Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

0
N/A
0
N/A
0
N/A
2
50%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
2
50%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#905077 Επειδή η κουβέντα έχει πολύ ενδιαφέρον, όχι μόνο για το Λούη, αλλά και συνολικά για τον τρόπο που εμείς αλλά και ο κόσμος γύρω από την F1 βγάζει συμπεράσματα για την αξία κάθε πιλότου από χρόνια σε χρονιά, από μονοθέσιο σε μονοθέσιο, από ομάδα σε ομάδα.

Μήπως να μεταφερθούν αρκετά μηνύματα στο thread του Λούη ή ακόμα καλύτερα να γίνει ένα νέο thread;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
BARHonda έγραψε:Για να συνδράμω σε αυτά που γράψει ο sparticle, ειδικά στο κομμάτι της ψυχολογίας

Ειδικά στον Hamilton και περισσότερο από το 2022 και μετά, η ψυχολογία του έχει να κάνει σχεδόν απόλυτα με το τι κάνει ο ομόσταυλος. Αν κερδίσει τον ομόσταυλο (και ας είναι το μονοθέσιο στις 2 τελευταίες θέσεις) όλα καλά. Αν χάσει, τότε τον βλέπεις ότι τον πιάνει η μίρλα, αποκορύφωμα η περσινή χρονιά που έβγαλε τον εαυτό του άχρηστο

Κάτι παρόμοιο εμφανίζει κάποιες φορές και ο Λεκλέρκ, προφανώς όχι στον βαθμό του Lewis, και με διαφορετικό ερέθισμα, πχ τα λάθη του. Οκ, έκανε ένα λάθος στο Q, so fucking what, αλλά το πήρε σχετικά βαριά

Ενώ πχ ο Verstappen, στα @@ του, έχει άλλη ιδιοσυγκρασία

Ε εντάξει αυτό το mindset λίγο πολύ το έχουν όλοι γιατί πάντα μέτρο σύγκρισης είναι ο ομόσταυλας σου απλά ο καθένας ψάχνει τα δικά του motivational triggers.

Πέρσι στο παντοκ είδα με τα μάτια μου ένα λουη στη συνέντευξη που απλά είχε εγκαταλείψει τη περσινή σεζόν πριν ήδη αρχίσει γιατί δούλευε για τη φετινή.

Νομίζω θα παλέψει για το 8ο και μετά δε θα μου κάνει έκπληξη αν σταματήσει. Το λέει συνέχεια ότι ήταν το όνειρο του να είναι στη Φερραρι οπότε για να δούμε.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#905080 Όλοι θέλουν να περάσουν από Φερράρι, δεν λέει κάτι αυτό.

Τους ιταλούς δημοσιογράφους στους οποίους αναφέρεσαι με το όνομά τους δεν τους γνωρίζω αλλά είναι σαφές ότι πρόκειται για κολλημένα φανμπόυζ με φαντασία και συχνά πρωτοφανείς ικανότητες κωλοτούμπας. Υπάρχουν σε όλες τις χώρες και χώρους για να τρολλάρουν και να κάνουν flame baiting, γενικό τζερτζελέ που λέμε γιατί αυτά δημιουργούν αντιπαραθέσεις, εντάσεις και ενδιαφέρον άρα αναγνώστες και ως εκ τούτου έσοδα.

Νομίζω ότι ο συνδυασμός του authority ενός 7+ φορές κυπελλούχου σε συνδυασμό με τον Βασέρ (ναι, μοιάζει με ταβερνιάρη ή αρτοποιό αλλά φαίνεται μπορεί να τους μπαίνει λιγάκι) και κάποιους άλλους κατάφεραν να ταρακουνήσουν λίγο το σύστημα στη Φερράρι και να βγει στην επιφάνεια το δυναμικό που είχε. Αυτό με τον Λεκλέρι όσο αγαπητός κι αν είναι δεν μπορούσε να γίνει (είτε δεν μπορεί/δεν έχει την ικανότητα είτε δεν μπορεί να πείσει, επιβληθεί σε κολλητούς με τους οποίους έχει άλλη σχέση) και αυτό δεν έχει καμία σχέση με το αν είναι γρήγορος ή όχι.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#905083 Τον Λεκλέρ δε νομίζω να τον χαλάει ιδιαίτερα ένα μέτριο αυτοκίνητο. Ντάξει δεν παίρνει πρωταθλήματα με ένα μέτριο αλλά έτσι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τα χέρια του. και τα λεφτά είναι καλά και η πίεση όχι μεγάλη αφού κανείς δε θα τον κατηγορήσει οτι έχασε / έχασαν το πρωτάθλημα.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#905085 Σωστό είναι το σκεπτικό από την πλευρά της ομάδας. Ο ίδιος που έχει τα χέρια δεν έχει φιλοδοξία για κάτι περισσότερο;
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#905088 |λογοκρισία| Busso ο Χαμιλτον έβαλε aggelikimakeupartist στο στορυ να κλαίει για την νίκη του και έδωσαν σε άφησε απ έξω; Μόνο αν το κορίτσι ήταν με g8777 σε δικαιολογώ
Άβαταρ μέλους
By ripper
#905091 Περί οδηγών, γίνεται (σχεδόν) πάντα το ίδιο λάθος από όλους. Κρίνουμε γενικά (ολόκληρες καριέρες) από την παροντική φόρμα.
Όπως ξαφνικά είχε γίνει άχρηστος ο Lewis και ο Vettel παλιότερα, έτσι και τώρα είναι ένας τενεκές ο Γιωργάκης ο Russell.
Έχω γράψει πολλές φορές, το ότι είναι χάλια τώρα ο οποιοσδήποτε δεν αναιρεί ό,τι έχει κάνει παλιότερα.
Ο Russell λοιπόν τις προηγούμενες χρονιές ήταν εξαιρετικός και το ποσό πίσω είναι από τον πολύ μέτριο πέρυσι Antonelli είναι μεγάλη έκπληξη.
Τα φετινά μονοθέσια είναι τόσο διαφορετικά από τα προηγούμενα που ότι είχαμε στο κεφάλι μας περί δυναμικής οδηγών, απλά δεν ισχύει.
Παρένθεση, μέχρι στιγμής χάλια είναι και ο Piastri.

Για τον Λούη αποδεικνύεται και πάλι ότι η προηγούμενη γενιά μονοθεσίων δεν του ταίριαξε ποτέ. Δεν ήταν καλός (πάντα σχετικά με το δυσθεώρητο επίπεδό του) καμία χρονιά. Φέτος δείχνει πάλι δυνατός όμως η ηλικία του δεν είναι απλά ένας αριθμός, είναι προφανώς μακριά από το prime του. Οπότε ας κρατάμε μικρό καλάθι.

Οσον αφορά τα μονοθέσια τώρα, η Mercedes είναι σαφέστατα το καλύτερο, όμως δεν είναι διαστημόπλοιο. Και η Ferrari και η McLaren έχουν δείξει παρόμοιο ή και καλύτερο pace σε διάφορες φάσεις. Παράλληλα βλέπουμε ότι το μεγάλο πλεονέκτημα της Ferrari είναι η αξιοπιστία, καθώς έχουμε πολλές εγκαταλείψεις από τους άλλους δύο.
Ο υπερενθουσιασμος στην Ferrari είναι αναμενόμενος, αλλά όλα είναι ανοιχτά για την συνέχεια. Ελπίζουμε να είναι συναρπαστική.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#905097 Τρελό:

So THIS is how Ferrari cracked Barcelona's degradation puzzle.

The Scuderia brought new BBS Japan tyres to the rear axle, fitted with dedicated ventilation channels designed to manage heat flow at the wheel. The material itself dissipates heat rather than transmitting it into the tyre carcass, which keeps internal temperatures more consistent.

That stability prevents the pressure spikes that usually accelerate degradation, meaning more controlled wear and a tyre that holds its performance window for longer.

| @Motorsport_IT

Εικόνα

https://x.com/scuderiascoop/status/2066 ... 6u_I7YUjdQ

< >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Nikos! έγραψε:Τρελό:

So THIS is how Ferrari cracked Barcelona's degradation puzzle.

The Scuderia brought new BBS Japan tyres to the rear axle, fitted with dedicated ventilation channels designed to manage heat flow at the wheel. The material itself dissipates heat rather than transmitting it into the tyre carcass, which keeps internal temperatures more consistent.

That stability prevents the pressure spikes that usually accelerate degradation, meaning more controlled wear and a tyre that holds its performance window for longer.

| @Motorsport_IT

Εικόνα

https://x.com/scuderiascoop/status/2066 ... 6u_I7YUjdQ

< >

Εδώ το εξηγεί λίγο καλύτερα:

https://x.com/ferrarif1fra/status/20667 ... 6u_I7YUjdQ

< >
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#905100 Μηπως τελικα και η φαση με τη συμπιεση παιζει ρολο; Αν βγαλουμε το Μονακο, τον πρωτο αγωνα που αλλαξε η μετρηση για τη συμπιεση του κινητηρα τον κερδισε η Ferrari
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
ripper έγραψε:Ο Russell λοιπόν τις προηγούμενες χρονιές ήταν εξαιρετικός και το ποσό πίσω είναι από τον πολύ μέτριο πέρυσι Antonelli είναι μεγάλη έκπληξη.

Μα τι λέει αυτός ο άνθρωπος; Ο Αντονέλι πέρσι πολύ μέτριος; Ένας ανήλικος που πήγε στη Μερτσέντες, από τη Italian F4, στη FRECA και μία σεζόν F2 χωρίς F3 και από την καλοκαιρινή διακοπή και μετά στους μισούς αγώνες τερμάτισε μπροστά από τον Ράσελ; E ναι ρε συ έπρεπε να του ρίχνει δευτερόλεπτα με το καλημέρα μάλλον.

Ο Πιάστρι όντως είναι μέτριος σε χοντρό φλιτζάνι, έχει πιστεύω χάσει κάθε εμπιστοσύνη στην ομάδα του. Αν ήμουν Webber θα έκανα τα πάντα να τον χώσω στην Audi να πάρει εκεί τα πάνω του.

Τέλος ο Λούης. Έχουν κάποιοι ξεχάσει μία τοσοδούλικη λεπτομέρεια. Ο Λούης έχει 7,5 ΠΠΟ στο σαλόνι του. Δεν θα κάτσει να αποκρυπτογραφήσει αινίγματα για να βγει αντί για 8ος, 6ος. Φέτος που μύρισε αίμα τρέχει αλλιώς και θέλει άλλους 2 τέτοιους αγώνες για να πάρει την εντολή για τον φετινό τίτλο έναντι του Λεκλέρ. Και ο Λεκλέρ το ξέρει. Αν η Φεράρι φτάσει κορυφή θα πάρει κι αυτός κούπα. Και να μην το έχει αποδεχθεί, θα το αποδεχθεί σύντομα. Μικρό καλάθι όμως προς το παρόν.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#905103 Ρεαλιστικά ο Λεκ είναι μακριά από το κυνήγι του φετινού τίτλου, ο Λουης όμως όχι οπότε νομίζω ότι αν όντως ο Λουης μαζέψει περισσότερους βαθμούς από τον Λεκ τότε θα τον στηρίξει η ομάδα για πρωτάθλημα.

Είναι σκυλί μαύρο. Θα το παλέψει όσο δε πάει.

< >
Άβαταρ μέλους
By ripper
#905106 Μάλιστα, ξεχάσαμε πέρυσι που έκραζε ο μισός πλανήτης, ότι είναι πολύ μικρός και τι τον βάλανε στη Μερκεντέ, και όλο λάθη κάνει κοκ. Και φυσικά ότι δεν ήταν πουθενά κοντά στον Russell.
Anyway, πάμε με το ρεύμα μέχρι να ξαναγυρίσει ο τροχός. Εφέτο ο μικρός κάνει παπάδες. Άχρηστος ο φονέας.
Και φυσικά τον Piastri τον καταστρέφει η McLaren, για να μην ξεχνιόμαστε :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
BARHonda έγραψε:Για να συνδράμω σε αυτά που γράψει ο sparticle, ειδικά στο κομμάτι της ψυχολογίας

Ειδικά στον Hamilton και περισσότερο από το 2022 και μετά, η ψυχολογία του έχει να κάνει σχεδόν απόλυτα με το τι κάνει ο ομόσταυλος. Αν κερδίσει τον ομόσταυλο (και ας είναι το μονοθέσιο στις 2 τελευταίες θέσεις) όλα καλά. Αν χάσει, τότε τον βλέπεις ότι τον πιάνει η μίρλα, αποκορύφωμα η περσινή χρονιά που έβγαλε τον εαυτό του άχρηστο

Κάτι παρόμοιο εμφανίζει κάποιες φορές και ο Λεκλέρκ, προφανώς όχι στον βαθμό του Lewis, και με διαφορετικό ερέθισμα, πχ τα λάθη του. Οκ, έκανε ένα λάθος στο Q, so fucking what, αλλά το πήρε σχετικά βαριά

Αυτο το ποστακι ειναι το ρεζουμε της μαχης των ομοσταβλων. Ο Λουης (και ΟΛΟΙ οι αλλοι) σαν πρωτο στοχο εχουνε να κερδισουνε τον ομοσταβλο και μετα καλως ας ερθει οσο ψηλοτερη θεση στην καταταξη. Ο Λουης αρχισε το κλαψομουνιαζμα απο το 2022 και μετα γιατι τοτε αρχισαν να σφιγκουν οι κωλοι και να χανει απο τους ομοσταβλους (Ρασσελ/Λεκλερ). Αν ρωτησεις ολους τους οδηγους εκει μεσα αν προτιμανε επι 15 χρονια (σε ολη την καριερα τους) να τερμαριζουν δευτεροι με πρωτο τον ομοσταβλο τους ή να τερματιζουν δεκατοι με τον ομοσταβλο τους στην εικοστη θεση, θα προτιμησουν το δευτερο σεναριο. Γιατι στο πρωτο σεναριο δειχουν κουλαδια που παντα καποιος τους κερδιζει και στο δευτερο δειχουν χεραδες που τσακιζουν τον καθε ομοσταβλο.

@ριππερ (και λοιπες Λουιτσες) σας εχει πιασει μια πρεμουρα να ξεγραψετε απο την ιστορια τη νικη του Φονεα εναντι του Λουη. Μεσα στον κουβα των επιχειρηματων εκτος απο τον πονο στη μεσουλα, την αδιαφορια του χορτατου Λουη και το γηρας, μπηκε και η τρεχουσα φορμα του καθε οδηγου και το βολεμα του με το εκαστοτε μονοθεσιο. Οπως σωστα ειπε ο Κορτο εφτασες στο σημειο να κραξεις τον περσινο Κιμι που σταθηκε αξιοπρεπεστατα σαν ρουκυ απεναντι σε εναν καλο ομοσταβλο, ωστε να μας πεις "οριστε και ο Κιμι περσι σερνοτανε και φετος πεταει". Προφανως η περσινη χρονια του Λουη στη Φερραρι ηταν απο αυτες που μπορουμε να πουμε "δε γινεται να κριθει αυστηρα ο Λουης που πηγε σε αλλη ομαδα και θελει χρονο προσαρμογης". Αλλα να ψαχνουμε δικαιολογιες που πηγε ο νεοπας Ρασσελ και εφονευσε το Λουη μεσα στο ιδιο το σπιτακι του, ειναι αστειο. Και μονο που εχασε εντος εδρας απο ενα νεο οδηγο, μετραει διπλα η ηττα και δε χωραει δικαιολογιες. Οσο για το "βολεμα με το μονοθεσιο" και το "βολεμα με τους κανονισμους της συγκεκριμενης περιοδου" ειναι ιστοριες για αγριους. Ας προσαρμοζοταν οπως οφειλει να κανει ο καθε οδηγος. Θυμαμαι σε μια συνεντευξη του Ναντο να λεει καμια 10αρια φορες τη λεξη adapt. Αν ενας οδηγος δε μπορει να προσαρμοστει με καθε μονοθεσιο (ειτε του αρεσει ειτε οχι) απλα δεν ειναι κορυφαιος.

Φτασαμε στο σημειο να μιλησουμε για τρεχουσα φορμα του Φεττελακου ρε πστ μου. Ενος οδηγου που εβλεπα/ελεγα οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κορυφαιος πριν καν κερδισει το πρωτο του κατσαρολι και που φροντισε στη συνεχεια μονος του να γινει ρομπας και να με βγαλει αληθινο. Εδειχνε φορμαρισμενος τοσα χρονια με το μετριο Γουεμπερ σαν ομοσταβλο και ντεφορμε στη συνεχεια. Απλα στη συνεχεια δε μπορουσε να κανει ζαφτι τους ομοσταβλους και κατερρευσε. Οχι οτι δεν του ταιριαζαν τα μονοθεσια ή οτι ηταν ντεφορμε.

Οσον αφορα τον Πιαστρι παλι συμφωνω με τον Κορτο. Προσωπικα δεν τον εχω για κατι το ανεπαναληπτο, αλλα οταν βλεπεις οτι η ομαδα σου (αυτα τα σιχαμενα Αγγλακια) εχει ηδη επιλεξει ποιος θα κερδισει, οσο βραχος και να εισαι τσακιζει η ψυχολογια σου και δε μπορεις να αποδωσεις στο 100%. Οποτε δε βιαζομαι να τον κρινω αυστηρα και συμφωνω οτι σε μια αλλη ομαδα μπορει να ξαναγεννηθει.

Παμε τωρα στο Φονεα... Αρχικα να πω οτι και σε αυτον δινω λιγο χρονο. Εχω παρατηρησει οτι καμποσοι οδηγοι εχουν υποστει καποιο ΣΟΚ σε μια φαση της καριερας τους, στο οποιο καλουνται να ανταποκριθουν. Δηλαδη εκει που ειναι στο αλογο καβαλα και νομιζουν οτι "δε μπορει να με πλησιασει κανενας" ερχεται ενας καλος οδηγος που τους κοντραρει και ξαφνικα πεφτουν απο το αλογο που ειχαν καβαλησει. Αυτο επαθε ο Ναντο με το Λουη, το ιδιο επαθε ο Λουης με το Φονεα, ο Φεττελ με τους Ρικ/Λεκλερ και τωρα ο Φονεας με τον Κιμι. Οποτε ας του δωσουμε λιγο χρονο να δουμε πως θα σταθει μετα το ΣΟΚ και αν θα καταφερει να ανεβει παλι στο αλογο που ηταν καβαλα μεχρι προτινος.

Για το τελος αφησα τον Κιμι. Αν συνεχισει να κερδιζει τοσο εμφατικα το Ρασσελ (γιατι οπως ειπα πριν ενδεχεται να ανακαμψει ο Γεωργιος), μιλαμε για εναν οδηγο που πλησιαζει στο επιπεδο Μαξ και που προφανως θα γραψει ιστορια. Και αν πραγματι ειναι ΤΟΣΟ καλος ο Κιμι, δε σημαινει οτι ειναι κουλαδι ο Φονεας και οτι κατα τυχη εφονευσε το Λουη. Ουτε θυμαμαι κανεναν να λεει οτι "ο Φονεας ειναι ο καλυτερος οδηγος του κοσμου" οποτε θα καταρρευσει η συγκεκριμενη θεωρια. Ειχα πει για το Λουη, οτι τον εχω ικανο να κερδισει 8 στους 10 οδηγους του γκριντ. Εντελως στα ισα εχω καταταξει το Ρασσελ (που κερδισε το Λουη στα σημεια) στο μυαλο μου (8/10) και η ενδεχομενη φετινη του ηττα απο τον Κιμι δε θα τον κανει χειροτερο οδηγο στα ματια μου. Απλα θα σκεφτω οτι ο Κιμι μπορει να κερδιζει 9/10 οδηγους ή ακομα και να εχει φτασει στο απολυτο 10/10 που μεχρι τωρα εχω καταταξει μονο το Μαξ στο μυαλο μου. Προσωπικα θα πω "μεα κουλπα" αν δουμε στην πορεια το Ρασσελ να χανει απο τιποτα Γκασλυδες και τιποτα Στρολληδες, οδηγους που θεωρω χειροτερους δηλαδη.

BARHonda έγραψε:Ενώ πχ ο Verstappen, στα @@ του, έχει άλλη ιδιοσυγκρασία

Πολυ φοβαμαι οτι δεν εξαιρειται απο τον κανονα ο Μαξ. Απλα μεχρι τωρα δε βρεθηκε κανενας ομοσταβλος να τον πλησιασει και δεν επαθε το ΣΟΚ (πεσιμο απο το αλογο και μετα προσπαθεια ξανακαβαληματος στη σελα ) που εφαγε ο Λουης και αλλοι κορυφαιοι οδηγοι. Αν αρχισει και τον κερδιζει τωρα ο Χατζαρ (ή Ατζαρ που λεει ο γλωσσομαθης ο φιλος μου ο Κορτο???) θα χασει μερικα κιλα μαγκια και απο Μαξαρος θα γινει προσωρινα Μαξ ή ακομα χειροτερα Μαξακος. Ο οποιος Χατζαρ δειχνει πολυ καλος οδηγος. Με το καλημερα ειναι αρκετα κοντα στο Μαξ και κατι τετοιο ποτε δεν ειναι τυχαιο. Αν δυναμωσει λιγο ακομα, το παλικαρι ενδεχεται να γραψει ιστορια στο χωρο.