Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By dimviii
224v έγραψε:Στο δικό μου είναι υδροψυκτες, πριν από το 2.24ν, ήταν ίδιου κατασκευαστή IHI, αλλά λαδιού και είχαν πρόβλημα όταν το σταματούσε έπρεπε να την αφήνεις να πέφτουν οι στροφές ώστε το λάδι να ψύξει τα έδρανα.

.

δεν ηταν το προβλημα να πεσουν οι στροφες,αλλου ηταν το προβλημα.
παραδειγμα.Εισαι εθνικη και ταξιδευεις,το τουρμπο δουλευει ασταματητα,εαν εισαι μ αρκετες στροφες το μαντεμι ψιλοκοκκινισμενο απο τις θερμοκρασιες.Σταματας για καυσιμο.
Πρεπει να σβησεις.Σβηνωντας τον κινητηρα σταματαει να δουλευει και το κυκλωμα λαδιου=μηδεν ψυξη στα εδρανα του αξονα(και του νερου στο κατριτζ),του αξονα που βρισκεται γυρω του το κοκκινισμενο απο θερμοκρασιες μαντεμι.
Το λαδι που εχει μεινει μεσα στον αξονα θα υπερθερμανθει και θα διμιουργησει ''καρβουνακια''
αυτα τα καρβουνακια οταν θα ξαναβαλεις μπροστα θα αρχισουν να κανουν ζημια σιγα σιγα στα εδρανα του αξονα.
Για αυτο πριν σβησουμε τα τελευταια χλμ τα κανουμε μαλακωσια ωστε να δωσουμε χρονο στο τουρμπο και στα λαδια να επανελθουν σε λογικες θερμοκρασιες λειτουργιας,ωστε το λαδι να μπορει να ανταπεξελθει στην θερμοκρασια του σταματημενου χωρις λιπανση τουρμπο.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#836542 Στα πιο καινουρια πάντως περναγε νερο και με το κινητηρα σβηστο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#836544 ναι ειναι αρκετα που το κανουν αυτο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#836554 :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By edmond
#836555 Ναι.
Πριν καμιά 20ετία κυρίως, έβλεπες κάτι Impreza ξέρωγω να παρκάρουν, να κατεβαίνει ο οδηγός από το αμάξι, να κλειδώνει και το μοτέρ να συνέχιζε να δουλεύει για πρπ 2-3 λεπτά.
Άβαταρ μέλους
By bill33
edmond έγραψε:Ναι.
Πριν καμιά 20ετία κυρίως, έβλεπες κάτι Impreza ξέρωγω να παρκάρουν, να κατεβαίνει ο οδηγός από το αμάξι, να κλειδώνει και το μοτέρ να συνέχιζε να δουλεύει για πρπ 2-3 λεπτά.

και κάτι glanza, punto gt .
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#836586 Σαμπα δε διαβαζω τους οχτρους σου, αλλα βρηκα το λινκ σε αλλο σαιτ που παρακολουθω :shifty:

Η ηλεκτρική BMW M3 θα αποδίδει 1 MW (1360 άλογα)

https://www.carzine.gr/i-ilektriki-bmw- ... 60-ippous/
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Dimsabas έγραψε:Ε ναι, παλιό αυτό. Όλοι από τους ίδιους ξένους αντιγράφουμε τα νέα μας, να ξες.

.

Καποτε ποσταριζες κανα λινκ και το διαβαζαμε απο σενα πρωτα. Μετα σε πιασαν οι ντροπες και πεφτουμε απο σποντα σε τιποτα ενδιαφερον...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Dimsabas έγραψε:Γράψου στο Facebook να μη χάνεις αράδα.

.

Δεν εχω τετοιο εγω. Ειμαι αντικοινωνικος.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#836603 Εγω φιλε σε συμβουλευω να κανεις το εξης:

Ενα ξεδιαλεγμα σε μερικα απο αυτα που ποσταρεις στο σαιτ σου και θεωρεις οτι πραγματικα ΑΞΙΖΟΥΝ και βαζε τα λινκς στο τοπικο σου στο πετρολχετζ οπως εκανες παλια. Ουτε ΟΛΑ οσα ποσταρεις στο σαιτ σου υπαρχει λογος να ποσταρεις κι εδω και να σου πω την αληθεια (αν και εμενα δε με πειραζει) αγγιζει ελαφρως και το σπαμ.

αααα και 1 χαπακι γραψαρχιδιξ τη μερα σε περιπτωση που αρχισουν να στην πεφτουν διαφοροι που θα τα εκαναν ολα καλυτερα απο σενα :s_wink