Forum για τους Ελληνικους Αγώνες
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
glf έγραψε:Μου κάνει εντύπωση που λες για έξοδο με τα 4 σε αγώνα αντοχής, έστω και βρεγμένο.

Ναι έτσι βγαίνει για να μη χάσει φόρα.

Είναι τεράστιο σεμινάριο το μιατα.

Που να δεις ο άλλος φίλος με το άλλο μιατα πως το πήγαινε που τερμάτισε 5ος γενικής!

Τελικά εδώ:

https://s-timing.com/wp-content/uploads ... -02-25.pdf

Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By vagmag
glf έγραψε:Μου κάνει εντύπωση που λες για έξοδο με τα 4 σε αγώνα αντοχής, έστω και βρεγμένο.

Τι σου κάνει εντύπωση ;
Με τα συγκεκριμένα Λάστιχα ( τα ίδια με εμάς νομίζω ) , πρώτα έχανε την πρόσφυση μπροστά , μετά με γκάζι έχανε κ πίσω …. Οπότε με τα 4 το μιατα χαχαχα
Πλάκα κάνω !

Πάντως το mx5 το μπλε , που του άλλαξαν λάστιχα , μας περνούσε όλους σαν σταματημένους ! Δε νομίζω ότι του έβαλαν κάτι ιδιαίτερο για τη βροχή αλλά ένα νορμαλ λάστιχο , αλλη εμπιστοσύνη έδινε !
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#883055 Το μιατα είναι μεγάλο σχολείο ακόμα κ σήμερα !

Μπορεί να κρατήσει πολύ ταχύτητα στη στροφή , αλλά πρέπει να το εμπιστευτείς κ να μπεις με χιλιόμετρα , γιατί δεν έχει τη δύναμη αν χάσει φορά να την ξανακερδίσει την ταχύτητα .

Κάνει χρόνους πολύ δυνατότερων αυτοκινήτων .
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
BARHonda έγραψε:Το Megane RS, ποια γενιά?

Αυτά ήταν του 2012. Αυτό το σασί δηλαδή. Το προηγούμενο από το δικό σου, αλλά δεν ήταν μαμά. Ήταν σώβρακο και τα δυο, δυνατό. Στην ευθεία μου έφευγε, αλλά στις στροφές το μάζευα.

Δυο φορές το είδα μπροστά μου γυρισμένο στην είσοδο της Κ7. Ευτυχώς είχα χρόνο να κόψω να ανέβω όλο κερμπ δεξιά αλλιώς θα είχαμε πολύνεκρο.

Πολύ tail happy. :lol:

Μετά τη τελευταία φορά δε το ξανά είδα μπροστά μου. :lol:

Ναι τα παιδιά με το μπλέ ΜΧ5 είχα φέρει βρόχινα πίστας. Δεν ήταν δηλαδή απλά "συμβατικά".

Αυτό που λες Βαγγέλη. Μόλις το εμπιστεύτηκα ήταν άλλο αυτοκίνητο. Στο στεγνό σκέψου από Κ1 μέχρι 5 είναι τέρμα 3η και στα φρένα της 5 σχεδόν βαράει κόφτη. :lol:

Μετά θέλει τόσο όσο φρένο γιατί 5 στρίβεις με 3η, οπότε θέλει προσοχή μη πέσουν πολύ οι στροφές.

Φοβερό! Θα το νοικιάσω για full trackday να το μάθω καλά για τον επόμενο 6ώρο. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#883072 Πάντως βλέποντας κάποιος τους γρηγορότερους γύρους ίσως μπερδεύεται ….

Πχ
Ο γρηγορότερος γύρος το μπλε mx5 ήταν 1.41.069 κ ο δικός μας 1.41.011 … όμως εμείς κάναμε 13 λιγότερους γύρους !!! Ο βασικός λόγος δεν ήταν τα πιτ στοπ αλλά ότι όσο ήταν βρεγμένη η πίστα το mx5 με βρόχινα λάστιχα γυρνούσε 10 ολόκληρα δευτερόλεπτα γρηγορότερα !

Ακόμα κ σε σχέση με το mx5 που είχαν ο Νίκος , ενώ φαίνεται ότι είμαστε 6 δευτερόλεπτα πιο γρήγοροι , τελικά κάναμε μόνο ένα γύρο παραπάνω από ότι βλέπω ! Κάναμε ένα παραπάνω πιτ στοπ , χωρίς λόγο αλλά αν κ είχαμε ίδια λάστιχα νομίζω , κατά τη διάρκεια που η πίστα είχε πολύ νερό , τα παιδιά με το μιατα γυρνούσαν πιο γρήγορα από ότι εμείς με το χοντα ! Οσο στέγνωνε η πίστα μάλλον αρχίσαμε να κερδίζουμε έδαφος !

Γενικά όσο είχε πολύ νερό , τα λάστιχα έκαναν τεράστια διαφορά , αλλά κ το καλύτερο ζύγισμα του αυτοκινήτου . Οσο στέγνωνε η πίστα , η δύναμη κ η πρόσφυση άλλαζαν τα δεδομένα .

Κ σήμερα αυτό συζητούσαμε , αχ κ να είχαμε ένα έστω uniroyal :lol:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#883073 Κι αν δεν έχεις βροχινα προσπαθείς να προσαρμοστείς στις συνθήκες με ο,τι έχεις και ψάχνεις σα λαγωνικό που δε γλιστραει.

Και αυτή είναι η ομορφιά του μοτορσπορτ!

Ήρθαν τα πάνω κάτω με τη βροχή και με τη κοκκινη.

Αν δεν είχαμε τη κοκκινη ίσως περνουσαμε μπροστά από το άλλο μιατα γιατί μέχρι τότε ειμασταν δύο γύρους μπροστά.

Όπως σωστά λες ο ταχύτερος χρόνος δεν έχει καμία σημασία στον 6ωρο. Σημασία έχουν οι γυροι και ο στόχος ήταν να κάνεις όσο το δυνατόν πιο πολλούς γύρους μέσα σε 6ωρες.

Έμαθα πάντως από τα παιδιά της τρακσπιντ ότι ψήνεται νυχτερινός 4ωρος με dj κλπ τον Ιούλιο.

< >
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#883075 Σχετικά με τους χρόνους, τι λάστιχα φορούσε το Megane που έκανε το 1.33? Το άλλο Megane που τερμάτισε από πίσω σας είχε 7δ πιο αργό ταχύτερο γύρο, αυτό με τι λάστιχα ήταν?

Ήταν και τα 3 ιδίου σπεκ? Η πίστα ήταν κάποια στιγμή 100% στεγνή κατά τη διάρκεια του αγώνα?
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
BARHonda έγραψε:Σχετικά με τους χρόνους, τι λάστιχα φορούσε το Megane που έκανε το 1.33? Το άλλο Megane που τερμάτισε από πίσω σας είχε 7δ πιο αργό ταχύτερο γύρο, αυτό με τι λάστιχα ήταν?

Ήταν και τα 3 ιδίου σπεκ? Η πίστα ήταν κάποια στιγμή 100% στεγνή κατά τη διάρκεια του αγώνα?

Όχι η πίστα νομίζω δε στεγνωσε τελείως ποτέ γιατί είχε συνέχεια συννεφιά, υγρασία και αρκετό κρύο οπότε ήταν σχετικά νωπη θα έλεγα και φαίνεται από τους χρόνους.

Ίσως φρένα πριν κ1 στο τέλος της ευθείας να ήταν τελείως στεγνά και ίσως σε άλλα σημεία με δυνατά φρένα αλλά η υπόλοιπη παρέμεινε νωπη. Πολύ tricky.

Σεμι φορούσαν όλοι. Κανένας σλικ. Υποθέτω νανκανγκ αρ1 όπως κι εμείς.

Για να έχεις μια εικόνα, δες χρόνο τα πορσε πχ με σλικ το Σάββατο και με σεμι οι υπόλοιποι στα quali.

https://s-timing.com/wp-content/uploads ... 2-best.pdf

Εικόνα

ΥΓ εμείς ήμασταν οι BROBROS racing με το μαύρο mx5

< >
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#883081 1:24 από Civic? Wow…

Edit: οι 2 πρώτοι τι πάθανε στον αγώνα?
Τελευταία επεξεργασία από BARHonda και 18 Φεβ 2025, 23:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
BARHonda έγραψε:1:24 από Civic? Wow…

Αν έβλεπες το συγκεκριμένο σιβικ θα καταλάβαινες χαχαχα

Επίσης είναι αυτό που έσπασε τη πρώτη ώρα και γέμισε το τέλος της ευθείας με λάδια.

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#883087 Μπραβο παιδες!!! Να ειστε δυνατοι (στο σωμα και στο πορτοφολι :shifty: ) να ξαναπατε :thumbsup:

Nikos! έγραψε:Κι αν δεν έχεις βροχινα προσπαθείς να προσαρμοστείς στις συνθήκες με ο,τι έχεις και ψάχνεις σα λαγωνικό που δε γλιστραει.

Και βροχινα λαστιχα να φορας, στη βρεγμενη πιστα πολλες φορες αλλαζει η ιδανικη γραμμη σε σχεση με την κανονικη (της στεγνης πιστας). Δηλαδη δε σημαδευεις ντε και καλα το Απεξ της στροφης και μετα ξακρισμα μεχρι το τελος της πιστας στα κερμπς. Κοιτας που εχει κρατημα και βρισκεις μονος σου την ιδανικη γραμμη.
Άβαταρ μέλους
By vagmag

Ε δε το λες κ ακριβώς σιβικ ….

Οι δύο πρώτοι κάτι έσπασαν …
Αγώνας αντοχής είναι !

Το εκπληκτικό εκτός από τον χρόνο στο στεγνό που έκαναν ήταν ο χρόνος του bmw στο βρεγμένο !
Οσο δούλεψε ήταν βρεγμένη πολύ η πίστα , φορούσε καταπληκτικά λάστιχα κ έκανε 1.33 όταν όλοι γυρνούσαν πάνω από 1.40+ ! ( εμείς εκείνο το διάστημα γυρνούσαμε πάνω από 1.54 ! )
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
vagmag έγραψε:

Ε δε το λες κ ακριβώς σιβικ ….

Οι δύο πρώτοι κάτι έσπασαν …
Αγώνας αντοχής είναι !

Το εκπληκτικό εκτός από τον χρόνο στο στεγνό που έκαναν ήταν ο χρόνος του bmw στο βρεγμένο !
Οσο δούλεψε ήταν βρεγμένη πολύ η πίστα , φορούσε καταπληκτικά λάστιχα κ έκανε 1.33 όταν όλοι γυρνούσαν πάνω από 1.40+ ! ( εμείς εκείνο το διάστημα γυρνούσαμε πάνω από 1.54 ! )

Και ακουγόταν μέχρι τα Σόφια

< >
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#887839 https://www.youtube.com/watch?v=KanECfObkUg