Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By markvag
#879879 Αν μιλάμε για τον 1,5dci της Renault, όντως άφοβα, το μοτέρ είναι άθραυστο. Για τα ηλεκτρονικά γύρω γύρω, δεν θα έπαιρνα όρκο βέβαια... :lol:
Άβαταρ μέλους
By glf
#879935 Έκανα ένα βιντεάκι για το πως σβήνει η ένδειξη για να γίνει service, αφορά το Zoe 2020-2021 αλλά ο ίδιος τρόπος είναι και για το Clio 5 αυτής της χρονολογίας.
Άβαταρ μέλους
By sebastian
markvag έγραψε:Αν μιλάμε για τον 1,5dci της Renault, όντως άφοβα, το μοτέρ είναι άθραυστο. Για τα ηλεκτρονικά γύρω γύρω, δεν θα έπαιρνα όρκο βέβαια... :lol:

Πες κατι παραπανω ομως! Τι θεματα εχουν απο τα ηλεκτρονικα?

Isambard έγραψε:Πόσο βγαίνει το Clio; Από εξοπλισμό πώς είναι σε σχέση με το Yaris; Πού θα κινείσαι, πόλη ή εκτός;

Δεν εχουν τιμες ακομη, απο βδομαδα λεει...
Απο εξοπλισμο τα ιδια ειναι πανω κατω. Η αξιοπρεπης εκδοση του Yaris με τα led φαναρια σε απλη βενζινη εβγαινε στα 22Κ.
Τωρα που βγαινει μονο hybrid & αυτοματο παει 25.

Το clio βγαινει μονο σε 2 εκδοσεις evolution και evolution plus. Ο πωλητης λεει οτι οι μονες διαφορες ειναι η πισω καμερα και οι ζαντες.

Προφανως κανενα απο τα 2 δεν αξιζει αυτα τα λεφτα, αλλα ετσι εχει διαμορφωθει η αγορα.
Ειδικα για το yaris πριν 2-3 χρονια το ιδιο αυτοκινητο ΑΚΡΙΒΩΣ εβγαινει κατω απο 18.

Η χρηση που θα κανω ειναι 30% πολη και 70% περιαστικα και αυτοκινητοδρομος.
Αλλα δε με νοιαζει το κοστος χρησης τοσο, οσο η αξιοπιστια. Δε θελω να μ'αφησει στα Δρυμικλανα ή στο εξωτερικο πχ γιατι ταξιδευω συχνα και λογω δουλειας και το προγραμμα ειναι παντα σφιχτο.
Άβαταρ μέλους
By markvag
sebastian έγραψε:
markvag έγραψε:Αν μιλάμε για τον 1,5dci της Renault, όντως άφοβα, το μοτέρ είναι άθραυστο. Για τα ηλεκτρονικά γύρω γύρω, δεν θα έπαιρνα όρκο βέβαια... :lol:

Πες κατι παραπανω ομως! Τι θεματα εχουν απο τα ηλεκτρονικα?

Δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο, απλά υπάρχει μία γενικότερη φήμη για τη Renault. Προσωπικά πάντως θα έπαιρνα ένα πχ Megane dci αν ήμουν σε τέτοια φάση.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#880017 το 2013 αντί για το yaris σκόπευα αρχικά να πάρω megane dci me 110 ίππους αλλά δε βρήκα ετοιμοπαράδοτο.
Σήμερα δε βλέπω όμως να κυκλοφορούν megane εκείνης της εποχής , i don't know why.
Άβαταρ μέλους
By sebastian
#880019 Τι να πω, γενικα δεν το κατεχω με την εταιρεια και τα γαλλικα περα απο ενα αιωνιο φλερτ με τα κλιο rs που δεν ευοδωθηκε ποτε :lol:
Ο πατερας μου πηρε το 308 το τελευταιο (1.5hdi 130ps) και σε ενα σ/κ που εκανα ενα ταξιδι μια 900αρα χλμ πηγαινελα μου αρεσε πολυ. Εκτος απο γκαζι δηλαδη που ειναι ψιλοψοφιο.
Δεν εχει βγαλει απολυτως τιποτα, αλλα αυτο ελειπε γιατι εχει κοντα στα 40Κ χλμ μονο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#880024 κοιτα και το κλωναρι του το κολτ αν ψηνεσαι για υβριδικο.
Παιζουν προσφορες με 24-25κ τερμα εξοπλισμενο colt kai me 22-23k με καλο εξοπλισμο.
Άβαταρ μέλους
By glf
#880077 Renault και φέτος το COTY - Car of the year.
Βγάλανε το ηλεκτρικό το 5αρι.
Άβαταρ μέλους
By glf
#881038 Άντε βρήκα και σιδερένιες ζάντες που ήθελα και είναι σα καινούργιες.
44 offset το ζητούμενο, 45 είναι αυτές, κλαϊν...
Έπρεπε από χθες να έχω φύγει για νότια Γαλλία να δούμε το ράλλυ....
Άβαταρ μέλους
By sknipper
glf έγραψε:Renault και φέτος το COTY - Car of the year.
Βγάλανε το ηλεκτρικό το 5αρι.
Πολύ μου αρέσει to 5-αράκι αλλά όχι στο στάνταρ πράσινο (που είναι και το μόνο δωρεάν χρώμα). Και χάθηκε κανένα πορτοκαλί ή το ωραίο μεταλλικό κόκκινο της Ρενώ;
Ωραίο μέγεθος 3,92μ. 1440 κιλά μπορεί αν θεωρούνται λίγα για ηλεκτρικό αλλά σε ούτε 4 μέτρα είναι μπόλικα. 326λτ χώρος αποσκευών οκ επειδή έχει καλό σχήμα. Γενικά μικρό εύχρηστο, ευχάριστο και καλοφτιαγμένο. Και με Google ενσωματωμένο και έχει και κουμπιά, καλό, όχι όλα μέσω οθόνης.
Φορτίζει με μέχρι 100KW DC (15-80% σε 30’) αλλά μόνο μέχρι 11KW (και όχι 22) σε AC. Οκ είναι για μικρό με μόνο 52KWh μπαταρία και θεωρητική αυτονομία 400χλμ.
H ακριβή έκδοση έχει στάνταρ πράματα που ίσως θα έβαζες που κάνουν την διαφορά της από την μεσαία πολύ μικρή. Πχ αν το θέλεις μαύρο γλυτώνεις τα 1000+ αν το έβαζες σαν έξτρα.
Θα το ήθελα πιο δυνατό, 150 άλογα για ηλεκτρικό ακούγεται κάπως αν και με 0-100 σε 7,9-8’’ ας μην γινόμαστε δύσκολοι. Φυσικά τα πάντα ζυγίζονται σε σχέση με την τιμή που μοιάζει καλή, σχετικά με το που έχουμε φτάσει.
Και θα βγει έκδοση Alpine που φυσικά θα είναι πολύ ακριβότερη…. Αλλά φαντάζομαι θα έχει καλύτερη τελική, άκου τελική 150…
Άβαταρ μέλους
By mousatos
sknipper έγραψε: άκου τελική 150…

με τόσα πάμε όλοι συνήθως στην Εγνατία. Τόσο είναι τα τεντωμένα όρια, με 160 τρως χοντρό πρόστιμο. Και τα EVO στη τζαπωνία μέχρι 180 πάνε.
Εμένα που μ'αρέσει το στροφιλίκη στα βουνά το 150 δε με χαλάει ιδιαίτερα .
Κανονικά με 150 έπρεπε να πωλούνται όλα παντού εκτός γερμανίας.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#881390 Άσε την τελική, το γαμώτο είναι ότι θες 30Κ για ένα ωραίο αυτοκινητάκι πόλης...

Ή μάλλον, κοιτώντας το site της Αυστρίας

Για τα 120PS (μπαταρία 40kwh), η τιμή ξεκινάει από 22.000 (έως 312 χλμ αυτονομία)
Για τα 150PS(μπαταρία 52kwh) η τιμή ξεκινάει από 27.000 (έως 410 χλμ αυτονομία)

μία υποσημείωση στις τιμές ότι ίσως να είναι με την επιδότηση που δίνουν στην Αυστρία υπολογισμένη (5.400)
Άβαταρ μέλους
By dimik
#881397 Βασική μάλλον αλλά not bad για μικρό πόλης. Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By tasospr
#881402 καλησπέρα στην παρέα ,νέος στο forum και νέος κάτοχος ενός Captur 1,5 dci EDC 90hp αγορασμένο την προηγούμενη εβδομάδα από Δανία . Έχει οθόνη της Medianav mn2 version 9.1.3 .Η ερώτηση μου είναι αν κάποιος έχει καταφέρει να φορτώσει ή να ενεργοποιήσει android auto σε αυτή την έκδοση . Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις σας