έγραψε:2.000.000 νεκροί τον χρόνο , η μόνη εταιρεία που πληρώνει Δις για να μειώσει τους αριθμούς των θυμάτων είναι η Tesla , χθες η BYD τα παράτησε, πολύ περίπλοκο πολύ ακριβό είπε και ενας ανεξάρτητος ερευνητής κρίνει και τα ξέρει καλλίτερα απο την nhtsa πχ που εχει το fsd στο μικροσκόπιο και πυκνά συχνά επιβάλει αλλαγές στο λογισμικό.

Τι μας λέει ο ερευνητής οχι οτι το αυτόνομο σύστημα είναι τελείως άχρηστο οχι οτι είναι επικίνδυνο αλλα εντάξει τα στοιχεία των ατυχημάτων δεν είναι καλά σταθμισμένα οι οδηγοί των δοκιμών είναι οι καλλίτεροι και οι δοκιμές γίνονται στους καλλίτερους δρόμους μπλά μπλά αντε με το καλό να γράψει και ενα βιβλίο να τα κονομήσει .

Εγω λέω οτι αντί για 5 φορές ασφαλέστερο να είναι δυο, πάλι αξίζει και θα το πλήρωνα! Οχι μόνο για την δική μου ασφάλεια αλλα και των άλλων χρηστών του δρόμου και αν εχω πληρώσει στην ζωή μου Χ € για ΤΚ και άλλους φόρους για δρόμους που αύξησαν την ασφάλεια ενα 50% , επιλέγω να δώσω κλάσμα του Χ για να την αυξήσω 200%.

Για δύο φορές ασφαλέστερο όχημα, δεν χρειάζεται να έχεις φουλ αυτόνομη οδήγηση, υπάρχουν δεκάδες συστήματα ασφαλείας τα οποία μπορούν να προστατέψουν τον οδηγό από μια κακιά στιγμή. Το στέλεχος της BYD μίλησε αποκλειστικά για τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 5, όχι ότι δεν θα επενδύσουν σε συστήματα ασφαλείας.
Αλλά ακόμη και αν θεωρείς τόσο σημαντική (σε επίπεδο ασφάλειας) την αυτόνομη οδήγηση, δεν δίνει μόνο η Tesla λεφτά σε αυτόν τον τομέα (π.χ. Bosch, Mercedes, κλπ).
Άβαταρ μέλους
By markvag
MONMAN έγραψε:
Εγω λέω πως Αμερικάνοι Κινέζοι δεν εχουν κανένα πρόβλημα αυξάνουν χρόνο με χρόνο την παραγωγή και κατεβάζουν τις τιμές ταυτόχρονα αρα μάλλον τα είχαν προετοιμάσει μελετήσει και στήσει εγκαίρως .

Αυτό από που προκύπτει;; Γιατί, αυτά που βλέπω εγώ λένε πως τα έτη 2018-2021 έμεινε πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα, έκανε μία αύξηση 30% το '22 και βλέπουμε τι θα γίνει στο μέλλον...

Η μεγάλη αύξηση έγινε μεταξύ 2016 και 2018.

Α, σημειώνω πάλι πως χρειαζόμαστε τουλάχιστον 10πλασιασμό της παραγωγής. Ένα 30% πάνω είναι σταγόνα στον ωκεανό...

Και επαναλαμβάνω, δεν λέω πως ΔΕΝ θα γίνει, λέω πως χρειάζεται χρόνο.

axel12p έγραψε:Αλλά ακόμη και αν θεωρείς τόσο σημαντική (σε επίπεδο ασφάλειας) την αυτόνομη οδήγηση, δεν δίνει μόνο η Tesla λεφτά σε αυτόν τον τομέα (π.χ. Bosch, Mercedes, κλπ).

Η οποία Mercedes και είναι η μόνη που έχει πιστοποιημένο level 3 που κυκλοφορεί στο δρόμο, με τους άπειρους περιορισμούς, η Τέσλα ακόμα απλά υποσχέσεις δίνει. Και χρησιμοποιεί τους πελάτες της ως beta testers... :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#814867 Αυτόνομο σύστημα level 3 έχει ήδη η Honda (μέχρι τα 50Kmh) και συνεχίζει να επενδύει σε αυτό.
https://www.reuters.com/business/autos-transportation/honda-develop-advanced-level-3-self-driving-technology-by-2029-2022-11-30/

Το νέο Volvo EX90 έρχεται με προεγκατεστημένο lidar στην οροφή, ώστε να έχει και αυτό δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης, όταν αρχίσει να κυκλοφορεί.

Από την άλλη η Ford (όπως και η BYD) αποφάσισε και αυτή ότι δεν αξίζει στην παρούσα φάση να επενδύει σε συστήματα full αυτόνομης οδήγησης και έχει εστιάσει σε συστήματα level2/3.
https://www.theverge.com/2022/10/27/23426449/ford-argo-ai-driver-assist-level-2-level-3-danger-risk
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
markvag έγραψε: Ένα 30% πάνω είναι σταγόνα στον ωκεανό...

Η ίαινα με την πορτοκαλιά χαίτη έστειλε τους δαίμονες με τα στρογγυλά μάτια να σπείρουν τους ιούς της απομόνωσης και της καραντίνας ,να κλείσουν τα ορυχεία και τα εργοστάσια της Πατρίδας αλλα και των τίμιων συνεργατών- συντρόφων στα πέρατα της οικουμένης .
Όμως αντέξαμε όπως οι αρχαίες πέτρες του Σινικού Τείχους και οταν ήρθε η στιγμή με την δύναμη τυφώνα ξεριζώσαμε τα σπαρτά της κατάθλιψης και της σκοτεινιάς , οι ατέλειωτες ώρες (996) στα εργοτάξια και τα ορυχεία , στα γραφεία να αναθεωρούμε χρονοδιαγράμματα προβλέψεις και στόχους έφεραν τελικά 30% αύξηση στην παραγωγή του πολύτιμου μετάλλου.
Εκει που ξαποσταίναμε ανακαλύψαμε με την έκπληξη της δασκάλας στο Ανόι την στιγμή που συνειδητοποιεί οτι εξαερώνεται απο τις βόμβες των Β-52 ότι ο σύντροφος markvag δεν ήταν ικανοποιημένος.
Ξέροντας την πρόσφατη διολίσθηση της διάνοιας του στην έστω και στιγμιαία σκέψη να αποκτήσει το μνημείο του συντηρητισμού honda accord τον καλούμε να κάνει ταχέως την αυτοκριτική του .

ΓΓΚΚΚ
Άβαταρ μέλους
By edmond
#814912 Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Από τα πρώτα μοντέλα στην Ελλάδα, κάπου στο 2020, πριν έρθει επίσημα η τέσλα εδώ ή κάτι τέτοιο μου είπε.
Του το έφερε ένας μεγαλομαντράς των ΒΠ, στην προνομιακή τιμή των....96.000€ :superman:
Μεγάλο του παράπονο η τραγική βαφή του αυτοκινήτου, όπου πέφτει κουτσουλιά λέει, του ξεφλουδίζει το χρώμα. Το ίδιο και σε χτύπημα από πετραδάκι, είχε 2 στο μαρσπιέ. Το είδα ο ίδιος, δεν κατάφερα για φωτό όμως. Έχει βάψει όλο το καπό εμπρός καθότι είχε παραγίνει. Αυτά.
Άβαταρ μέλους
By markvag
axel12p έγραψε:Αυτόνομο σύστημα level 3 έχει ήδη η Honda (μέχρι τα 50Kmh) και συνεχίζει να επενδύει σε αυτό.
https://www.reuters.com/business/autos-transportation/honda-develop-advanced-level-3-self-driving-technology-by-2029-2022-11-30/

Α, ενδιαφέρον, δεν το ήξερα. :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
edmond έγραψε:Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Από τα πρώτα μοντέλα στην Ελλάδα, κάπου στο 2020, πριν έρθει επίσημα η τέσλα εδώ ή κάτι τέτοιο μου είπε.
Του το έφερε ένας μεγαλομαντράς των ΒΠ, στην προνομιακή τιμή των....96.000€ :superman:
Μεγάλο του παράπονο η τραγική βαφή του αυτοκινήτου, όπου πέφτει κουτσουλιά λέει, του ξεφλουδίζει το χρώμα. Το ίδιο και σε χτύπημα από πετραδάκι, είχε 2 στο μαρσπιέ. Το είδα ο ίδιος, δεν κατάφερα για φωτό όμως. Έχει βάψει όλο το καπό εμπρός καθότι είχε παραγίνει. Αυτά.

Τα πρώτα M3 είχαν τραγική ποιότητα συναρμολόγησης, αυτό πλέον έχει διορθωθεί λόγω κυρίως της αλλαγής που έφεραν οι Gigapress.