Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#814593 Το μόνο σενάριο που είναι εφικτό είναι να είχα φορτίσει απο το βράδυ στο σπίτι full.Στο ιατρείο στη Πευκη πάρκαρω στο δρόμο οπότε δε παιζει φόρτιση.Μετα πήγα στο Χολαργο στο νοσοκομείο που επίσης δεν έχει φορτιστή και μετά εφυγα κατευθείαν για Λιβαδειά.Αυτή είναι μια τυπική μου Τρίτη που τονίζω οτι ΟΛΑ έχουν πάει ακριβώς με το πρόγραμμα χωρίς καθυστερήσεις ,επείγοντα κτλ... Μετά εκατσε και η προσκληση για τα σουβλάκια με το Δήμαρχο. :lol:
Πάντως για να μην παρεξηγηθούμε να σημειωσω εδω οτι δεν ειμαι καθόλου κατα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.Ουτε εχω κανένα ιδαίτερο κόλλημα με τις ΜΕΚ ,ηχους κτλ.Το βασικό που μου αρέσει στο αυτοκίνητο είναι η αίσθηση ελευθερίας και τα ταξίδια, οι διαδρομές.
Αντιθετα θα μου άρεσε να αποκτήσω κάτι ηλεκτρικό ,προφανώς TESLA, αλλά νομίζω οτι είναι πολύ νωρίς ειδικά για την Ελλάδα κατι που σκοτώνει την ομορφιά της αυτοκίνησης προς το παρόν.Επίσης να λαβεται υποψιν σας οτι 8 χρόνια στη Τσεχία εχω συνηθίσει να παιρνω το αμάξι και οπού βγει...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#814595 Το σενάριο να φεύγεις από το σπίτι με γεμάτη μπαταρία αν έχεις ηλεκτρικό, είναι το πιο ρεαλιστικό πάντως. Παρκάρεις, κουμπώνεις στην φόρτιση, ό,τι κάνεις κάθε βράδυ και με το κινητό σου υποθέτω.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#814596 Ναι σίγουρα...Ακου σε 3,5 χρόνια τελειώνει το leasing του mazda.Οπότε εκει θα δούμε τι θα παίξει.
PS.Σκεφτείτε και την ημερήσια στη Λιβαδειά.Αλλά θελω να ερθει και ο Σκωτσέζος. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#814601 :inlove: :lol:
Εγώ γενικά πετάω σκούφια για διαδρομές, αλλά δυστυχώς έχουμε μπει ήδη σε high season, οπότε το βλέπω δύσκολο :(

Κωστή το έχεις ψάξει από φορολογικής απόψεως αν σε συμφέρει; Αν έχεις εταιρεία ή ατομική που εμφανίζει κέρδη και δικαιολογεί αυτοκίνητο, θα γλιτώνεις πολύ περισσότερα από βενζίνες και τέλη.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#814604 Οχι δεν το εψαξα.Δεν εχω εταιρεία αποκλειστικά δικιά μου όμως.Είμαι ελευθερος επαγγελματίας και προεδρος σε Α.Ε. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#814605 Για ψάξε το, γιατί το βλέπω πολύ πιθανό να μη χρειαστεί να περιμένεις τα 3,5 χρόνια του mazda :ninja:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#814606 Πάντως εφόσον με το τιμολόγιο της προκαταβολής για το leasing, μπορεί κανείς να πάρει πίσω και την επιδότηση απ' το κινούμαι ηλεκτρικά ΙΙ, σε συνδυασμό με τις υπεραποσβέσεις, για έναν επιχειρηματία που πληρώνει φόρο ούτως ή άλλως, βγάζει πάρα πολύ νόημα το ηλεκτρικό. Σε πελάτες μου που ρωτάνε για εταιρικό όταν τους κάνω breakdown τα οφέλη, το model Y τους βγαίνει όσο ένα βασικό t-roc, μπορεί και λιγότερο, από βδομάδα σε βδομάδα περιμένουμε και το πρώτο μας Y στο πελατολόγιο
Τελευταία επεξεργασία από socratesn και 26 Απρ 2023, 12:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#814608 Τι εννοεις?Θα έχω φορολογικό όφελος?
Καλά το mazda θα μείνει και θα ξεφορτωθω το 500Χ :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
socratesn έγραψε:Πάντως εφόσον με το τιμολόγιο της προκαταβολής για το leasing, μπορεί κανείς να πάρει πίσω και την επιδότηση απ' το κινούμαι ηλεκτρικά ΙΙ, σε συνδυασμό με τις υπεραποσβέσεις, για έναν επιχειρηματία που πληρώνει φόρο ούτως ή άλλως, βγάζει πάρα πολύ νόημα το ηλεκτρικό. Σε πελάτες μου που ρωτάνε για εταιρικό όταν τους κάνω breakdown τα οφέλη, το model Y τους βγαίνει όσο ένα βασικό t-roc, μπορεί και λιγότερο, από βδομάδα σε βδομάδα περιμένουμε και το πρώτο μας Y στο πελατολόγιο

Το θεμα δεν ειναι μονο τα κερδη αλλα και αν μπορεις να δωσεις 43Κ που κοστιζει , ποσο θα περιμενεις την επιδοτηση που επηρεαζει με την σειρα του τον δανεισμο, τοκους κλπ
Τα φορολογικα κινητρα ειναι τα μονα σιγουρα και τα μονα που ξερεις ποτε θα τα εχεις.

Αλλα για την επιδοτηση δεν εχω καταφερει να μαθω ποτε την παιρνες ( κρατικο μυστικο ειναι; :lol: :lol: :lol: ).

εδιτ. Γιατι οι ξεφτιλες δεν αφαιρουν την τιμη της εποδοτησης απο την αρχη να τελειωνει η ιστορια; Κι ας τα βρει το λογιστηριο του κρατους με την εισαγωγικη
Τελευταία επεξεργασία από PaNick67 και 26 Απρ 2023, 12:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#814612 Νάτος και ο άλλος υποψήφιος. Καλά άμα έχεις αναγκαστικά δυο αυτοκίνητα νομίζω σε παίρνει άνετα για ηλεκτρικό το ένα.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#814614 @kostis20: Όπως τα λένε οι HF και socratesn. Ένα θα σου πω, το i3 αγοράστηκε με 25.000 στις € 30/12/2020 και αυτή τη στιγμή μου έχει εξοικονομήσει σε φόρους, τέλη, βενζίνες, ασφάλεια (αρνητικά) κλπ, κλπ, 22.000 €... Και δεν υπολογίζω τι θα πάρω πίσω αν/όταν το πουλήσω (που πρέπει να γίνει άμεσα, αν θέλω να επαναλάβω το project :( ). Τα ίδια και καλύτερα ισχύουν για το Y...
Τελευταία επεξεργασία από Scotch και 26 Απρ 2023, 12:54, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#814615 @Nίκο Σίγουρα δεν χαρίζει κανείς αυτοκίνητα. Ωστόσο για leasing μιλάμε, δίνεις μία προκαταβολή 10-20% των χρημάτων και από εκεί και πέρα δίνεις τη δόση σου (που θα την έδινες για οποιοδήποτε όχημα), δε χρειάζεται να βρει κανείς 43Κ ζεστά.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
NiTse έγραψε:Νάτος και ο άλλος υποψήφιος. Καλά άμα έχεις αναγκαστικά δυο αυτοκίνητα νομίζω σε παίρνει άνετα για ηλεκτρικό το ένα.

Στην δικη μου δουλεια δεν δικαιολογειται αυτοκινητο επιβατικο. Μονο βανακι. Αυτοαπασχολουμενος μεν αλλα οχι ΕΕ
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Νίκος Παππάς έγραψε:Αλλα για την επιδοτηση δεν εχω καταφερει να μαθω ποτε την παιρνες ( κρατικο μυστικο ειναι; :lol: :lol: :lol: ).

Εγώ την πήρα σε ένα μήνα από την αγορά. Μάλλον ήμουν τυχερός όμως :oops: