markvag έγραψε:MONMAN έγραψε:H TESLA τα υπολόγισε με στοιχεία του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ και λέει οτι για πλήρη εξηλεκτρισμό με αποθήκευση ενέργειας , παγκοσμίως - οχι μόνο η αυτοκίνηση- θα χρειαστεί το 20% των υπαρχόντων κοιτασμάτων Λιθίου.
Πάμε άλλη μία.
ΚΑΝΕΙΣ δεν είπε ότι δεν επαρκούν τα κοιτάσματα. ΚΑΝΕΙΣ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ.
Άλλο όμως το κοίτασμα και άλλο η παραγωγή. Για να αυξηθεί η παραγωγή στα απαιτούμενα επίπεδα χρειάζεται χρόνος. Και μιας και μιλάμε για αύξηση μίας τάξης μεγέθους, θα χρειαστεί πολύ χρόνος!![]()
Εγω λέω πως Αμερικάνοι Κινέζοι δεν εχουν κανένα πρόβλημα αυξάνουν χρόνο με χρόνο την παραγωγή και κατεβάζουν τις τιμές ταυτόχρονα αρα μάλλον τα είχαν προετοιμάσει μελετήσει και στήσει εγκαίρως .
Επίσης πχ η tesla εχει εγκαίρως συνάψει μακροπρόθεσμα συμβόλαια με την panasonic δεν μπορεί να έρθει τώρα η toyota και η VW και να ζητήσει μπαταρίες , κλείσαμε κύριοι στην ουρά και οτι περισσέψει . Πως να τους πιστέψουν άλλωστε και να κάνουν περαιτέρω επενδύσεις οταν ακόμα η Toyota δεν εχει πλατφόρμα EV , το 2026 ,καλά κρασιά και η VW τρενάρει την μετάβαση με τα ψέματα για τα efuels.
Επομένως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα για των φρονίμων τα παιδιά , αντίθετα οι παραδοσιακοί ΟΕΜ κατασκευαστές που δεν επένδυσαν και δεν πίστεψαν εχουν πρόβλημα τώρα ας περιμένουν τις άδειες για την Ατακάμα!

δεν ήμουν εγώ κυρία