Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By deep purple
#642067 Μια χαρά ήταν η 210 αλλά η facelift, όχι αυτή που πόσταραν πιο πάνω (εξάλλου την έχω, πως να μην την παινέψω.... :lol: )

Όντως αυτές οι καινούργιες γρίλιες είναι αίσχος στα μάτια μου :sorry:

Έφυγε ο Διγέτιος και όλη η πιτσιρικαρία απέκτησε άποψη..... :lipsealed:

Κανονικά θα έπρεπε να μιλάμε μόνο εμείς οι αρχαιολάγνοι :s_mad

Άχχχχχ!! Μια 500άρα 124 ή μια straight-six diesel 320 W210 :inlove:

Ρε σεις καλή Ανάσταση :yahoo:

ΥΓ: Τώρα βλέπω το ποστ του kostis20 στις 8/4 στην προηγούμενη σελίδα. Όλες διαμάντια σχεδιαστικά, σε σχέση με τα καινούργια. :s_yummy
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#642071 Τιμή να σε λένε πιτσιρικά στα 40+++ σου. :lol:

Αλλά όπως είπε και ο πατέρα μου πριν καμιά 10αριά χρόνια, στα 60+ του, "δεν γέρασα αρκετά για να πάρω Mercedes ακόμα"... :s_bye

Προσωπικά πάντως κουμαντάριζα Μερσεντικά από τα νιάτα μου (βίντεο κάπου το 2004-5 με τα κινητά της εποχής):

MTU Leo 1, 37.700 κυβικά, 810 άλογα. Το πήγα για βαριά συντήρηση στον Ουλαμό, ένα από τα 13 που είχα χρεωμένα στην Ίλη μου ως Δκτης.

:roll:
Άβαταρ μέλους
By deep purple
#642127 BEAMS, merci beaucoup :s_howdy

To coupe της 212 πράγματι είναι ότι πιο πετυχημένο σε σχέδιο της ΜΒ τα τελευταία χρόνια, ίσως λίγο και το κουπέ της 205, κυρίως η πίσω πλευρά.

Κάτι Α και Β class μου φαίνονται εκτρώματα, άσε που στα μάτια μου η ΜΒ κανονικά ξεκινά από την C τα άλλα είναι προϊόντα μάρκετιγκ του 21ου αιώνα (τώρα βέβαια πλάκα θα είχε κανένας ακόμα παλαιότερος να πεί ότι ούτε η 190 είναι γνήσια Μερσεντές και για να πάμε σε γνήσια πρέπει να πάμε πίσω στο 1980 και πάνω από 2000 κυβικά).

Παππούδες παιδί μου, τι περιμένεις..... :lol:
Άβαταρ μέλους
By elvet
#642159 Αφού είναι εδώ ο αγαπητός deep purple, να του αφιερώσω, μέρα που είναι, μία φωτογραφία εποχής, όταν τρέχεις safari με το κορυφαίο κουπέ της εταιρίας και φυσικά με αυτόματο κιβώτιο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By deep purple
#642162 To R107 δεν είναι ή με γελούν τα ματάκια μου;

Ένα τέτοιο είχε καημό να ξαναστήσει ο D-jet. Τα κατάφερε άραγε;

Elvet (Εμμανουήλ αν θυμάμαι καλά) υπάρχει ακόμα η station 4Χ4 Alfa Romeo 156; Aν ναι να την χαίρεσαι, αν όχι να χαίρεσαι ότι οδηγάς. Σπάνιο πουλί. :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By belgarion
deep purple έγραψε:To R107 δεν είναι ή με γελούν τα ματάκια μου;

Ένα τέτοιο είχε καημό να ξαναστήσει ο D-jet. Τα κατάφερε άραγε;

Elvet (Εμμανουήλ αν θυμάμαι καλά) υπάρχει ακόμα η station 4Χ4 Alfa Romeo 156; Aν ναι να την χαίρεσαι, αν όχι να χαίρεσαι ότι οδηγάς. Σπάνιο πουλί. :s_thumbsup
R107 είναι και μάλιστα αν θυμάμαι καλά είχε κερδίσει και το Ράλλυ Ακτής Ελεφαντοστού

< Note >
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
#642164 Για τον κύριο g και τον κύριο dim8 που τους αρέσουν οι παλαιολιθικές ιστορίες :lol:

Mercedes W 125 Recordwagen

Εικόνα

Τέρμα αριστερά ο Uhlenhaut. Τέρμα δεξιά ο χοντρός.

Γενάρης του '38, δημόσιος δρόμος (autobahn A5) 432.7 Km/h.

Οδηγός ο τιτάνας Rudolf Caracciola.
Για να σπάσει το ρεκόρ πέρασαν 79 χρόνια.

Το αυτοκίνητο ήταν η αγωνιστική W 125 με αλλαγή στον κινητήρα από I8 σε V12 κάτι που επιτρεπόταν τότε στο κυνήγι των ρεκόρ.
Εκείνη την ημέρα μετά την κούρσα του Caracciola και το ρεκόρ, ο Rosemayer σκοτώθηκε προσπαθώντας να το σπάσει με την Auto Union (ριπή αέρα απ το πλάι ενώ έτρεχε με 400Km/h).

Κάποια από τα τεχνικά του αυτοκινήτου ήταν αυτά.

Engine: MD 25 DAB/3 60 Degree V12

Engine position: Front longitudinal

Aspiration: Twin Roots superchargers

Valvetrain: DOHC 4 valves per cylinder

Displacement: 5,576.75 cc / 340.31 in³ (82.0 x 88.0 mm)

Compression: 9.17:1

Power: 541 kW (736 PS; 725 hp) @ 5800rpm

Power/displacement 131.97 PS (97.06 kW 130.16 hp) per litre

Power/weight: 621.1 PS (456.8 kW; 612.6 hp) per tonne

Transmission: 4-speed manual

Engine cooling: Ice supplemented normal coolant as air intakes were kept very small to improve aerodynamic flow over and around the car.

Υγ
Χρόνια πολλά και υγεία σε όλους :)
Άβαταρ μέλους
By dimviii
BEAMS έγραψε:
Engine cooling: Ice supplemented normal coolant as air intakes were kept very small to improve aerodynamic flow over and around the car.

ενδιαφερον!Thanks BEAMS!
Άβαταρ μέλους
By markvag
#642171 :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
BEAMS έγραψε:Για τον κύριο g και τον κύριο dim8 που τους αρέσουν οι παλαιολιθικές ιστορίες :lol:

Mercedes W 125 Recordwagen

Εικόνα

Τέρμα αριστερά ο Uhlenhaut. Τέρμα δεξιά ο χοντρός.

Γενάρης του '38, δημόσιος δρόμος (autobahn A5) 432.7 Km/h.

Οδηγός ο τιτάνας Rudolf Caracciola.
Για να σπάσει το ρεκόρ πέρασαν 79 χρόνια.

Το αυτοκίνητο ήταν η αγωνιστική W 125 με αλλαγή στον κινητήρα από I8 σε V12 κάτι που επιτρεπόταν τότε στο κυνήγι των ρεκόρ.
Εκείνη την ημέρα μετά την κούρσα του Caracciola και το ρεκόρ, ο Rosemayer σκοτώθηκε προσπαθώντας να το σπάσει με την Auto Union (ριπή αέρα απ το πλάι ενώ έτρεχε με 400Km/h).

Κάποια από τα τεχνικά του αυτοκινήτου ήταν αυτά.

Engine: MD 25 DAB/3 60 Degree V12

Engine position: Front longitudinal

Aspiration: Twin Roots superchargers

Valvetrain: DOHC 4 valves per cylinder

Displacement: 5,576.75 cc / 340.31 in³ (82.0 x 88.0 mm)

Compression: 9.17:1

Power: 541 kW (736 PS; 725 hp) @ 5800rpm

Power/displacement 131.97 PS (97.06 kW 130.16 hp) per litre

Power/weight: 621.1 PS (456.8 kW; 612.6 hp) per tonne

Transmission: 4-speed manual

Υγ
Χρόνια πολλά και υγεία σε όλους :)

Το οποίο μνημείο είναι κοντά σε μένα. Α5 Φρανκφούρτη Ντάρμσταντ, στις παλιές καλές εποχές τις αγνές :inlove:
Άβαταρ μέλους
By elvet
deep purple έγραψε:Elvet (Εμμανουήλ αν θυμάμαι καλά) υπάρχει ακόμα η station 4Χ4 Alfa Romeo 156; Aν ναι να την χαίρεσαι, αν όχι να χαίρεσαι ότι οδηγάς. Σπάνιο πουλί. :s_thumbsup

Ολα καλά (δίποδοι, τετράτροχα, τετρακίνητα), Καλό Πάσχα :s_drinks