- 02 Ιαν 2022, 12:56
Θέλω να κάνω ένα update για το αυτοκίνητο.
Καταρχάς θέλησα να του δώσω περισσότερο αέρα στη μετόπη.

Στην παραπάνω εικόνα στο κάτω κάτω μέρος, εκεί που στέκεται η ράβδος του καπό, υπάρχει ένα μαύρο κάλυμμα. Αν το ξεβιδώσεις αυτό, θα βρεις από κάτω αυτό που θα δείτε στις επόμενες εικόνες.
Έτσι είναι όπως κοιτάς τη μούρη του αυτοκινήτου.

Αυτή εδώ η πλευρά, ήταν ανοιχτή και εισερχόταν ο αέρας από την αριστερή πλευρά όπως κοιτάμε πρόσωπο με πρόσωπο το αμάξι (πλευρά συνοδηγού) και κατευθυνόταν προς τα δεξιά που είναι η πλευρά του φιλτροκουτιού. Επίσης σε αυτή την πλευρά τοποθέτησα το παρακάτω πλαστικό:

Αυτό το πλαστικό είναι το λεγόμενο block-off και μπλοκάρει τον αέρα από το να πάει πίσω και τον στέλνει όλον προς την εισαγωγή. Είναι plug n play ανταλλακτικό από το Golf GTE και κόστισε περίπου 15+ ευρώ.

Αυτή εδώ η πλευρά, ήταν κλειστό πλαστικό εμπρός και ανοιχτό πίσω. Έκοψα 3 κουτάκια και άνοιξε από εμπρός. Έτσι μπαίνει κατευθείαν ψυχρός αέρας προς την εισαγωγή. Οπότε τώρα γενικά η εισαγωγή λαμβάνει πολύ περισσότερο φρέσκο αέρα.
Αυτή η μόντα προσομοιώνει την εισαγωγή της Volkswagen Racing, την R600

Το αμάξι σχεδόν από την πρώτη στιγμή, φοράει ελεύθερο φίλτρο συρμάτινο-υφασμάτινο της K&N και εντός του φιλτροκουτιού έχει αφαιρεθεί και ο πνίχτης-σίτα.
Το αμάξι πριν πάει για επαναπρογραμματισμό, μετρήθηκε με draggy
Εδώ είναι στοκ πρόγραμμα αλλά με φίλτρο και ανοιχτή εμπρός εισαγωγή με το block-off.
60-160 km/h

Το αμάξι πάει για custom πρόγραμμα και βγάζει στον υπολογιστή του προγραμματιστή τα παρακάτω νούμερα:

183 άλογα και 287Nm ροπής μαμά.
246 άλογα και 390Nm ροπής μετά.
Δουλεύει με 2 χάρτες κατόπιν επιθυμίας μου. Με μικρή πίεση και με μεγάλη που τα δίνει όλα. Η μικρή πίεση είναι περίπου 220+ άλογα. Και δουλεύει με μέγιστη πίεση σχεδόν 1bar.
Η μεγάλη πίεση δουλεύει με 1.2+ bar.
Στο πρόγραμμα του OBD έχω δει ως τώρα 1.24bar. Δείτε την παρακάτω εικόνα στην άνω δεξιά πλευρά με πορτοκαλί γράμματα το maximum

Ενόσω έγιναν αυτά όμως, είχα ήδη παραγγείλει κάτι επιπλέον στην εισαγωγή που θα έδινε μεγαλύτερη ανάσα στο τούρμπο.
Ένα turbo inlet & silicone hose του οίκου MST Performance. Και από τη μαμά διατομή των 70mm πήγαμε στα 76mm. Το εν λόγω turbo inlet είναι συμβατό τόσο με την IHI IS12 τουρμπίνα που φοράω, όσο και με την IHI IS20 των Golf GTi & IHI IS38 των Golf R/S3/Cupra σε περίπτωση αναβάθμισης τούρμπο.

Εδώ έχει αφαιρεθεί το inlet (μερικά λαδάκια αναθυμιάσεων)

Και το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω:

Σύμφωνα με την εταιρία αυτό μπορεί να δώσει 8-10 άλογα, ταχύτερο σπουλάρισμα και ήχο
https://www.mst-performance.shop/detail ... cle/114181Το αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι άνω των 250 ίππων και των 400Nm ροπής.
Κάποιες μετρήσεις που έγιναν μετά αλλά χωρίς να έχω βάλει το τούρμπο inlet:
Έγιναν στο ίδιο σημείο και με παρόμοια θερμοκρασία. Δεν με νοιάζει τόσο το τελικό νούμερο όσο το να είχα σημείο αναφοράς με το μαμά

Κατέβασε το 60-160 κατά 1.7 δευτερόλεπτα.
Έκανα το 0-100 σε 6.6 δευτερόλεπτα με μαλακισμένη εκκίνηση, σε κακή για το σημείο άσφαλτο με φουλ γκάζι (στις 3800rpm το κόβει σαν launch control τύποις) και άφημα. Πολύ σπινιάρισμα. Το αμάξι σε καλό δρόμο, με ζεστά ελαστικά και προσεκτική εκκίνηση κάνει κάτω από 6sec το 0-100.
Το συγκλονιστικό όμως είναι το 100-200 που είναι κάτω από 13sec. Όταν μαμά έκανε άνω των 22-23 δευτερολέπτων!
Αυτά τα νούμερα είναι πριν βάλω το MST inlet και τη σωλήνα. Διότι άργησαν σχεδόν 2 μήνες να μου έρθουν και υπολόγιζα να βάλω πρώτα αυτά και έπειτα να πάω για πρόγραμμα.
Τέλος, την προηγούμενη εβδομάδα έκανα άλλη μια μικρή βελτίωση στο κιβώτιο ταχυτήτων.
Έβαλα το ΟΕΜ sport short shifter της Audi από το TT:
Εδώ είναι το μαμά shifter κουμπωμένο

και εδώ κρατάω το νέο και πιο κοντό

οι διαδρομές του λεβιέ μειώθηκαν κατά 11.5%
Αυτά σε γενικές γραμμές...