Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#767768 Ε, το Aygo σίγουρα καεί λαδια. Πόσα χλμ έχει;
Το Barchetta σίγουρα μεταβλητό.
Το Mini κανά ψυγείο ή ac.

Όλα βγάζουν κάτι αργά η γρήγορα. Το θέμα είναι να βγάλουν αργά και φθηνά.
Άβαταρ μέλους
By 224v
saxon_747 έγραψε:Ε, το Aygo σίγουρα καεί λαδια. Πόσα χλμ έχει;
Το Barchetta σίγουρα μεταβλητό.
Το Mini κανά ψυγείο ή ac.

Όλα βγάζουν κάτι αργά η γρήγορα. Το θέμα είναι να βγάλουν αργά και φθηνά.
Στο aygo ναι συμπληρώνω λάδι αλλά με τα 500 το μήνα δεν τρέχει κάτι.
Το barchetta ήταν μεταχειρισμένο και κάτι είχαν αλλάξει σύμφωνα με οδηγεία του εργοστασίου στα 100.000χλμ στα χέρια μου και ένα λάδι από liquimoly... ηταν ενταξει το μίνι λόγω ότι είναι από Αμερική δεν έχει χρειαστεί κάτι αλλά έχει μονο 75000 μίλια νομίζω, δεν κυκλοφορεί πολύ.

.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#767784 Καλά, όλα δε βγάζουν.
Ένα Carina πχ που είχε ο φαδερ δεν έβγαλε τπτ και το είχαμε σκίσει.
Αυτό είχε όταν πήρα το δίπλωμα και πήγαινε μόνιμα κόφτες.
Το Rallye επίσης δεν είχε κάνει κιχ και αυτό αν έφαγε σκισιμο.
Και πολλά άλλα παραδείγματα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
kovathe έγραψε:Καλά, όλα δε βγάζουν.
Ένα Carina πχ που είχε ο φαδερ δεν έβγαλε τπτ και το είχαμε σκίσει.
Αυτό είχε όταν πήρα το δίπλωμα και πήγαινε μόνιμα κόφτες.
Το Rallye επίσης δεν είχε κάνει κιχ και αυτό αν έφαγε σκισιμο.
Και πολλά άλλα παραδείγματα.
Τι συγκρίνεις τώρα;
Κι εγώ ένα Audi 80 του πατέρα μου που είχα ως πρώτο αυτοκίνητο δεν έβγαλε τίποτα και πουλήθηκε με σχεδόν 300.000χλμ.

Ψέματα είχε σκάσει μια φορά ένα σωληνάκι σε ταξίδι και επιδιορθωθηκε επιτόπου με μονωτική ταινία.

Τα E90 για τα οποία γίνεται κουβέντα έχουν από ηλεκτρικές αντλίες και μεταβλητους χρονισμούς μέχρι αισθητήρες Nox, βασικά η πολυπλοκότητα είναι ανάλογη της χρονολογίας και της τιμής.

Στην Κύπρο που υπάρχει τεράστιος αριθμός ιαπωνικών και μάλιστα JDM απευθείας εισαγωγή έχει 100δες συνεργεία αυτοκινήτων γεμάτα Toyota, Nissan, Mitsubishi και Mazda.
Για να μην μιλήσω για συνεργεία εξειδικευμένα σε ιαπωνικά CVT.

Γενικά από το 2004-5 και μετά νομίζω η αξιοπιστία έχει πάει περίπατο. Θες τα "οικολογικά" υλικά, θες η προσπάθεια για μείωση ρύπων, θες η πολυπλοκότητα σε ηλεκτρονικά\ηλεκτρολογικα, θες οι υψηλές επιδόσεις από μικρούς κινητήρες, νομίζω όλα παίζουν κάποιο ρόλο. Σίγουρα δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που θα τα αγοράσεις και θα τα κρατήσεις 10 χρόνια και 150+ χιλιάδες χλμ και δεν θα βγάλουν τίποτα απολύτως, εκτός αν μιλάμε για καμιά τελείως απλή κατασκευή.

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#767817 Δεν είναι έτσι ακριβώς .Το cx30 είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που δε το έχω πάει αντιπροσωπεία στα πρώτα 15.000km. Τα προηγούμενα γερμανικά ΟΛΑ πήγαν αντιπροσωπεία για διόρθωση ατελειών .Πρωταθλητής το ΜΙΝΙ και η πεντάρα φυσικά.

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#767819 Ντιμη θα σου μεταφερω ΤΩΡΑ 90 χιλιαδες μπιτκοιν. :x :x :x :x :x
Άβαταρ μέλους
By dimviii
kostis20 έγραψε:Δεν είναι έτσι ακριβώς .Το cx30 είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που δε το έχω πάει αντιπροσωπεία στα πρώτα 15.000km. Τα προηγούμενα γερμανικά ΟΛΑ πήγαν αντιπροσωπεία για διόρθωση ατελειών .Πρωταθλητής το ΜΙΝΙ και η πεντάρα φυσικά.

< >

θα ειναι απλη κατασκευη. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By dimik
kostis20 έγραψε:Δεν είναι έτσι ακριβώς .Το cx30 είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που δε το έχω πάει αντιπροσωπεία στα πρώτα 15.000km. Τα προηγούμενα γερμανικά ΟΛΑ πήγαν αντιπροσωπεία για διόρθωση ατελειών .Πρωταθλητής το ΜΙΝΙ και η πεντάρα φυσικά.

< >
Το Cx30 σου...γιατί άλλα https://www.cx30talk.com/forums/mazda-c ... oblems.41/
ψάξε λίγο και για CX5 2.2 να δεις ακριβές βλάβες, κατανάλωση λαδιού κλπ, για RX8 που τα φανάρια πίσω γίνονται ενυδρείο και πάει λέγοντας.

Κι εγώ δεν χρειάστηκε να πάω αντιπροσωπεία κανένα από τα γερμανικά τον πρώτο χρόνο μερικά και περισσότερο και πέρασαν 4 από τα χέρια μου τα τελευταία 13 χρόνια τα 3 μτχ, μετά τα έβγαλαν όλα και πάλι όχι και τα 4 αυτοκίνητα, το 1 είναι ακόμα μια χαρά κι έχει φτάσει αισίως τα 13 χρόνια ζωής και τα 100.000χλμ

Το προσωπικό μου παράδειγμα όπως και το δικό σου όμως δεν λέει κάτι ούτε είναι καμιά σοβαρή μονάδα μέτρησης.

Dimviii γράψε πρώτα 70-80000χλμ με τά φουλ έξτρα γεμάτα ηλεκτρονικά τούρμπο ντίζελ γαλλακια χωρίς να φέρνεις όμως άλλο κάθε χρόνο και μιλάμε

< >
Άβαταρ μέλους
By edmond
#767828 ^^
Χοντρό, σκέφτηκα για ριπόρτ :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By kostis20
dimik έγραψε:

< >
ψάξε λίγο και για CX5 2.2 να δεις ακριβές βλάβες, κατανάλωση λαδιού κλπ, για RX8 που τα φανάρια πίσω γίνονται ενυδρείο και πάει λέγοντας.

Κι εγώ δεν χρειάστηκε να πάω αντιπροσωπεία κανένα από τα γερμανικά τον πρώτο χρόνο μερικά και περισσότερο και πέρασαν 4 από τα χέρια μου τα τελευταία 13 χρόνια τα 3 μτχ, μετά τα έβγαλαν όλα και πάλι όχι και τα 4 αυτοκίνητα, το 1 είναι ακόμα μια χαρά κι έχει φτάσει αισίως τα 13 χρόνια ζωής και τα 100.000χλμ

Το προσωπικό μου παράδειγμα όπως και το δικό σου όμως δεν λέει κάτι ούτε είναι καμιά σοβαρή μονάδα μέτρησης.

Dimviii γράψε πρώτα 70-80000χλμ με τά φουλ έξτρα γεμάτα ηλεκτρονικά τούρμπο ντίζελ γαλλακια χωρίς να φέρνεις όμως άλλο κάθε χρόνο και μιλάμε

< >

Σχεδόν όλα τα προβλήματα που διαβάζω έχουν να κάνουν με τη θέμα που το εχω γράψει και εγώ εδώ μέσα και εχει να κάνει με την αποφόρτιση της μπαταρίας αλλά και το πόσο ευκολά εμφανίζεται το Low battery warning.Το οποίο λύθηκε με ένα απλό update.Το θέμα κατανάλωσης λαδιού στον Turbo 2,5 είναι σχεδόν αστείο σε σχέση με τα θέματα της Audi , πρωτον γιατί επίσης το φωτάκι Low oil level εμφανίζεται όταν η Βέργα δεν εχει φτάσει καν στο Low και επίσης μιλάμε για κατανάλωσεις 1lt στα 3000 με 6000 ΜΙΛΙΑ :lol: Ασε που και αυτό το θέμα εχει λύθει και μάλιστα δεν εχει να κάνει δομικά με το κινητήρα αλλά με τη PCV....Δε χρειαζετε δηλαδή να κάνεις rebuild το κινητηρα κάθε 80.000km όπως στα audi πχ. :lol:
Αυτός ο κινητήρας βεβαια πουλιέται μόνο Αμερική οπότε δε ξέρω αλλές πληροφορίες παραπάνω. Πάντως οτι χρειαζεται να μιλήσουμε για αμερικάνικων προδιαγραφών αυτοκίνητα για να βρούμε σοβαρο θέμα της Mαzda λεει πολλά...
Τέλος πάντων προσωπικά μιλώντας ,τα χάλια της BMW και του MINI τα ξέρετε ,αλλά αμα αρχίσω να γράφω τι εχει γίνει με το Α5 & το Α4 θα γελάσει κάθε πικραμένος...
100% απροβλημάτιστη αυτοκινητοβιομηχανία δεν υπάρχει. Το θέμα είναι να μην πιάνεις πάτο όπως οι Γερμανοί ,ενώ στην κορυφή είναι οι Ιάπωνες.
@dimvii ναι πολύ απλός είναι ο skyactive X :lol: :lol: Χωρίς πλάκα τώρα πόσο δίκιο είχες.... :inlove:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
dimik έγραψε:

< >

< >

Αν ψάξεις για προβλήματα προφανώς θα βρεις στα πάντα.
Το θέμα είναι σε τι ποσοστό βγαίνουν τα προβλήματα αυτά.
Ας σκεφτούμε για παράδειγμα πόσοι έχουν BMW στο forum και πόσοι από αυτούς είχαν θέμα με πολλαπλασιαστές για παράδειγμα.

100000χλμ δεν τα λες πολλά πάντως.
Άβαταρ μέλους
By g8777
edmond έγραψε:^^
Χοντρό, σκέφτηκα για ριπόρτ :s_dunno

Kανε κανα αστειο. :x

Αφηνω αυτο εδω με ευλαβεια και ως εναυσμα για γονιμους προβληματισμους:

Εικόνα

Εικόνα

[How many miles? Those cylinders look like crap, maybe nature of the beast with modern pcv systems. But potentially detonation? I won't assume I will leave it to the experts on here...

Only 74,000 kilometres

Εικόνα

:(

kostis20 έγραψε:αλλά αμα αρχίσω να γράφω τι εχει γίνει με το Α5 & το Α4 θα γελάσει κάθε πικραμένος.

Εικόνα

At 47,000 miles, I had the crankshaft pulley separate from the hub and throw the Serpentine belt.I was very fortunate :( ; the pulley came off either as I was shutting the engine off or starting it up. I just don't understand how it could fail with so few miles on it.

Εικόνα

The same just happened with my q7 tdi 2014 only while I was driving. Pulley snapped right off. Problem is most likely due to corrosion

Car at 89,000km so out of warranty period - took it to the dealer and hoping they will fix such a disaster for free

Εικόνα

:(
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#767839 E αφου είνα γτπκ. To αλλο σενάριο που παίζει τρελά ειδικά σε Α3 1,4 ή 1,8 tfsi με εγκαρσια τοποθέτηση είναι να κατουράει ένα μπεκ και να κολλάει όλο το μοτέρ...Καλά δε μιλάω για καδένες ,αντλίες νερου κτλ.
Πάντως τα audi τείνουν να παρουσιαζουν κατα χιλιάδες τα ίδια προβλήματα .Αντίθετα στις BMW εκτός απο τα γνωστά :lol: :lol: μπορούν να χαλάσουν κυριολεκτικά τα πάντα... :help: :help:
Άβαταρ μέλους
By markvag
kostis20 έγραψε:Αντίθετα στις BMW εκτός απο τα γνωστά :lol: :lol: μπορούν να χαλάσουν κυριολεκτικά τα πάντα... :help: :help:

ΌΛΑ όμως είναι γνωστά, γιατί ΟΛΑ χαλάνε κάθε λίγο... :lol: :lol:

Το ρημάδι όμως όταν στρίβει είναι ποίημα... :inlove:
Άβαταρ μέλους
By dimik
kostis20 έγραψε: Πάντως οτι χρειαζεται να μιλήσουμε για αμερικάνικων προδιαγραφών αυτοκίνητα για να βρούμε σοβαρο θέμα της Mαzda λεει πολλά...
Τέλος πάντων προσωπικά μιλώντας ,τα χάλια της BMW και του MINI τα ξέρετε ,αλλά αμα αρχίσω να γράφω τι εχει γίνει με το Α5 & το Α4 θα γελάσει κάθε πικραμένος...
100% απροβλημάτιστη αυτοκινητοβιομηχανία δεν υπάρχει. Το θέμα είναι να μην πιάνεις πάτο όπως οι Γερμανοί ,ενώ στην κορυφή είναι οι Ιάπωνες.
@dimvii ναι πολύ απλός είναι ο skyactive X Χωρίς πλάκα τώρα πόσο δίκιο είχες.... :inlove:

Μα η Mazda στην Αμερική και στην Κίνα πουλάει τα περισσότερα αυτοκίνητα. Όχι ότι έκατσα να ψάξω κιόλας το πρώτο λινκ στην αναζήτηση έβαλα.

Δεν έχω κάτι με την Mazda ίσα ίσα την θεωρώ κορυφαία ιαπωνική και μετά την Honda.

Κι εγώ το Golf με ΚΙΑ το αντικατέστησα γιατί ήθελα κάτι απλό και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Αν αναζητούσα όμως επιδόσεις, καλό αυτόματο κιβώτιο, στριψίματα, πολυτέλειες κλπ εκτός από το ότι θα πλήρωνα πολλαπλάσια ήξερα ότι θα αναλάμβανα και αντίστοιχο ρίσκο.

< >