Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
REALZEUS έγραψε:Βέβαια "ξεχνάει" να μας πει ότι τέτοια κατανομή βάρους έχουν και τα κεντρομήχανα, χωρίς κανένα από τα μειονεκτήματα του πισωμήχανου... :whistlink:

Αλεξ, η ολη αναφορα δεν εχει να κανει με τυχον συγκριση με την ιδανικη διαταξη που ειναι κεντρομηχανη, αλλα την πισωμηχανη διαταξη της 911 απεναντι στην "κλασσικη" εμπρος κινητηρας-πισω κινηση, οπως και στην περιπτωση των 4κινητων με κινητηρα εμπρος vs 4κινητων 911, με κινητηρα πισω.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
REALZEUS έγραψε:Βέβαια "ξεχνάει" να μας πει ότι τέτοια κατανομή βάρους έχουν και τα κεντρομήχανα, χωρίς κανένα από τα μειονεκτήματα του πισωμήχανου... :whistlink:

Κάπου στο 6+ λεπτό λέει οτι μπορεί να μπει ο κινητήρας πίσω ή στη μέση ... αλλα ναι , επικεντρώνεται στην 911 που ειναι πολύ πίσω .

Προσωπικά δεν ξέρω....
Η υλοποίηση της lotus Elise σαν κεντρομηχανη , πισωκίνητη χωρίς μπλοκε , ήταν πολύ καλη ΜΟΝΟ για την πιστα . Το αυτοκινητο είχε απίθανη πρόσφυση , λόγω κατανομής βαρών αλλα κ ελάχιστο βάρος . Στο δημόσιο δρόμο όμως ήταν εως κ επικίνδυνο για γρήγορη οδήγηση , μιας κ δεν ήξερες ποτε αν θα υπό στρέψει , υπέρ στρέψει κλπ , ούτε ποσο απότομα θα χάσει πρόσφυση . Υποτίθεται οτι το βάρος πίσω βοηθάει στην πρόσφυση αλλα σε ελληνικούς δρόμους έκανε συχνά διαφορικό κ εμένες εκτεθειμένος . Τελικά έβαλα κ μπλοκε ... κ βοήθησε μόνο στο παιχνίδι με χαμηλές ταχύτητες να ειναι πιο προβλέψιμο .
Στην boxster , την οποία οδήγησα πολύ λιγότερο , η υλοποίηση ειναι πολύ πιο φιλική . Πολύ πιο εύκολο παιχνίδι , καθόλου απότομη , παλι ειχα θέματα με την έλλειψη μπλοκε στο παιχνίδι , αλλα κ παλι στη γρήγορη οδήγηση σε δημόσιο ελληνικό δρόμο πας πιο φυλαγμένα , μην τυχόν εχεις υποστροφή εκεί που δεν το περιμένεις ... αλλα η έλλειψη δύναμης στη συνέχεια κ κυρίως η έλλειψη μπλοκε φαίνεται , αφού πολλές φορές εκεί που περίμενες οτι θα βάλει τη δύναμη κάτω και θα φύγει , χαζοσπιναριζε τον ενα τροχό . Επαναλαμβάνω πιο grownup σε σχεςη με την Elise .
Η 911 παλι χωρίς μπλοκε , είναι αλλιώτικη ... ενώ πριν το παρω ειχα ψάξει όλες τις εναλλακτικές για μπλοκε στο pdk , τελικά δε μου έλειψε μεχρι τώρα . Έχω πει πολλές φορές κ έχω κοροϊδέψει οτι πισωκίνητο χωρίς μπλοκε ειναι ανουσιο . Κ άντε τα μποστομηχανα , την πάτησα κ με τα κεντρομηχανα ... όποτε προετοιμάστηκα. Χαχααχα κ όμως . Δε λέω οτι ειναι το τέλειο όχημα . Κ ναι σε δημόσιο δρόμο , εχεις πάντα την υποψία - φοβία υποστροφής , όποτε μπαίνεις φυλαγμένα , όμως μετα η δύναμη ειναι εκεί κ κυρίως η πρόσφυση ειναι εκεί , ακομα κ μεσα στη στροφή , κ με στριμμένους τροχούς , βρίσκει πρόσφυση αλλα κ όταν την χάνει τις πολλές φορές το κανει σα να έχει μπλοκε ... γλυστραει όλο μαζί κ παίζεις .
Στην πιστα δεν κατάλαβα πουθενά την έλλειψη μπλοκε , ούτε κάπου μου έβγαλε μούτρα , αλλα η φοβία απο τους δημόσιους δρόμους παραμένει κ μπαίνω πιο φυλαγμένα απο οτι ίσως μπορεί το αυτοκινητο .
Αν στο επόμενο event στις Σέρρες , ακούσετε οτι αγόρασα χωράφι , πάει να πει οτι νόμισα οτι ξεπερασα τις φοβίες μου χαχαχαχα :superman:
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#485903 Δεν ξέρω αν ήταν σε αυτο το θέμα η πιθανή αγορά boxster απο καποιο μέλος ....

Το αυτοκινητο ειναι πολύ καλό . Αγοράζοντας το , αγοράζεις όλο το sportscar που χρειάζεται κάποιος ... !!!!!
Εντάξει πάντα θα θέλεις παραπάνω δύναμη κλπ , αλλα ειναι πολύ ολοκληρωμένο .
Όμως ... τα μοτέρ μεχρι την 987.1 έχουν προβλήματα . Εμάς έσπασε στο ρελαντί σε φανάρι , αλλαχτηκε κράτησε κάποια χρονια , αλλα ξανά έσπασε τώρα σε άλλο ιδιοκτήτη ( προ διετίας το πουλήσαμε νομίζω ) ... κ πηγαίνε με 150. Το μάθαμε γιατι επικοινώνησε μαζί μας , μήπως κ ξέρουμε που μπορεί να βρει μοτέρ , γιατι δεν βρίσκουν μεταχειρισμένα ( κ εμείς αυτο μάθαμε ) κ μόνο καινούργιο πορσε του πρότειναν .... με κόστος 10.000+ ...
κ είχαν αλλαχτεί κ ρουλεμάν κλπ..

Ειναι κ ο λόγος που πηγα σε 997.2 κ οχι 997.1 που ήταν κ πιο προσιτές .
Άβαταρ μέλους
By dimviii
vagmag έγραψε:Δεν ξέρω αν ήταν σε αυτο το θέμα η πιθανή αγορά boxster απο καποιο μέλος ....

Το αυτοκινητο ειναι πολύ καλό . Αγοράζοντας το , αγοράζεις όλο το sportscar που χρειάζεται κάποιος ... !!!!!
Όμως ... τα μοτέρ μεχρι την 987.1 έχουν προβλήματα . Εμάς έσπασε στο ρελαντί σε φανάρι , αλλαχτηκε κράτησε κάποια χρονια , αλλα ξανά έσπασε τώρα σε άλλο ιδιοκτήτη ( προ διετίας το πουλήσαμε νομίζω ) ... κ πηγαίνε με 150. Το μάθαμε γιατι επικοινώνησε μαζί μας , μήπως κ ξέρουμε που μπορεί να βρει μοτέρ , γιατι δεν βρίσκουν μεταχειρισμένα ( κ εμείς αυτο μάθαμε ) κ μόνο καινούργιο πορσε του πρότειναν .... με κόστος 10.000+ ...

δεν ειχες αλλαξει το κωλορουλεμαν μηδαμινης αξιας? :shifty:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
vagmag έγραψε:Έχω πει πολλές φορές κ έχω κοροϊδέψει οτι πισωκίνητο χωρίς μπλοκε ειναι ανουσιο

Ίσως θέμα στησίματος κι ελαστικών. Στο δικό μου πισωκίνητο ποτέ δεν ένιωσα την έλλειψη μπλοκέ. Φεύγει με την μία ο κώλος χωρίς να κάνει "διαφορικό" ο εσωτερικός. Ίσως σε άσφαλτο πίστας να έχει νόημα το μπλοκέ καθώς δεν θα μπορεί ο εξωτερικός κινητήριος να σπάσει την πρόσφυση.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
vagmag έγραψε: ...Κ ναι σε δημόσιο δρόμο , εχεις πάντα την υποψία - φοβία υποστροφής , όποτε μπαίνεις φυλαγμένα , όμως μετα η δύναμη ειναι εκεί κ κυρίως η πρόσφυση ειναι εκεί , ακομα κ μεσα στη στροφή , κ με στριμμένους τροχούς , βρίσκει πρόσφυση αλλα κ όταν την χάνει τις πολλές φορές το κανει σα να έχει μπλοκε ... γλυστραει όλο μαζί κ παίζεις .

Αυτη ακριβως ειναι και η δικη μου διαπιστωση με pre fl χειροκινητη 997S. :s_thumbsup

Εντωμεταξυ, τουλαχιστον για τα δικα μου δεδομενα, το "φυλαγμενα" ειναι με αυτο το αυτοκινητο, -με ζεσταμενα, σε καλη κατασταση ελαστικα, αλλα και την αναρτηση στην σπορ ρυθμιση- οσο ακριβως πρεπει για να κανεις το ταχυτερο δυνατο μπασιμο χωρις περιττα γλυστρηματα. (ειτε αυτο θα ηταν μουτρα, ειτε επιτηδευμενη προσπαθεια υπερστροφης με αποτομη τιμονια και γκαζι...)

Στην συνεχεια, απο την κορυφη της στροφης και επειτα, το αυξημενο βαρος πισω, δινει μια πρωτογνωρη αισθηση σταθεροτητας αλλα και ρυθμισιμοτητας, ακομα και εαν τελικα προκυψει υπερστροφη ισχυος...
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Άβαταρ μέλους
By vagmag
dimviii έγραψε:
vagmag έγραψε:Δεν ξέρω αν ήταν σε αυτο το θέμα η πιθανή αγορά boxster απο καποιο μέλος ....

Το είχαμε αλλάξει !

Έχει παρατηρηθεί κ σε αλλα που έχουν αλλάξει . Δεν είμασταν οι πρώτοι που είχαμε επανάληψη ... δυστυχώς ...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
vagmag έγραψε:
dimviii έγραψε:

Το είχαμε αλλάξει !

Έχει παρατηρηθεί κ σε αλλα που έχουν αλλάξει . Δεν είμασταν οι πρώτοι που είχαμε επανάληψη ... δυστυχώς ...

δεν καταλαβα,εννοεις οτι ο Κικιζας ελεγε παλι σαχλαμαρες? :s_omg
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#486062 Δεν ξέρω τι ελεγε ο κικιζας ... ξέρω τι πάθαμε ... τώρα αν παλι ήμασταν απλά οι άτυχοι ....
εκτός αν ειναι καποιο μεταξύ σας παιχνίδι ...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#486079 Aυτό με τα ρουλεμάν είναι λάθος στην αρχική σχεδίαση, έχουν κάνει χοντρή |λογοκρισία|, πολλές δεκάδες μοτέρ έχουν πάει άκλαφτα ανά τον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
dimviii έγραψε:

Που να καταλαβεις μανα μου, εσυ την σαχλαμαρα την εχεις κανει σημαια... :s_laughat

Ειπα εγω πουθενα οτι δεν σπανε μοτερ και οτι δεν ειναι απαραδεκτο το θεμα?

Ειπα ομως και οτι υπαρχουν διαβαθμισεις, εαν το ψαξει κανεις οπως ανεφερα και πιο πανω και στον Eddie, ωστε να εκμηδενισει σχεδον την πιθανοτητα να του μεινει στο χερι.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#486086 Σύμφωνα πάντως με τα ίντερνετς αν αλλάξεις αυτή τη βλακεία είσαι θεωρητικά εξασφαλισμένος από τέτοια ζημιά.
vagmag τα ίδια ίντερνετς μιλάνε για μικρό ποσοστό εμφάνισης της ζημιάς αλλά από τα λεγόμενα σου (δεν ξέρω αν είχες εικόνα και από άλλους ιδιοκτήτες) μάλλον δεν είναι τόσο μικρό.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Κίκιζας . έγραψε:
dimviii έγραψε:

Που να καταλαβεις μανα μου, εσυ την σαχλαμαρα την εχεις κανει σημαια... :s_laughat

Ειπα εγω πουθενα οτι δεν σπανε μοτερ και οτι δεν ειναι απαραδεκτο το θεμα?

Ειπα ομως και οτι υπαρχουν διαβαθμισεις, εαν το ψαξει κανεις οπως ανεφερα και πιο πανω και στον Eddie, ωστε να εκμηδενισει σχεδον την πιθανοτητα να του μεινει στο χερι.

εγω σου εχω πει να μην γραφεις σαχλαμαρες,εσυ θες να το παιξεις ειδημονας δινωντας και συμβουλες για μοτερ Πορσε,μαζευωντας γνωση απο το ιντερνετ,ενω δεν ξερεις τι σου γινεται.
Την εχεις πατησει ενα εκατομμυριο φορες,εκει επιμενεις.
οπως ειδες το κωλορουρουλεμαν των 20 ευρω στοιχισε ενα μοτερ,ενω ηταν αλλαγμενο.
Οτι ελεγα δλδ στην προηγουμενη σελιδα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
EDDIE_147 έγραψε:Σύμφωνα πάντως με τα ίντερνετς αν αλλάξεις αυτή τη βλακεία είσαι θεωρητικά εξασφαλισμένος από τέτοια ζημιά.
vagmag τα ίδια ίντερνετς μιλάνε για μικρό ποσοστό εμφάνισης της ζημιάς αλλά από τα λεγόμενα σου (δεν ξέρω αν είχες εικόνα και από άλλους ιδιοκτήτες) μάλλον δεν είναι τόσο μικρό.

μην αγχωνεσαι,ενα κωλορουλεμαν των 20 ευρω ειναι,δεν ειναι τιποτα σημαντικο.