Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By mirage
#161900 Οντως ενα νοικιαρικο που περασε απο τα χερια μου ειχε 2.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#161972 Το ίδιο και ένα βασικό που έβλεπα τωρα και αναρωτιομουν που είχαν κρυμμένους τους υπόλοιπους. Προφανώς δεν έχει εκτός απ του οδηγου-συνοδηγου όπως λέτε.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#170966 The U.S. government wants to know why ISIS has so many Toyotas
http://fortune.com/2015/10/07/us-isis-toyota/

Μα που ζούνε κλεισμένοι; Είναι προσιτά και αξιόπιστα , τα χρησιμοποιεί κάθε επαναστατημένος στρατός στον πλανήτη Γη.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#172730 Χθες για δεύτερη φορά σε 6 μήνες είχα την εμφάνιση του yellow spanner στο ταμπλό του diesel yaris
Εικόνα

Κανονικά θα έπρεπε να εμφανιστεί αρκετά αργότερα και σε χρόνο και σε χιλιόμετρα υπενθυμίζοντας οτι έχει φτάσει η στιγμή του service αλλά σε έκτακτες περιπτώσεις όπως αυτή σήμαινε ότι υπάρχει ποσότητα πετρελαίου ανακατεμένη στο λάδι του κινητήρα. Αυτό μου είχαν πει στο συνεργείο την πρώτη φορά και αυτό περιγράφεται από αρκετούς κατόχους diesel toyota στο Intenet.
http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... dpf-issue/
http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... gine-fail/

Πράγματι η βέργα λιπαντικού έδειξε ότι ήμασταν 1 εκ τουλάχιστον πάνω από το σημείο max και επιπλέον είχαμε σχετικά τραχύ ρελαντί, αυξημένη κατανάλωση καυσίμου ,διστακτικότητα στις επιταχύνσεις ενώ το σύστημα αναγέννησης καυσαερίων dpf με όλα αυτά τα συμπτώματα δεν έδειχνε σημεία ζωής ίσως σωστά , σκεπτόμενοι οτι δε θέλουμε κι άλλο diesel στο κάρτερ.

Αιτίες του προβλήματος στη δική μου περίπτωση:
α) Πετρέλαιο άγνωστης ποιότητας από νέο βενζινάδικο shell
β)Ταξίδι 100+ χιλιομέτρων υπό καταρρακτώδη βροχή την Κυριακή με χαμηλές σχετικά ταχύτητες.
γ)πιθανώς λάθος προδιαγραφές λιπαντικού στο service της toyota προ εξαμήνου , ίσως μπήκε απλό και όχι low saps , κάτι που επηρεάζει αρνητικά το φιλτρο του dpf όπως φαίνεται στη σελ.21 εδώ:
https://www.lubrizol.com/EngineOilAddit ... erSAPS.pdf
δ) μετά το Italian tuning που εφάρμοσα για να κάψω το πετρελαιο στο κάρτερ , παρατήτησα ότι ο κινητήρας παρέμενε σχετικά κρυος έχοντας δεχτεί συμπλήρωμα στο σέρβις προ εξαμήνου 1 λίτρο αντιψυκτικό ενώ δεν χρειαζόταν. Δηλ. υπάρχει εμφανώς μεγαλύτερη ποσότητα αντιψυκτικού στο σύστημα ψύξης , είναι πάνω από το max.
Υποψιάζομαι οτι η επιπλέον ποσότητα ρίχνει τη θερμοκρασία και εμποδίζει τη εξάτμιση του πετρελαίου στο κάρτερ.
Στο αυριανό έκτακτο σέρβις θα τους το επισημάνω.

Το λαμπάκι παρέμεινε αναμμένο για 260 χιλίομετρα . Τα 200 της επιστροφής από τη Δράμα και τα 60 του Italian tuning με 3500-400 στροφές χθες και έσβησε σήμερα μετά από 15 ήρεμα χιλιόμετρα πηγαίνοντας στη δουλειά όταν ανεφοδιάστηκα νέο πετρέλαιο από το βενζινάδικο της εμπιστοσύνης μου, στη γειτονιά μου.
Άύριο πάει αντιπροσωπεία για check up και φούλ service με τα σωστά από εμένα αυτή τη φορά λιπαντικά. Η κατανάλωση επανήλθε στα φυσιολογικά επίπεδα και ο διασταγμός εξαφανίστηκε.
Υπάρχει διαδικασία ανάκλησης σε αυτούς τους κινητήρες της toyota , σε άλλους καίει λάδια και σε άλλους εμφανίζονται τα δικά μου προβλήματα. Μπορεί να σου αλλάξουν μέχρι όλο τον κινητήρα.
Υποψιάζομαι όμως οτι πιθανώς δε φταίει η εταιρεία αλλά τα λάθος λιπαντικά και τα νοθευμένα καύσιμα.
edit: ενώ υπάρχει στο ταμπλό προειδοποιητικό λαμπάκι για το σύστημα dpf , όταν ανάβει ,σύμφωνα με το μανουαλ πρέπει να κάνεις τα προβλεπόμενα 20 χιλιόμετρα με ταχύτητες πάνω άνω των 60 km/h για να καθαρίσει το φίλτρο, διαβάζω σε δικό μας Ελληνικό φόρουμ οτι η λυχνία αυτή είναι απενεργοποιημένη στην Ελλάδα, δεν ξέρω τί γίνεται αλλού !!
Άβαταρ μέλους
By xenos
#172989 Μήπως θα ήταν καλύτερα πρώτα να το πήγαινες για σέρβις και μετά να το ανοίξεις; :hmmm: Δλδ σε εμένα αυτό ακούγεται πιο λογικό.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#173014 Φλασιά: Ξέρει κανείς πόσο κοστίζει σήμερα μια αλλαγή μπαταριών σε ένα prius; Φαντάζομαι θα είχαν 8-12 χρόνια εγγύηση, άρα μιλάμε για αυτοκίνητα τουλάχιστον 10 ετών.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
xenos έγραψε:Μήπως θα ήταν καλύτερα πρώτα να το πήγαινες για σέρβις και μετά να το ανοίξεις; :hmmm: Δλδ σε εμένα αυτό ακούγεται πιο λογικό.

Ίσως , σήμερα πάντως η απόδειξη για τα λάδια έγραφε 54,56e με κωδικό υλικού 80888083388 και την προηγούμενη φορά ήταν στα 38,80e με κωδικό υλικού 8088808242001. Τους το επισήμανα τώρα αλλά δικαιολογήθηκαν οτι οι κωδικοί και οι τιμές αλλάζουν συνεχώς. Αλλά πως γίνεται οι υπόλοιποι κωδικοί π.χ φίλτρων , καθαριστικών φρένων να είναι ίδιοι ...
Τέλος πάντων, ο έλεγχος και η αλλαγή λιπαντικού έγινε , ο μηχανικός πρόθυμος και εξυπηρετικός αν και κατηγορηματικά αντίθετος στο να μπουν δικά μου λάδια . Δεν επέμενα για να δω τι θα μου βάλουν και σε ποιά τιμή και όπως φαίνεται το πρόβλημα ήταν μάλλον εκεί. Τα δικά μου θα μπουν κάποια στιγμή στην αντιπροσωπεία της Ξάνθης όπου οι άνθρωποι είναι πιο ενδοτικοί .
Άβαταρ μέλους
By dstou
πόσο κοστίζει σήμερα μια αλλαγή μπαταριών σε ένα prius

2.500
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#173330 Φθηνά είναι. Στο Civic IMA της μητέρας μου πήγαινε 4 παρά. Ευτυχώς έγινε στα 6,5 χρόνια, οπότε ήταν στην εγγύηση.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#180544 Μόλις το 13,5% των αμερικανοί κρατάνε το αμάξι τους 10 χρόνια, οι υπόλοιποι το έχουν σουτάρει νωρίτερα. Κάποιοι το κρατάνε παραπάνω. Έχει πλάκα η λίστα των 15 πρώτων, ουσιαστικά και τα 15 είναι από 2 εργοστάσια και μόνο. Γενικά γουστάρω αυτές τις διαφορετικές έρευνες αγοράς που κάνουν, είναι μεγάλη αγορά βέβαια.

http://blog.iseecars.com/2015/10/28/the-top-new-cars-owners-keep-for-10-years/
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#196090 2 μήνες εως τώρα πάμε πολύ καλά με ελάχιστες αναγεννήσεις ( 2-3 παρατήρησα σε 4000 χιλιόμετρα) ενώ πριν είχα 2-3 /1000 χλμ.
Στο service μου έβαλε ένα καθαριστικό τροφοδοσίας, φίλτρο diesel δεν έχει το εργαλείο :s_crazy παρά μια νεροπαγίδα.
Αλλά με τις περιπέτειες που είχα και με τη συνεχή πτώση των τιμών αποφάσισα να βάλω ΕΚΟ avio από Καλυψώ. Μετά από 450 χλμ η μόνη αισθητή διαφορά ήταν στην τελική ταχύτητα όπου για πρώτη φορά ανέβηκα σχετικά άνετα πάνω από τα 190 , για την ακρίβεια η βελόνα σταμάτησε στα 194 ( σε κατηφόρα εεε ) .
Κατανάλωση μπορείς να την πεις και αυξημένη ενώ στο ρελεντί αγρίεψε λιγουλάκι με λίγο πιο τραχύ ήχο.
Απλά δεν ξέρω αν αξίζει από το 1.06e να πάω σε ένα καύσιμο με +8% κόστος. Τέλος πάντων , Θα το δουλέψω για 4-5 χιλ και μετά θα αποφασίσω.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#200729 Που μπορω να βρω αν χρειαστει να παρω μοτερ για AYGO μτχ?? το λεω γιατι πηρα της κορης μου προς το παρων αλλα επειδη εχει 140000χλμ (με τα σερβις του στον αντιπροσωπο κ.λ.π.) ισως λογω 1000κεκ. καποια στιγμη χρειαστει ανοιγμα και τοτε λεω μηπως η αλλαγη του κινητηρα να ειναι πιο συμφερων. Εαν εχουμε δε καποιον αξιοποπιστο μηχανικο να ελεγξουμε γενικα το οχημα για να ξερουμε τι εχει (σοβαρο η οχι) θα ηθελα να του το παω ωστε να ενημερωθω. οπως το εχω τωρα δεν βλεπω θεμα αλλα να παω να το δω απο κατω η ο,τι αλλο χρηζει ελεγχου θα με ηρεμουσε.