Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By 224v
#768608 Φταίει ο κατασκευαστής η είναι λάθος το ταίριασμα με τη μονάδα διαχείρισης....??

.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Giuseppe Busso έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:

BMW SHEER DRIVING PLEASURE :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha:

Το οποίο και προσφέρει εν τέλει. Αυτό δεν είναι το μότο τους; ψέμματα λένε;

Οχι αληθεα λενε, αλλα μιση. Επρεπε να λεει και ..FROM AND TO THE SERVICE SHOP :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By g8777
#768610 Τιποτα απο τα 2. Εκλεισαν τον κυκλο ζωης τους.

Εσενα ποσο σου κρατησαν στην 224;
Άβαταρ μέλους
By 224v
#768614 Εγώ καρδιά μου δεν έχω πολλαπλασιαστες !!! Η GHIBLI του 94 έχει, αλλά δεν έχω ακούσει παράπονα.
Πρόβλημα με ανάφλεξη γενικά δεν έχω.

.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Νίκος Παππάς έγραψε:ΝΤΙΜΗΣ ΑΚΟΥΕΙ; :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl

400€ το διχρονο για πολλαπλασιαστες!!!! :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl

BMW SHEER DRIVING PLEASURE :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha:

Tα 400 απο που προέκυψαν? :hmmm:

130 οι πολλαπλασιαστές και 60 τα μπουζί σε 2-3 μέρες στην πόρτα μου με UPS.
Άβαταρ μέλους
By dimik
224v έγραψε:Φταίει ο κατασκευαστής η είναι λάθος το ταίριασμα με τη μονάδα διαχείρισης....??

.

Γνωστό θέμα των συγκεκριμένων κινητήρων.
Από οτι έχω διαβάσει συνήθως συμβαίνει στον 2 και 3 κύλινδρο οι οποίοι βρίσκονται εσωτερικά και αναπτύσονται μεγαλύτερες θερμοκρασίες.

To θέμα είναι οτι δεν ξέρω κατα πόσο παίρνουν μαζί και τα μπουζί αν δεν το αντιληφθείς εγκαίρως και λόγω ατελούς καύσης την τρώει μετά ο NOx sensor.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:ΝΤΙΜΗΣ ΑΚΟΥΕΙ; :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl

400€ το διχρονο για πολλαπλασιαστες!!!! :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl

Tα 400 απο που προέκυψαν? :hmmm:

130 οι πολλαπλασιαστές και 60 τα μπουζί σε 2-3 μέρες στην πόρτα μου με UPS.

Οι ποσοι πολλαπλασιαστες και τα ποσα μπουζι; Τα αλλα δεν θα την ακουσουν αργοτερα γιατι αλλαξες τα μισα; Περαστικα στο συνεργειο ποσα; Ο ΝΟχ ποσο πηγε που τον αλλαξες προσφατα;

Βρε καλα κανεις και εισαι ησυχος και τα θεωρεις φυσιολογικα ολα αυτα, μην κοιτας που εμενα δεν θελω να με σκοτιζει το αμαξι με εκτακτα. Ειμαι εγω ο παραξενος. Που οταν εκαψε 2ο πολλαπλασιαστη στον πρωτο κυλινδρο σε εξι μηνες μεσα, κοιταζα αποχρωσεις του "μπλε" :shifty:
Τελικα ηταν απο αλλη αιτια και φτιαχτηκε με 10€, οποτε γλυτωσα το βαψιμο.

Απλα οπως εχω ξαναπει, εμενα η εννοια "ποιοτητα" σημαινει υλικα, συναρμογη αλλα και αξιοπιστια, αντοχη στον χρονο, σταθερη αποδοση, κλπ Οταν πληρωσω κατι που το ισχυριζεται λοιπον απαιτω να το εχει κιολας!
Άβαταρ μέλους
By dimik
#768629 130 και οι 4 πολλαπλασιαστες και 60 τα 4 μπουζί.

Ο Nox είναι ακριβός, δεν θυμάμαι ακριβώς τιμή αλλά νομίζω γύρω στα 300 τον είχα πάρει. Δεν τκν αλλάζεις συνέχεια όμως. Λένε ότι στα 100.000-120.000χλμ θέλει αλλαγή και εξαρτάται αν το αυτοκίνητο κινείται πολύ σε πόλη ή αυτοκινητοδρομο.

Εργατικά εννοείται πως δεν θα μου πάρει ο μηχανικός μου για 15-20 λεπτά υπόθεση για αυτόν αλλά εγώ θα επιχειρήσω να του δώσω κάτι.
Πιο πολύ φασαρία είναι να ξεβιδωσεις τα πλαστικά από πάνω πάρα η αλλαγή πολλαπλασιαστη και μπουζί.
Αν είχα μπουζοκλειδο το έκανα και μόνος μου.

edit:αξιοπιστία δεν νομίζω να ισχυρίζονται, εξάλλου δίνουν μόνο 2 χρόνια εγγύηση, ισχυρίζονται άλλες αρετές τις οποίες τουλάχιστον στο συγκεκριμένο μοντέλο υπάρχουν.

ΕικόναΕικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#768638 Εγώ βάζω πολλαπλασιαστές της BMW (Bosch) δηλαδή. Έχω ρωτήσει και το συνεργείο, και μου είπαν όλοι οι υπόλοιποι αντέχουν πολύ λιγότερο. Της BMW είναι (προφανώς) ακριβότεροι, αλλά αντέχουν σαφώς περισσότερο (εγώ έχω αλλάξει στα 150Κ χλμ 2 φορές τον καθένα.
Η αλλαγή δεν είναι πάντα εύκολη, επειδή το μοτέρ είναι χωμένο όσο γίνεται μέσα στην καμπίνα, το 4ο μπουζί και πολλαπλασιαστής, δεν βγαίνει καθόλου εύκολα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#768640 Τους κωδικούς τους πήρα από εδώ

https://www.bmwautoparts.net/en/catalog ... /0/0/0/0/0

Της Bosch τους βγάζει σαν discontinued
Πήρα τους Delphi που έχει από 3ο του 12, ο άλλος κωδικός είναι από 2008-03/12

Για τον 4ο πολλαπλασιαστη θέλει δουλίτσα να βγουν τα πλαστικά μπροστά από το παρμπρίζ, έχω δει πως γίνεται από τον μηχανικό μου. Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#768646 Ακόμα και ο dpg απηυδήσε πλέον...
Τον βλέπω με Ιάπωνα και αυτόν.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#768714 Επανέρχομαι γιατί τελικά έπαιξα λίγο με τον προγραμματισμό του κιβωτίου από το xHP και σταμάτησε τα κοψίματα.

Έχω την εντύπωση ότι μπορεί να οφειλόταν σε φθορά του κιβωτίου.

Όπως και να έχει κρατάω τα μπουζί και τους πολλαπλασιαστες για καβατζα.

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#768715 Πόσα χλμ έχεις με αυτό το κιβώτιο;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#768727 140.000 κι έχουν αλλαχθεί λάδια μια φορά πριν καμιά 30ρια χιλιάδες χλμ νομίζω

Επίσης εδώ και αρκετό καιρό δούλευε επαναπρογραμματισμενο με ανεβασμένες πιέσεις και κάποια στιγμή που έπαιζα είχα κάνει την βλακεια να κάνω reset adaptations το οποίο εκ των υστέρων πρέπει να γίνεται μόνο μετά από επισκευή του κιβωτίου. Εικόνα

< >