Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By markvag
g8777 έγραψε:Επειδη λοιδωρηθηκε το early bird beta testing

Εγώ πάντως έχω γραφτεί beta tester στην BMW. Δοκιμάζει κάτι καινούρια συστήματα στα φρένα, καταπληκτικά. Φρενάρεις με τη σκέψη, συνδέει κάτι ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο. Κανείς δεν ξέρει αν θα δουλέψουν, αλλά δεν βλέπω πρόβλημα :s_dunno . Έδωσα 5Κ + 300 / μήνα για το ΠΡΟΝΟΜΙΟ αυτό να συμμετέχω στη διαμόρφωση του μέλλοντος της αυτοκίνησης. :rtfm: Τώρα, το αν πάρω παραμάζωμα κανέναν ή να πέσω σε κανέναν τοίχο με όλη την οικογένεια μαζί, λεπτομέρειες! :rtfm: Τί είναι λίγος πόνος, μπροστά στην ΤΙΜΗ που μου κάνει η BMW;

Και φυσικά το σύστημα είναι καλύτερο απ' οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί σήμερα ή πρόκειται να κυκλοφορήσει στον αιώνα τον άπαντα. :rtfm: Δεν χρειάζεται γιατί. Έτσι. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#779009 Πφφφ ερασιτεχνες στην BMW. Κανονικα δεν επρεπε καν να σε ειχαν ρωτησει. Και πρεπει να ησουν περηφανος που στα τοποθετησαν στο κεφαλι. Μονο ετσι βελτιωνονται τα αμαξΑ. :rtfm:
Οσοι δεν ακολουθησουν τον δρομο της Τεσλα που εχει τεραστιο ογκο δεδομενων, θα σβυσουν! :rtfm:
Αλλα παλι ειναι τοσο μα τοσο μπροστα που που να την φτασουν! :rtfm: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#780539 Στην κάθοδο, προς το παρόν. Φαντάζομαι όπου να 'ναι θα ανοίξει και η άνοδος.

< >
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#781092 Πάνω που είπα να ποστάρω το παραπάνω βίντεο!! :thumbsup:

Χρόνια μπροστά το autopilot…ξεκάθαρα!
Άβαταρ μέλους
By Serf
#781106 Ισχυρίστηκε κάποιος ότι με χρήση autopilot τα δυστυχήματα θα εκμηδενιστούν; Πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να γίνει αυτό σε ένα περιβάλλον όπου δεν είναι όλα τα οχήματα ελεγχόμενα από υπολογιστή;

Καλώς/ κακώς το "ψυχρό" ερώτημα είναι κατά πόσο υπάρχει μείωση δυστυχημάτων ανά X χλμ χρήσης autopilot σε σχέση με τα ίδια χλμ χωρίς χρήση autopilot. Αν δεν υπάρχει μείωση, τότε κακώς επιτρέπεται η χρήση του.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#781107 Μα και αυτές οι μηχανές πετάγονται όπου να ναι!

Άσε που αν δεν πατήσει και μερικούς να έχει data πως θα δουλέψει καλύτερα στο μέλλον?
Άβαταρ μέλους
By markvag
Serf έγραψε:Ισχυρίστηκε κάποιος ότι με χρήση autopilot τα δυστυχήματα θα εκμηδενιστούν;

H Tesla! :lol:

Serf έγραψε:Πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να γίνει αυτό σε ένα περιβάλλον όπου δεν είναι όλα τα οχήματα ελεγχόμενα από υπολογιστή;

Κανείς. Ούτε και με όλα τα οχήματα ελεγχόμενα από υπολογιστή δεν θα εξαλειφθούν.

Serf έγραψε:Καλώς/ κακώς το "ψυχρό" ερώτημα είναι κατά πόσο υπάρχει μείωση δυστυχημάτων ανά X χλμ χρήσης autopilot σε σχέση με τα ίδια χλμ χωρίς χρήση autopilot. Αν δεν υπάρχει μείωση, τότε κακώς επιτρέπεται η χρήση του.

Σωστό. Αυτό λοιπόν το ερώτημα έπρεπε να το απαντήσει η Τέσλα μετά από εξαντλητικές δοκιμές, με εκπαιδευμένους οδηγούς που θα έγραφαν εκατομμύρια χλμ. Και εάν αποδειχθεί πως είναι τουλάχιστον το ίδιο ασφαλές με όσα συστήματα κυκλοφορούν ήδη, να βγει στην αγορά. Αντιθέτως, προτίμησε να διαθέσει ένα σύστημα υποτίθεται αυτόνομης οδήγησης (που δεν είναι) στο ευρύ κοινό ως beta και να πληρώνεται κιόλας.

Από τη μία τη θαυμάζω, γιατί κατάφεραν αντί να πληρώνουν να βάλουν τα κορόι... ε, τους πελάτες της να την πληρώνουν κιόλας για το προνόμιο να κινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά με ένα αδοκίμαστο και μη πιστοποιημένο προϊόν, από την άλλη, είναι καθάρματα, γιατί διαθέτουν ένα τέτοιο προϊόν στην αγορά...
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#781118 Μάρκο, το autopilot είναι δωρεάν. Επίσης, έχοντας οδηγήσει κάμποσα ACC διάφορων εταιριών, να πω ότι κανένα δε δουλεύει τέλεια.
Άβαταρ μέλους
By mirage
Serf έγραψε:Ισχυρίστηκε κάποιος ότι με χρήση autopilot τα δυστυχήματα θα εκμηδενιστούν; Πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να γίνει αυτό σε ένα περιβάλλον όπου δεν είναι όλα τα οχήματα ελεγχόμενα από υπολογιστή;

Καλώς/ κακώς το "ψυχρό" ερώτημα είναι κατά πόσο υπάρχει μείωση δυστυχημάτων ανά X χλμ χρήσης autopilot σε σχέση με τα ίδια χλμ χωρίς χρήση autopilot. Αν δεν υπάρχει μείωση, τότε κακώς επιτρέπεται η χρήση του.

Θα πρότεινα να δεις το ολόκληρο το βίντεο, αν δεν το έχεις κάνει.
Βεβαια κατά την ταπεινή μου γνώμη ειτε το ειδες ειτε οχι θα ηταν καλο να ξαναδιαβάσεις τι έγραψες αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θέμα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#781140 Είδα το βίντεο, πολύ καλό όντως, και δεν καταλαβαίνω τι κακό έγραψε ο Serf.
Αν όντως το FSD έχει πρόβλημα να αναγνωρίσει μία χαμηλή μοτοσυκλέτα με το πίσω φανάρι πολύ χαμηλά όπως φαίνεται ήταν αυτές οι περιπτώσεις, τότε να το διορθώσουν, να πληρώσουν τις αποζημιώσεις και τέλος.
Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το θέμα ακριβώς ειλικρινά. Δεν δουλεύει σωστά το Autopilot πάντα; Ναι, όντως δεν δουλεύει πάντα σωστά, όπως αντίστοιχα αυτό ισχύει και για κάθε οδηγό. Κι εγώ κάποιες φορές είμαι κουρασμένος, είμαι νυσταγμένος, είμαι αφηρημένος και μπορεί να κάνω ατύχημα. Μπορεί το ατύχημα να είναι σοβαρό και να έχουμε και θύματα. Αν δείτε το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας, έχει πρόβλεψη γι'αυτό.
Αυτό που λέει ο Serf είναι απολύτως σωστό: αν για παρόμοια χρήση με το Autopilot έχω μείωση σε σχέση με τους ανθρώπους, τότε η Tesla είναι σε καλό δρόμο.

Επίσης, όσοι περιμένετε πιστοποίηση που να λέει πως το (όποιο) FSD δεν θα προκαλέσει ΠΟΤΕ ατύχημα, θα περιμένετε πολύ φοβάμαι... Γιατί και η άδεια οδήγησης που δίνεται στον οποιονδήποτε, ΔΕΝ πιστοποιεί την απόλυτη ικανότητα οδήγησης και πως δεν θα προκαλέσει ποτέ ατύχημα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
markvag έγραψε:Από τη μία τη θαυμάζω, γιατί κατάφεραν αντί να πληρώνουν να βάλουν τα κορόι... ε, τους πελάτες της να την πληρώνουν κιόλας για το προνόμιο να κινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά με ένα αδοκίμαστο και μη πιστοποιημένο προϊόν, από την άλλη, είναι καθάρματα, γιατί διαθέτουν ένα τέτοιο προϊόν στην αγορά...

markvag, κάποιοι από τους συνομιλητές σου έχουν αγοράσει Tesla, θεωρείς πως είναι κορόιδα, ενώ εσύ ο εξυπνος δηλαδή; :s_blush
Μπορείς να μην αγοράσεις αν θέλεις το FSD και ένα Tesla, αλλά στο ενδιάμεσο δεν πρέπει να ξεχνάς την ευγένεια που μας έχεις συνηθίσει στον τρόπο που συνδιαλέγεσαι.
:s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Y.V
Anonymous Founder έγραψε: τότε να το διορθώσουν, να πληρώσουν τις αποζημιώσεις και τέλος.

Απλα τα πραγματα... :s_yes
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Dimsabas έγραψε:Μάρκο, το autopilot είναι δωρεάν. Επίσης, έχοντας οδηγήσει κάμποσα ACC διάφορων εταιριών, να πω ότι κανένα δε δουλεύει τέλεια.

Ο Μαρκος εννοει το πραγματικο Autopilot και οχι την πλοηγηση που κανει αυτο που η Tesla ονομαζει ετσι.

Στην σελιδα της μαλιστα εχει με +3.800€ το "ενισχυμενο Autopilot" και με +7.500€ την δυνατοτητα Full Self Driving. Ετσι το πουλαει ΣΗΜΕΡΑ. Το οποιο δεν ειναι ακριβως ετσι ομως γιατι προκαλει θανατηφορα ατυχηματα και οχι αγαπητε Γρηγορη η λυση δεν ειναι "να πληρωσει αποζημιωσεις να το διορθωσει και τελος".
Πρεπει να απαγορευσει την χρηση του μεχρι να το διορθωσει, ευκολο αφου γινεται ΟΤΑ, να αποζημιωσει τους παθοντες καθως και οσους το πληρωσαν και δεν το εχουν, μαζι με κατι προστιμα που πεφτουν σε τετοιες περιπτωσεις, κλπ