Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By drdino
#400274 Εννοώ κάτι σαν το 8αρι ZF. Εεπ, πλέον δεν βρίσκω λόγο ύπαρξης στα διπλοσυμπλεκτα, κάτι στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν όλο και περισσότεροι κατασκευαστές.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#400281 Ναι, δεν είπα ότι δεν μου άρεσε όμως, απλά προτιμώ τα συμβατικά με μετατροπέα.
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
drdino έγραψε:Εννοώ κάτι σαν το 8αρι ZF. Εεπ, πλέον δεν βρίσκω λόγο ύπαρξης στα διπλοσυμπλεκτα, κάτι στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν όλο και περισσότεροι κατασκευαστές.

Αν δεν απατώμαι πάνε προς κατάργηση τα διπλοσύμπλεκτα από την πλειοψηφία των κατασκευαστών.
Πάντως το 8ρι της ZF σε Τζαγκ που είχα τον περασμένο Νοέμβριο είχε πολλά μπερδέματα, λιγότερα είχε σε BMW 3ρα.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
drdino έγραψε:Ναι, δεν είπα ότι δεν μου άρεσε όμως, απλά προτιμώ τα συμβατικά με μετατροπέα.

...για την λιγο ομαλοτερη λειτουργια στο ξεκινημα, ή με οπισθεν λες?

Σε αυτο υπαρχει οντως μια αισθητη διαφορα, υπερ του ZF8, αλλα σε επιπεδο ταχυτητας αλλαγων το s-tronic με την χαρτογραφηση που εχει στα "S" μοντελα ειναι φανερα ταχυτερο...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#400286 Μου είναι παντελώς αδιάφορο πόση διαφορά έχει σε σχέση με τον ZF σε μια 140i πχ (δεδομένου ότι δεν μιλάμε για ζούπερκαρ και κυνήγι του τελευταίου χιλιοστού), από την άλλη η ομαλότερη λειτουργία και οι μικρότερες πιθανότητες να κάνει μπουμ θα με έκανε να κοιμάμαι πιο ήσυχα :lol:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#400290 Ναι γιατί σε ένα σουπερκαρ κυνηγάς το δέκατο του δευτερολέπτου :metalo: :svivhaha:

Μας έχουν πρήξει στο μαρκετιν και το μουχαμπετιβ
Άβαταρ μέλους
By drdino
#400291 Ναι, στο ζουπερκαρ εκεί πάει το πράμα, μισό χιλιοστό πιο γρήγορο στην 5η στροφή της Άνω Ραχούλας -> Speciale Edizione Raxoulone
Άβαταρ μέλους
By dimik
#400292 Ομαλοτερο στις αλλαγές δεν το λες το ZF το 6ρι τουλάχιστον, δεν ξέρω αν τα νεότερα είναι καλύτερα.
Είναι σίγουρα ομαλοτερο από π.χ το αυτόματο της w203 αλλά σε σχέση με 6ρι και 7ρι DSG δεν ειναι τόσο ομαλό, τις νιώθεις κάπως τις αλλαγές, την στιγμιαία απώλεια ισχύος.

Τώρα για το μπαμ ελπίζω το ZF να σταθεί στο ύψος του.

< 5 >
Άβαταρ μέλους
By drdino
#400293 Στο 8αρι αναφέρομαι, το 6αρι step είναι άλλη φάση.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#400299 Όπου και να διαβάσεις, το ζφ8 είναι μπεργκέτι. Και επειδή ακριβώς η παραμύθα του κυνηγιού των χιλιοστών δεν τρώγεται πλέον, τείνει να κυριαρχήσει εια βάρος των ντοπελκλουνγκ. Και της αξιοπιστίας(not) των τελευταίων.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
drdino έγραψε:Μου είναι παντελώς αδιάφορο πόση διαφορά έχει σε σχέση με τον ZF σε μια 140i πχ (δεδομένου ότι δεν μιλάμε για ζούπερκαρ και κυνήγι του τελευταίου χιλιοστού), από την άλλη η ομαλότερη λειτουργία και οι μικρότερες πιθανότητες να κάνει μπουμ θα με έκανε να κοιμάμαι πιο ήσυχα :lol:

Δεν διαφωνω σε αυτα, απο την αλλη ομως η Audi ειναι απο τους κατασκευαστες που δεν εχουν συνεργασια/δεν χρησιμοποιουν αυτο το κιβωτιο (τουλαχιστον σε αυτες τις εκδοσεις, αυτη την περιοδο...) οπερ και δεν θα μπορουσε να υπαρχει στο S3.

Απο την αλλη οταν μιλαω για ταχυτερη αποκριση, δεν το λεω υπο την εννοια του της εκμεταλλευσης του τελευταιου m/sec λες και κανεις χρονομετρηση σε πιστα πχ, αλλα για την αισθηση που αποκομμιζεις, εχοντας παραλληλα την δυναμη του επιπεδου ενος S3 με 300ps...

To ΖF8 θεωρω οτι ειναι καταπληκτικο για μικρομεσαια hatch εως και μεγαλες λιμουζινες, ακομα και σπορτιφ προτασεις, στην κατηγορια των hot-hatch ή sport-sedan ομως εστω και σε μικρο βαθμο και οχι παντα, εμενα τουλαχιστον μου φανηκε ελαφρως υποδυεστερο σε ταχυτητα αλλαγων, ακομα και σε σχεση με το συνολο επιπεδου 170αρας 1-series. Ποσω μαλλον σε μια πχ 140i που ανεφερες...

To γεγονος δε οτι στα πιο σπορ μοντελα της Μ2/Μ3/Μ4 η Βmw χρησιμοποιει DCT-7 δεν νομιζω οτι ειναι τυχαιο.

Στα περι αξιοπιστιας ZF8 vs S-tronic δεν γνωριζω τι παιζει, τα 7αρια s-tronic παντως που φορανε τα τελευταιας γενιας S3 της Audi (με ροπη πλεον 380ΝΜ αντι του οριου των 350ΝΜ που ειχαν τα 6αρια S-tronic αν θυμαμαι σωστα) απ' οσο γνωριζω δεν εχουν θεματα που ειχαν παλαιοτερα τα 6αρια...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#400304 http://www.motortrend.com/news/bmw-m-exec-sees-bleak-future-manual-dct-transmissions/

Κι η Audi το γυρνάει, το RS5/7 είναι με το 8αρι. Μέχρι πρότινος αυτά ήταν για διαμήκη τοποθέτηση του moteur, οσονούπω έρχονται και 8αρια/9αρια για προσθιοκίνητα από διαφόρους κατασκευαστές.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
drdino έγραψε:S3 saloon σε μπλε Εικόνα

Αν έβγαινε και με κανονικό αυτόματο κι όχι το ρημαδοκουπλουνγκ...

Το καλύτερο γερμανικό αυτοκίνητο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο σύμπαν, με τις μερκ να ακολουθούν

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By markvag
Giuseppe Busso έγραψε:Άστο Μάρκο. Όποιος θέλει Alfa, παίρνει Alfa.
Και αυτό που λέει ο Θωμίκος είναι αλήθεια. Υπάρχει εμποτισμός με γερμανική πριμιουμοσύνη στον Έλληνα.
Μπορεί να βρίζει νυχθημερόν την ΚΑΡΓΙΟΛΩ αλλά μόλις βρει ευκαιρία, θα πάρει το γερμανικό τουτού.
Μην κρυβόμαστε. Και εσύ έτσι έκανες και άλλοι επίσης. Όπως έκανε και ο πατέρας μου.

Όπως νομίζεις, τις καρδιές μας θα χαλάσουμε τώρα... Γι' αυτό μια ζωή μόνο γερμανικά αμάξια είχα... :lol: :lol:

Αν ψάχνεις οπαδό, ψάξε αλλού. Πάντα έπαιρνα αυτό που θεωρούσα ότι καλύπτει αυτό που θέλω τη δεδομένη στιγμή καλύτερα. Χθες ήταν το Πικάσο, προχθές το 206, σήμερα η 320. Το ξαναλέω, θα προτιμούσα το συγκεκριμένο αμάξι να ήταν ΚΙΑ, απλά και μόνο για να μην ασχολούμαι με τέτοιες ανοησίες, αλλά δυστυχώς δεν... Αν θέλεις πίστεψέ το, αν δεν το πιστέψεις, δεν θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας κιόλας... :lol: :lol: