Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#848815 130000. Μου είπαν λογικά αντλία υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα για δυναμό.
Άβαταρ μέλους
By glf
#848838 Εγώ βλέπω ότι στο δικό μου 1.6 Ti-VCT μοντέλο 2008,
είχε κάνει αλλαγή ιμάντα χρονισμού και αντλία νερού (άρα μάλλον γι'αυτό το άνοιξαν) στα 70.000 χλμ το 2014 ο famas που το είχε τότε
Και εγώ έφτασα να τον αλλάξω ξανά φέτος ιμάντα χρονισμού, βοηθητικούς και τεντωτήρα στα 190.000χλμ
Και ήταν μια χαρά δηλαδή ο ιμάντας..
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#848854 Το δικό μου είναι του 2010 και έχει κάνει και εμένα μια αλλαγή ιμάντα το 2017, χλμ δεν θυμάμαι. Στο σέρβις τον Οκτώβριο που το πήγα μου είπαν για αλλαγή ιμάντα του χρόνου το 2024. Το άφησα σήμερα το μεσημέρι στον βροχιδη, θα με πάρουν αύριο τηλέφωνο για την οριστική διάγνωση. Πάντως το πρωί όταν το έβαζα μπροστά εσκουζε σαν γουρούνι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852461 Είχα βάλει και ένα βίντεο κάποιες σελίδες πιο πριν που τον έλυνε κιόλας τον κινητήρα.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#852483 Να δούμε, θα κάνουν και στην Ευρώπη?

Εχω δύο φίλους που έχουν Ford EcoBoost. Ο ένας Fiesta MY18 κι ο άλλος Focus ΜΥ19.
Άβαταρ μέλους
By Govus
#852555 Πόσα βραβεία "καλύτερου κινητήρα" είχε πάρει ο 1000άρης, θυμάστε :roll: ;

Πλάκα-πλάκα, παρόμοια ακούω και για τους Ecoboost 1.5 κι 1.6, αλλά προς το παρόν κάνω το κορόιδο...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852556 Πάρα πολλά. Και ήταν και όντως φοβερό μοτέρ στην καθημερινότητα, το είχα οδηγήσει και είχα πάθει πλάκα. Όπως βέβαια και με τον 1.4 TSI με τον κομπρέσορα της VW. Και τα δύο, τελικά είχαν αρκετά προβλήματα και ειδικά το δεύτερο και κόστος, και έδωσε την θέση στον 1.4 TSI με turbo μόνον.
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
Govus έγραψε:Πόσα βραβεία "καλύτερου κινητήρα" είχε πάρει ο 1000άρης, θυμάστε :roll: ;

Τα βραβεία δίνονται πριν δοκιμαστούν οι κινητήρες για την αντοχή και αξιοπιστία τους,οπότε όχι κάτι μεμπτό εδώ.

Στην 10ετια και στις 100.000 χιλ θα αλλάξω τον ιμάντα,παρότι είναι καλοσυντηρημένο το fiesta,στις 150.000 είναι too much,καλύτερα να προλάβουμε τα χειρότερα,είναι που είναι και ακριβή η αλλαγή.
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
MIXOStsi έγραψε:Πάντως σύμφωνα με αυτό το group, 100k μπορεί να είναι πολλά για ecoboost.

https://www.facebook.com/groups/FordEco ... ?ref=share

Δεν μπορω να ξερω,ο καθενας γραφει και ανακριβειες,τι χρηση ειχε το αμαξι αυτο για να ειναι σε τετοια κατασταση ο ιμαντας του πριν καν συμπληρωσει 100k,επειδη καποιο ecoboost ισως να εβγαλε προβλημα,δεν μπορουμε να παιρνουμε ως δεδομενο,οτι ολοι οι ecoboost κατασκευης απο 2013 και επειτα,εχουν η θα βγαλουν ντε και καλα το προβλημα,ανεξαρτητως και χιλιομετρων.

Επειδη αυτος ποσταρε τον ιμαντα του που δεν εχει δοντια πλεον,να παω τρεμαμενος στο συνεργειο να κανω αλλαγη ιμαντα,νταξει,οχι.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#854849 Δε ξέρω αν διάβασες το group και το θέμα γενικά, αλλά δε μιλάμε για 1 ecoboost.

Εγώ στους φίλους μου που έχουν ecoboost τους ενημέρωσα σχετικά και ας κάνει ότι πιστεύει ο καθένας.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#854897 Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο κοσμάκης μπαίνει στον κόπο να γράψει όταν πρόκειται για προβλήματα και όχι όταν όλα πάνε καλά. Ας μην φέρνουμε την καταστροφή.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
red_monster έγραψε:Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο κοσμάκης μπαίνει στον κόπο να γράψει όταν πρόκειται για προβλήματα και όχι όταν όλα πάνε καλά. Ας μην φέρνουμε την καταστροφή.

+1. Δεν μπορείς να βασιστείς αποκλειστικά στο τι γράφεται στα φλόρουμς λόγω του self-selection bias. Ο οδηγός Haynes πάντως συστήνει αλλαγή ιμάντα στον Ecoboost στα 8 χρόνια (αντί για τα 10 που έγραφε το ETIS).

Αυτό το χαρακτηριστικό ήταν ένας από τους λόγους που απέριψα το Fiesta, έστω κι αν είναι καλύτερο οδηγικά από το Mazda μου.
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
MIXOStsi έγραψε:Δε ξέρω αν διάβασες το group και το θέμα γενικά, αλλά δε μιλάμε για 1 ecoboost.

Εγώ στους φίλους μου που έχουν ecoboost τους ενημέρωσα σχετικά και ας κάνει ότι πιστεύει ο καθένας.

Στην Ελλαδα,ποσα τετοια ecoboost με φθαρμενο ιμαντα χρονισμου,πριν το προβλεπομενο οριο υπαρχουν,γνωριζουμε η απλα παιρνουμε τα δεδομενα απο αλλες χωρες και προσπαθουμε να βγαλουμε καποιο συμπερασμα?

Ford Focus EcoBoost - when should I change the cam belt?

When would you advise changing the cam belt on my 2016 Ford Focus 1.0-litre EcoBoost?

The three-cylinder 1.0 EcoBoost engine uses a 'wet belt' system that runs the cam belt in oil to prolong its life up to 10 years or 150,000 miles (whichever comes first).

https://www.honestjohn.co.uk/askhj/answ ... -cam-belt-

Αυτη υποτιθεται η προβλεπομενη οδηγια για την αλλαγη ιμαντα χρονισμου,στην 10ετια,η στα 150.000 χιλιομετρα.Επειδη δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος τροπος να γινει ελεγχος στον ιμαντα για την κατασταση του,πραγματι,αν καποιος εχει τρομοκρατηθει η θορυβηθει με αυτες τις αναφορες,μπορει να παει στον μηχανικο του,στο συνεργειο του και να πληρωσει προωρα μια αλλαγη ιμαντα χρονισμου,καλο θα κανει στο αυτοκινητο του προφανως.

Δεν βρισκω τον λογο,στα 75.000 χιλ εντος 8ετιας που εχει ο ecoboost ο δικος μου,να κανω αμεσα αλλαγη ιμαντα χρονισμου προωρα,επειδη υπαρχουν καποιες αστοχιες ανα τον κοσμο,ετσι το βλεπω και θα κανω την αλλαγη μου κανονικα στην 10ετια,που το αυτοκινητο θα εχει/δεν θα εχει περιπου 95-100 χιλιαδες χιλ.Η χρηση του ειναι ηπια και νορμαλ,δεν ζοριζεται,ουτε σκιζεται πουθενα το αμαξι.