George_Prix έγραψε:citastak έγραψε:...Cooper S R56…
ΩΩΩΩΩΩΩ απο τα αγαπημενα μικρουλια
Έφυγε αλλά το πήρε φίλος μου, οπότε θα το βλέπω

Με το test drive που είναι μοντέλο 2022 νομίζω, έκανα περίπου 35 χλμ μόνο ηλεκτρικά στην κίνηση και είχα 55% μπαταρία. Δεν ξέρω πόσο γρήγορα θα έπεφτε στη συνέχεια.
Σκεφτόμουν αν έχει νόημα να δώσω επιπλέον 1,3χιλ και να πάρω δερμάτινα με θέρμανση - δεν μου αρέσει το δερμάτινο αλλά τα θερμαινόμενο μου αρέσει, παρότι δεν είμαστε Σουηδία. Εχω λίγο χρόνο ακόμα, μου ειπε.
Για τη φόρτιση, εφόσον μιλάμε για τόσο λίγη ώρα σε απλή μπρίζα (2-3 ώρες) δεν θα κάνω κίνηση. Η ιδέα είναι ότι οι καθημερινές ανάγκες θα καλύπτονται με τη μπαταρία (50 χλμ μαξ) και το βράδυ φόρτιση. Καθώς έχω γκαραζ, σκεφτόμουν το καλώδιο να παραμένει στη μπρίζα και να μένει η αναμονή σε βασούλα στον τοίχο μου, οπότε καθημερινά δεν το κουβαλάω. Και αν πάω πιο μακρυά, ας πάω και με συνδυασμό θερμικού, δεν έγινε κάτι.
Το θέμα τώρα είναι η αναμονή - δεν έχω καταλάβει πότε θα έρθει και κινήσεις για να διώξω το V40 που έχω τώρα. Φαίνεται να κερδίζει η ανταλλαγή (με τη λογική ότι αφήνω το ένα, παίρνω το άλλο) καθώς μάλλον κανένα χιλιάρικο χάνω έτσι. Αλλά χωρίς αμάξι δεν μπορώ να μείνω.
vagmag έγραψε:MY21 XC60 T8 , με 87000 χιλιόμετρα δεν έχει βγάλει το παραμικρό μέχρι στιγμής . Φτου φτου !
Οδήγησα το XC90 T8 recharge ή κάπως έτσι , κ η μεγαλύτερη μπαταρία που έχουν πλέον τα plug in Volvo , δίνει αρκετά περισσότερα ηλεκτρικά χιλιόμετρα , κ ίσως να έχουν κ διαφορετικό ηλεκτροκινητήρα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές κ λογισμικό διαχείρισης , μιας κ η συνεργασία με το θερμικό μοτέρ ήταν ακόμα πιο άμεση κ φυσική . Αν δεν είχα οδηγήσει το πιο νέο δε θα είχα καταλάβει ότι το προηγούμενο υστερούσε .
Εχει αλλο ηλεκτροκινητηρα (μεγαλυτερο), το μοτερ δεν εχει πλεον τον κομπρεσορα, μεγαλυτερη μπαταρια, οne pedal drive, γενικα πολυ βελτιωμενο.
elvet έγραψε:Αν γνωρίζει κάποιος, από περιέργεια, πόσο έχει μία μονάδα ABS volvo V60 D6 plug in (ΜΥ2015).
Ριξε μια ματια εδω https://www.skandix.de/
citastak έγραψε:Σκεφτόμουν αν έχει νόημα να δώσω επιπλέον 1,3χιλ και να πάρω δερμάτινα με θέρμανση - δεν μου αρέσει το δερμάτινο αλλά τα θερμαινόμενο μου αρέσει, παρότι δεν είμαστε Σουηδία. Εχω λίγο χρόνο ακόμα, μου ειπε.
Ειναι πολυ βολικα ακομα και στο λιγο κρυο της χωρας μας τα θερμενομαινα. Εγω ειμαι υπερ!
Zeus έγραψε:citastak έγραψε:Σκεφτόμουν αν έχει νόημα να δώσω επιπλέον 1,3χιλ και να πάρω δερμάτινα με θέρμανση - δεν μου αρέσει το δερμάτινο αλλά τα θερμαινόμενο μου αρέσει, παρότι δεν είμαστε Σουηδία. Εχω λίγο χρόνο ακόμα, μου ειπε.
Ειναι πολυ βολικα ακομα και στο λιγο κρυο της χωρας μας τα θερμενομαινα. Εγω ειμαι υπερ!
+1 Όπως και το θερμαινόμενο τιμόνι!
Όμως είναι πολύ ευχάριστη η αίσθηση
Κάθε πρωί , χωρίς κάποιο προγραμματισμό , πιθανόν ανάλογα με τη θερμοκρασία , είναι ενεργοποιημένα καθίσματα κ τιμόνι ! It’s nice
otso έγραψε:Παει πολυς καιρος απο τοτε που γραφατε συνθηματα στους τοιχους ε;δυστυχώς πλέον αυτές τις μάρκες με τις τιμές που πουλάνε τα κινέζικα, ο απλός μισθωτος, δύσκολα τις αγοράζει.
αν και την αίσθηση του ξύλινου τιμονιού, προσωπικά δεν την αλλάζω με τίποτα!!!
.
vagmag έγραψε:Δεν είχα πότε τέτοιες ανέσεις στα αυτοκίνητα , μπορώ να πω ότι τα σνομπάριζα ή ότι τα κορόιδευα ….
Όμως είναι πολύ ευχάριστη η αίσθηση![]()
Κάθε πρωί , χωρίς κάποιο προγραμματισμό , πιθανόν ανάλογα με τη θερμοκρασία , είναι ενεργοποιημένα καθίσματα κ τιμόνι ! It’s nice
Στο παλιο πλεον sensus ρυθμιζεις αν θες να αναβουν αυτοματα κατω απο τους 10 βαθμους, και σε τι ενταση. Ειναι οντως πολυ ευχαριστο ειδικα σε συνδιασμο με το remote start!
Ειναι κανενα αφτερ σειλς συστημα που μπορει να βαλει ο καθενας αν θελει ή μερικοι κατασκευαστες το εχουν ηδη στα εξτρα? Μπορεις με χρονοδιακοπτη δηλαδη να ορισεις σε ενα αμαξι να παιρνει μπροστα κανενα τεταρτακι πριν την ωρα που πας στη δουλεια σου καθε μερα και να το βρισκεις ετοιμο ζεστο? Γιατι ενω το θερμαινομενο τιμονι ακουγεται πραγματι καλη φαση, δεν παυει να ειναι εντελως αφιλοξενο το περιβαλλον σε ολοκληρο το αμαξι!
Και μπορεις να ρυθμισεις και timers αν θελεις να παιρνει μπροστα συγκεκριμενες ωρες κτλ..
Για θερμανση χωρις εξτρα heater δεν κανει τρομερη δουλεια, αλλα και παλι το σπαει πολυ. Το καλοκαιρι ειναι απιθανο. Στα ηλεκτρικα αυτοκινητα βεβαια χειμωνα καλοκαιρι κανει δουλιτσα.
Επί τη ευκαιρία έβαλα και το πακέτο με τα θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι.
Τα δοκίμασα τις προάλλες στο XC90 ενός φίλου (σε πιο κρύα χώρα βεβαίως) αλλά μου άρεσαν πολύ!