Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#161612 http://www.nytimes.com/2015/09/19/business/volkswagen-is-ordered-to-recall-nearly-500000-vehicles-over-emissions-software.html?smid=tw-share&_r=3

WASHINGTON — The Obama administration on Friday directed Volkswagen to recall nearly a half-million cars, saying the automaker illegally installed software in its diesel-power cars to evade standards for reducing smog.

The Environmental Protection Agency accused the German automaker of using software to detect when the car is undergoing its periodic state emissions testing. Only during such tests are the cars’ full emissions control systems turned on. During normal driving situations, the controls are turned off, allowing the cars to spew as much as 40 times as much pollution as allowed under the Clean Air Act, the E.P.A. said.

:omg:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#161967 http://www.bobistheoilguy.com/forums/ub ... /3857776/2

From the EPA letter:

The switch (ecm software) senses whether the vehicle is being tested or not based on varoius inputs including the position of the sterring wheel, vehicle speed, the duration of the engine's operatoin, and barometric pressure. These inputs precisely track the parameters of the federal test procedure used for emission testing for EPA certification purposes. During EPA emission testing, the vehicles' ECM ran software which produced compliant emission results under an ECM calibration that VW referred to as the "dyno calibration" (referring to the equipment used in emissions testing, called a dynamometer). At all other times during normal vehicle operation, the "switch" was activated and the vehicle ECM software ran a separate "road calibration" which reduced the effectiveness of the emission control system (specifically the selective catalytic reduction or the lean NOx trap). As a result, emissions of NOx increased by a factor of 10 to 40 times above the EPA compliant levels, depending on the type of drive cycle (city, highway)
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#162149 Η VW διάλεξε τη χειρότερη χώρα για να το κάνει αυτο.Αν αποδειχθεί η απάτη πέρα απο το τεράστιο πρόστιμο που θα φάει ,όποιος έχει αγοράσει τέτοιο αμάξι θα την κυνηγάει δικαστικά για τρελές αποζημιώσεις

.
Άβαταρ μέλους
By spyros.s
#162177 Τα ίδια έκανε αναλογικά και στην Ευρώπη με τα μοτερ "θαύματα" αν θυμάστε...ανακοίνωνε μετρήσεις οικονομίας και ρύπων που κανείς δεν είχε δει/πετύχει και το χειρότερο είναι ότι τις αναπαρήγαγαν και έγκυρα περιοδικά σαν εκείνο που διάβαζα 27 χρόνια ως αληθινές...Αν τους αμφισβητούσες τότε σε τρώγανε τα fanboys ή ο Σ.Χ. το καμάρι...
Τι ψάχνετεόμως ; Εντάξει είναι κωλοεταιρεία η vw όμως νομίζω ότι βρήκε και τα έκανε όλα αυτά στην Ευρώπη που παίζει εντός έδρας! Πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος θα τους μειώσουν και τα πρόστιμα και όλα θα γίνουν μια χαρά ακόμα και οι Αμερικάνοι που συνήθως δεν χαρίζονται σε τέτοια θέματα. Μόνο τα κορόιδα οι γιαπωνέζοι πλήρωσαν για τις αστοχίες της τακατα και έφαγαν τα πρόστιμα και την κατηγόρια της αρκούδας! Αυτοί ούτε για ανάκληση δεν έχουν ακουστεί στην Ευρώπη!
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#162194 Το πρόβλημα στην Αμερική δεν θα είναι το πρόστιμο,είναι ότι θα της την πέσουν οι δικηγόροι για αποζημιώσεις από δέκα μεριές.Όποιος πήρε τέτοιο αμάξι,περιβαλλοντικές οργανώσεις,ακόμη και ανταγωνιστές θα ζητούν χρήμα για εξαπάτηση,αθέμιτο ανταγωνισμό κλπ.

.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#162229 To πρόβλημα είναι ότι τα πετρέλαια είναι η αιχμή του δόρατος της εταιρείας αυτής για να ξαναδιεισδύσει στην εν λόγω αγορά, στην οποία τα ποσοστά της είναι μειωμένα σε σχέση με την ευρώπη (όπου έχει 25% και μάλλον έχει χτυπήσει ταβάνι εδώ και χρόνια). ή την Κίνα όπου έχει γερό ποσοστό αλλά η αγορά εκεί είναι κατακερματισμένη, άρα δύσκολα θα πάει ακόμη παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#162232 Εγώ είχα ακούσει παλιότερα ότι κάτι αντίστοιχο συνέβαινε με τις μετρήσεις καταναλωσης.Αστικός κύκλος κτλ.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
kostis20 έγραψε:Εγώ είχα ακούσει παλιότερα ότι κάτι αντίστοιχο συνέβαινε με τις μετρήσεις καταναλωσης.Αστικός κύκλος κτλ.

Προφανώς οι συνθήκες εργαστηρίου δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και έχει ανοίξει η συζήτηση για αυτό,το δικό μου πχ έχει 3,2l/100km επισήμως αλλά 4,5-5 στην πραγματικότητα.Αλλο αυτο όμως και άλλο να έχεις αμάξι που δουλεύει με αλλο πρόγραμμα όταν περνάει κτεο και αλλο στο δρόμο

.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
belgarion έγραψε:
kostis20 έγραψε:Εγώ είχα ακούσει παλιότερα ότι κάτι αντίστοιχο συνέβαινε με τις μετρήσεις καταναλωσης.Αστικός κύκλος κτλ.

Προφανώς οι συνθήκες εργαστηρίου δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και έχει ανοίξει η συζήτηση για αυτό,το δικό μου πχ έχει 3,2l/100km επισήμως αλλά 4,5-5 στην πραγματικότητα.Αλλο αυτο όμως και άλλο να έχεις αμάξι που δουλεύει με αλλο πρόγραμμα όταν περνάει κτεο και αλλο στο δρόμο

.

Εγω είχα ακούσει περίπου το ίδιο .Οτι "καταλαβαινε" πότε γινονταν οι τυποποιημένες μετρήσεις και στοχευε στην οικονομία.
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
#162496 Εγώ τη VW δε τη φοβάμαι ...θα συνεχίσει να πουλάει και πιο καλά από πριν γιατί οι αγοραστές της είναι πρώτα οπαδοί και μετά καταναλωτές ,άσε που θα κοκορεύονται ότι το tdi τους έχει διπλό χάρτη για να περνάει ΚΤΕΟ !

Όσο για τα πρόστιμα που θα φάνε στις ΗΠΑ θα ανεβάσουν λίγο τις τιμές στην Ευρώπη και θα πατσίσουν , εδώ καταναλωτικές οργανώσεις ,περιοδικά, δημοσιογράφοι είναι όλα δικά τους ...και οι οπαδοί που είπαμε παραπάνω δε θα τους αφήσουν να πεινάσουν ,το πολύ να μη πάρουν μπόνους οι εργαζόμενοι κανά δυο χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
kostis20 έγραψε:
belgarion έγραψε:

.

Εγω είχα ακούσει περίπου το ίδιο .Οτι "καταλαβαινε" πότε γινονταν οι τυποποιημένες μετρήσεις και στοχευε στην οικονομία.

Με τη διαφορα οτι σε αυτο που λες μπορει να τη γλυτωσει με "ε, λεμε και καμμια |λογοκρισία| να περναει η ωρα" (αν και αν θυμαμαι καλα πριν λιγα χρονια την Hyundai την κυνηγησαν γιατι δημοσιευε καταναλωσεις ο'τι ήθελε), εδω ομως εχει να κανει με EPA.
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
#162706 Όσον αφορά τα πρόστιμα γράφεται ότι το ύψος είναι περίπου 18 δις δολλάρια + το κόστος των ανακλήσεων + τυχόν δικαστικές αποζημιώσεις που μπορεί να εκδικαστούν σε καταναλωτές που θα προσφύγουν εναντίον της εταιρείας. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει το νούμερο αλλά επίσης δεν ξέρω και πόσο πρέπει να ανεβάσουν τις τιμές στην Ευρώπη για να πατσίσουν τέτοιο χρηματικό πρόστιμο + τα ρέστα !!
Μου φαίνεται κάπως θηριώδες το ποσό για να ναι αληθινό αλλα αν είναι έτσι μάλλον θα έχουν μεγάλο πρόβλημα
Άβαταρ μέλους
By mirage
#162709 Το ποσο ειναι μια χαρα για να μην πω και μικρο για το μεγεθος και το στυλ της απατης.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#162763 εχει πληρωθει απο καποιον κατασκευαστη προστιμο τετοιου υψους ή εστω χαμηλοτερο?