Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#625392 Ποιο offroad ρε σεις... Που ούτε πεζοδρόμιο δεν έχουμε καβαλήσει:-)
Γουσταρουν τα πιτσιρίκια παράθυρα γύρω γύρω να βλέπουν καλά και λίγο πιο ψηλά, και ο μπαμπάς να φορτώνει κρεβάτια μέσα και πράγματα κάργα.
Αυτό με τα χαμηλά καθίσματα και τη δυσκολία στο μπες βγες μεγάλη αλήθεια. Το καταλαβαίνεις όταν πας έπειτα από καιρό να βγεις από χαμηλο αμάξι και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι ψάχνεις άπο κάπου να πιαστείς_τραβηχτείς , βγαίνουν τα πουκάμισα από το παντελόνι και άλλα χαριτωμένα:-)
Άβαταρ μέλους
By elteo
KiloMeater έγραψε:Αυτό με τα χαμηλά καθίσματα και τη δυσκολία στο μπες βγες μεγάλη αλήθεια. Το καταλαβαίνεις όταν πας έπειτα από καιρό να βγεις από χαμηλο αμάξι και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι ψάχνεις άπο κάπου να πιαστείς_τραβηχτείς , βγαίνουν τα πουκάμισα από το παντελόνι και άλλα χαριτωμένα:-)

με το συμπάθειο αλλά τα λέτε λίγο τραγικά :dizzy: :s_shout
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#625405 Εγώ δεν έχω παρατηρήσει διαφορά στο μπες -βγες. Καμία όμως.Ουτε με απασχολησε.
Το κύριο σημείο διαφοροποιησης είναι η απόσταση από το έδαφος.
Ξενοιαζεις ακόμα και μέσα στην Αθήνα. Βέβαια το 500Χ είναι και 43 cm κοντύτερο από το A5.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
socratesn έγραψε:Για μενα το ground clearance απο μονο του αποτελει αρκετα πειστικο παραγοντα επιλογής ενος SUV, ειδικα στην Ελλάδα. Περαν του οδικού δικτύου, ακόμα και μηδενικά αμιγώς "4χ4" στοιχεία να έχει ενα μικρο SUV, ειναι αισθητα πιο ξεγνοιαστο σε περιπετειουλες σε χωματοδρομους πλακοστρωτα κλπ αφου δεν εχεις το αγχος μη βρίσκει απο κατω με το παραμικρό.
Επίσης σε "φόρτωμα-ξεφορτωμα" εχει πολλα θετικα το μεγάλο ύψος και υποθετω πως και αν υπαρχουν παιδακια γουστάρουν πολύ με τις "ψηλες" θεσεις τους και τη θεα που τους παρεχουν.
Και στο κατω κατω κ οι ιδιες οι εταιρείες δεν τα πλασαρουν ως off road warriors (ευτυχώς), πιο πολύ σε Urban καταστάσεις τα προμοταρουν.

Μα τα ίδια έκανε και ένα πολυμορφικό.

Τυχαίο παράδειγμα το αγαπημένο μου και το πλέον καινοτόμο μοντέλο της φιατ τα τελευταία 30 χρόνια

Εικόνα
:inlove:
Άβαταρ μέλους
By markvag
red_monster έγραψε:Εικάζω ότι ο ελτεο εννοεί ότι τα πολυμορφικά είναι πιο πρακτικά, έχουν μεγαλύτερους χώρους και είναι πιο φθηνά.

Ειδικά τα δικινητα suv είναι αρκετά δήθεν

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές, αλλά δεν παύει η ουσία να είναι πως τα περισσότερα πλέον SUV είναι απλά ευρύχωρα οικογενειακά... και ουσιαστικά έχουν αντικαταστήσει τα MPV, όντας πιο μοδάτα... Η αλήθεια είναι πως και από χώρους έχουν τουλάχιστον μία κατηγορία πάνω σε σχέση με το μέγεθός τους...

elteo έγραψε:Η δική μου ένσταση είναι ότι το προμοταρισμα γίνεται εις βάρος των κανονικών μοντέλων. Δες τη γκάμα της Citroen. Δηλαδή ένα χατσμπακ υστερεί τόσο πολύ σε όσα λες; :hmmm:

Στην πράξη, όχι ιδιαίτερα, απλά είναι θέμα μόδας. Και φυσικά οι εταιρείες, βλέποντας το ότι μπορούν να χρεώσουν υψηλότερες τιμές και άρα να έχουν μεγαλύτερα περιθώρια, τα προμοτάρουν πολύ. Λογικό το βλέπω... Έχεις ένα ψευτο-SUV που βασίζεται στα (φθηνότερα) μηχανικά μέρη ενός super mini και το πουλάς σε τιμές C-seg... :s_wink
Άβαταρ μέλους
By elteo
#625419 Αυτό είναι το θέμα όμως. Δεν έχεις επιλογές γιατί όλοι θέλουν σουβ επειδή είναι 'τζιπ' και μένεις εσύ που θέλεις να πάρεις αυτοκίνητο να κοιτάς μικρά υπερυψωμένα περίπτερα, που καίνε και κοστίζουν περισσότερο γιατί είναι της μοδός.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#625423 1series, Focus, Ceed, Mazda 3, Corolla, Golf, Scala, A-class, Giulietta, Civic, I30, Octavia, Astra, Megane, 308, Leon, Tipo
Σωστά, δεν έχεις επιλογές :lol:
Άβαταρ μέλους
By elteo
#625424 Σουβλάκιας δρδινο; :shifty:

Τεσπά το νόημα το πιάσατε..
Άβαταρ μέλους
By drdino
#625428 Ίσα ίσα, το επόμενό μου αμάξι θα είναι συμβατικό και δεν μου αρέσουν προσωπικά τα suv :lol: Απλά δεν μπορώ τις υπερβολές όπως να ονομάζουμε ηλίθιους αυτούς που τα αγοράζουν.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#625429 Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#625431 Μάλλον θα έπρεπε να συμφωνήσεις ότι σε πετσοκοψε ο σουβλακιας drdino!

< 9T Pro >
Άβαταρ μέλους
By elteo
#625432 Όντως.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#625433 Με το JUKE 8 χρόνια, πήγα παντού Δεν βρήκα πουθενά, κοιτάω από ψηλά, χωράει απίστευτα πράγματα. Είναι cross over!!! Αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι υποκειμενικοί. Το βλέπεις έχεις τα χρήματα, αρέσει στη σύντροφό!!!!! Βασικό αυτό!!! Το παίρνεις... ΤΕΛΟΣ.
Ρωτήστε εμένα που από το ,2.24v, μετά ανεβαίνω στο JUKE, και βλέπω τον κόσμο από ψηλά!!! Όλα έχουν την χάρη τους και την χρήση τους. Όπως το Aygo για την πόλη να χωράει σχεδόν παντού...

< Note >
Άβαταρ μέλους
By drdino
224v έγραψε: Όλα έχουν την χάρη τους και την χρήση τους. Όπως το Aygo για την πόλη να χωράει σχεδόν παντού...

< Note >

Αυτό ακριβώς.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#625438 μόνο ταπεR ρε... :shifty: