Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852005 Εγώ που είμαι τελευταία σε κάτι επιτροπές για ITS και για ποια πρωτόκολλα θα επικρατήσουν, γελάω με όλα αυτά. Είναι φαντασιοπληξίες των ευρωπαίων κατασκευαστών. Στο τέλος, είμαι βέβαιος πως όλοι θα αναγκαστούν να κάνουν αυτό που έγινε στις ΗΠΑ με τους φορτιστές: θα το αγοράσουν από την Tesla.
Απλώς αυτή την στιγμή δεν μπορούν να το πουν στους μετόχους τους. Δεν νομίζω πως θ'αργήσει.

Τι έγινε με τους φορτιστές; Όλοι όσοι θα φορτίζουν σε supercharger, θα πληρώνουν ένα fee στην Tesla. Θα χρηματοδοτούν δηλαδή τα κέρδη της και θα μειώσουν τον χρόνο της επένδυσης. Το ίδιο θα γίνει και με τα συστήματα ασφαλείας. Είναι τόσο μπροστά η Tesla, που όλα αυτά που ευαγγελίζονται οι υπόλοιποι, δεν θα προλάβουν να γίνουν, κάποιος θα τραβήξει πρώτος την πρίζα και θα πει "πόσο κοστίζει ρε παιδιά το access στο data pool της Tesla" , ό,τι είπε κάποιος για την φόρτιση.
Το παιχνίδι είναι χαμένο ήδη, απλώς δεν μπορούν να το αποδεχτούν (όχι για λόγους περηφάνιας, αλλά γιατί η μετοχή τους θα βρεθεί αμέσως στα τάρταρα και της Tesla στον θεό).

Κατά τ'άλλα, ΟΚ δεν θέλω να γίνω γι'ακόμη μία φορά αυτός που θα τον βαράτε όλοι. Εγώ είπα την γνώμη και θα δούμε τελικά αρκετά σύντομα τι θα γίνει, καλά να είμαστε πρώτα απ' όλα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#852015 Όλοι αυτοί δλδ που εξελισουν διαφορά πράγματα και τα παρουσίασαν για παράδειγμα στην CES φετος είναι τελείως λάθος και φαντασιοπληκτοι;
Btw η SAE δεν ειναι Ευρωπαϊκός οργανισμός ούτε έχει σχέση με κατασκευαστές αλλα τεσπα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#852017 Απλα υπαρχει ομερτα για να μην βρεθει η μετοχη τους στα Ταρταρα και της Τεσλα στα εκατον σαραντα εξι χιλιαδες εκατομμυρια.

Αρα οι πονηροι αγοραζουν Τεσλα απο τωρα. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
mirage έγραψε:Όλοι αυτοί δλδ που εξελισουν διαφορά πράγματα και τα παρουσίασαν για παράδειγμα στην CES φετος είναι τελείως λάθος και φαντασιοπληκτοι;
Btw η SAE δεν ειναι Ευρωπαϊκός οργανισμός ούτε έχει σχέση με κατασκευαστές αλλα τεσπα.
Λάθος δεν είναι κανείς που ασχολείται με το computer vision, deep learning και ΑΙ σήμερα, ειναι το νέο eldorado και καλά κάνουν και ασχολούνται.
Αλλά έχουν αργήσει πάρα πολύ και δεν πρόκειται ποτέ να γεφυρωθεί το χάσμα με την Tesla. Θα αναγκαστούν αργά ή γρήγορα να αποδεχτούν την ήττα τους, όπως έγινε και με την φόρτιση.
Την SAE δεν την ανέφερα εγώ πάντως, εγώ μιλούσα για πρωτόκολλα επικοινωνίας για αυτόνομα οχήματα, 5G, V2x κλπ. Τεσπα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#852032 Τα levels L1, L2, L3 κλπ καθορίζονται από πρότυπο της SAE γι αυτά είχα την εντύπωση πως μιλούσαμε.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852036 Δεν είμαι στο Automotive αλλά στο Transport, έγραψα ITS και πρωτόκολλα, δεν εννοούσα ποτέ τα level αυτά, δεν πρόκειται να μπω ξανά στην κουβέντα με τις πιστοποιήσεις.

Για μένα είναι παραπάνω από σαφές πως αν δεν κάνεις αυτό που κάνει η Tesla, θα χρειαστείς (πολλές) δεκαετίες, ώστε να αλλάξει όλος ο στόλος τον οχημάτων και να έχεις σε όλα v2c. Φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή.
Ξαναλέω βλέποντας την δουλειά που χρειάζεται μια πολύ μικρή (συγκριτικά) εφαρμογή computer vision που έχουμε φτιάξει, ο σεβασμός σε αυτό που έχει πετύχει η Tesla είναι τεράστιος.
Είναι απίστευτα δύσκολο να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο που έχουν φτάσει. Respect.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#852074 Off topic -->

Για να μείνουμε σε όρους φόρουμζ: ^τι θα μπορούσε να πάρει κάποιος αντί για δυο Tesla.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
EDDIE_147 έγραψε:Για να μείνουμε σε όρους φόρουμζ: ^τι θα μπορούσε να πάρει κάποιος αντί για δυο Tesla.

Κι αν βάλεις τέλη, βενζίνες, συντήρηση, και 3 Tesla μπορώ να πω.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#852092 Ε εντάξει, είναι γνωστό ότι έχουν γίνει του λαού τα Τεσλα, σαν την σαρδέλα ένα πράμα
Άβαταρ μέλους
By g8777
drdino έγραψε:Ε εντάξει, είναι γνωστό ότι έχουν γίνει του λαού τα Τεσλα, σαν την σαρδέλα ένα πράμα

https://jalopnik.com/hertz-is-selling-i ... 1851155899

Εικόνα

Ταγκαρετε κατα βουληση. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852105 Έχουν όλα πάνω από 80Κ μίλια, και τα πουλάει πάνω από 20Κ. Η τιμή είναι κανονική, δεν είναι φθηνή και απλώς ο τίτλος είναι clickbait.
Εικόνα
Προφανώς η Hertz έκανε κάποιους λάθος υπολογισμούς, η αλήθεια είναι κι εγώ δεν ξέρω αν θα νοίκιαζα ηλεκτρικό, εταιρικό ναι, σύντομη ενοικίαση μάλλον όχι, για ποιο λόγο να πληρώσω παραπάνω;
:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By g8777
Before you go snatch up these electrified bargains, keep in mind that Hertz is jettisoning these Model 3s due to their frequency of faults and high repair costs when damaged.

Τα καλυτερα ερχονται .

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Έχουν όλα πάνω από 80Κ μίλια, και τα πουλάει πάνω από 20Κ. Η τιμή είναι κανονική, δεν είναι φθηνή και απλώς ο τίτλος είναι clickbait.

Όχι ακριβώς:

Elsewhere on the internet, the cheapest Model 3 for sale from CarMax is nearly $29,000 and has 52,000 miles on its odometer. While there are cheaper Model 3s listed for sale on AutoTrader, they are all out of warranty and have upwards of 150,000 miles or are salvaged.

Επίσης:

Consumer Reports lists the Model 3 as having average reliability, and cites current average used prices between $26,000 and $35,000.

Μια χαρά είναι ο τίτλος λοιπόν.

Προφανώς η Hertz, αφού έφαγε κάποια δισ. ζημιές, λόγω της εμπορικής πολιτικής της Τέσλα, είπε να σταματήσει τη χασούρα και να τα ξεφορτωθεί.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852151 Έχουν λοιπόν παραπάνω χιλιόμετρα από το φθηνότερο που βρήκαν, είναι νοικιάρικα, και η Hertz θέλει να τα ξεφορτωθεί και γρήγορα, η τιμή είναι φυσιολογική, και δεν θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη.
Αυτός που ζητάει 29Κ, πρέπει να υπολογίσει πως υπάρχει νέο μοντέλο και πως η τιμή του καινούριου, ξεκινάει από 35Κ $.
https://www.tesla.com/blog/35000-tesla- ... ilable-now
Η Hertz λοιπόν ζητάει τα σωστά λεφτά, ο άλλος με τα 29Κ τα λάθος.