Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#625344 Δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω. Φαίνεται τότε ότι είχε θέμα.
Πέρσι τέτοια εποχή ήταν που το είδα σε αντιπροσωπία. Μάλιστα "κρυμμένο" ανάμεσα σε Kadjar και Captur, που το σχολίασα στον πωλητή διότι οριακά φαινόταν.
Πάνω από χρόνο δε, το έχει γείτονας το diesel με leasing.
Απ ότι είχα διαβάσει στα τέλη του 19 ήρθε με τον 1,3 στην θέση του 1,2.
Άβαταρ μέλους
By rafi
#625397 Μα και εγώ δεν διαφωνώ απαράιτητα στο εμφανισιακό, απλά επειδή ασχολούμαι αρκετά με τις ταξιονομήσεις το αναφέρω, αφού και το 2018 που το megane εισαγότανε κανονικά μέχρι τέλος καλοκαιριού και έγραψε 424 κομμάτια τα πιο πολλά ήταν εταιρικά της coca cola και νοικιάρικα της sixt. Στην ουσία η τελευταία καραβιά με megane πάτησε Ελλάδα 8/2018 και από τότε ταξινομήθηκε το υπόλοιπο στοκ που δεν ήταν παραγγελίες σιγά σιγά μέχρι και τον Αύγουστο του 2019. Επίσης δεν μπορούσες να το παραγγείλεις καν παρά μόνο να πάρεις κάποιο από αυτά που ήταν ήδη Ελλάδα τα οποία από ότι φάνηκε πρέπει να ήταν καμιά 50αριά. Ο λόγος που δεν εισαγότανε ήταν ότι η Ιταλική αντιπροσωπέια renault η οποία είναι ο αμέσως ανώτερος από το Θεοχαράκη τους άλλαξε τις τιμές εισαγωγής και επί 1 χρόνο ο Θεοχαράκης διαπραγματευότανε και καλά για τιμή κοντά στα Ελληνικά δεδομένα. Η εισαγωγή ξαναξεκίνησε από 8/2019 περίπου.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#625500 Εικόνα

Τριζωνικός κλιματισμός για το νέο Leon (δεν ξέρω αν θα είναι στάνταρτ) και θύρες φόρτισης type-C. Ενδεχομένως και fast charge αν αυτό εννοεί ο κεραυνός στο σήμα της μπαταρίας.
Άβαταρ μέλους
By thanasisr16
#626619 Εδώ και 2.5 μήνες έχω το εξής θέμα με το FR.Μετά το σέρβις στη βελμαρ και την αλλαγή λαδιών με αυτά που προτείνει ο κατασκευαστής η θερμοκρασία λαδιού ανεβαίνει πάνω από τους 110 βαθμούς με χαμηλές θερμοκρασίες,με ήρεμη οδήγηση κιόλας μέχρι 3.000rpm. :dizzy:
Με το προηγούμενο κινητήρα με 38 βαθμούς έξω τη πιο υψηλή θερμοκρασία που είχα δει ήταν 109 βαθμούς στιγμιαία,συνήθως 106-108 τους θερμούς μήνες και 102-105 τους ψυχρούς.Από 25/11/19 που έκανα το σέρβις στις 33.965 και μέχρι σήμερα με 42.486 στο οδόμετρο η θερμοκρασία ξεπερνάει τις περισσότερες φορές τους 110 βαθμούς.Σε ταξίδι δε Πειραιά-Θεσσαλονίκη 2 το βράδυ με θερμοκρασίες εξωτερικές από -3 έως 0 η θερμοκρασία λαδιού ήταν στο 108 ενώ πριν σε ταξίδι ήταν το πολύ στους 105.Σε επικοινωνία μου με τη βελμαρ με διαβεβαίωσαν ότι είναι φυσιολογικό και είναι λόγω θερμοκρασίας αλλά όταν τους επισήμανα ότι κανένα άλλο FR με το ίδιο μοτέρ (βλέπε busso) δε βλέπει τέτοιες θερμοκρασίες μου είπαν ότι άστο να δούμε στην αλλαγή λαδιών μήπως στρώσει :rant: :rant:
Να επισημάνω δε ότι σε αυτά τα χιλιόμετρα δεν έχει κάψει σταγόνα λάδι και ο καινούργιος κινητήρας έχει 22.500km σχεδόν με 2 αλλαγές λαδιών και τα πιο πολλά χιλιόμετρα σε εθνική οδό ξεκούραστα.Έχω δει με εξωτερική θερμοκρασία 8 βαθμούς και 12 χιλιόμετρα διανυθέντα μέσα στον αστικό κύκλο με χαλαρές αλλαγές 116 βαθμούς :dizzy:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#626642 Απολύτως νορμάλ οι θερμοκρασίες που αναφέρεις.

Που πιστεύεις ότι πρέπει να είναι? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By thanasisr16
Nikos! έγραψε:Απολύτως νορμάλ οι θερμοκρασίες που αναφέρεις.

Από 102 μέχρι 109 βαθμούς
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
thanasisr16 έγραψε:
Nikos! έγραψε:Απολύτως νορμάλ οι θερμοκρασίες που αναφέρεις.

Από 102 μέχρι 109 βαθμούς

Από πού προκύπτει αυτό?

< 1 >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#626658 τα τωρινα σου λαδια ειναι ιδιας μαρκας/ρευστοτητας,με τα προηγουμενα που εβλεπες χαμηλοτερες θερμοκρασιες λαδιου?
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#626659 Κάποιες δικές μου σκέψεις:

-Ο νέος κινητήρας να έχει αισθητήρα λαδιού από άλλον κατασκευαστή και συνεπώς να δείχνει αυτά τα (υψηλότερα) νούμερα

-Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κατανάλωση λαδιού, μόνο με χημική ανάλυση λιπαντικού από τον παλιό και το νέο κινητήρα με λάδια παρόμοιας φθοράς, θα μπορούσε να φανεί κάτι ίσως

-Να είναι χειρότερης ποιότητας τα Castrol Edge 5-30 που σε έβαλαν στην αλλαγή λαδιών. Αυτό απαντιέται στην επόμενη αλλαγή λαδιών.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Dimsabas έγραψε:Από τις προηγούμενες μετρήσεις του.

Η διαφορά των 5-6 βαθμών δεν είναι ανησυχητική. Τουλάχιστον εμένα δε θα με ανησυχούσε.

Πιθανόν να φταίει το λάδι.

Είναι ίδιο? Οι μετρήσεις έγιναν στις ίδιες συνθήκες?

Μόνο έτσι θα βγάλεις συμπέρασμα.
Άβαταρ μέλους
By thanasisr16
#626663 Υποτίθεται ότι μπήκε το ίδιο λάδι castrol edge professional 5-30.
Μπορεί να έχει χαλάσει και ο αισθητήρας θερμοκρασίας του λαδιού.
Γιάννη θυμισέ μου εσύ που κυμαίνεσαι?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#626664 παντως στην ιδια ρευστοτητα,αλλα σε διαφοτρετικες μαρκες λαδιων,εχω δει και εγω διαφορες σε θερμοκρασιες λαδιων.Δεν ειναι τιποτα ανησυχητικο.Απλα παρακολουθησε το.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#626665 100-105 βαθμούς είμαι εγώ.
101 με 102 είναι το σύνηθες για αυτές τις θερμοκρασίες που έχει τώρα η Αθήνα/Πειραιάς και με το Clima πάντα ανοιχτό στην καμπίνα και ρυθμισμένο 24-25 βαθμούς.
Άβαταρ μέλους
By thanasisr16
#626668 Στην αλλαγή λαδιών θα φανεί αλλά από τη στιγμή που δεν υφίσταται κατανάλωση λαδιού το έχω απλά σαν απορία