Forum για το Ράλι Ακρόπολις
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#723483 Νομιζω οτι μεχρι προσφατα την Κυριακη ειχαν πρωτα τον Πυργο γυρω στις 07:30 και μετα τους δυο Ταρζαν.

Τωρα βλεπω οτι εχουν πρωτα το μεγαλο Ταρζαν στις 08:08, μετα τον Πυργο στις 09:51 και τελος το μικρο Ταρτζαν στις 13:18.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#723492 Ενδιαφέρον. Ίσως πάω Παρασκευή πρωί για αναγνώριση γιατί θέλω να πάω Παύλιανη ΙΙ και την κλασική κοπάνα της Πυράς τη βλέπω χλωμή
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#723519 Μερακλης μηχανοβιος μας το κανει πιο ευκολο.

Ανεβασε βιντεακι, μολις πριν μια βδομαδα, απο Πυρα για Παυλιανη μεσω αυτης της κοπανας.

Ξεκιναει μεσα απο την ειδικη και μπαινει στην κοπανα στο 03:25.

Με μια γρηγορη ματια, γιατι δεν μπορεσα να το δω με λεπτομερεια, φαινεται να μην εχει προβλημα.
Γενικα ηταν ηπιος χωματοδρομος, φοβαμαι επειδη ειναι μαλακος τα νεροφαγωματα. Ριξε μια ματια και εσυ.

https://www.youtube.com/watch?v=8cIr80u0e58
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Yugo_para_siempre έγραψε:Μερακλης μηχανοβιος μας το κανει πιο ευκολο.

Ανεβασε βιντεακι, μολις πριν μια βδομαδα, απο Πυρα για Παυλιανη μεσω αυτης της κοπανας.

Ξεκιναει μεσα απο την ειδικη και μπαινει στην κοπανα στο 03:25.

Με μια γρηγορη ματια, γιατι δεν μπορεσα να το δω με λεπτομερεια, φαινεται να μην εχει προβλημα.
Γενικα ηταν ηπιος χωματοδρομος, φοβαμαι επειδη ειναι μαλακος τα νεροφαγωματα. Ριξε μια ματια και εσυ.

https://www.youtube.com/watch?v=8cIr80u0e58

Χεχεχε! Ο Βασιλης με το NC.. 340.000χλμ εχει ανεβει σε ολα τα βουνα με πανω απο 2χλμ υψος και συνεχιζει. Καταδρομικες ημερησιες με ορειβασια 1000+ χλμ
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#723641 Και αν δεν έχουμε κάνειβεκτενεις συζητησεις για διαδρομές με τον billy84000

Η κοπάνα είναι μια χαρά και με συμβατικό αμάξι. Φέτος η Οίτη είχε καλό τεραιν γιατί πατήθηκε πολύ και δεν είχε βροχές να κάνει φαγωματα
Άβαταρ μέλους
By Il Divo
Yugo_para_siempre έγραψε:
Il Divo έγραψε:Ισχύει ότι έχει καλά σημεία εκεί μέσα, επειδή τις δίνουν και επίσημα ελπιζω να τις έχουν περάσει καμιά φορά (είναι και 8χλμ). Μόνος συνδυασμός μετά είναι με Παύλιανη ΙΙ όπου αν δεν πας Πυρά Ηρακλέους που πας; Παλιότερα έχω δει σημεία κοντά στην εκκίνηση καθώς και σε μια πρόσβαση από το χωριό αλλά έχουν περάσει 20 χρόνια..

Μπορεις να πας και στο Ελευθεροχωρι 2 μετα τη Γραβια.

Οσον αφορα την Παυλιανη 2 μπορεις επισης:
- Να περπατησεις απο τον τερματισμο στο Μαυρολιθαρι.
- Να παρεις την κοπανα, που ξεκινα λιγο πριν το Μαυρολιθαρι και να βγεις περιπου 5 χλμ πριν το τελος της ειδικης.
- Επισης μεσα απο την Παυλιανη η κοπανα που περναει εξω απο εκκλησακι του Προφητη Ηλια. Ηταν ομαλη παλιοτερα, αλλα καμια φορα ειχε δυσκολα νεροφαγωματα και επειδη δεν ειναι επισημη προσβαση φετος, ισως δεν την εχουν προσεξει.

-Λόγω χαμηλού αυτοκινήτου (207 rallye) δεν θέλω να ταλαιπωρηθώ & να το ταλαιπωρήσω οπότε ψάχνω σημεία ευέλικτα και ας απαιτούν περπάτημα.
Κοίτα Ελευθεροχώρι 2 αξίζει σχετικά η πρόσβαση από τη Μενδενίτσα (με λίγο περπάτημα βγαίνεις σε ωραία flat αριστερή - άγνωστο το αν θα αφήνουν κόσμο να κάτσει στο βουναλάκι εκεί). Στην πρόσβαση από Παλαιοχώρι για Λίμνες δεν θέλω να μπλέξω και τις άλλες (από Ανάβρα ή Δρυμαία) δεν τις σκέφτομαι καν). Παρόλαυτα νομίζω θα ήθελα να δω Παύλιανη που έχω να πάω από το 2005. Οπότε το ερώτημα είναι αξίζει τα χλμ περπατήματος (θα είναι αρκετά μάλλον) που θα παίξουν από τον τερματισμό στο Μαυρολιθάρι; Η πρόσβαση από Μαυρολιθάρι θα πατιέται (σε κάτι οδηγούς παλιότερα δεν είχε την καλύτερη φήμη); Την πρόσβαση που κάνει ο άνθρωπος στο βίντεο την είχαμε πάει το 2001, δεν θυμάμαι και πολλά πλέον, είχαμε όμως νοικιάρικο :whistlink:.
Επίσης καλή φάση φαίνεται ο τερματισμός των Βωξιτών αν και θα μας φύγει ο πάτος στο περπάτημα.

Για Παρασκευή η σκέψη λέει είτε 2 Αγ, Θεοδ στο rp5 ή Αγ. Θεοδ & Ελάτεια (εκκίνηση) ή Θήβα ή Λουτράκι & Ελάτεια. Αν έχετε κάποια πρόταση καλοδεχούμενη.
Κυριακή Πύργο και γεια σας.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#723669 Αν πας λιγο πισω στο thread θα δεις οτι πηγα στην κοπανα για Πυρα Ηρακλεους τον Ιουλιο, να δω πως ειναι.

Οπως εγραψα σε ορισμενα σημεια, ειδικα στο τελευταιο χλμ, ειχε παρα πολλες πετρες, μεγαλες, σε βαθμο να μη φαινεται καν χωμα.
Κατεβηκαμε και για αρκετη ωρα καθαριζαμε το δρομο με τα χερια σε ενα σημειο, αλλα τελικα περασαμε με 1η σε ρυθμο περπατηματος απο εκει.

Ακομα εχω το ταπεινο Punto HGT, χαμηλο οπως το δικο σου και τα καταφερα χωρις μεγαλα δραματα.

Η λογικη λεει οτι οσες ειναι δηλωμενες ως επισημες προσβασεις θα εχουν ομαλοποιηθει λιγο απο καποιο μηχανημα.

Σε καθε περιπτωση η κοπανα μεσα απο Παυλιανη, που δεν ειναι επισημη προσβαση, φαινεται μια χαρα στο βιντεο του φιλου με τη μηχανη, δες το λεπτομερεια μηπως μου ξεφυγε κατι.

Επισης απο τον τερματισμο στο Μαυρολιθαρι αντε να περπατησεις 2 χλμ για ενα καλο σημειο, δε νομιζω περισσοτερο.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Il Divo έγραψε:
Yugo_para_siempre έγραψε:
Il Divo έγραψε:Ισχύει ότι έχει καλά σημεία εκεί μέσα, επειδή τις δίνουν και επίσημα ελπιζω να τις έχουν περάσει καμιά φορά (είναι και 8χλμ). Μόνος συνδυασμός μετά είναι με Παύλιανη ΙΙ όπου αν δεν πας Πυρά Ηρακλέους που πας; Παλιότερα έχω δει σημεία κοντά στην εκκίνηση καθώς και σε μια πρόσβαση από το χωριό αλλά έχουν περάσει 20 χρόνια..

Μπορεις να πας και στο Ελευθεροχωρι 2 μετα τη Γραβια.

Οσον αφορα την Παυλιανη 2 μπορεις επισης:
- Να περπατησεις απο τον τερματισμο στο Μαυρολιθαρι.
- Να παρεις την κοπανα, που ξεκινα λιγο πριν το Μαυρολιθαρι και να βγεις περιπου 5 χλμ πριν το τελος της ειδικης.
- Επισης μεσα απο την Παυλιανη η κοπανα που περναει εξω απο εκκλησακι του Προφητη Ηλια. Ηταν ομαλη παλιοτερα, αλλα καμια φορα ειχε δυσκολα νεροφαγωματα και επειδη δεν ειναι επισημη προσβαση φετος, ισως δεν την εχουν προσεξει.

-Λόγω χαμηλού αυτοκινήτου (207 rallye) δεν θέλω να ταλαιπωρηθώ & να το ταλαιπωρήσω οπότε ψάχνω σημεία ευέλικτα και ας απαιτούν περπάτημα.
Κοίτα Ελευθεροχώρι 2 αξίζει σχετικά η πρόσβαση από τη Μενδενίτσα (με λίγο περπάτημα βγαίνεις σε ωραία flat αριστερή - άγνωστο το αν θα αφήνουν κόσμο να κάτσει στο βουναλάκι εκεί). Στην πρόσβαση από Παλαιοχώρι για Λίμνες δεν θέλω να μπλέξω και τις άλλες (από Ανάβρα ή Δρυμαία) δεν τις σκέφτομαι καν). Παρόλαυτα νομίζω θα ήθελα να δω Παύλιανη που έχω να πάω από το 2005. Οπότε το ερώτημα είναι αξίζει τα χλμ περπατήματος (θα είναι αρκετά μάλλον) που θα παίξουν από τον τερματισμό στο Μαυρολιθάρι; Η πρόσβαση από Μαυρολιθάρι θα πατιέται (σε κάτι οδηγούς παλιότερα δεν είχε την καλύτερη φήμη); Την πρόσβαση που κάνει ο άνθρωπος στο βίντεο την είχαμε πάει το 2001, δεν θυμάμαι και πολλά πλέον, είχαμε όμως νοικιάρικο :whistlink:.
Επίσης καλή φάση φαίνεται ο τερματισμός των Βωξιτών αν και θα μας φύγει ο πάτος στο περπάτημα.

Για Παρασκευή η σκέψη λέει είτε 2 Αγ, Θεοδ στο rp5 ή Αγ. Θεοδ & Ελάτεια (εκκίνηση) ή Θήβα ή Λουτράκι & Ελάτεια. Αν έχετε κάποια πρόταση καλοδεχούμενη.
Κυριακή Πύργο και γεια σας.

Συνήθως το δρόμο από Άμφισσα για Σιγδίτσα τον έχουν κλειστό για τον τερματισμό των Βωξιτών. Ίσως να πας από Βίνιανη, ανέβεις Σιγδίτσα και τον βρεις πάνω στα λιβάδια.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να πας από τις Καρούτες, αλλά δε σε βγάζει σε καλό σημείο, θα πρέπει να περπατήσεις μέσα στη διαδρομή. Το καλό είναι ότι μετά είσαι καλά πλασαρισμένος για να πας Παύλιανη ΙΙ.
Άβαταρ μέλους
By Il Divo
Yugo_para_siempre έγραψε:Αν πας λιγο πισω στο thread θα δεις οτι πηγα στην κοπανα για Πυρα Ηρακλεους τον Ιουλιο, να δω πως ειναι.

Οπως εγραψα σε ορισμενα σημεια, ειδικα στο τελευταιο χλμ, ειχε παρα πολλες πετρες, μεγαλες, σε βαθμο να μη φαινεται καν χωμα.
Κατεβηκαμε και για αρκετη ωρα καθαριζαμε το δρομο με τα χερια σε ενα σημειο, αλλα τελικα περασαμε με 1η σε ρυθμο περπατηματος απο εκει.

Ακομα εχω το ταπεινο Punto HGT, χαμηλο οπως το δικο σου και τα καταφερα χωρις μεγαλα δραματα.

Η λογικη λεει οτι οσες ειναι δηλωμενες ως επισημες προσβασεις θα εχουν ομαλοποιηθει λιγο απο καποιο μηχανημα.

Σε καθε περιπτωση η κοπανα μεσα απο Παυλιανη, που δεν ειναι επισημη προσβαση, φαινεται μια χαρα στο βιντεο του φιλου με τη μηχανη, δες το λεπτομερεια μηπως μου ξεφυγε κατι.

Επισης απο τον τερματισμο στο Μαυρολιθαρι αντε να περπατησεις 2 χλμ για ενα καλο σημειο, δε νομιζω περισσοτερο.

Ναι ναι τα χω δει όλα αυτά, η ανηφόρα για Πυρά μου φαίνεται παγίδα με τον κόσμο που θα μαζέψει (και αν έχει μποτιλιάρισμα/σε κόψουν αρκετά πριν άστα πάνε). Για την κοπάνα από Παύλιανη θα το σκεφτώ.

@corto maltese: Φέτος συνεχίζουν προς Προσήλιο ενώ προς Άμφισσα είναι διαφυγή άρα φαντάζομαι δεν θα το κλείσουν. Οι τελευταίες κατηφορικές φαίνονται αρκετά ενδιαφέρουσες.

Να δούμε τελικά και πόσο κόσμο θα μαζέψει στα βουνά..
Άβαταρ μέλους
By Himalayan
#723805 Πρόσεξα ότι το πρώτο πέρασμα του Ταρζαν αναφέρεται 23,37 χλμ και το δεύτερο 12,68 χλμ :dizzy:
Έστειλα μέιλ στην οργάνωση τι παίζει και μόλις μου απαντήσουν θα ενημερώσω
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#723813 H power stage έχει προδιαγραφές ως προς την απόσταση και την χρονική διάρκεια και έπρεπε να μικρύνει.
Άβαταρ μέλους
By Himalayan
#723816 Το θέμα είναι που ξεκινάει και που τελειώνει όμως.Περιμένω και για αυτό απάντηση.
Ώρες ώρες μου έρχονται ξινίλες με το πόσο ''προϊόν'' έχει ίινει ο αγώνας και πολλά άλλα πράγματα στην εποχή μας.Ο ''σύγχρονος'' άνθρωπος υπακούει στο δόγμα ''κανε τα πάντα από τον καναπέ και μέσα από μια οθόνη''.Πρεζάκηδες της εικόνας είμαστε..
Με συγχωρείτε για το off topic,ήταν αυθόρμητο.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#723828 Τέλη δεκαετίας του 90 ξέρεις πως λέγονταν το πιο δημοφιλές racing simulation; Colin McRae. Φαντάζεσαι να βγει σήμερα παιχνίδι με τίτλο Ott Tanak; Δε θα το αγοράσει κανένας.

Ο κόσμος δε βλέπει πλέον rally και καλώς ή κακώς προσπαθούν μέσω της εικόνας να γλιτώσουν κάτι. Δύσκολα.

Sorry κι από μένα για το off topic