Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By dimviii
dimik έγραψε:
Κι εγώ το Golf με ΚΙΑ το αντικατέστησα γιατί ήθελα κάτι απλό και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Αν αναζητούσα όμως επιδόσεις, καλό αυτόματο κιβώτιο, στριψίματα, πολυτέλειες κλπ εκτός από το ότι θα πλήρωνα πολλαπλάσια ήξερα ότι θα αναλάμβανα και αντίστοιχο ρίσκο.

< >

τι γραφεις ρε Δημητρη? αυτα τα πιστευεις? η τρολαρεις?
Προσπαθεις να πεις οτι τα Ιαπωνεζικα Κορεατικα δεν χαλανε γιατι ειναι ''απλες κατασκευες''?
Άβαταρ μέλους
By dimik
dimviii έγραψε:
dimik έγραψε:
Κι εγώ το Golf με ΚΙΑ το αντικατέστησα γιατί ήθελα κάτι απλό και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Αν αναζητούσα όμως επιδόσεις, καλό αυτόματο κιβώτιο, στριψίματα, πολυτέλειες κλπ εκτός από το ότι θα πλήρωνα πολλαπλάσια ήξερα ότι θα αναλάμβανα και αντίστοιχο ρίσκο.

< >

Προσπαθεις να πεις οτι τα Ιαπωνεζικα Κορεατικα δεν χαλανε γιατι ειναι ''απλες κατασκευες''?
Να σου συγκρίνω αυτοκίνητα παρόμοιας αξίας που είχα κι έχω.

Golf vs Stonic

Πάτημα στον δρόμο σαφώς καλύτερο, πιο άνετο, πιο στιβαρό το Golf, το Stonic γενικά πιο σφιχτό για να μην είναι σαν πλοίο με 9 μποφόρ

Τιμόνι καλύτερο το Golf σε αίσθηση, πιο εύκολο σχεδόν παιχνίδι το Stonic

Επιδόσεις; ούτε συζήτηση

Ποιότητα βαφής; μετρημένα καλύτερη το Golf

Στιβαρότητα κατασκευής λαμαρίνες κλπ; Golf το καπό και το πορτ μπαγκαζ πρέπει να έχουν διπλάσιο βάρος

Εσωτερικό; υφάσματα, μαλακά πλαστικά κλπ κλπ Golf, το Stonic είναι όλο πλαστικό.

Κιβώτιο Golf, καλό και του Stonic αλλά πολλές φορές οι αλλαγές είναι αισθητές και είναι πιο αναποφασιστο.

Ηχομόνωση; όχι ότι είναι κακό το Stonic αλλά το Golf ένα κλικ καλύτερη

Τραχυτητα κινητήρα οκ 3 κύλινδρο το Stonic αλλά στο Golf ούτε που τον καταλάβαινες αν δεν έπιανες κόκκινα.

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#767908 Συγνώμη αλλά το Golf δε θα το συγκρίνεις με το Stonic ,αλλά με το i30 πχ .
Άβαταρ μέλους
By dimviii
dimik έγραψε:
dimviii έγραψε:
dimik έγραψε:

< >

Να σου συγκρίνω αυτοκίνητα παρόμοιας αξίας που είχα κι έχω.

Golf vs Stonic

Πάτημα στον δρόμο σαφώς καλύτερο, πιο άνετο, πιο στιβαρό το Golf, το Stonic γενικά πιο σφιχτό για να μην είναι σαν πλοίο με 9 μποφόρ

Τιμόνι καλύτερο το Golf σε αίσθηση, πιο εύκολο σχεδόν παιχνίδι το Stonic

Επιδόσεις; ούτε συζήτηση

Ποιότητα βαφής; μετρημένα καλύτερη το Golf

Στιβαρότητα κατασκευής λαμαρίνες κλπ; Golf το καπό και το πορτ μπαγκαζ πρέπει να έχουν διπλάσιο βάρος

Εσωτερικό; υφάσματα, μαλακά πλαστικά κλπ κλπ Golf, το Stonic είναι όλο πλαστικό.

Κιβώτιο Golf, καλό και του Stonic αλλά πολλές φορές οι αλλαγές είναι αισθητές και είναι πιο αναποφασιστο.

Ηχομόνωση; όχι ότι είναι κακό το Stonic αλλά το Golf ένα κλικ καλύτερη

Τραχυτητα κινητήρα οκ 3 κύλινδρο το Stonic αλλά στο Golf ούτε που τον καταλάβαινες αν δεν έπιανες κόκκινα.

< >

για ποιοτητα μιλαμε.Οχι τι σου αρεσει εσενα.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
kostis20 έγραψε:Συγνώμη αλλά το Golf δε θα το συγκρίνεις με το Stonic ,αλλά με το i30 πχ .
Σωστός
Άβαταρ μέλους
By g8777
#767913 Οι πολυτελειες δλδ και οι επιδοσεις συνεπαγονται αυτοματα και το αυξημενο ρισκο; :vava:
Άβαταρ μέλους
By dimik
kostis20 έγραψε:Συγνώμη αλλά το Golf δε θα το συγκρίνεις με το Stonic ,αλλά με το i30 πχ .
Συγκρίνω 2 οχήματα που κόστιζαν 20-22.000 καινούρια γιατί από αυτά έχω εμπειρία.

Θες αντίστοιχο αμάξωμα βάλε ΚΙΑ Ceed στην εξίσωση, αμφιβάλλω ότι είναι πολύ διαφορετικό από το Stonic

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#767916 Eγω νομίζω οτι είναι πολύ διαφορετικά.Το S tonic το συγκρίνεις με T cross.
Άβαταρ μέλους
By dimik
g8777 έγραψε:Οι πολυτελειες δλδ και οι επιδοσεις συνεπαγονται αυτοματα και το αυξημενο ρισκο; :vava:

Ειδικά σε τόσο πολύπλοκες κατασκευές όσο τα σύγχρονα αυτοκίνητα ναι.

2λιτρο τούρμπο με 200+ άλογα, κιβώτιο να αλλάζει στιγμιαία, ηλεκτρονική ανάρτηση, έγχρωμες οθόνες, δέρματα, αφρώδη υλικά, τριζωνικο κλιματισμό κλπ

ή

1.8 122 άλογα, CVT να ακούγεται σαν σκούτερ, πλαστικό τιμόνι, αναλογικό καντράν, ύφασμα και σκληρά πλαστικά παντού

Το ποιο έχει περισσότερα πράγματα που μπορεί να χαλάσουν ή θέλουν εξτρα περιποίηση-συντήρηση είναι προφανές.
Για αυτό υπάρχουν αυτοκίνητα για όλα τα γούστα και βαλάντια.

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#767918 Δε χαλάνε μόνο τα " πολύπλοκα συστήματα" αλλά τα βασικά κυρίως.Εδω οι φίλοι μας οι Γερμανοί δε μπορουν φτιαξουν σωστα ελατήρια πιστονιών ,καδένες και μπεκ.Μιλάμε για βασικά πραγματα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
dimik έγραψε:
2λιτρο τούρμπο με 200+ άλογα,

vtec 2 litres ατμο 240 bhp 9000 στρ/λεπτο = ακομα δουλευουν σαν καινουρια=πουτσες τεχνολογια μας τσαμπουνας.

dimik έγραψε: κιβώτιο να αλλάζει στιγμιαία

και να χαλναει στιγμιαια
dimik έγραψε: ηλεκτρονική ανάρτηση,

toyota,nissan απο την δεκαετια του 80-90 , 20+ χρονια πριν το γκολφ.

dimik έγραψε: έγχρωμες οθόνες,

οταν οι Ιαπωνεζοι ειχαν εγχρωμες οθονες, αυτοι με τα Γερμανικα εβαζαν κατσαβιδια στο παραθυρο γιατι εσπαγε ο γρυλος του παραθυρου.

Ασε μας ρε Δημητρη με την τεχνολογια που κουβαλανε τα Γερμανικα για αυτο χαλανε. :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#767924 Sorry κιολας αλλα να τη χεσω την τεχνολογια τους αμα χαλαει συνεχεια (η τεχνολογια)...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#767934 Μια μοναξιά τη νοιώθω,εδώ που τα λέμε με αυτά που διαβάζω για τα γερμανικά.

.
Άβαταρ μέλους
By dimik
dimviii έγραψε:
dimik έγραψε:
2λιτρο τούρμπο με 200+ άλογα,

vtec 2 litres ατμο 240 bhp 9000 στρ/λεπτο = ακομα δουλευουν σαν καινουρια=πουτσες τεχνολογια μας τσαμπουνας.

dimik έγραψε: κιβώτιο να αλλάζει στιγμιαία

και να χαλναει στιγμιαια
dimik έγραψε: ηλεκτρονική ανάρτηση,

toyota,nissan απο την δεκαετια του 80-90 , 20+ χρονια πριν το γκολφ.

dimik έγραψε: έγχρωμες οθόνες,

οταν οι Ιαπωνεζοι ειχαν εγχρωμες οθονες, αυτοι με τα Γερμανικα εβαζαν κατσαβιδια στο παραθυρο γιατι εσπαγε ο γρυλος του παραθυρου.

Ασε μας ρε Δημητρη με την τεχνολογια που κουβαλανε τα Γερμανικα για αυτο χαλανε.

Ρε συ γράφω για αυτοκίνητα που πουλιούνται ως mainstream και μαζικά από τους Γερμανούς στην Ευρώπη τα τελευταία 5-6 χρόνια όχι ποιος έκανε τι πρώτος ούτε τι πουλιέται στην Ελλάδα.

Εμένα σαν καταναλωτή με νοιάζει αν οδηγήσω ένα Α3 2.0Tfsi DSG κι ένα Corolla 1.8 CVT ποιο θα με κάνει να νιώσω καλύτερα.
Από εκεί και πέρα είναι ο σκοπός για τον οποίο αγοράζεις ένα αυτοκίνητο, το budget, η αξιοπιστία, η δυνατότητα συντήρησης κοκ.
Ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί που τα χουν αγοράζουν και σε 3-4-5 χρόνια τα αλλάζουν δεν κάθονται να δουν πόσο αντέχει.

Τι με ενδιαφέρει τι έκανε ο Ιάπωνας πριν 20 χρόνια, επιλογές πλέον υπάρχουν άλλες πιο αξιόπιστες άλλες λιγότερο, είναι οι λιγότερο αξιόπιστες κακά αυτοκίνητα; Όχι συνήθως το αντίθετο αλλιώς δεν θα πουλιόταν κανένα.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
dimik έγραψε:
Ρε συ γράφω για αυτοκίνητα που πουλιούνται ως mainstream και μαζικά από τους Γερμανούς στην Ευρώπη τα τελευταία 5-6 χρόνια όχι ποιος έκανε τι πρώτος ούτε τι πουλιέται στην Ελλάδα.

οχι μας ειπες για τεχνολογια αιχμης οπου λογω αυτης χαλανε παραπανω.
Και εγω σου εδωσα μερικα παραδειγματα απο την τεχνολογια αιχμης που παραθεσες οτι αλλοι την εχουν εφαρμοσει νωριτερα χωρις να σκορπανε.

dimik έγραψε:Εμένα σαν καταναλωτή με νοιάζει αν οδηγήσω ένα Α3 2.0Tfsi DSG κι ένα Corolla 1.8 CVT ποιο θα με κάνει να νιώσω καλύτερα.

και γιατι βαζεις το ψορολλα με το σιβιτι και δεν βαζεις ενα type r civic που το αουντι ειναι ενα σκουπιδι ποιοτικα/τεχνολογικα απεναντι του?
dimik έγραψε:Από εκεί και πέρα είναι ο σκοπός για τον οποίο αγοράζεις ένα αυτοκίνητο, το budget, η αξιοπιστία, η δυνατότητα συντήρησης κοκ.

ολα μετρανε.
dimik έγραψε:Ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί που τα χουν αγοράζουν και σε 3-4-5 χρόνια τα αλλάζουν δεν κάθονται να δουν πόσο αντέχει.

στα Γερμανικα δεν χρειαζεται να περιμενεις 5 χρονια για να πληρωσεις χιλιαδες ευρω σε επισκευες,ουτε για να μεινεις στο δρομο.

dimik έγραψε:Τι με ενδιαφέρει τι έκανε ο Ιάπωνας πριν 20 χρόνια, επιλογές πλέον υπάρχουν άλλες πιο αξιόπιστες άλλες λιγότερο, είναι οι λιγότερο αξιόπιστες κακά αυτοκίνητα; Όχι συνήθως το αντίθετο αλλιώς δεν θα πουλιόταν κανένα.

και βεβαια ενα αναξιοπιστο αυτοκινητο ειναι κακο αυτοκινητο.
Τι ειναι καλο επειδη εχει μαλακο ταμπλω?