- 09 Ιούλ 2024, 23:28
Καλησπέρα!
Παρακάτω θα περιγράψω το πρόβλημα που αντιμετώπισα σε focus του 2015 με κινητήρα 1000αρι ecoboost 125ps μήπως και σώσω κανέναν άλλο στο μέλλον.
Πριν ένα μήνα περίπου επιστρέφω σπίτι το βράδυ και όπως βγαίνω από το αυτοκίνητο μυρίζω paraflu. Την επόμενη μέρα το πρωί βλέπω στην αυλή paraflu και το δοχείο άδειο.
Το στέλνω με οδική στην αντιπροσωπεία της ford (θεσσαλονίκη). Με καλούν στο τηλέφωνο και μου λένε συμπληρώσαμε υγρά, πρεσάραμε το κύκλωμα και δε βλεπουμε διαρροή, επομένως το πρόβλημα είναι του κινητήρα εσωτερικά.
Όπως μου τα περιέγραψαν στην καλύτερη περίπτωση έχει καμμένη φλάντζα κεφαλής όμως μπορεί να έχει και ραγισμένο κεφαλάρι η μπλοκ.
Το καλύτερο σενάριο (μόνο καμένη φλάντζα) θα μου κόστιζε περίπου 1800€. Αν είχε πρόβλημα το κεφαλάρι θα πηγαίναμε + 1000 τουλάχιστον για αγορα μεταχειρισμένου. Αν είχε θέμα το μπλοκ, λογικά θα πηγαίναμε για άλλο μοτερ.
Επειδή το αυτοκίνητο συντηρείται και οδηγείται με προσοχή και επειδη ούτε ρεταρισμα παρατήρησα ούτε θερμοκρασια ανέβασε, δεν πείστηκα και το πήγα σε έναν γνωστό μου που έχει γενικό συνεργείο αυτοκινήτων.
Αυτός έβαλε κάμερα και μου λέει στο θάλαμο καύσης σίγουρα δεν περνάει paraflu. Επίσης ούτε βράζει το paraflu στο δοχείο ούτε ρεταρει το αυτοκίνητο. Αρα ο κινητήρας ειναι οκ.
Το άφησε να δουλέψει ρελαντι αρκετή ωρα και δεν έχασε παραφλου. Το πήρα και έφυγα. Στην πρώτη μικρή διαδρομή όλα οκ. Την επόμενη ημέρα επιστρέφω από τη δουλειά και μετά από μια ώρα βλέπω παραφλου στην αυλή του σπιτιού και το δοχείο άδειο.
Γεμίζω το δοχείο και πάω στο συνεργείο επί τόπου. Η διαρροή ήταν τελικά στο σημείο που κουμπώνει ένα σωληνάκι. Το σωληνάκι από την μια πλευρά έχει κατι σαν πλαστικό ταχυσυνδεσμο και όταν ανέβαινε η θερμοκρασια στο χώρο του κινητήρα έχανε το paraflu από εκεί.
Όπως θα δείτε στη φωτογραφία έχει δύο σωληνάκια διπλα δίπλα. Άλλαξα και τα 2 για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο

.