- 17 Ιουν 2026, 07:57
BARHonda έγραψε:Για να συνδράμω σε αυτά που γράψει ο sparticle, ειδικά στο κομμάτι της ψυχολογίας
Ειδικά στον Hamilton και περισσότερο από το 2022 και μετά, η ψυχολογία του έχει να κάνει σχεδόν απόλυτα με το τι κάνει ο ομόσταυλος. Αν κερδίσει τον ομόσταυλο (και ας είναι το μονοθέσιο στις 2 τελευταίες θέσεις) όλα καλά. Αν χάσει, τότε τον βλέπεις ότι τον πιάνει η μίρλα, αποκορύφωμα η περσινή χρονιά που έβγαλε τον εαυτό του άχρηστο
Κάτι παρόμοιο εμφανίζει κάποιες φορές και ο Λεκλέρκ, προφανώς όχι στον βαθμό του Lewis, και με διαφορετικό ερέθισμα, πχ τα λάθη του. Οκ, έκανε ένα λάθος στο Q, so fucking what, αλλά το πήρε σχετικά βαριά
Αυτο το ποστακι ειναι το ρεζουμε της μαχης των ομοσταβλων. Ο Λουης (και ΟΛΟΙ οι αλλοι) σαν πρωτο στοχο εχουνε να κερδισουνε τον ομοσταβλο και μετα καλως ας ερθει οσο ψηλοτερη θεση στην καταταξη. Ο Λουης αρχισε το κλαψομουνιαζμα απο το 2022 και μετα γιατι τοτε αρχισαν να σφιγκουν οι κωλοι και να χανει απο τους ομοσταβλους (Ρασσελ/Λεκλερ). Αν ρωτησεις ολους τους οδηγους εκει μεσα αν προτιμανε επι 15 χρονια (σε ολη την καριερα τους) να τερμαριζουν δευτεροι με πρωτο τον ομοσταβλο τους ή να τερματιζουν δεκατοι με τον ομοσταβλο τους στην εικοστη θεση, θα προτιμησουν το δευτερο σεναριο. Γιατι στο πρωτο σεναριο δειχουν κουλαδια που παντα καποιος τους κερδιζει και στο δευτερο δειχουν χεραδες που τσακιζουν τον καθε ομοσταβλο.
@ριππερ (και λοιπες Λουιτσες) σας εχει πιασει μια πρεμουρα να ξεγραψετε απο την ιστορια τη νικη του Φονεα εναντι του Λουη. Μεσα στον κουβα των επιχειρηματων εκτος απο τον πονο στη μεσουλα, την αδιαφορια του χορτατου Λουη και το γηρας, μπηκε και η τρεχουσα φορμα του καθε οδηγου και το βολεμα του με το εκαστοτε μονοθεσιο. Οπως σωστα ειπε ο Κορτο εφτασες στο σημειο να κραξεις τον περσινο Κιμι που σταθηκε αξιοπρεπεστατα σαν ρουκυ απεναντι σε εναν καλο ομοσταβλο, ωστε να μας πεις "οριστε και ο Κιμι περσι σερνοτανε και φετος πεταει". Προφανως η περσινη χρονια του Λουη στη Φερραρι ηταν απο αυτες που μπορουμε να πουμε "δε γινεται να κριθει αυστηρα ο Λουης που πηγε σε αλλη ομαδα και θελει χρονο προσαρμογης". Αλλα να ψαχνουμε δικαιολογιες που πηγε ο νεοπας Ρασσελ και εφονευσε το Λουη μεσα στο ιδιο το σπιτακι του, ειναι αστειο. Και μονο που εχασε εντος εδρας απο ενα νεο οδηγο, μετραει διπλα η ηττα και δε χωραει δικαιολογιες. Οσο για το "βολεμα με το μονοθεσιο" και το "βολεμα με τους κανονισμους της συγκεκριμενης περιοδου" ειναι ιστοριες για αγριους. Ας προσαρμοζοταν οπως οφειλει να κανει ο καθε οδηγος. Θυμαμαι σε μια συνεντευξη του Ναντο να λεει καμια 10αρια φορες τη λεξη adapt. Αν ενας οδηγος δε μπορει να προσαρμοστει με καθε μονοθεσιο (ειτε του αρεσει ειτε οχι) απλα δεν ειναι κορυφαιος.
Φτασαμε στο σημειο να μιλησουμε για τρεχουσα φορμα του Φεττελακου ρε πστ μου. Ενος οδηγου που εβλεπα/ελεγα οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κορυφαιος πριν καν κερδισει το πρωτο του κατσαρολι και που φροντισε στη συνεχεια μονος του να γινει ρομπας και να με βγαλει αληθινο. Εδειχνε φορμαρισμενος τοσα χρονια με το μετριο Γουεμπερ σαν ομοσταβλο και ντεφορμε στη συνεχεια. Απλα στη συνεχεια δε μπορουσε να κανει ζαφτι τους ομοσταβλους και κατερρευσε. Οχι οτι δεν του ταιριαζαν τα μονοθεσια ή οτι ηταν ντεφορμε.
Οσον αφορα τον Πιαστρι παλι συμφωνω με τον Κορτο. Προσωπικα δεν τον εχω για κατι το ανεπαναληπτο, αλλα οταν βλεπεις οτι η ομαδα σου (αυτα τα σιχαμενα Αγγλακια) εχει ηδη επιλεξει ποιος θα κερδισει, οσο βραχος και να εισαι τσακιζει η ψυχολογια σου και δε μπορεις να αποδωσεις στο 100%. Οποτε δε βιαζομαι να τον κρινω αυστηρα και συμφωνω οτι σε μια αλλη ομαδα μπορει να ξαναγεννηθει.
Παμε τωρα στο Φονεα... Αρχικα να πω οτι και σε αυτον δινω λιγο χρονο. Εχω παρατηρησει οτι καμποσοι οδηγοι εχουν υποστει καποιο ΣΟΚ σε μια φαση της καριερας τους, στο οποιο καλουνται να ανταποκριθουν. Δηλαδη εκει που ειναι στο αλογο καβαλα και νομιζουν οτι "δε μπορει να με πλησιασει κανενας" ερχεται ενας καλος οδηγος που τους κοντραρει και ξαφνικα πεφτουν απο το αλογο που ειχαν καβαλησει. Αυτο επαθε ο Ναντο με το Λουη, το ιδιο επαθε ο Λουης με το Φονεα, ο Φεττελ με τους Ρικ/Λεκλερ και τωρα ο Φονεας με τον Κιμι. Οποτε ας του δωσουμε λιγο χρονο να δουμε πως θα σταθει μετα το ΣΟΚ και αν θα καταφερει να ανεβει παλι στο αλογο που ηταν καβαλα μεχρι προτινος.
Για το τελος αφησα τον Κιμι. Αν συνεχισει να κερδιζει τοσο εμφατικα το Ρασσελ (γιατι οπως ειπα πριν ενδεχεται να ανακαμψει ο Γεωργιος), μιλαμε για εναν οδηγο που πλησιαζει στο επιπεδο Μαξ και που προφανως θα γραψει ιστορια. Και αν πραγματι ειναι ΤΟΣΟ καλος ο Κιμι, δε σημαινει οτι ειναι κουλαδι ο Φονεας και οτι κατα τυχη εφονευσε το Λουη. Ουτε θυμαμαι κανεναν να λεει οτι "ο Φονεας ειναι ο καλυτερος οδηγος του κοσμου" οποτε θα καταρρευσει η συγκεκριμενη θεωρια. Ειχα πει για το Λουη, οτι τον εχω ικανο να κερδισει 8 στους 10 οδηγους του γκριντ. Εντελως στα ισα εχω καταταξει το Ρασσελ (που κερδισε το Λουη στα σημεια) στο μυαλο μου (8/10) και η ενδεχομενη φετινη του ηττα απο τον Κιμι δε θα τον κανει χειροτερο οδηγο στα ματια μου. Απλα θα σκεφτω οτι ο Κιμι μπορει να κερδιζει 9/10 οδηγους ή ακομα και να εχει φτασει στο απολυτο 10/10 που μεχρι τωρα εχω καταταξει μονο το Μαξ στο μυαλο μου. Προσωπικα θα πω "μεα κουλπα" αν δουμε στην πορεια το Ρασσελ να χανει απο τιποτα Γκασλυδες και τιποτα Στρολληδες, οδηγους που θεωρω χειροτερους δηλαδη.
BARHonda έγραψε:Ενώ πχ ο Verstappen, στα @@ του, έχει άλλη ιδιοσυγκρασία
Πολυ φοβαμαι οτι δεν εξαιρειται απο τον κανονα ο Μαξ. Απλα μεχρι τωρα δε βρεθηκε κανενας ομοσταβλος να τον πλησιασει και δεν επαθε το ΣΟΚ (πεσιμο απο το αλογο και μετα προσπαθεια ξανακαβαληματος στη σελα ) που εφαγε ο Λουης και αλλοι κορυφαιοι οδηγοι. Αν αρχισει και τον κερδιζει τωρα ο Χατζαρ (ή Ατζαρ που λεει ο γλωσσομαθης ο φιλος μου ο Κορτο???) θα χασει μερικα κιλα μαγκια και απο Μαξαρος θα γινει προσωρινα Μαξ ή ακομα χειροτερα Μαξακος. Ο οποιος Χατζαρ δειχνει πολυ καλος οδηγος. Με το καλημερα ειναι αρκετα κοντα στο Μαξ και κατι τετοιο ποτε δεν ειναι τυχαιο. Αν δυναμωσει λιγο ακομα, το παλικαρι ενδεχεται να γραψει ιστορια στο χωρο.