Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

1
10%
0
N/A
3
30%
5
50%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
10%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
sparticle έγραψε:Δηλαδή σήμερα φταίνε τα λάστιχα ξαφνικά. Που από το 2010 η Ferrari έχει το ταχύτερο αυτοκίνητο στη Monza, κλειδώνει το 1-2 το Σάββατο και ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ να χάσει πανηγυρικά.

Ο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Raikkonen δεν μπορούσε με φρέσκα ελαστικά ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ τον Bottas με τελειωμένα. Δεν μπορούσε σε όλο τον αγώνα να βγει εκτός drs του Hamilton.

Ειλικρινά οι Kimi-fans είναι ό,τι πιο τυφλωμένο έχω δει (ξεπερνάνε και τους Αγγλάρες) και δεν περιμένω να παραδεχτούν ότι πολύ απλά ο Kimi δεν μπορούσε με τίποτα να διαχειριστεί σωστά έναν αγώνα στον οποίο είχε το ταχύτερο μονοθέσιο.

Περιμένω να ξανακούσω ότι έφταιγαν τα λάστιχα, η ομάδα, ο ανάδρομος Ερμής και κάποιο βιντεάκι youtube από Ελληνική ταινία του 1971.

Μην ευτελίζεις την συζήτηση τώρα. Τα λάστιχα του Κίμι τα είδαμε όλοι πως κατήντησαν. :rtfm: Υπήρχαν δύο λόγοι για αυτό: 1) Τα πίεσε πολύ όταν ήταν καινούρια (κάνοντας καταπληκτικούς χρόνους) για να μην φάει το undercut και 2) τα κίτρινα τελικά δεν ήταν τόσο ανθεκτικά όσο πίστευαν όλοι. Τα δε κόκκινα φαίνεται να κρατούσαν το ίδιο καλά, ενώ ο Bottas μην έχοντας πιέσει, τα είχε σε καλή κατάσταση, ως το τέλος.

ΥΓ: Ferrari fan είμαι, τον Κίμι απλά τον συμπαθώ.

Yugo_para_siempre έγραψε:Αν ο Φεττελ δεν ειχε κανει τη |λογοκρισία| πιστευω πως θα ειχε παρει τον αγωνα σημερα.

Δε νομίζω. Ο Κίμι ήταν ταχύτερος όλο το ΣΚ.

Yugo_para_siempre έγραψε:Παντως και ο Λουης εκανε αρα πολλους γυρους να περασει τον Κιμι και οπως αποδειχτηκε ειχε 1"+ στο γυρο καλυτερο ρυθμο, δεν ειναι ευκολο να περασεις στη Μοντσα ακομα και αν πηγαινεις αρκετα πιο γρηγορα.

Ο μόνος λόγος που ήταν 1+ πιο γρήγορος ήταν τα πιο φρέσκα (και ακαταπόνητα, ελέω Μπότας που έπαιζε κατενάτσιο) λάστιχα.

George_Prix έγραψε:Για την ακριβεια ο Alonso δεν εχασε απο το Hamilton. Μαζεψαν τους ιδιους ποντους. Και μαλιστα σε μια χρονια που ο Alonso εφαγε μεγαλο πακετο (μεγαλυτερο απο ολο το grid) απο την αλλαγη των Michelin (που ηταν κουτι στην οδηγηση του Alonso) στα Bridgestone (που ηταν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την οδηγηση του Alonso). Σε μια χρονια που ηταν η χειροτερη στην καριερα του Ισπανου και μια απο τις καλυτερες που εχει κανει συνολικα ο Hamilton. Σε μια χρονια που ο Alonso ειχε ολοκληρη την ομαδα εχθρους και ο Hamilton αντεγραφε ολα τα setup του. Και ξεχασα το πιο σημαντικο. Μιλαμε για το HAMILTON που ειναι ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ οπως ο Alonso φυσικα.

Έχει πολύ πλάκα που πορώνεσαι με τους υπαλλήλους. :s_rofl
Πάντως πρέπει να είχες φάει φρίκη τότε που ένας ρούκι κοντράριζε του πουλέν σου. Πάρε το 0-800-geakos και κλάψτε παρέα... :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
REALZEUS έγραψε:Έχει πολύ πλάκα που πορώνεσαι με τους υπαλλήλους. :s_rofl

Εγω γουσταρω την ταχυτητα οποτε πορωνομαι με αυτους που μπορουν να οδηγουν γρηγορα. Αν εσυ γουσταρεις τα σιδερα, το managment, τις βιδες και το σχεδιασμο, δικαιωμα σου να πορωνεσαι με την ομαδα και το μονοθεσιο. Απλα εγω ΞΕΡΩ ποιον γουσταρω, ενω εσυ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ κανεναν απο τα δεκαδες ατομα που αποτελουν την ομαδα (αντε να ξερεις μερικους μετρημενους στα δακτυλα).

Το ποιος απο τους δυο μας εχει "δικιο" ή "αδικο" ειναι κατι που κανενας δε μπορει να απαντησει. Ο καθενας τα βλεπει απο διαφορετικη σκοπια. Η διαφορα μας ειναι οτι εγω δεν ειρωνευομαι τον τροπο σκεψης σου (παροτι μου φαινεται αστειος) ενω εσυ ειρωνευεσαι το δικο μου τροπο σκεψης (που μαλιστα εχει μεγαλυτερη λογικη).

REALZEUS έγραψε:Πάντως πρέπει να είχες φάει φρίκη τότε που ένας ρούκι κοντράριζε του πουλέν σου. Πάρε το 0-800-geakos και κλάψτε παρέα... :whistlink:

Γεγονος ειναι οτι στην αρχη ειχα φαει φρικη και ελεγα "ειναι δυνατον?". Αλλα χρονο με το χρονο, βλεποντας τι εστι Hamilton, ειπα "ναι ειναι δυνατον". Γιατι φυσικα ο Alonso δεν ειναι ο μονος κορυφαιος στο χωρο. Και ο Lewis ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ οδηγος. Ακομα και σημερα αν με ρωτησεις ομως, θεωρω οτι εστω και οριακα ο Alonso ειναι ελαχιστα καλυτερος απο το Hamilton. Πιο ολοκληρωμενος οδηγος.

Και μια και σου εδωσα εγω μια ειλικρινη απαντηση, αν μπορεις απαντησε μου και εσυ με ειλικρινεια. Θεωρεις οτι ο Vettel, o υπαληλος της ομαδας σου (αν σε ευχαριστει να τον αποκαλεις ετσι για καποιο λογο), ειναι κορυφαιος οδηγος?
Άβαταρ μέλους
By sparticle
REALZEUS έγραψε:Μην ευτελίζεις την συζήτηση τώρα. Τα λάστιχα του Κίμι τα είδαμε όλοι πως κατήντησαν. :rtfm: Υπήρχαν δύο λόγοι για αυτό: 1) Τα πίεσε πολύ όταν ήταν καινούρια (κάνοντας καταπληκτικούς χρόνους) για να μην φάει το undercut και 2) τα κίτρινα τελικά δεν ήταν τόσο ανθεκτικά όσο πίστευαν όλοι. Τα δε κόκκινα φαίνεται να κρατούσαν το ίδιο καλά, ενώ ο Bottas μην έχοντας πιέσει, τα είχε σε καλή κατάσταση, ως το τέλος.

ΥΓ: Ferrari fan είμαι, τον Κίμι απλά τον συμπαθώ.

Δεν ευτελίζω καμιά κουβέντα. Είδαμε πώς ο Vettel διαχειρίστηκε το όχι και τόσο μεγάλο προβάδισμα της Ferrari στο Σπα και είδαμε και τον Raikkonen σήμερα. Οταν δεν μπορείς να ανοίξεις μια διαφορά έστω 2 δευτερολέπτων από τον Hamilton (μια διαφορά που κρατούσε σε όλο το πρώτο stind άνετα ο Verstappen από την άλλη Mercedes!) λογικό είναι να τσιμπήσει η ομάδα και να τον βάλει πρόωρα για να μη φάει το undrecut.

Ο Hamilton κάνει το πρωτάθλημα της ζωής του κι ας έχει άλλα τέσσερα. Ειδικά στους τελευταίους αγώνες κάνει ό,τι ο Schumacher έκανε για τη Ferrari κόντρα σε πολύ πολύ ταχύτερες Williams και McLaren από '96 έως '99. Τη μισή ευκαιρία την κάνει γκολ. Και η Ferrari σήμερα περίμενε ο Raikkonen να τον κερδίσει. Καλά κρασά.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#532368 Sparticle ο Vettel δεν είχε να περάσει κάποια Μερκεντε στο Spa και ο Bottas δεν είναι Λούης.

Σε κάθε περίπτωση γράψτε ότι ο Κοιμης είναι κουλος και δεν μπόρεσε να κερδίσει σήμερα.

Μόνο μη λέμε πίπες περί Νο1 και ότι θα έπρεπε να κάνει χειρόφρενο όταν ψιλιαστηκε ότι ο Vettel πάει να κάνει πατάτα.
Διατηρείστε μια στοιχειώδη σοβαρότητα στο τοπικό.
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#532376 Eddie τι εννοείς? Ο Vettel στο Σπα πέρασε την Mercedes του Hamilton με την πρώτη ευκαιρία και τον κράτησε σε απόσταση ασφαλείας πριν τα pit stop και μετά.

Ο Kimi χτες είχε το tow, ξεκίνησε σήμερα πρώτος, είχε καθ' ομολογίαν το ταχύτερο μονοθέσιο και δεν μπόρεσε ποτέ να βγει από το drs του Hamilton.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
REALZEUS έγραψε:
elteo έγραψε:Από την στιγμή που πάει για πρωτάθλημα ο Φέττελ (το καλό, των οδηγών )
Η Ferrari δείχνει με τις πράξεις της ποιο είναι το καλό Πρωτάθλημα και ποιο κυνηγάει!!! :rtfm: :rtfm: :rtfm:

Με τις πράξεις της δείχνει ότι δεν κυνηγάει τίποτα.

REALZEUS έγραψε:Πρώτον, ΕΙΝΑΙ υπάλληλοι και δεύτερον οι ρόλοι τους είναι ίδιοι. Δεν παίζουν σε διαφορετικές θέσεις, όπως ένας αμυντικός κι ένας επιθετικός.
Αυτό είναι βασικό πρόβλημα εάν συμβαίνει και είναι και λόγος για την επερχόμενη ήττα στους τίτλους.

REALZEUS έγραψε:@ Corto: Είσαι εντελώς άδικος και με τον Κίμι, ο οποίος ήταν σε όλο το ΣΚ (και σε πολλά άλλα) καλύτερος του Σεμπ, αλλά και με τον Αριβα, ο οποίος έστρωσε την ομάδα. Την στρατηγική προφανώς άλλος την αποφασίζει. Αν θες ντε και καλά να καρατομήσουμε κάποιον, αυτός είναι ο head strategist. Εννοείται επίσης ότι αν έμπαινε αργότερα ο Κίμι δεν θα είχε λάστιχα με τέτοια χάλια στο τέλος.
Δε νομίζω ότι αδικώ τον οδηγό που έχει σπάσει κάθε αρνητικό ρεκόρ. 5 σεζόν χωρίς νίκη με τη Φερράρι δεν έχει κάνει άλλος κοντεύει 100 αγώνες χωρίς νίκη. Σήμερα είχε κάθε ευκαιρία να την κάνει. Δεν την έκανε.

Όσο για την στρατηγική: Από τη στιγμή που δεν έφτιαξε ασπίδα για το Hammer Time ήταν εύκολη λεία. Με καλύτερο αμάξι, ελεύθερο δρόμο, όλες τις επιλογές δικές του δεν κατάφερε να ανοίξει ούτε κάν τον απαραίτητο χρόνο 3-4" ώστε να έχει περιθώριο ενός γύρου για να γλιτώσει το undercut. Mε 0,8" διαφορά τρως το Hammertime στη μούρη και μετά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αν μπεις ένα γύρο μετά. Και αν μπεις πρώτος, έτσι όπως είναι τα πιτς στη Μόντσα ο άλλος το βλέπει και μένει έξω. Άρα ο αγώνας του καταστράφηκε από το ότι δεν μπόρεσε να ανοίξει διαφορά από τον Χάμιλτον. Δεν τον κατηγορώ. Ποτέ δεν μπορούσε, πολύ περισσότερο τώρα. Κατηγορώ αυτούς που είναι τόσο άσχετοι και νομίζουν πως μπορεί.

Όσο για τη σιγουριά ότι ο Κίμι θα έκανε πλάι, να ρωτήσω τότε γιατί ο Φέτελ έκανε προσπάθειες προσπεράσματος εφόσον θα του άνοιγε ο Κίμης; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
George_Prix έγραψε:Εγω γουσταρω την ταχυτητα οποτε πορωνομαι με αυτους που μπορουν να οδηγουν γρηγορα.

Αυτοί οδηγούν γρήγορα επειδή κάποιοι τους έφτιαξαν τα μηχανήματα αυτά. Εγώ γουστάρω τα μηχανήματα (τα αυτοκίνητα) για αυτό παρακολουθώ μηχανοκίνητο αθλητισμό, αν ήθελα να δω απλά έναν αθλητή, θα έβλεπα στίβο... :roll:

Και όπως είδες, οι 9 στους 10 εδώ μέσα κλαίμε και μαλώνουμε επειδή αγαπάμε FERRARI!!! Όχι επειδή κοιτάμε έναν υπάλληλο (οδηγό). :whistlink:

George_Prix έγραψε:εσυ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ κανεναν απο τα δεκαδες ατομα που αποτελουν την ομαδα

Δεκάδες; Έχεις πει ότι βλέπεις F1 40 χρόνια τώρα... Κοντά στα 1000 άτομα έχει η Ferrari και η Mercedes στα αγωνιστικά τους τμήματα. Φυσικά δεν τους ξέρω όλους, αλλά ξέρω πολλά περισσότερα ονόματα από τα μόλις δύο (2) των οδηγών. Μη μου πεις ότι δεν ξέρεις ποιος είναι ο Binotto, ή ο Byrne, ή ο Martinelli. Αν δεν ξέρεις, τσάμπα βλέπεις 40 χρόνια F1... :whistlink:

George_Prix έγραψε:Και μια και σου εδωσα εγω μια ειλικρινη απαντηση, αν μπορεις απαντησε μου και εσυ με ειλικρινεια. Θεωρεις οτι ο Vettel, o υπαληλος της ομαδας σου (αν σε ευχαριστει να τον αποκαλεις ετσι για καποιο λογο), ειναι κορυφαιος οδηγος?

Φυσικά και θεωρώ τον Vettel κορυφαίο, όπως και τον Kimi. Όχι φυσικά στο επίπεδο του Senna ή του Prost, αλλά κορυφαίους για την σημερινή εποχή. Όπως προφανώς είναι και οι Hamilton-Alonso.

sparticle έγραψε:Οταν δεν μπορείς να ανοίξεις μια διαφορά έστω 2 δευτερολέπτων από τον Hamilton

Μπόρεσε να κάνει κάτι ανάλογο Φέττελ σάμπως; Άρα δεν θα ήταν τόσο εύκολο...

sparticle έγραψε:Ο Hamilton κάνει το πρωτάθλημα της ζωής του κι ας έχει άλλα τέσσερα. Ειδικά στους τελευταίους αγώνες κάνει ό,τι ο Schumacher έκανε για τη Ferrari κόντρα σε πολύ πολύ ταχύτερες Williams και McLaren από '96 έως '99.

Το '99 ήταν καλύτερη η Ferrari και φάνηκε από το Κατασκευαστών Και χωρίς Σουμάχερ (πως έλεγε η διαφήμιση παλιά "και χωρίς αλεξίπτωτο" :iconcool: ).

sparticle έγραψε:Και η Ferrari σήμερα περίμενε ο Raikkonen να τον κερδίσει. Καλά κρασά.

Α ναι. Μπορούσε να τον βάλει μέσα από 1ο γύρο. Να έχει να κάνει άλλους 52 μόνο με τα ίδια λάστιχα. Τα θες και τα λες;

EDDIE_147 έγραψε:Μόνο μη λέμε πίπες περί Νο1

Κλάμα που δεν εφαρμόζεται στρατηγική για το 2ο πρωτάθλημα... :lol:
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 02 Σεπ 2018, 21:09, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#532384 Sparticle τον περασε στην αρχή και μετά τέλος.
Δεν βρήκε μπροστά του κανένα Bottas μετά το πιτ στοπ.

Τουλάχιστον ας επικεντρωθούμε σε γήινα δεδομένα.
Εδώ σε λίγο θα διαβάσουμε ότι ο Κοιμης ευθύνεται για τη στρατηγική της ομάδας.

Μαλτέζε χαμπαριασες ότι από το πιτ στοπ βγήκε με ένα ταλαρο δευτερόλεπτα διαφορά και ότι το χαμερταιμ πήγε περίπατο;
Έχεις καταλάβει τι έκανε σήμερα η Μερκεντε η αρνεισαι να το δεχτείς;
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
REALZEUS έγραψε:Φυσικά και θεωρώ τον Vettel κορυφαίο, όπως και τον Kimi.

Θα μπορουσα να απαντησω ειρωνικα (οπως κανεις εσυ) σε ολα τα επιμερους quote σου, αλλα μονο που θεωρεις κορυφαιο το Vettel που εχει κανει εδω και 2 χρονια μονος του οσα λαθη εχουν κανει συνολικα ολοι οι υπολοιποι οδηγοι μαζι, ειναι περιττο γιατι απλα δεν θα καταλαβεις. Εισαι απο αυτους που σκεφτονται "τοσα πρωταθληματα πηρε, οποτε καλος ειναι¨ :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
EDDIE_147 έγραψε:Sparticle τον περασε στην αρχή και μετά τέλος.
Δεν βρήκε μπροστά του κανένα Bottas μετά το πιτ στοπ.

Τουλάχιστον ας επικεντρωθούμε σε γήινα δεδομένα.
Εδώ σε λίγο θα διαβάσουμε ότι ο Κοιμης ευθύνεται για τη στρατηγική της ομάδας.

Μαλτέζε χαμπαριασες ότι από το πιτ στοπ βγήκε με ένα ταλαρο δευτερόλεπτα διαφορά και ότι το χαμερταιμ πήγε περίπατο;
Έχεις καταλάβει τι έκανε σήμερα η Μερκεντε η αρνεισαι να το δεχτείς;

Εννοείται πως ευθύνεται για τη στρατηγική. Δηλαδή αν είχε ανοίξει 5" από τον Χάμιλτον θα έμπαινε στον 21ο; Ή ένα γύρο ΜΕΤΑ τον Χάμιλτον; Σε έχω για άσχετο αλλά όχι και για τόσο άσχετο
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#532394 Ο Κοιμης φταίει ματάκια μου που η Ferrari καταβρόχθισε τη μπανανοφλουδα που της έριξε η Μερκεντε;

Τι λόγο είχαν να μπουν για λάστιχα τόσο νωρίς;
Ίσα ίσα επειδή δεν είχαν μεγάλη διαφορά έπρεπε να εξαντλήσουν τη διάρκεια των ss.

Τεσπα, το γαρ πολύ της θλίψεως γεννάει παραφροΚοιμη.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
EDDIE_147 έγραψε:Ο Κοιμης φταίει ματάκια μου που η Ferrari καταβρόχθισε τη μπανανοφλουδα που της έριξε η Μερκεντε;

Τι λόγο είχαν να μπουν για λάστιχα τόσο νωρίς;
Ίσα ίσα επειδή δεν είχαν μεγάλη διαφορά έπρεπε να εξαντλήσουν τη διάρκεια των ss.

Τεσπα, το γαρ πολύ της θλίψεως γεννάει παραφροΚοιμη.
Αφού δεν μπορούσαν να ξεφύγουν θεώρησαν ότι αν έμπαινε ο Λιούις θα τους περνούσε μετά.
Φάγανε την προσποίηση και είπαν κι ευχαριστώ.

Αν είχαν όμως 5 δευτερόλεπτα διαφορά αντί για 1 μπορούσαν να περιμένουν να μπει Λιούις πρώτα.

Η στρατηγική της ομάδας έχει άμεση σχέση με την απόδοση του οδηγού / μονοθεσιου

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By g8777
REALZEUS έγραψε:οι 9 στους 10 εδώ μέσα κλαίμε και μαλώνουμε επειδή αγαπάμε FERRARI:

Εικόνα

There can be only Lewis. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Νίκος Παππάς έγραψε:Αν είχαν όμως 5 δευτερόλεπτα διαφορά αντί για 1 μπορούσαν να περιμένουν να μπει Λιούις πρώτα.

Η στρατηγική της ομάδας έχει άμεση σχέση με την απόδοση του οδηγού / μονοθεσιου

Σωστο και αυτο. Ευθυνεται και ο Kimi που δε μπορουσε να ξεφορτωθει το Hamilton απο το DRS του. Οποτε η Ferrari ετρεμε οτι αν μπει πρωτος ο Hamilton και κανει το undercut, πεταξε το πουλακι και τραβηξε μεσα τον Kimi πριν την ωρα του.

Ενος κακου (αργος Kimi), μυρια επονται (λανθασμενη στρατηγικη)...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
George_Prix έγραψε:Θα μπορουσα να απαντησω ειρωνικα (οπως κανεις εσυ)

Μα, προκαλείς ασύστολα...

George_Prix έγραψε: Εισαι απο αυτους που σκεφτονται "τοσα πρωταθληματα πηρε, οποτε καλος ειναι¨

Αυτό ισχύει για όλους τους πολυπρωταθλητές, πλην ίσως Προστ και Σέννα, διότι ήταν 2 Τιτάνες μέσα στην ίδια ομάδα. Ο Φάντζιο πάντα πήγαινε στην καλύτερη ομάδα και έπαιρνε και το μονοθέσιο του team mate εν μέσω του αγώνα, αν χαλούσε το δικό του! Ο Στιούαρτ είχε ξεκάθαρο στάτους Νο1. Ο Σουμάχερ είχε μόνο υποτακτικούς! Οπότε, τι μου λες τώρα; :dizzy:

Corto Maltese έγραψε:Εννοείται πως ευθύνεται για τη στρατηγική. Δηλαδή αν είχε ανοίξει 5" από τον Χάμιλτον θα έμπαινε στον 21ο; Ή ένα γύρο ΜΕΤΑ τον Χάμιλτον; Σε έχω για άσχετο αλλά όχι και για τόσο άσχετο

Παραλογίζεσαι! Είδες σήμερα να μπορούσε να ανοίξει κανείς τέτοια διαφορά ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες;
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 02 Σεπ 2018, 21:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά