Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By otso
#157091 εχω το C4 GPicasso 1.6 diesel του 07 και χθες το σουρουπο εβρισα οσο δεν παιρνει γαλλους σχεδιαστες και μηχανικους. μια μικρομαλακια μπορει να σε κανει να μισησεις μια εταιρεια για παντα .
λοιπον ειχα ελενξει την σταθμη του υδραυλικου τιμονιου και ηταν , εγλειφε το κατω σημειο . μου ειχε περισσεψει λιγο μοτορκοτε και μιας και το συνιστα και στα υδραυλικα τιμονια ειπα να συμπληρωσω με αυτο . ριχνω λοιπον 20 με 30 γραμμαρια αντε ναταν 50 οχι ομως περισσοτερο και βαζω να ελενξω . τι να δω ειχε ανεβει ο δεικτης 10 εκατοστα , επαθα πλακα . ρουφηγμα με το στομα (χωρις να φτανει στο στομα) λιγο λιγο . ελενχω , δεν εφτανε κατω σημαδι , ριχνω παλι , 5 εκατοστα πανω , παλι βγαλσιμο .
το βιβλιο λεει , λιγο κατω απο το ανω σημειο.
χωρις πλακα η διαφορα ανω με κατω σημειου πρεπει να ειναι 3 με 4 ml , ε αι σιχτιρ , αν ειχα τον γαλλο που το σκεφτηκε 3 σφαιρες στο κρανιο για να ηρεμησω, εχω δει σε καθε ειδους οχημα υδραυλικα τιμονια , ξερω μικρο τανκ ειμαι υποψιασμενος αλλα αυτο , απλα απιστευτο.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#173452 Δύστροπη η γαλλίδα μου, φαίνεται κάνει νάζια....μετά την ιστορία με το θερμοστάτη και το housing μέσα στο κατακαλόκαιρο και πάνω στο νησί, που μου πήγε ένα 600αρι, είχα ενημερωθεί ότι υπήρχε στους stored κωδικούς σφάλματος αυτός της αντλίας υψηλής. Το σβήσαμε και είπαμε άμα ξαναβγεί να το κοιτάξουμε. Ε προχθές η C5 αποφάσισε ότι αρκετά με είχε αφήσει σε ησυχία (περίπου 20 μέρες δηλαδή), μου έβγαλε Antipollution System Faulty, ξαναπέταξε κωδικό για την αντλία, συν misfires στο 1ο και το 3ο ως επιπλέον bonus.

Επίσκεψη στην Ωμέγα, διάγνωση, τα μπουζί είναι καινούρια και πεντακάθαρα, τα μπεκ καθαρά και σωστά, άρα μας έμεινε μόνο η αντλία. Μαζί με το TIP που είχε ραγίσει στην άκρη, αλλά έτσι και αλλιώς πρέπει να βγει για την αντλία, ένα συνολάκι 555€ ως μηνιαίο κόστος του αυτοκινήτου. Αν λάβουμε υπόψη ότι έχουμε ήδη στο pipeline την πίσω αριστερή μπουκάλα, συν την ηλεκτροβάνα επιστροφής, δηλαδή άλλο ένα 600αρι, το όποιο κέρδος είχα από την πώληση του CX7 (φόρος και τέλη), το έδωσα ή θα το δώσω οσονούπω για τις παραπάνω βλάβες.

Την υγειά μας να'χουμε.... :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By criuser
#173482 Σε δοκιμάζει να δει αν της είσαι πιστός :s_smile

Γυναίκες , πφφφ :lol:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#173485 Αν συνεχίσει έτσι, νομίζω ότι ΚΑΙ κέρατο ΚΑΙ σουτ θα φάει :lol:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#173486 Υποθέτω ότι θα το γνωρίζεις ήδη, αλλά πριν μπείς σε έξοδα, βεβαιώσου ότι τα καύσιμά σου είναι σωστά.

Το Antipollution System Faulty μαζί με απώλεια ισχύος (με το ζόρι κρατούσε ρελαντί) καθώς και τα misfires σε δύο κυλίνδρους (που διαγνώστηκαν όταν έφτασα στο συνεργείο) μου τα έβγαλε πρίν από 3-4 χρόνια σε ταξίδι επιστροφής από Αθήνα, αφού είχα γεμίσει από βενζινάδικο στο Περιστέρι (Εθνάρχου Μακαρίου?) με κάτι που έμοιαζε με κατουρλιό. Πάντως βενζίνη δεν ήταν...

Τα προβλήματα λύθηκαν όταν καλώς ή κακώς καταναλώθηκε αυτό το πράγμα και φουλάρισα με καθαρή βενζίνη από το βενζινάδικο που βάζω τα τελευταία 30 χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#173491 Από ότι κατάλαβα, τους κωδικούς για την αντλία τους έχει ξαναπετάξει, τους σβήναμε, και ξανά μανά...οπότε το *πιθανότερο* είναι ότι όντως η αντλία είχε θέμα. Επίσης βάζω πάντα την καλύτερη διαθέσιμη 100αρα (από brands εταιρικά όταν μπορώ, που είναι σχεδόν πάντα), δηλαδή ίδιες βενζίνες που έβαζα και στο CX7 που δεν είχε βγάλει ποτέ παρόμοιο πρόβλημα, οπότε ξανά *υποθέτω* ότι δεν ήταν θέμα βενζίνης.

Βέβαια σύμφωνα με το γνωστό "μεγάλη μπουκιά φάε....", αναμένω να παραλάβω και να το δοκιμάσω εκτενώς αυτό το ΣΚ (έχει να πέσει σ-ο-β-α-ρ-ό σκίσιμο της γαλλίδας :superman: ), ώστε να βεβαιωθώ ότι όντως το πρόβλημα λύθηκε....
Άβαταρ μέλους
By drdino
#173513 Πόση πίεση ανεβάζει το fuel rail σε πάτημα με αυξημένο φορτίο; Πχ με 4η-5η από χαμηλές στροφές.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
drdino έγραψε:Πόση πίεση ανεβάζει το fuel rail σε πάτημα με αυξημένο φορτίο; Πχ με 4η-5η από χαμηλές στροφές.

Θα σου πω το ΣΚ ή Δευτέρα που θα έχω κάνει 2-3 Torque-sessions και θα έχω καταγράψει info....όλα αυτά με την καινούρια αντλία βέβαια, η αλλαγή έγινε και τα λεφτά πληρώθηκαν :oops:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
The Ace έγραψε: τα μπεκ καθαρά και σωστά

πως εισαι σιγουρος? τα ειχες βγαλει για καθαρισμο?
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#173796 Σίγουρος δεν είμαι για τίποτα, μεταφέρω το τι μου είπαν στην Ωμέγα σχετικά με το λύσιμο και έλεγχο των διαφόρων τμημάτων του συστήματος ψεκασμού. Ογκομέτρηση πιθανότατα δεν έγινε, αλλά υπάρχει διαδικασία ελέγχου με τα μπεκ πάνω στο κινητήρα. Το μοναδικό εξάρτημα που πέταγε σφάλματα και δεν ήταν εντός λειτουργικών ορίων ήταν η αντλία υψηλής.

Τεςπα, ω γέγονε γέγονε, το αυτοκίνητο παραλήφθηκε, αύριο και κυρίως ΣΚ θα γίνουν εκτενείς έλεγχοι :twisted: και θα δούμε τι θα δούμε....
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#180554 Δυστυχώς δεν μπόρεσα/πρόλαβα να το μετρήσω, έπεσαν βαφτίσια και καπάκι τετραήμερο ταξίδι, οπότε δεν είχα χρόνο. Πάντως μέχρι στιγμής σε ταξίδι, εντός πόλης και -λίγα- ανοίγματα, δεν δείχνει να διστάζει, ούτε φυσικά έχει πετάξει κάποιο κωδικό για την αντλία....

....αλλά πέταξε Suspension Faulty, υποπτεύομαι και ελπίζω να είναι μόνο για την μπουκάλα, γιατί αν είναι κάτι άλλο έχει βαφτεί επιτόπου μπλε..... :s_devil
Άβαταρ μέλους
By kobulis
#180560 Από πότε έχεις να κάνεις τέρμα πάνω τέρμα κάτω την ανάρτηση;

.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#180563 Όχι πολύ καιρό, σίγουρα την ανεβοκατέβασα αρκετές φορές στη Τζια τον Αύγουστο, και σίγουρα άλλες 2-3 φορές τον Σεπτέμβριο....
Άβαταρ μέλους
By King Alexander
#180736 Χαιρετώ το φόρουμ,
οικογενειακός φίλος της αδερφής μου, πουλάει την c4 1.4 07'(ή 08') στα 3000€. Λείπει στο εξωτερικό, θα έρθει για να κλείσει η δουλειά αν προχωρήσει, οπότε μας το έδειξε άλλο μέλος της οικογένειάς του για λίγο.
Μας είπε ότι πουλάει λίγο φθηνότερα(θα το έδινε στα 3.500) γιατί χάλασε η μπίλια του τιμονιού και θέλει άλλαγμα αν αποφασίσουμε να το πάρουμε(σταματημενο δηλαδή που το οδήγησα λίγο, κάνει σαν ένα μη υδραυλικό τιμόνι, βαρύ) .
80.000χλμ, πρώτο χέρι, λίγες μικρογρατσουνιές εδώ και εκεί, λογικά πράγματα για αυτόκίνητο 8-9 χρόνων. Μας είπε ότι έκανε το σέρβις στα 80.000, μια χαρά, όλα στην αντιπροσωπεία.

Η αδερφή μου κάποια στιγμή θα αποφάσιζε με τον άντρα της να αφήσουν το Matiz και να πάνε σε κάποιο μεγαλύτερο μεταχειρισμένο, γιατί θέλουν λίγο περισσότερο χώρο και για τα δυο παιδιά τους. Χρήματα για καινούργιο δεν υπάρχουν.

Για το συγκεκριμένο μοντέλο, μπορείτε να μου πείτε γνώμες; Εγώ που το οδήγησα για λίγο μου φάνηκε καλούτσικο, σαφώς πιο σύγχρονο και ασφαλές από το Matiz(άκι) που είναι 2-3 κατηγορίες μικρότερο, αλλά και..λίγο ψόφιο(μέχρι 3η που έβαλα, με 50χλμ αλλαγή από δευτέρα, ευθεία, 4 άτομα μέσα και το γκάζι τέρμα, έμοιαζε να μην μπορεί να ξεκολλήσει, αργά-αργά ανέβαζε ξεψυχισμένα --- θέλει ψηλότερες αλλαγές; ) .

Ευχαριστώ
Υ.Γ.: θα εκτιμούσα να μιλήσουμε για το c4 και όχι για άλλο μοντέλο και τι μπορεί να πάρει. Εϊναι καλή περίπτωση ή όχι, αξίζει να δώσει τα χρήματα;