Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
The Ace έγραψε:Βρήκα αυτό σχετικά με τις αλλαγές στον 1.0 για το trim των 140HP

New calibration for turbocharger boost control, Ti-VCT, intercooler, throttle management and ignition timing have increased power output from 125 PS to 140 PS and enabled peak torque of 180 Nm from 1,400 rpm to 5,000 rpm, helping achieve 0-100 km/h (0-62 mph) acceleration in 9 seconds and a top speed of 201 km/h (125 mph) in the new Fiesta Red and Black Editions.

“It’s a testament to the advanced design of the 1.0-litre EcoBoost that we were able to tune the engine for 140 PS with the only hardware change required being an uprated cylinder-head gasket for increased pressures,” said Andrew Fraser, manager, Gasoline Calibration, Ford of Europe. “Peak firing pressure on the 7 cm diameter pistons is 124 bar (1,800 psi); equivalent to more than 5 tonnes or a full grown African elephant standing on top of a soft-drink can.”

Αξίζουν τα ~800€ για να πας από 100 σε 125, και τα άλλα 800€ από 125 σε 140 ? :hmmm:

Τα λεφτά για το 125άρι σίγουρα αξίζουν. Το 100άρι, αν και επαρκές, έχεις την αίσθηση ότι θα μπορούσε να έχει περισσότερη δύναμη. Από τη στιγμή που μπαίνει μέσα ο παράγοντας παιχνίδι, 125 δαγκωτό. Για το 140άρι δεν έχω άποψη, δεν το έχω οδηγήσει.
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#170679 Αυτό με τα 100 έχει 5ρί η 6ρι σασμάν;
Άβαταρ μέλους
By NickTG
GeorgT έγραψε:Αυτό με τα 100 έχει 5ρί η 6ρι σασμάν;

Νομίζω μόνο το ST έχει 6αρι.
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#170688 Έτσι πρέπει να ειναι, βλακεία τους να μην έχουν όλα 6αρι!
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#170773 Πλέον το απλό Fiesta βγαίνει μόνο (??) με το 5αρι ΜΤ, το 6ΜΤ είναι για το ST, αλλά παλιότερα έβγαινε και με 6ΑΤ. Το αυτόματο είναι σαφώς πιο αργό, αλλά και πιο άνετο. Και όντως, ακόμα και το 140αρι δεν σπάει τα 9" στο 0-100 και με δυσκολία περνάει τα 200χαω, δεν ξέρω τι παίζεται εκεί (πιθανότατα κλιμάκωση). Τη στιγμή που το 1.4ACT δίνει 7,5" :s_omg 0-100 και 220+ τελική :s_omg σε Ibiza και Golf, χώρια που η MTM τα ανεβάζει στα 210 άλογα και πλέον έχει κάτω από 7" και 230+ τελική :superman:
Τελευταία επεξεργασία από The Ace και 08 Οκτ 2015, 15:45, έχει επεξεργασθεί 4 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mirage
#170775 Νομιζω το εχει οδηγησει ο drdino. Εγω εχω οδηγησει μονο diesel Fiesta και ακομα και αυτα μου φανηκαν ωραια. Σε σφιχτο b road το στησιμο του ηταν παρα πολυ ωραιο.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#174298 Eπί του θέματος φορδ, ως άσχετος με την εταιρία, να καταθέσω την έκπληξη μου για την ποιότητα κατασκευής του φόκους (προηγούμενο μοντέλο) που οδήγησα σητν Κρήτη. 70.000 χλμ νοικιάρικο σε άριστη κατάσταση (δεν έκανε τσικ μέσα) οδηγημένο απ τον κάθε πικραμένο σε δρόμους που ούτε τζιπ δε βάζεις. Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η οδική συμπεριφορά, με λάστιχα ούτε για ντόκο στεκονταν στο δρόμο, φοβερό στήσιμο και παιχνιδιάρικο.
Κινητήρας 1.4 κλασσικά ψιλοανύπαρκτος

α,
Εικόνα
:lol:
Άβαταρ μέλους
By Govus
#175765 Για συνειδητοποιημένους αιμοδότες του "κράτους" και μόνο... Παραδόξως, όχι και παράλογα ακριβότερο από την πολιτισμένη Ευρώπη. Αν είχα τα φράγκα και άντεχα τις κοροϊδίες για τα τόσα αεροδυναμικά "βοηθήματα" ( :shifty: ), τότε θα το επέλεγα καλύτερα σε λευκό...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Morx
The Ace έγραψε:Πλέον το απλό Fiesta βγαίνει μόνο (??) με το 5αρι ΜΤ, το 6ΜΤ είναι για το ST, αλλά παλιότερα έβγαινε και με 6ΑΤ. Το αυτόματο είναι σαφώς πιο αργό, αλλά και πιο άνετο. Και όντως, ακόμα και το 140αρι δεν σπάει τα 9" στο 0-100 και με δυσκολία περνάει τα 200χαω, δεν ξέρω τι παίζεται εκεί (πιθανότατα κλιμάκωση). Τη στιγμή που το 1.4ACT δίνει 7,5" :s_omg 0-100 και 220+ τελική :s_omg σε Ibiza και Golf, χώρια που η MTM τα ανεβάζει στα 210 άλογα και πλέον έχει κάτω από 7" και 230+ τελική :superman:

Απο βαρος και κλιμακωση ειναι ολο το "μειονεκτημα" πιστευω.
Με Passat Variant 1.8 4motion (123ps) ειχα 10" στα 100 και τελικη 198 (205 κοντερ).

Αλλα και παλι, πολυ σκατα για 140 αλογα και μικροτερο βαρος απο τη συγκριση που εκανα...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#175881 Βάρος δεν είναι και τόσο μεγάλο να πεις ότι το ζορίζει, μάλλον το κιβώτιο φταίει, αν είχε μια 6η o/d για ήσυχο ταξίδι, θα είχε πιο κοντή 5η που θα μπορούσε να σπρώξει τον κινητήρα πιο ψηλά στις σαλ, και να βγάλει μεγαλύτερη τελική...δυστυχώς το έχουν κρατήσει μόνο για το ST (παλιότερα ερχόταν το TitaniumX με το 6αρι), οπότε δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα έκανε με το 140αρι trim....
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#178976 Γνωρίζει κανείς πως βγαίνει η λαβή του λεβιέ ταχυτήτων σε Focus mkii? Είναι βιδωτή? Θέλω να την βγάλω για να αλλάξω τη φούσκα του λεβιέ της οποίας έσπασε η πλαςτική βάση (και το ανταλλακτικό κόστισε 58 ευρώ :s_cry )
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
Asimov έγραψε:Γνωρίζει κανείς πως βγαίνει η λαβή του λεβιέ ταχυτήτων σε Focus mkii? Είναι βιδωτή? Θέλω να την βγάλω για να αλλάξω τη φούσκα του λεβιέ της οποίας έσπασε η πλαςτική βάση (και το ανταλλακτικό κόστισε 58 ευρώ :s_cry )

Βιδωτη! Ξεβιδωνεις και ανεβαινει προς τα πανω!
(Και στο φοκους μας, ειχε σπασει... :( )