Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By edmond
#279094 Έτσι παίρνουν αξία τα προηγούμενα sedan :metalo: :innocent:
δεν μιλάμε φυσικά για classic και fluence. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Govus
#279200 Σε CιμπάρικοCαμπριολέ πότε βγαίνει :iconcool: ...;
Άβαταρ μέλους
By elvet
edmond έγραψε:Έτσι παίρνουν αξία τα προηγούμενα sedan :metalo: :innocent:
δεν μιλάμε φυσικά για classic και fluence. :rtfm:

...οποτε μενουν τα 9, 18, 21 :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#279348 για megane μιλαω μόνο.
Άβαταρ μέλους
By timkoul
#288136 Λοιπον, επειδη τωρα τελευταια ψαχνω κατι μικρο φτηνο και σχετικα ευχαριστο (οσο γινεται) δευτερο, τι λεει το Clio II 1.4 16v ?
Κατι ιδιαιτερο που πρεπει να προσεξω ψαχνοντας? Προτασεις?
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#288181 Το ειχα για 8 χρόνια και 120.000 χλμ περίπου.Ο κινητηρας πολυ καλός ,ειχε αρκετο γκάζι χωρις να καιει τρελά.Ακόμη θυμαμαι ενα κεντρο Ξάνθης -Καυτατζογλειο σε 1:50 με Βολβες και Νεστο ,πριν ολοκληρωθεί ολη η Εγνατία.Μπορούσε να κραταει τα 180 ολη μερα άνετα.Υπερστροφικη σχετικα συμπεριφορά,οχι και 106 όμως.Πολλα προβλήματα με πολλαπλασιαστες και πεταλουδες γκαζιού,ενας γρυλος παραθύρου,εβαζε νερο μπροστά,ρουλεμαν και βάσεις μηχανης και σαζμαν.Αν βρεις πάρε το dynamic που εχει καλύτερα καθισματα και δεν θυμαμαι αν ειναι και λιγο πιο σφιχτό.Ο αδερφός μου ακομη στεναχωριέται που πεισθηκε να το ανταλλαξει με το 3 tce που ειναι πολυ πιο μαλακό.

< >
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#288210 Έχεις βρει αμάξι από γνωστό? Πήγαινε σε αμάξι του 00-01να μην είναι ηλεκτρικό τιμόνι

<
Άβαταρ μέλους
By timkoul
#288381 Οχι δεν εχω βρει απο γνωστο. Αυτη η ιστορια με τους πολλαπλασιαστες δεν λυθηκε καποια στιγμη? Δεν ειναι απο τα προβληματα που θες να παντρευτεις...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#288390 Συνηθως αν αλλαξεις πολλαπλασιαστη δεν σου βγαζει προβλημα. Εμενα το 1.2 μου ειχε εναν πολλαπλασιαστη (δεν ξερω τι εχει το 1.4). Τον αλλαξα και μου εβαλαν τον ιδιο και ξαναχαλασε. Την επομενη φορα μου εβαλε αλλον ο μαστορας και εκτοτε δεν ξαναχαλασε.

Ισως συχνο προβλημα στο δικο μου ηταν οι φουσκες των εμπρος τροχων αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι δεν ηταν φυσιολογικο φθορα εντελει. Οι οποιες φουσκες μαλλον χαλουσαν μετα απο πολυ καιρο ακινησιας.

170.000 χλμ εν τελει σε 14 χρονια. Νομιζω συνολικα θα ελεγα οτι ηταν απροβληματιστο.
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
timkoul έγραψε:Οχι δεν εχω βρει απο γνωστο. Αυτη η ιστορια με τους πολλαπλασιαστες δεν λυθηκε καποια στιγμη? Δεν ειναι απο τα προβληματα που θες να παντρευτεις...

Βάζεις beru ή Denso και τελειώνει η υπόθεση γενικώς. Στα 3θυρο δεν γλιτώνεις εύκολα το γρύλο παραθύρου ενώ στα προ-facelift εκτός του υδραυλικού τιμονιού γλιτώνεις και την πεταλούδα που έβγαλε μερικά φάουλ. Το facelift είναι πολύ πιο περιποιημένο βέβαια στο εσωτερικό. Κινητήρας εξαιρετικός και ανθεκτικός, κιβώτιο λιγότερο εξαιρετικό αλλά και αυτό ανθεκτικό.

Σπαστικός είναι ο αισθητήρας βολάν, σχετικά φθηνή βλάβη αλλά είναι τσίτωμα στα νεύρα.

Δεν θα το έλεγα απροβλημάτιστο, τουναντίον, το μόνο που το σώζει είναι ότι τα προβλήματα είναι γνωστά. Αλλά οδηγικά ήταν αστέρι απέναντι σε όλον τον ανταγωνισμό, ίσως το 206 1.6 XS να ήταν αντίστοιχο. Είχε σχετικά καλές καταναλώσεις επίσης, λόγω ροπής από χαμηλά. Στα ταξίδια με υψηλή ταχύτητα βέβαια καίει αρκετά.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#288484 πλεον ολα θα εχουν λυθει. Επισης ειναι παλιο αυτοκινητο, πολυ αγορασμενο, πας σ ενα μαστορα τζιμανι και θα εχει την λυση για ολα. Φτηνη και σιγουρη.

Αλλο προβλημα που μου βγαλε ηταν βλαβη στους διακοπτες των παραθυρων αλλα ο μαστορας μου τους επιδιορθωσε δωρεαν.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
timkoul έγραψε:Οχι δεν εχω βρει απο γνωστο. Αυτη η ιστορια με τους πολλαπλασιαστες δεν λυθηκε καποια στιγμη? Δεν ειναι απο τα προβληματα που θες να παντρευτεις...

Το πρόβλημα ήταν των πολλαπλασιαστών της Sagem που φορούσε από το εργοστάσιο, όλοι τους άλλαζαν με Denso ή Beru και τελείωνε εκεί το πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By famas
#288496 Βασικά από το χρώμα των πολλαπλασιαστούν θα καταλάβει, αν αλλάχτηκαν. Επίσης, θα φανεί ίσως περίεργο το πηγαινε-ελα του μοχλού ταχυτητων σε κάθε επιταχυνση, αλλά είναι φυσιολογικό λόγω των ντιζων.

.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
famas έγραψε:Βασικά από το χρώμα των πολλαπλασιαστούν θα καταλάβει, αν αλλάχτηκαν. Επίσης, θα φανεί ίσως περίεργο το πηγαινε-ελα του μοχλού ταχυτητων σε κάθε επιταχυνση, αλλά είναι φυσιολογικό λόγω των ντιζων.

.

Τον μοχλό δεν τον ανέφερα γιατί είναι feature και οχι bug.Πάντως το δικό μου τα ειχε βγάλει ολα οσα αναφέρθηκαν,μερικά αρκετές φορές.Από οδηγική άποψη όμως ηταν κορυφή,lacta φάση...

< >
Άβαταρ μέλους
By famas
#288508 Φαντάζομαι θα σου έλιωσε κι ο σωλήνας εισαγωγής που καταλήγει στο φίλτρο κουτί.

.