Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By NiTse
Νίκος Παππάς έγραψε:
axel12p έγραψε:Απορώ τι μέλλον έχουν κάτι υβριδικά τύπου Qashqai ePower που κοστίζουν 40 χιλιάρικα. Ακόμη και η Corolla Cross έρχεται πλέον στα ίδια λεφτά με το Tesla!
Εγώ απορώ αυτοί που αγόρασαν ακριβά πως αισθάνονται που η αξία των οχημάτων τους μειώνεται για τρίτη; φορά..

.

Αν το αγόρασες το αγόρασες. Έχουν και την έλλειψη βενζίνης και δεν το παίρνουν τόσο βαριά.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#812813 Ναι αλλά όταν σταματήσει η επιδότηση θα έχουν κερδίσει 8.000€ έναντι νέων αγοραστών
Άβαταρ μέλους
By Serf
#812814 Έχει νόημα να σκεφτούμε κάτι; Η αγορά αυτοκινήτου δεν είναι επένδυση, το γνωρίζουμε όλοι πριν την αγορά του. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι το πόσο γρήγορα το κάθε αυτοκίνητο θα χάσει την αξία του, πόσο μάλλον με ένα Tesla όπου η αγορά μεταχειρισμένων της μάρκας είναι ακόμα και τώρα "άγνωστα νερά" στην Ελλάδα.

Οπότε απλά συνεχίζουμε. Απολαμβάνουμε τη συμβίωση μαζί του και, όταν έρθει η ώρα να το πουλήσουμε, βλέπουμε.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#812817 Ε ναι τι επένδυση; Εσείς πήρατε και σχετικό ρίσκο κιόλας.
Εν τω μεταξύ επειδή πλέον κυκλοφορούν πολλά δεν έχω παρατηρήσει αυτό το θέμα με τα στραβά πάνελ σε κάποιο. Έτυχε ή απλά είναι ανεπαίσθητο και πρέπει να είσαι κάτοχος για να το παρατηρήσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
NiTse έγραψε:Ε ναι τι επένδυση; Εσείς πήρατε και σχετικό ρίσκο κιόλας.
Εν τω μεταξύ επειδή πλέον κυκλοφορούν πολλά δεν έχω παρατηρήσει αυτό το θέμα με τα στραβά πάνελ σε κάποιο. Έτυχε ή απλά είναι ανεπαίσθητο και πρέπει να είσαι κάτοχος για να το παρατηρήσεις.

μαλλον δεν μπορεις να το καταλαβεις.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Serf έγραψε:Έχει νόημα να σκεφτούμε κάτι; Η αγορά αυτοκινήτου δεν είναι επένδυση, το γνωρίζουμε όλοι πριν την αγορά του. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι το πόσο γρήγορα το κάθε αυτοκίνητο θα χάσει την αξία του, πόσο μάλλον με ένα Tesla όπου η αγορά μεταχειρισμένων της μάρκας είναι ακόμα και τώρα "άγνωστα νερά" στην Ελλάδα.

Οπότε απλά συνεχίζουμε. Απολαμβάνουμε τη συμβίωση μαζί του και, όταν έρθει η ώρα να το πουλήσουμε, βλέπουμε.

γιατι ομως τετοιες εκπτωσεις,αφου πουλαει και κανει συνεχεια ρεκορ πωλησεων?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
axel12p έγραψε:Απορώ τι μέλλον έχουν κάτι υβριδικά τύπου Qashqai ePower που κοστίζουν 40 χιλιάρικα. Ακόμη και η Corolla Cross έρχεται πλέον στα ίδια λεφτά με το Tesla!

οντως!
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimviii έγραψε:
Serf έγραψε:Έχει νόημα να σκεφτούμε κάτι; Η αγορά αυτοκινήτου δεν είναι επένδυση, το γνωρίζουμε όλοι πριν την αγορά του. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι το πόσο γρήγορα το κάθε αυτοκίνητο θα χάσει την αξία του, πόσο μάλλον με ένα Tesla όπου η αγορά μεταχειρισμένων της μάρκας είναι ακόμα και τώρα "άγνωστα νερά" στην Ελλάδα.

γιατι ομως τετοιες εκπτωσεις,αφου πουλαει και κανει συνεχεια ρεκορ πωλησεων?
Γιατί σκοτώνει τον ανταγωνισμό.
Από την μία καλά κάνει, διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας και αυτός είναι ένας τρόπος.

Από την άλλη, απαξιώνει το προϊόν της και δεν σέβεται αυτούς που το αγόρασαν 3, 5, 10 μήνες πριν ακριβότερα. Το ίδιο ακριβώς προϊόν.

.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Νίκος Παππάς έγραψε:Γιατί σκοτώνει τον ανταγωνισμό.
Από την μία καλά κάνει, διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας και αυτός είναι ένας τρόπος.

απλα μου κανει εντυπωση γιατι δεν μας εχουν συνηθισει ετσι οι αυτοκινητοβιομηχανιες.
Μοντελα που πουλανε ζεστα σαν κουλουρακια τα βλεπεις με πριμιουμ,οχι με εκπτωσεις πολλων χιλιαδων ευρω.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#812838 Η λογική της είναι να το φθηναίνει ώστε να πουλάει και να μην έχει στοκ απούλητο.
Και να παίρνει αγοραστές από άλλες εταιρίες ασφαλώς.
Με τέτοια τιμή για παράδειγμα, είναι άψογη λύση για εταιρείες για leasing.
Άβαταρ μέλους
By netgeo
#812840 Η τιμή στο 3 έπεσε, το Y πουλάει πολύ καλά και δεν είχε σοβαρή μείωση...
Άβαταρ μέλους
By Serf
dimviii έγραψε:

απλα μου κανει εντυπωση γιατι δεν μας εχουν συνηθισει ετσι οι αυτοκινητοβιομηχανιες.
Μοντελα που πουλανε ζεστα σαν κουλουρακια τα βλεπεις με πριμιουμ,οχι με εκπτωσεις πολλων χιλιαδων ευρω.
Έχει έναν προγραμματισμό παραγωγής για τα επόμενα χρόνια, δεδομένου ότι έχει νέο εργοστάσιο στο Βερολίνο που τώρα πιάνει σιγα-σιγα μέγιστο απόδοσης. Πιστεύω ότι προτιμάει να διατηρήσει το Ρυθμό παραγωγής με μειωμένο κέρδος ανά οχημα, παρά να διατηρήσει το κέρδος ανά οχημα έχοντας capacity παραγωγικό ανεκμετάλλευτο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Serf έγραψε:
dimviii έγραψε:

Έχει έναν προγραμματισμό παραγωγής για τα επόμενα χρόνια, δεδομένου ότι έχει νέο εργοστάσιο στο Βερολίνο που τώρα πιάνει σιγα-σιγα μέγιστο απόδοσης. Πιστεύω ότι προτιμάει να διατηρήσει το Ρυθμό παραγωγής με μειωμένο κέρδος ανά οχημα, παρά να διατηρήσει το κέρδος ανά οχημα έχοντας capacity παραγωγικό ανεκμετάλλευτο.

αυτη η υποθεση ακουγεται σαν λαθος προγραμματισμος της παραγωγης = φταχνω περισσοτερ απο αυτα που μπορω να πουλησω, και τα προσφερω με μεγαλη εκπτωση για να μην τα εχω στοκ.
κατι που ακουγεται πολυ τραβηγμενο για να ειναι αληθινο.