Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
criuser έγραψε:Ace η μόνη λύση είναι να διοργανώνεις ξαφνικά ταξίδια . Δηλαδή Παρασκευή μεσημέρι γύρω στις 4 , την παίρνεις τηλέφωνο και της λες .

Μωρό μου , έκλεισα ένα φανταστικό ΠΣΚ , φτιάξε τα πράγματα και φεύγουμε σε 2 ώρες . :whistlink:

Πόσα θα προλάβει να πάρει ? :innocent:

@@ μετα συγχωρήσεως.... been there, done that.
Τελικά αντί για την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης που ήταν 6μμ, φύγαμε στις 9:30, χάνοντας πρακτικά το ένα βράδυ. :x
Και αυτό γιατί; Γιατί αποφάσισε ότι για 2,5 γαμημένες μέρες, από τα 100 μπλουζάκια που έχει, έπρεπε να πάρει το 1 συγκεκριμένο που ήταν άπλυτο.
Οπότε έπρεπε να περιμένω να βάλει πλυντήριο, να στεγνώσει για να το πάρει. Φυσικά πήρε ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΟ μαζί της, για να το σιδερώσει εκεί πέρα. :metalo:
Τηλέφωνα στον δρόμο στον ξενώνα να μας περιμένουν οι ιδιοκτήτες γιατί θα φτάναμε κοντά στα μεσάνυχτα και άλλα ευτράπελα. :s_crazy
Στον άνθρωπο είναι και πως θα τον μάθεις.....
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#101423 Απο τα 18 μεχρι τα 30 μου ειχα μονο μηχανη.
Ολα τα ταξιδια με τη γυναικα μου (τοτε ‘girlfriend’) τα καναμε ετσι
25 μερες , camping με το οτι χωρανε οι βαλιτσες.
Εικόνα
http://freewind.tripod.com/Spain/photos/porto2.jpg
μετα απο αυτο οταν πηρε η γυναικα μου ενα Suzuki Alto ενιωθα βασιλιας με τον τερατιο χωρο...
Μπαγκαζιερες σχαρες κτλ... αγνωστες λεξεις ακομα και οταν τα πιτσιρικια ηταν μικρα.
Άβαταρ μέλους
By xenos
Anonymous Founder έγραψε:Είναι και θέμα ανθρώπου. Η δική μου :inlove: είναι γενικώς πολύ βολική και με την μηχανή δεν είχαμε πρόβλημα, βέβαια υπολόγισα πως είχα χώρο αρκετό χώρο εν τέλει και χώρεσαν τα πάντα: σκηνή, η ομπρέλα θαλάσσης, φουσκωτό στρώμα, σεντόνια, πετσέτες και φυσικά τα ρούχα μας. Όλα αυτά σε χώρο 30lt στο tank bag, 60+60 lt στα σαμάρια, 46 lt στην μπακαζιέρα και φυσικά κάποια δεμένα πάνω από αυτά.

Λάδι δεν βλέπω. Έχεις βάλει οδική; :shifty:
Άβαταρ μέλους
By criuser
#101784 Κατ' αρχήν μαζέψτε το θέμα και βάλτε τα άλλα στην αυτοκίνηση .
Εδω γράφουμε μόνο γιά ΤΙΣ σιτροέν μας και τις θεές μας :lol:

Θεωρώ ότι ένα ταξιδάκι σε αγαπημένο η ονειρεμένο προορισμό με πίεση χρόνου , του τύπου αν δεν είμαστε εκεί την τάδε ώρα , το χάσαμε το δωμάτιο , θα βελτιώσει τα πράγματα .

Μηχανή δεν είχα ποτέ , μιά και ούτε πολύ αδύνατος ήμουν ποτέ , ούτε το 1,94 ύψος μου με βόλευε σε τέτοια οχήματα και μόνο λίγες φορές σαν επιβάτης , η σε νοικιασμένα στα νησιά παπιά υπήρξα αναβάτης .

Τα αμάξια μου είχαν χώρους από σημερινής κατηγορίας Β και πάνω , μέχρι μεγάλα τζίπ .
Αρα με λογικές αποσκευές δεν είχαμε ποτέ ανάγκη κάτι μεγαλύτερου , αλλά και στα αεροπορικά ταξίδια είμαστε λογικοί .

Τα αεροπορικά ταξίδια , είναι επίσης μιά δοκιμασία πλέον γιά όσους κουβαλάνε το σπίτι τους μαζί , αφού οι βαλίτσες κοστίζουν .
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
The Ace έγραψε:
Orestisren έγραψε:Εμείς πάντως 5 άτομα (2 ενήλικες και 3 παιδιά με 5 χρόνια διαφορά το πρώτο από το τρίτο) ποτέ δεν έχουμε κουβαλήσει πάνω από ένα γεμάτο πορτ μπαγκάζ (τα αμάξια μέχρι τώρα είναι ένα Ρενώ 19 μία Λαγκούνα και το Φλούενς που οκ το 19 κι η Λαγκούνα δεν πέρναγαν τα 470 λίτρα). Κατά τον πατέρα μου ότι περισσεύει δεν φορτώνεται στο αυτοκίνητο (+ ποτε πράγματα στην καμπίνα των επιβατών) άρα αναγκαστικά η μητέρα μου έκανε ιεράρχηση στο τι θα πάρει μαζί της ξεκινώντας από τα πάρα πολύ βασικά κι αφήνοντας τα ψιλά για το τέλος (παρά ταύτα έχουν μείνει πολλές φορές πράγματα στην Αθήνα). Μιλάμε συνήθως για πολυήμερες διακοπές μέχρι τα 17-18 μου (πάνω από 12 μέρες στάνταρ) οι οποίες δεν μέναμε σε ένα σημείο αλλά γυρνάγαμε κάνοντας κάμποσα χλμ κάθε φορά και διανυκτερεύοντας σε μέρη που είχαν κανονιστεί ξεκινώντας ή αλλάζοντας τόπο διανυκτέρευσης ανά κάποιες μέρες κινούμενοι στην γύρω περιοχή συνεχώς. Κι εννοείται ότι όταν είχαμε τις αδερφές μου μικρές κουβαλούσαμε παρκοκρέβατα κι ένα κάρο πράγματα.
Επίσης δε θα ξεχάσω κάτι διαδρομές σε διακοπές μικρός με τους θείους που μένουμε μαζί για Ήπειρο, Κέρκυρα Ζάκυνθο που ιδίως οταν πηγαίναμε σε νησί μόλις φτάναμε άνοιγε το πορτ μπαγκαζ του πασσατ του θείου και πρώτη μούρη υπηρχε ψητό κρέας (κοτόπουλο, μπιφτέκια ή χοιρινό :eat: ) με πατάτες φούρνου το οποίο συνταξίδευε μαζί τους για να φάμε μεσημεριανό στη διαδρομή :inlove:

Και εμείς παλιά ταξιδεύαμε με 128 και 120Υ οικογένεια 5 ατόμων με πράγματα, αλλά υπήρχε και μια σχάρα από πάνω. Πάντως το πως ακριβώς βάζατε σε 19 (που είχα παλιότερα και το γνωρίζω) ή έστω και στη Laguna παρκοκρέβατα και μωρουδιακά/παιδικά πράγματα, και έμενε χώρος έστω και για μια βαλίτσα με ρούχα, υπερβαίνει την δική μου αντίληψη τρισδιάστατου χώρου :lol:

Μια που αναφέρθηκε το Passat, θυμάμαι την ανακούφιση / αγαλλίαση του πατέρα μου όταν πήγαμε από το 120Υ στο πρώτο "καινούριο" (το '87) Passat, όπου πλέον τα πράγματά μας χώραγαν άνετα στο πορτ-μπαγκάζ και δεν ξαναχρειαστήκαμε σχάρα :iconcool:

Στο 19 Chamade (δεν προσδιόρισα οτι ηταν το sedan) που ειχαμε και καροτσάκι και παρκοκρέβατο για το πιο μικρό παιδί χώραγαν και οι αποσκευές μας. Το πως δεν ξερω πατερας τα κανονιζε καθότι εγω τοτε πιτσιρίκι. Στη Laguna μας ειμασταν αρκετά μεγάλοι πλεον για τέτοιο εξοπλισμό
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#102528 Το πρωί παρέλαβα επιτέλους το DiagBox τελευταίας έκδοσης (από Κίνα βεβαίως βεβαίως...), έκανε πάνω από μήνα να έρθει...Θα προσπαθήσω από αύριο να το στήσω (μάλλον σε VM) και να το δοκιμάσω στη C5 :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#105877 H επέμβαση ολοκληρώθηκε, και με εκπληκτικά αποτελέσματα !!!

Εν λειτουργία ο νέος καθρέπτης. Αυτόματος φωτισμός/σκίαση με τους τρεις σένσορες, αυτόματο γύρισμα στο input "camera" όταν δει σήμα από την όπισθεν, και κατ'επιλογήν ενεργοποίηση του δεύτερου input "video", αν έχουμε συνδέσει κάτι άλλο στο δεύτερο video που θέλουμε να δούμε

Εικόνα

Τελικό αποτέλεσμα ίσως καλύτερο και από το εργοστασιακό ηλεκτροχρωματικό :D Αυτόματος καθρέπτης, συν αυτόματη κάμερα οπισθοπορείας, συν δεύτερο video in αν θελήσουμε να δούμε κάτι.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#105886 Ελπίζω να τράβηξες φωτό και να φτιάξεις ένα diy για την αντίστοιχη ενότητα. :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
JasonLouk έγραψε:Ελπίζω να τράβηξες φωτό και να φτιάξεις ένα diy για την αντίστοιχη ενότητα. :thumbsup:

Λεπτομερές DIY όχι, αλλά photos τράβηξα....να το ποστάρω όπως είναι ? Και όποιος θέλει περισσότερες λεπτομέρειες μου λέει...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#111256 Έβαλα τελικά το Yatour στη C5 μου, αλλά έχουμε πρόβλημα. Μπήκε στο Χρυσικό -σωστά υποθέτω, δεν έχει τίποτα περίεργο, ένα καλώδιο είναι- και ενεργοποιήθηκε με Lexia. Το βλέπει σωστά το RNEG όταν συνδέεται, και φαίνεται να παίρνει ρεύμα. Αλλά δεν δουλεύει σωστά, είτε με USB είτε με SD, και μετά από πολλές προσπάθειες "επιδιόρθωσης" του Yatour, καταλήγω ότι το συγκεκριμένο δεν είναι συμβατό με RNEG αλλά μόνο με RD4, οπότε και πωλείται -ολοκαίνουριο όπως είναι- αντί για 50€ στα 40€.

Εικόνα

Πληροφορίες με ΠΜ.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#120485 Δύο ειδήσεις σχετικά με την εταιρεία και το c5 .

Αναγράφεται και στο παραπάνω σχόλιο ότι η εταιρεία δεν θα εφοδιάσει την επόμενη γενιά με υδρό ανάρτηση .

Σε συνδυασμό δε με την άλλη είδηση ότι
http://www.autoblog.gr/2015/06/06/to-ci ... s-montelo/
νέο μεγάλο μοντέλο με το όνομα σιτροέν δεν θα υπάρξει , προφανώς η τρέχουσα σειρά , θα είναι η τελευταία που κυκλοφόρησε με υδρό , αν υπάρξει πλέον υδρό .

Η δεύτερη είδηση αφορά το μηνιαίο λανσάρισμα του μοντέλλου από το εργοστάσιο όπως διαβάζω στο γαλλικό φόρουμ .

Το αμάξι δεν έχει πλέον κινητήρες βενζίνης , ενώ καταργείται ο 1600 και θα υπάρχουν μόνο δύο δίλιτρα ντίζελ μοντέλα με τον καινούργιο κινητήρα και σε εκδόσεις 150 και 180 ίππους , όλες με υδρό , εκτός μιάς βασικής με την χαμηλότερη απόδοση .
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#120488 πππσσσςςς.. βρεθήκαμε και με συλλεκτικό αυτοκίνητο απο το πουθενά!