Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#814982 Βρήκα φωτό…εισοδο πόλης
Εικόνα

…υπολοιπομενα χλμ (τραβηγμένη την επόμενη το πρωί)
Εικόνα

Δηλαδή γρήγορα και με λίγο πάνω από το 1/4 του ρεζερβουάρ
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#814983 Άρα θέλουμε ένα τεσλα για μες την πόλη και clio diesel για τα μακρινά μας ταξίδια :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
NiTse έγραψε:Άρα θέλουμε ένα τεσλα για μες την πόλη και clio diesel για τα μακρινά μας γρήγορα ταξίδια :yahoo:

Φιξντ :s_roses
Άβαταρ μέλους
By g8777
Scotch έγραψε:Ναι, με λογικές ταχύτητες γίνεται. Εγώ είχα χρειαστεί το 30% της μπαταρίας με μέση 90 km/h (και max 122 km/h) μέχρι Αταλάντη και 52% ακόμη μέχρι Καλαμπάκα (Avg 82 km/h, Max 117 km/h). Βράδυ, με βροχή.

Αυτά τα θαματα ουτε ο Ισους Χριστός δεν μπορεί να τα κάνει. :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#814987 Μιλάμε για ένα ταξίδι πόσο; Περίπου 4 ώρες; Ακόμη και να χρειαστεί μια στάση κάπου για ξεμούδιασμα, δεν το θεωρώ παράλογο.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#814990 Εγώ που έχω κάνει 93500 χιλιόμετρα σε ούτε δυόμιση χρόνια με το υβριδικό XC60 , κ ονειρεύομαι το Tesla ?

Τρελός παπάς με βάφτισε …
Άβαταρ μέλους
By g8777
Anonymous Founder έγραψε:Μιλάμε για ένα ταξίδι πόσο; Περίπου 4 ώρες; Ακόμη και να χρειαστεί μια στάση κάπου για ξεμούδιασμα, δεν το θεωρώ παράλογο.

Η θα πάς νόμιμα ή θα πας γρηγορα

Τατουάζ στην γάμπα τού Ντίμη.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#814992 4 ώρες οδήγηση, 12 λεπτά φόρτιση. Αλλά, όπως ανέφερα, ήταν ειδικών συνθηκών το ταξίδι.
Αν πήγαινε ο Δίας τώρα, θα χρειαζόταν 10-15 λεπτά παραπάνω από τον χρόνο που χρειάστηκε τότε με το Volvo.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
vagmag έγραψε:Εγώ που έχω κάνει 93500 χιλιόμετρα σε ούτε δυόμιση χρόνια με το υβριδικό XC60 , κ ονειρεύομαι το Tesla ?
Τρελός παπάς με βάφτισε …

Εξαρτάται από το πόσα km κάνεις ημερησίως και με τι ταχύτητες.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
NiTse έγραψε:Άρα θέλουμε ένα τεσλα για μες την πόλη και clio diesel για τα μακρινά μας ταξίδια :yahoo:

Αυτό μάλλον ισχύει …

Όμως θα έπρεπε να είναι διαφορετικά .
Μικρό ηλεκτρικό για την πόλη , με πολύ καλή αυτονομία κ μεγάλο αυτοκίνητο με οικονομικό καύσιμο για το ταξίδι !
Γιατί να κουβαλάς 2 τόνους κ 4,5-5 μέτρα μέσα στην πόλη ; ( γιατί να κουβαλάμε- καβαλάμε γενικότερα 2 τόνους ;)
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
Zeus έγραψε:
GTS έγραψε:Για τι κοστος παραπανω μιλαμε να παρεις ενα αντιστοιχο υβριδικο σημερα?

Εφτιαξα μια GLC 300de, best of both worlds δηλαδη, 115K που δεν εχει κανενα νοημα!

Ενδεικτικα εφτιαξα κι ενα Q8 60 TFSIe στα 154Κ οταν το Q8 e-tron αντιστοιχα βγηκε στα 125Κ που με την επιδοτηση θα ειναι 117Κ! Τεραστια διαφορα!

dimviii έγραψε:
Zeus έγραψε: κατι που δυσκολευει (μαζι και με τις τρομερες αυξησεις τιμων) την επιλογη του αντικαταστατη του.

ετοιμος για τεζλα εισαι. :iconcool:

:s_dunno Το σιγουρο ειναι οτι με τις μειωσεις και την επιδοτηση βγαινει σχεδον τζαμπα η αλλαγη. Αλλα ουτε μεχρι Καλαμπακα δεν παμε χωρις σταση :hmmm:
Σου αρέσει το νέο ΕΧ90;
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
vagmag έγραψε:
NiTse έγραψε:Άρα θέλουμε ένα τεσλα για μες την πόλη και clio diesel για τα μακρινά μας ταξίδια :yahoo:

Αυτό μάλλον ισχύει …

Όμως θα έπρεπε να είναι διαφορετικά .
Μικρό ηλεκτρικό για την πόλη , με πολύ καλή αυτονομία κ μεγάλο αυτοκίνητο με οικονομικό καύσιμο για το ταξίδι !
Γιατί να κουβαλάς 2 τόνους κ 4,5-5 μέτρα μέσα στην πόλη ; ( γιατί να κουβαλάμε- καβαλάμε γενικότερα 2 τόνους ;)

+1 και αυτή θεωρητικά είναι η ταμπακιέρα των χιμπριντ
Κατανάλωση μικρού αυτοκινήτου μέσα στην πόλη + δυνατότητα για ότι ταξίδι θέλεις χωρίς εξελ και σχέδιο πτήσης (+συχνοουρία).
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#815041 Ο καθενας εχει τα ορια του. Εμεις οικογενειακως εχουμε πολλακις κανει Αθηνα-Θεσσαλονικη ή Βεροια και το αντιστροφο μονοκουκι στα 138χλμ/ω χωρις κανενα απολυτως θεμα ή γκρινια απο κανενα μελος της οικογενειας (4ω20λ). Δεν βρισκω καμια ταλαιπωρια σε αυτο, φτανω παντα φρεσκοτατος χωρις καμια κουραση :s_dunno

Προφανως δεν ειναι αυτοσκοπος και εννοειται εχει τυχει καποιες φορες να σταματησουμε πχ για κατουρημα, το οποιο ομως μπορει να ειναι και σε τουαλετες παρκινγκ που δεν παιρνει πανω απο 5'. Εχει τυχει να κανουμε και 5 στασεις για 450 χλμ (για Συβοτα) γιατι περαν του κατουρηματος ψαχναμε να βρουμε συγκεκριμενα παγωτα :lol: Και παλι παιζει να φτασαμε νωριτερα απο οτι με ηλεκτρικο βεβαια :lol:

Για εμενα το θεμα με τα ηλεκτρικα ειναι ο προγραμματισμος γυρω απο τη φορτιση κι οχι σε σχεση με το ταξιδι. Πρεπει να κανεις σταση σε συγκεκριμενα σημεια, για ορισμενη χρονικη διαρκεια. Δεν λες αυθορμητα πεινασε κανεις, να κανουμε μια παρακαμψη 50χλμ να σταματησουμε στην ταδε ταβερνα/χωριο για φαγητο, το οποιο αν και συνηθως ταξιδευουμε βραδυ ή απο νωρις το πρωι, το εχουμε κανει αρκετες φορες. Σε ΣΕΑ παντως δεν θα σταματησω για φαγητο!

Δεν ειμαι καθολου αρνητικος με την ηλεκτροκινηση αλλα ολο αυτο δεν νομιζω να ειναι υπερβολικο ουτε να ειμαι ο μονος που το σκεφτεται. Απο την αλλη για καποιον που θα παει 2 φορες το χρονο ενα ταξιδι, πολλες φορες λιγοτερο απο 300χλμ, καταλαβαινω οτι δεν του ειναι προβλημα να κανει 1 ωρα παραπανω ουτε να φαει και junk στα ΣΕΑ. Αλλα προς το παρον direct replacement των θερμικων για ταξιδι δεν δεχομαι οτι ειναι με τιποτα. Δυο απο αυτονομια, ταχυτητα φορτισης, πληθος/πυκνοτητα φορτιστων να βελτιωθουν σημαντικα, μπορει και να γινει. Αλλιως θα πρεπει να αλλαξουμε αναγκαστικα εμεις.