Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By mirage
#579742 Νομίζω αξίζει να δεις και τα plug in αφου δεν κοιτάς πετρέλαιο. Φορτιστής παίζει στο γκαράζ;
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
popolaros έγραψε:με τα παιδια μεσα αλλα και γενικα οδηγεις με 170km/h?

με τη bmw ναι, οδηγώ με 160-170 χαω όταν δεν έχει όριο κ μπορώ. Από εκεί κ πέρα παρατηρώ πως μετά τα 175 χαω λόγω εγρήγορσης δεν απολαμβάνω την οδήγηση κ με κουράζει. Δλδ μπορεί να ανοίξω μέχρι 190 χαω αν έχω 3 λωρίδες άδειες για λίγο. Πάνω από 190 χαω σπάνια πάω, ίσως πήγα λιγότερες φορές από τα δάχτυλα ενός χεριού τα 7 χρόνια που έχω το αμάξι.

Με τα παιδιά δεν πρόκειται φυσικά να πηγαίνω γρηγορότερα. Από την άλλη θέλω να μπορώ να πάω όταν το θελήσω.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
mirage έγραψε:Νομίζω αξίζει να δεις και τα plug in αφου δεν κοιτάς πετρέλαιο. Φορτιστής παίζει στο γκαράζ;

Πλέον κοιτώ πετρέλαιο σε τέτοιο αμάξωμα, ναι, αλλά μόνο 6d temp. Όπως φαίνεται μάλλον δε θα γίνει απαγόρευση Euro 5 τον Σεπτέμβριο (κανείς δεν το ξέρει ακόμη, ο δήμος είναι στα δικαστήρια ακόμη. δε θέλει να απαγορευτεί κ προσέβαλε την απόφαση). Γι' αυτό θα περιμένω λίγους μήνες ακόμη να είμαι σίγουρος.

plug in σε τόσο μεγάλο αμάξωμα, suv , δε θα έπαιρνα. ίσως σε μικρό πόλης ταιριάζει καλύτερα το plug in θα έλεγα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
PeterPan έγραψε:
GTS έγραψε:Kοιτα και το Χ7.

Δεν πάω σε τέτοια κατηγορία τελικά.

Με αγχώνει το μέγεθος, πάρκινγκ σε εμπορικά, μεγάλη κατανάλωση (12 λίτρα/100 χλμ) και πέρα από αυτούς τους συμβιβασμούς όλα τα παραπάνω.
Με το sportsvan του πεθερού μου πιο άνετα πάω στα 170 χαω.

μιας και εισαι του γκρουπ, δεν κοιτας κανα Tiguan allspace (το 7θεσιο) ;
αμα παρεις κανα Rline μπορει να σου κανει και οδηγικα
ειναι κριμα να εγκαταληψεις το 6-7θεσιο και γενικα το χωρο , και με το σπιτι που πηρες θα εχεις για πολυ καιρο αναγκη για μεταφορες μεγαλων αντικειμενων που το αλλο (golf?) που εχεις δε θα σε χωραει
Υποθετω τα εμπορικα σας ειναι οπως εδω, δεν ειναι και τοσο στενες οι θεσεις και αμα πας λιγο παραμερα παντα βρισκεις και καμια θεση ακριανη μεγαλυτερη κτλ... εγω το μεγεθος δεν θα το σκεφτομουνα ως ανασταλτικο παραγoντα .
Καταναλωση οκ, αλλα εξαρτααι και πως οδηγας, αμα δεν τα στιβεις δε θα καινε και τοσο .
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Zeus έγραψε:

Zeus θα ήθελα να μου πεις αν έχεις οδηγήσει το XC90 και αν έχεις τα ίδια συμπεράσματα με εμένα. Το XC60 δεν το έχω οδηγήσει. Έχει παρόμοια συμπεριφορά άνω των 160 χαω? Θυμάμαι πως είχες αναφέρει πως υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα κύλισης μεταξύ xc60 και macan.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#579815 Με 250 άλογα και τέτοιο μέγεθος, αεροδυναμική και βάρος, μην περιμένεις πολλά μετά τα 160.
Δεν νομίζω να δεις κάτι διαφορετικό και σε άλλες μάρκες, εκτός αν πας σε πιο δυνατό μοτέρ.
Το plug-in κακώς το απορρίπτεις, για την ακρίβεια θεωρώ πως σου ταιριάζει άψογα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
PeterPan έγραψε:
Zeus έγραψε:

Zeus θα ήθελα να μου πεις αν έχεις οδηγήσει το XC90 και αν έχεις τα ίδια συμπεράσματα με εμένα. Το XC60 δεν το έχω οδηγήσει. Έχει παρόμοια συμπεριφορά άνω των 160 χαω? Θυμάμαι πως είχες αναφέρει πως υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα κύλισης μεταξύ xc60 και macan.

Μήπως δεν εχει νόημα ,ειδικά στη Γερμανία που μένεις να πας σε SUV?Ελάχιστες ,αν όχι ανύπαρκτες εκτός δρόμου διαδρομές ,μεγάλες αποστάσεις σε αυτοκινητοδρόμους με υψηλές ταχύτητες.Στη θέση σου θα κοίταγα τα αντίστοιχα cross country,να μη πω SW.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#579828 Βασικά αφου δεν θέλει 7θεσιο SUV σε μέγεθος XC90 οι επιλογές πολλαπλασιάζονται.
Πάντως πριν 1μιση χρόνο με νοικιαρικο SMax diesel και 200 κοντερισια για μεγάλο διαστημα δεν είχα κάποιο θέμα στην Autobahn. Ίσως αν θέλει τις +2 θεσεις να κοίταζε και προς τα λίγα πλεον MPV της αγοράς.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
mirage έγραψε:Βασικά αφου δεν θέλει 7θεσιο SUV σε μέγεθος XC90 οι επιλογές πολλαπλασιάζονται.
Πάντως πριν 1μιση χρόνο με νοικιαρικο SMax diesel και 200 κοντερισια για μεγάλο διαστημα δεν είχα κάποιο θέμα στην Autobahn. Ίσως αν θέλει τις +2 θεσεις να κοίταζε και προς τα λίγα πλεον MPV της αγοράς.

Το Smax το έχει φίλος μου στη Ζυρίχη,τετρακίνητο ,αυτόματο.Έχει δύο παιδιά αλλά το πήρε για τους χώρους και για τις δύο επιπλέον θέσεις όταν ανεβαίνουν συγγενείς απο Ελλάδα.
Είναι πολύ ικανοποιημένος. :)
Άβαταρ μέλους
By mirage
#579833 Λογικα το ίδιο μοτερ/κιβώτιο με τετρακινηση ειχα κι εγώ στο νοικιαρικο, απο Ελβετία, και έκανα 2500 χλμ σε 3 μέρες και μου άρεσε πάρα πολύ. Το 80% ηταν σε Autobahn. Δυστυχως η κατηγορία αργοπεθαίνει αλλα αυτο δεν σημαίνει πως δεν έχει καλα αυτοκίνητα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
kostis20 έγραψε:
mirage έγραψε:Βασικά αφου δεν θέλει 7θεσιο SUV σε μέγεθος XC90 οι επιλογές πολλαπλασιάζονται.

Το Smax το έχει φίλος μου στη Ζυρίχη,τετρακίνητο ,αυτόματο.Έχει δύο παιδιά αλλά το πήρε για τους χώρους και για τις δύο επιπλέον θέσεις όταν ανεβαίνουν συγγενείς απο Ελλάδα.
Είναι πολύ ικανοποιημένος. :)

αν ειναι οκ με το αισθητικο του, τοτε ναι ειναι σουπερ επιλογη
για τους χωρους και +2θεσεις συμφωνω ατελειωτα :-)
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Anonymous Founder έγραψε:Με 250 άλογα και τέτοιο μέγεθος, αεροδυναμική και βάρος, μην περιμένεις πολλά μετά τα 160.
Δεν νομίζω να δεις κάτι διαφορετικό και σε άλλες μάρκες, εκτός αν πας σε πιο δυνατό μοτέρ.
Το plug-in κακώς το απορρίπτεις, για την ακρίβεια θεωρώ πως σου ταιριάζει άψογα.

Το plug in εφόσον κινείται μες την πόλη αξίζει. Για ταξίδια δε βοηθά πολύ φαντάζομαι (δεν έχω εμπειρία καθόλου με plug in). Τα xc60 με plug in ξεκινούν από 75.000€ (15.000€ πάνω από το πετρέλαιο 6d temp στη σειρά inscription) + τα έξτρα σε καινούριο αμάξι μείον την έκπτωση στον αντιπρόσωπο, δλδ περίπου 15%. Μεταχειρισμένα plug in βλέπω λίγα με μια γρήγορη αναζήτηση. Άρα το κόστος plug in είναι για εμένα απαγορευτικό.
Ένα diesel 6d temp inscription που έβαλα στο configuration βγαίνει 70.000€ μείον την έκπτωση, περί τα 60.000€ χονδρικά.

Τόσα χρήματα για νέο αμάξι αυτής της κατηγορίας δε σκοπεύω να δώσω... :hmmm:
Για την κατηγορία xc60-x3 θα έδινα 35.000€ + κάτι ψιλά, παραπάνω τα θεωρώ πολλά. Οπότε το αμάξι πρέπει να είναι 18 μηνών για να έχει τέτοια απομείωση τιμής.

Θα πάμε να δούμε σήμερα μάλλον την Χ3 από κοντά κ βλέπουμε. Έχει ένας γείτονας την καινούρια κ για να πω την αλήθεια μου άρεσε το σχέδιο πολύ περισσότερο από το προηγούμενο.

Θανάση οι 7 θέσεις τελικά αποκλείστηκαν. Για τις μερικές φορές που ίιιισως χρειαστούν δε θέλω να θυσιάσω τόσο την οδηγική συμπεριφορά με ένα τέρας αμάξι. Οπότε πάω σε κάτι πιο συμμαζεμένο. Το τεστ ντράιβ με βοήθησε. Αν το αμάξι πήγαινε τρένο κ σφαίρα θα ήταν μια επιλογή, αλλά έτσι όπως το είδα δε μου άρεσε. Όταν χρειαστούν περισσότερες θέσεις θα πάμε με 2 αμάξια.

Επόμενος στόχος είναι η Χ3 να δω πως συμπεριφέρεται. Αν δε μου αρέσει τότε όπως λέει κ ο Κωστής είναι κάποιο allroad ή cross country μια εναλλακτική. :s_thumbsup

Εικόνα

Για να μην έχω θέμα με το πορτ παγκάζ το ρύθμισα πιέζοντας το κουμπί 3 δεύτερα κ το ρύθμισα. Πάλι ευτυχώς που θα μπορούσα να βγάλω τα ψώνια :lol:

Ο διπλανός από δεξιά έχει μια 911, εκείνη την ώρα πήγε να την πάρει. Η μαντάμ του σάστισε όταν είδε το xc90 :lol:
Τελευταία επεξεργασία από PeterPan και 05 Μάιος 2019, 10:16, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
#579836 +V90 cc απείρως ομορφότερο και πιο ξεχωριστό από την υπόλοιπη γκάμα και όχι μόνο.

Edit.... ή μια αουνταρα all road

< >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#579839 Κοιτα και την νεα 5αρα xdrive κτλ. Φαίνεται πολύ καλη επιλογή.
Υ.Γ. μάλλον πρέπει να ανοίξεις ενα θέμα να γράφουμε:)