Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By kostis20
markvag έγραψε:Έλα ρε... BMW που δεν είναι αξιόπιστο μετά τα 100Κ χλμ;; Πέφτω από τα σύννεφα... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Δεν είναι μονο αυτο το θέμα...
Άβαταρ μέλους
By glf
#878703 Για BMW υβριδικό είχε πριν λίγο καιρό ένα βιντεάκι από εργασίες και το Σαλονικιό συνεργείο από τους Hybrid care.

BMW 530E iPerformance - Επισκευή υβριδικής μπαταρίας λιθίου

- Οταν λέτε επισκευή μπαταρίας θα μπορούσατε να γράψετε λίγο πιο αναλυτικά; Αντικαταστάθηκε κάποιο κελί ή module; Με καινούργια ή μεταχειρισμένα; Σε τι SOH ήταν η μπαταρία πριν και μετά την επισκευή; Ο πελάτης ήρθε γιατί είδε πτώση απόδοσης/ αυτονομίας ή το αμάξι ακινητοποιήθηκε

- HC: Στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο η αυτονομία του ήταν σχεδόν μηδενική, ύστερα από ολική πτώση της χωρητικότητας καθώς και μεγάλη ανισορροπία μεταξύ των κελιών σε όλα τα μπλοκ.
Αντικαταστάθηκε το σύνολο των module με καινούργια, το SOH πριν την επισκευή ήταν 37% και ύστερα από την επισκευή είναι 100%.
Επίσης έγινε επαναπρογραμματισμός των BMS καθώς και του κεντρικού εγκεφάλου διαχείρισης της μπαταρίας.
Όλα αυτά με 1 έτος εγγύησης!
Σε διαφορετικές περιπτώσεις πάντως μπορούν να αλλαχθούν και κάποια κελιά ξεχωριστά από το κάθε module!

Happy hybriding :metalo:
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#878736 Μεγάλη υπόθεση να έχουμε τέτοιο συνεργείο στη Θεσσαλονίκη
Άβαταρ μέλους
By markvag
#878743 Εντάξει, 3-4 υβριδικά BMW να κυκλοφορήσουν στην περιοχή, θα έχει δουλειά για μια ζωή το συνεργείο... :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#878803 Ίσως πρέπει να το αναφέρω αυτό σε 2 γνωστούς μου που έχουν υβριδικές BMW, 3άρα και Χ5.... Άουτς!
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#878836 Σε ταχύτητα ~90km/h (δεν το πήγα πιο πάνω) ένιωθα στο τιμόνι της Ε39 ένα ελαφρύ "κοσκίνισμα". Ζυγοστάθμιση θέλει;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#878840 Αν στο τιμόνι τότε κατά 99% οι μπροστινοί τροχοί, ναι.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
drdino έγραψε:Αν στο τιμόνι τότε κατά 99% οι μπροστινοί τροχοί, ναι.

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By dimik
#878868 Ξεκινήσαμε καλά με τα περιφερειακά, έπεται και συνέχεια...

Βάσεις αμορτισέρ και σινεμπλοκ για αρχή, 2η φορά που τα αλλάζω στα 160.000χλμ

ΕικόναΕικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#878870 Αυτά αναλώσιμα είναι..
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Scotch έγραψε:Σε ταχύτητα ~90km/h (δεν το πήγα πιο πάνω) ένιωθα στο τιμόνι της Ε39 ένα ελαφρύ "κοσκίνισμα". Ζυγοστάθμιση θέλει;
Μπορεί κάποιος τροχός να μην είναι εντελώς στρογγυλός αλλά ίσως να είναι το λεγόμενο shimmy, ένα ακόμα γνωστό θεματάκι της BMW που προκύπτει από φυσιολογική φθορά του εξαιρετικού συστήματος διεύθυνσης. Οι BMW σχετικοί μηχανικοί μου είχαν δείξει τον τζόγο. Όμως παρόλο που στη δικιά μου το είχα αφήσει να προχωρήσει σε σημείο ενοχλητικό, στο ΚΤΕΟ που τους έλεγα να το τσεκάρουν επί τούτου, μου έλεγαν όλα καλά. Μέχρι που άλλαξα τα ημιμπαράκια ή μπαλάκια ή σινεμπλόκ ή κάτι τέτοιο και έγινε βελούδο ξανά.
Άβαταρ μέλους
By edmond
Scotch έγραψε:Σε ταχύτητα ~90km/h (δεν το πήγα πιο πάνω)

Έχεις συνηθίσει εεε;... :shifty: :lol: :s_roses
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#878949 Ευχαριστώ sknipper. Τώρα μένει να βρω τον κατάλληλο μάστορα γι αυτή τη δουλειά.

edmond: Περιττό να σου πω πόσο απίστευτα αργή μου φάνηκε, σε σχέση με ό,τι θυμόμουν. Άσε ο συνδυασμός χειροκίνητο - συμπλέκτης. Για πολύ μαζόχες.

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#879007 Εικόνα
Προκύπτει από τα δεδομένα που στέλνει κάποιος αισθητήρας ή βάσει χιλιομέτρων/χρόνου; Εκτός κι αν οφείλεται σε υγρασία ή στη σχεδόν ανύπαρκτη χρήση (73.700km, 5/2017).

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#879020 Έτσι για να κλείσει καλά η χρονιά Εικόνα

< >