Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Roulis
#301304 Από ψάξιμο σε internetika μαγαζιά εντός Ελλάδος
(δώσε χρονιά και αρ κινητήρα να είμαστε βέβαιοι / 1SZ-FE 68ps πρέπει να είσαι.
japan η france?)

Σετ Καδένας με γρανάζι και τεντωτηρα. 95 e Dayco
https://www.onparts.gr/toyota-yaris-p1_ ... et-kadenas

Τσιμούχα στροφάλου 4 ευρώ η μπροστινή και 23 η πίσω (μεριά σασμάν), μάλλον μπροστά θα θες
https://www.onparts.gr/toyota-yaris-p1_ ... -strofalou

Βαλβίδες εξαγωγής 8 x 6.4 = 51.2
https://www.onparts.gr/toyota-yaris-p1_ ... 03721.html

Η φλάντζα για το καπάκι των βαλβίδων εχει κανα 10ρικο,
https://www.onparts.gr/toyota-yaris-p1_ ... exartimata

Αν σου αλλάξει ολες τις φλάντζες (Φλατζα κυλινδροκεφαλης / καπακι βαλβιδων / εισαγωγη / εξαγωγής πας στο 80αρι)
https://www.onparts.gr/toyota-yaris-p1_ ... 49272.html

Λαδιάς και φίλτρο = 30 ευρώ (Castrol 10w-40 + mann filter)

Ιμάντας poly-V= 12 ευρώ (για Υ/Τ & Α/C)
https://www.onparts.gr/toyota-yaris-p1_ ... k1775.html

Αντλία νερού 31 ευρώ SKF
https://www.onparts.gr/toyota-yaris-p1_ ... tlia-nerou

Δίσκο πλατό ρουλεμάν 90ευρω ΑISIN
https://www.onparts.gr/toyota-yaris-p1_ ... -sumplekti

Βαλέ άλλο ένα 50ρικο για Βαλβολινες και παραφλου και κόλλες

Και επίσης δε ξέρω αν θα θες τσιμπουχάκια βαλβίδων κανα 30αρι ακόμα

Οπότε έχουμε μέχρι τώρα σύνολο ανταλλακτικών = από 375 μέχρι 475 (αν σου αλλάξει όλες τις φλάντζες και τσιμπουχάκια) τιμες με ΦΠΑ και αποδειξη.

Εργασία και ρεκτιφιε για όλα τα παραπάνω πιστεύω ένα 350αρι καλα είναι,

Ας πουν και τα παιδιά που είναι ξέρουν από σπλάχνα κινητήρα τι άλλο θα χρειαστεί,
(Αν θες μπορω να ρωτησω μαστορα στη καλλιθεα για τα εργατικα και να σ πω μια τιμη)

προφανως εχεις ανοιξει λογαριασμο με το μαστρορα που ανοιξε καπακι και βρηκε οτι βρηκε...
με 300-350 ευρω βρισκεις μτχ μοτερ λογικα, αλλα αν φτιαξεις το δικο σου θα ειναι πιο bullerproof
(
Άβαταρ μέλους
By Billopoulos
#301309 Ευχαριστω πολυ, 1-2 πραγματακια ειναι λιγο πιο φθηνα στο onparts απο αυτα που βρηκα! :)

Roulis έγραψε:προφανως εχεις ανοιξει λογαριασμο με το μαστρορα που ανοιξε καπακι και βρηκε οτι βρηκε...
με 300-350 ευρω βρισκεις μτχ μοτερ λογικα, αλλα αν φτιαξεις το δικο σου θα ειναι πιο bullerproof
(

Εκει ειναι το θεμα, το αμαξι τωρα ειναι λυμμενο (δεν ξερω που) και θα πρεπει να δουμε πως θα το μεταφερουμε στον μηχανικο που θα το αναλαβει πιθανοτατα.
Προφανως πρεπει να δεθουν παλι ολα για να μεταφερθει ε; :hmmm:

Το αμαξι ειναι του παππου μου, ο οποιος μολις εμεινε το πηγε στο συνεργειο που ειναι τωρα και μετα μας ενημερωσε κι αρχισαμε να το ψαχνουμε. Αν το ειχε πει πριν το μεταφερει θα του ειχα πει να το παει αμεσως εκει που σκεφτομαι τωρα να παει... θα ειχε γλιτωσει και το κοστος λυσιματος/δεσιματος που προφανως τωρα θα το βρει μπροστα του...

Μτχ κινητηρα δεν ξερω κατα ποσο θα αξιζει να ψαξουμε, ακομα και με την παραμετρο οτι ο παππους το αμαξι το θελει 3, αντε 4 χρονια ακομα γιατι μετα θα σταματησει το σπορ. Κοστος κινητηρα μτχ δεν ειναι αμελητεο + μην αρχισουμε να τρεχουμε τα επομενα χρονια τζαμπα... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Roulis
Billopoulos έγραψε:
Roulis έγραψε:προφανως εχεις ανοιξει λογαριασμο με το μαστρορα που ανοιξε καπακι και βρηκε οτι βρηκε...
(

Εκει ειναι το θεμα, το αμαξι τωρα ειναι λυμμενο (δεν ξερω που) και θα πρεπει να δουμε πως θα το μεταφερουμε στον μηχανικο που θα το αναλαβει πιθανοτατα.
Προφανως πρεπει να δεθουν παλι ολα για να μεταφερθει ε; :hmmm:

Το αμαξι ειναι του παππου μου, ο οποιος μολις εμεινε το πηγε στο συνεργειο που ειναι τωρα και μετα μας ενημερωσε κι αρχισαμε να το ψαχνουμε. Αν το ειχε πει πριν το μεταφερει θα του ειχα πει να το παει αμεσως εκει που σκεφτομαι τωρα να παει... θα ειχε γλιτωσει και το κοστος λυσιματος/δεσιματος που προφανως τωρα θα το βρει μπροστα του...

:

επιλογη 1
λες στο μηχανικο να κανει ψαλιδι, απο τα 530 στα 400κατι, η συνταξη του παππου δε φτανει
σου δινει λιστα με τα πραγματα που θελει, πας με αριθμο πλαισιου, του τα παιρνεις τα βαζει και ειστε παλι φιλοι.

επιλογη 2
το παιρνεις απο εκει ανοιγμενο, το να τον βαλεις να δεσει παλι δεν εχει και κανενα νοημα, αφου το αμαξι ετσι δε θα δουλεψει παλι, βεβαια θα σου παρει κανα 200αρι για τη μια ωρα που του πηρε να λυσει το καπακι (τετοιοι ειναι)

επιλογη 3,
αν ψαχτεις και μαζεψεις τα ανταλλκτικα ειναι μια η αλλη με οσα θα δοσεις για μτχ μοτερ με εγγυηση
(3-6μηνες δινουν, με 300-400 ευρω θα βρεις,) απλα θα υπολογιζεις και το εξτρα 120αρι σετ συπλεκτη βαλβολινες.

προτεινω το 1, να πας στο μαστορα να τα κανεις λιγο πτανα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#301410 to αυτοκινητο μπορει να μεταφερθει με οδικη.
δεν χρειαζεται να το δεσεις για να το πας αλλου.
ψαχνεις - ρωτας για το κοστος μοτερ,και τι εγγυηση δινουνε σε εμπορους μεταχειρισμενων
οταν μαθεις το κοστος με εργατικα για αλλαγη μοτερ,τοτε βλεπεις εαν σε συμφαιρει να φτιαξεις το παλιο μοτερ.
αμπραγιαζ γιατι να αλλαξεις? ειχε φαγωθει? απο τη στιγμη που το θελει για 3-4 χρονια και δεν θα κανει αλλα 80κ χλμ ο παππους,ασε το ιδιο.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#301416 Θα σε δαγκωσει πάντως στανταρακι. Πηρε πρωτοβουλια για το λυσιμο ή του ειπε ο παππούς;

<
Άβαταρ μέλους
By Billopoulos
#301508 Συμπλεκτη εννοειται πως δεν θα αλλαξει.
Δημητρη, η οδικη θα το παρει λυμμενο το μοτερ να το μεταφερει ομως; Μακαρι.
Δεν ξερω αν το ειπε ο παππους ή οχι. Υποθετω τους το πηγε, του ειπαν θα δουμε τι εχει και θα σου πουμε και το ανοιξαν.
Ευκαιρια ετσι κι αλλιως βρηκαν κι αυτοι με τον παππου...
Άβαταρ μέλους
By Roulis
#301587 σιγουρα βαρεσε βαλβιδες ή κανουν αυτοι σπεκουλο να παρουν τα λεφτα και το καπακι ειναι ακομα κλειστο?

περνα απο κει
Άβαταρ μέλους
By Billopoulos
#301596 Περασε ο πατερας μου χθες και ηταν ανοιχτο και κατεβασμενο. Τωρα αν εχει βαρεσει βαλβιδες πχ ή οχι κι απλα τις εβαλαν στο κοστος για να κονομησουν, αυτο δεν το ξερω.
Περιμενω να συνεννοηθουν για το τι θελουν για το κατεβασμα και το τι μπορει να κανει οδικη για να δουμε αν θα το μεταφερουμε ή οχι.
Αν πουν καμια τρελη τιμη για το κατεβασμα κλπ, παιζει να τους παμε τα ανταλλακτικα απ οξω ολα και να παρουν ο,τι παρουν απο εργασια μονο.

Μου την σπαει αφανταστα να πρεπει να κανω τον ενδιαμεσο σε κατι τετοια εν τω μεταξυ αλλα τεσπα.
Άβαταρ μέλους
By Billopoulos
#304423 Στα του Yaris του παππου, υπαρχει η περιπτωση να μην του ειχαν αλλαξει λαδια για πολλα χρονια.
Ο παππους λεει πως το πηγαινε (τελευταια φορα ειπε του ειχε αλλαξει καλοκαιρι του 2014 βεβαια).
Απο τοτε μεχρι τωρα ζητημα να ειχε κανει 10.000χλμ (μαλλον λεω πολλα).
Τα λαδια που βγηκαν απο το μοτερ ηταν λιγα και σχεδον στερεα... Δεν παιζει να ειχαν αλλαχθει οχι το 2014, αλλα και πολλα χρονια πιο πριν...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#304435 Χθες βρεθηκα σε Τογιοτα σεντερ (πολις) για να παρω το Aygo μου (10ετων) μετα την εκτιμηση του πραγματογνωμονα για τις 2 κλειδαρειες που κατεστρεψαν οταν πηγαν να το διαρρηξουν.
Μαζυ μου ηρθε φιλος με Γιαρις 12 ετων που ειχε μια γρατζουνια σε πισω φτερο και ξεσπαλωμενο προφυλακτηρα. Του ειπαν 600 ευρω, χωρις τον προφυλακτηρα!!!! ειναι δυνατον ??? Ποσο χρεωνουν???
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
#304440 Σε όλα τα servise των αυτοκινήτων μου επιδιώκω να είμαι αν είναι δυνατόν "από πάνω" ,σπάνια έχω υποχρεωθεί (λόγω δουλειάς) να το αφήσω και να φύγω και πάντα το μετάνιωνα γιατί κάτι δεν κάνανε που τους είπα ή έκαναν χωρίς να με ρωτήσουν , οι του παππού μάλλον δε ανήκουν σε καμιά από τις παραπάνω περιπτώσεις , είναι χωριστή κατηγορία "πάρε τα λεφτά και ας πούμε πως κάναμε servise" είναι τυχεροί που ο παππούς είχε yaris , άργησε να χαλάσει αν είχε κάτι άλλο ίσως χάλαγε νωρίτερα όταν ήταν πιο κοτσονάτος ...μαγκούρα που θέλουν μερικά λαμόγια!
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
224v έγραψε:Χθες βρεθηκα σε Τογιοτα σεντερ (πολις) για να παρω το Aygo μου (10ετων) μετα την εκτιμηση του πραγματογνωμονα για τις 2 κλειδαρειες που κατεστρεψαν οταν πηγαν να το διαρρηξουν.
Μαζυ μου ηρθε φιλος με Γιαρις 12 ετων που ειχε μια γρατζουνια σε πισω φτερο και ξεσπαλωμενο προφυλακτηρα. Του ειπαν 600 ευρω, χωρις τον προφυλακτηρα!!!! ειναι δυνατον ??? Ποσο χρεωνουν???

Όσα τους λείπουν :lol:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#304490 Καλά ο μηχανικός του yiaris θα έχει να το λέει "καλά ρε μλκες, σκυλί το yaris! 10 χρόνια με τα ίδια λάδια!". :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#304499 Καλά και cinquecento ξέρω που δεν του άλλαξαν λάδια για 7-8 χρόνια και κάπου 80Κ χλμ... Στην αντιπροσωπεία πήγαινε κανονικά στα προβλεπόμενα διαστήματα (Εσκιάδης... :roll: ) Το πήρε πρέφα η θεία μου όταν ανέβασε θερμοκρασία και έμεινε (δεν είχε μείνει παρά ελάχιστο λάδι... :lipsealed: ) και το πήγε σε άλλο συνεργείο...

Απλά έβαλαν λάδια και το αμάξι έβγαλε άλλα 10 χρόνια και τουλάχιστον 100Κ χλμ ακόμα, μέχρι που πωλήθηκε και έχασα τα ίχνη του... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#304502 Τα ιταλικά μοτόρια μην τα συγκρίνεις Μάρκο, θα κλάψουνε (γιαπωνέζικες) μανούλες.