markvag έγραψε:Έλα ρε... BMW που δεν είναι αξιόπιστο μετά τα 100Κ χλμ;; Πέφτω από τα σύννεφα...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Δεν είναι μονο αυτο το θέμα...
markvag έγραψε:Έλα ρε... BMW που δεν είναι αξιόπιστο μετά τα 100Κ χλμ;; Πέφτω από τα σύννεφα...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
BMW 530E iPerformance - Επισκευή υβριδικής μπαταρίας λιθίου
- Οταν λέτε επισκευή μπαταρίας θα μπορούσατε να γράψετε λίγο πιο αναλυτικά; Αντικαταστάθηκε κάποιο κελί ή module; Με καινούργια ή μεταχειρισμένα; Σε τι SOH ήταν η μπαταρία πριν και μετά την επισκευή; Ο πελάτης ήρθε γιατί είδε πτώση απόδοσης/ αυτονομίας ή το αμάξι ακινητοποιήθηκε
- HC: Στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο η αυτονομία του ήταν σχεδόν μηδενική, ύστερα από ολική πτώση της χωρητικότητας καθώς και μεγάλη ανισορροπία μεταξύ των κελιών σε όλα τα μπλοκ.
Αντικαταστάθηκε το σύνολο των module με καινούργια, το SOH πριν την επισκευή ήταν 37% και ύστερα από την επισκευή είναι 100%.
Επίσης έγινε επαναπρογραμματισμός των BMS καθώς και του κεντρικού εγκεφάλου διαχείρισης της μπαταρίας.
Όλα αυτά με 1 έτος εγγύησης!
Σε διαφορετικές περιπτώσεις πάντως μπορούν να αλλαχθούν και κάποια κελιά ξεχωριστά από το κάθε module!

Scotch έγραψε:Σε ταχύτητα ~90km/h (δεν το πήγα πιο πάνω) ένιωθα στο τιμόνι της Ε39 ένα ελαφρύ "κοσκίνισμα". Ζυγοστάθμιση θέλει;Μπορεί κάποιος τροχός να μην είναι εντελώς στρογγυλός αλλά ίσως να είναι το λεγόμενο shimmy, ένα ακόμα γνωστό θεματάκι της BMW που προκύπτει από φυσιολογική φθορά του εξαιρετικού συστήματος διεύθυνσης. Οι BMW σχετικοί μηχανικοί μου είχαν δείξει τον τζόγο. Όμως παρόλο που στη δικιά μου το είχα αφήσει να προχωρήσει σε σημείο ενοχλητικό, στο ΚΤΕΟ που τους έλεγα να το τσεκάρουν επί τούτου, μου έλεγαν όλα καλά. Μέχρι που άλλαξα τα ημιμπαράκια ή μπαλάκια ή σινεμπλόκ ή κάτι τέτοιο και έγινε βελούδο ξανά.
Scotch έγραψε:Σε ταχύτητα ~90km/h (δεν το πήγα πιο πάνω)
Δεν το έβγαλαν μόνοι τους! Πήραν εντολή από τον R[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]