Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

2
20%
1
10%
1
10%
0
N/A
3
30%
0
N/A
1
10%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
10%
0
N/A
1
10%
Άβαταρ μέλους
By TheBull
#656178 Ακριβώς.

Το '17 ήταν η ευκαιρία από σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς.
Το '20, με σχετικά μικρές αλλαγές στους κανονισμούς την τελευταία τριετία, δόθηκε η ευκαιρία της σύγκλισης επί της αρχής των φθινουσών αποδόσεων.

RBR & Ferrari έπρεπε να είχαν καταφέρει κάτι περισσότερο από το 2018 (της Ferrari).
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#656181 Οποτε ο Νιουι έχει φτάσει στο peak των ιδεών του? Που είναι τα σούπερ σασί που σχεδιαζε? Που έκαναν τον Φεττελ πρωταθλητη? Βαλτώσε και αυτός..?

.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#656189 Υπάρχει η εκδοχή ότι μόνο η Μερκ έχει καλούς μηχανικούς. Όποιος βολεύεται με αυτό από μένα είναι ΟΚ. Υπάρχει και η εκδοχή ότι δε θα μείνει κάποιος δεύτερο βιολί στη Μερτσέντες για πάντα, αλλά θα πάει κάπου να είναι διευθυντής και υπεύθυνος και θα αμοίβεται ανάλογα. Και οι ιδέες θα διασπαρούν, το ανθρώπινο δυναμικό επίσης. Οπότε η εκδοχή ότι η Μερκ είναι 8 χρόνια καλύτερη, για μένα, δεν στέκει.
Άβαταρ μέλους
By STK
Corto Maltese έγραψε:Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ σπορ παγκοσμίως που δε θα έπαιρνε μέτρα για το ζήτημα. Ούτε ένα.

/ανοίγω παρένθεση για οφφτόπικ
Η Ουέφα όχι μόνο δεν πήρε μέτρα για τα τρία συνεχόμενα τσουλού της Ρεάλ, αλλά την έσπρωξε κιόλας.
/κλείνω παρένθεση για οφφτόπικ
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#656198 Καταπληκτικο και φυσικα ακρως αθλητικο!
Αντι να ζηταμε να βελτιωθουν οι αλλοι, ζηταμε να εμποδιστουν οι πρωτοι! :lol:
Άβαταρ μέλους
By ripper
#656201 1. Η Ferrari του 2002 και 2004 ήταν πολύ πιο dominant από οποιαδήποτε χρονιά της Mercedes.
2. O Hamilton δεν έχει νούμερο 2 φιλιππινέζα.
3. Η παντοκρατορία της Merc απλά κράτησε 2 χρόνια παραπάνω από τις προηγούμενες λόγω κυρίως του κινητήρα. Αλλαγές στους κανονισμούς γίνανε, να λέμε την καθυστέρηση ενός χρόνου λόγω του κωρονοϊού χωρίς λόγο, είναι κωμικό.
4. Η Ferrari είναι 1 sec πιο αργή από πέρυσι, οι υπόλοιποι δεν έχουν ανταγωνιστικό κινητήρα, η Mercedes είχε την φετινή φαεινή ιδέα. Λογικό να κάνει πάρτι.
5. Τα Ελ πρωταθλήματα όλων των αθλημάτων έχουν παντοκρατορίες πολλών περισσότερων χρόνων και έκαναν τα πάντα για να μακροημερεύσουν περισσότερο. Δεν σας κάνει η Ελλάδα; Μπάγιερν και Μπουντεσλίγκα. Και πολλά άλλα παραδείγματα.
6. Και τώρα η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Τι κέρδος έχει η F1 από το να κερδίζει η Mercedes?

Δεν υπάρχει καμία εύνοια, είναι απλά καλύτεροι. Τι να κάνουμε;
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#656202 Αν νομίζεις ότι το παιχνίδι είναι του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, λογικό είναι να κάνεις αυτές τις ερωτήσεις :lol:
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#656207 Δεν ξέρω τι χαλάει τους περισσότερους εδώ μέσα ( που υποθέτω υποστηρίζουν τους κόκκινους )

Ότι για άλλη μία χρονιά θα είναι άτιτλοι; Ότι για άλλη μία χρονιά δεν κατάφερε η ομάδα να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο;

Εκτός και εάν θέλετε να αλλάξουν οι ρόλοι μεταξύ Μερκ - Φεράρι για να επιστρέψετε στις οθόνες σας

Σκεφτείτε και το άλλο. Εάν βγάζαμε τις Μερσεντές από την φετινή χρονιά, χωρίς να κάναμε καμία άλλη αλλαγή, θα βλέπαμε τσόντα του Verstappen στο πολύ χαλαρό μάλιστα

Οπότε οι Μερσεντές δεν είναι το πρόβλημα μας. Απλά ξεχωρίζουν τόσο που δεν μπορείτε να διακρίνεται το χάλι πίσω τους ( και πίσω από τον Verstappen )

< >
Άβαταρ μέλους
By MEGAS
Y.V έγραψε:Καταπληκτικο και φυσικα ακρως αθλητικο!
Αντι να ζηταμε να βελτιωθουν οι αλλοι, ζηταμε να εμποδιστουν οι πρωτοι! :lol:

I'll second that !!
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#656209 Πριν καμια 25αρια χρονια, πηγαιναμε και παιζαμε ενα μπασκετακι στα ηλεκτρονικα (μπλιμπλικια). Ο καθε ενας ελεγχε τον δικο του παικτη και ενας δευτερος ελεγχοτανε απο τον υπολογιστη. 2-2 ηταν το παιχνιδι δηλαδη.

Το ειχα ποτισει με ΠΟΛΛΑ κερματα και ημουνα καλος. Παιζαμε λοιπον με ενα φιλαρακι, που κανονικα τον ειχα για double score. Ε λοιπον το μηχανημα εβλεπε τη διαφορα και ο συμπαικτης του φιλου μου (ο υπολογιστης δηλαδη) ΞΕΣΚΙΖΟΤΑΝΕ στα τριποντα, στις ταπες, στα κλεψιματα και στις ασιστς. Ο MVP ηταν καθε φορα ο συμπαικτης του για να το κανει ντερμπυ. Κι εγω ηξερα τι παιζει και ο φιλος μου ηξερε τι παιζει. Αλλα ετσι πηγαιναμε και ξαναπηγαιναμε να παιξουμε. Αν του ειχα κανει 1-2-10 τσοντες, παπαλα. Ουτε εμεις θα παιζαμε αλλο ουτε το μηχανημα θα εβγαζε μεροκαματακι. Ολοι χαμενοι.

Οποτε νταξ. ΜΑΜΑΕΙ η Mercedes. Hats off. Αλλα αν ημουνα η FIA, μετα απο τετοια κυριαρχια, θα εκανα τα παντα για να σωσω την παρτιδα. Και ανεστραμενο γκριντ θα εκανα και βαρος στον πρωτο θα εβαζα (το κανανε παλιοτερα στο DTM δεν ξερω αν παιζει ακομα) κι επισης δε θα ελεγχα και τοσο αυστηρα τους απο πισω για το αν τηρουνε τον κανονισμο. Να εστρωνε μερικα χρονια το πραγμα να κρατησουμε τα γιδια τους οπαδους στο μαντρι και μετα ας ερχοτανε νεος κυριαρχος για μερικα χρονια. Δε θα αφηνα τους Γερμανους να κοβουν και να ραβουν εντος ΚΑΙ εκτος πιστας.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
BARHonda έγραψε:Δεν ξέρω τι χαλάει τους περισσότερους εδώ μέσα ( που υποθέτω υποστηρίζουν τους κόκκινους )

Ότι για άλλη μία χρονιά θα είναι άτιτλοι; Ότι για άλλη μία χρονιά δεν κατάφερε η ομάδα να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο;

Εκτός και εάν θέλετε να αλλάξουν οι ρόλοι μεταξύ Μερκ - Φεράρι για να επιστρέψετε στις οθόνες σας

Σκεφτείτε και το άλλο. Εάν βγάζαμε τις Μερσεντές από την φετινή χρονιά, χωρίς να κάναμε καμία άλλη αλλαγή, θα βλέπαμε τσόντα του Verstappen στο πολύ χαλαρό μάλιστα

Οπότε οι Μερσεντές δεν είναι το πρόβλημα μας. Απλά ξεχωρίζουν τόσο που δεν μπορείτε να διακρίνεται το χάλι πίσω τους ( και πίσω από τον Verstappen )

< >

Η αλήθεια είναι και λίγο αυτή. Και εμένα με χαλάει αυτή η έλλειψη ανταγωνισμού αλλά σαν υποστηρικτής της Φερραρι δεν θυμάμαι να είχα και ιδιαίτερο αντίστοιχο ζόρι την εποχή της κυριαρχίας Σουμάχερ και λοιπών οπότε παίζει και αυτό τον ρόλο του.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
George_Prix έγραψε:Οποτε νταξ. ΜΑΜΑΕΙ η Mercedes. Hats off. Αλλα αν ημουνα η FIA, μετα απο τετοια κυριαρχια, θα εκανα τα παντα για να σωσω την παρτιδα. Και ανεστραμενο γκριντ θα εκανα και βαρος στον πρωτο θα εβαζα (το κανανε παλιοτερα στο DTM δεν ξερω αν παιζει ακομα) κι επισης δε θα ελεγχα και τοσο αυστηρα τους απο πισω για το αν τηρουνε τον κανονισμο. Να εστρωνε μερικα χρονια το πραγμα να κρατησουμε τα γιδια τους οπαδους στο μαντρι και μετα ας ερχοτανε νεος κυριαρχος για μερικα χρονια. Δε θα αφηνα τους Γερμανους να κοβουν και να ραβουν εντος ΚΑΙ εκτος πιστας.

Ναι αλλά αυτό έρχεται και λίγο σε αντίθεση με το αφήγημα κορωνιδα του μηχανοκίνητου και μπλα μπλα μπλα. Τι σόι κορωνίδα είναι αν φρενάρουν τους πρώτους ;;
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#656214 Εγω παντως απο παιδακι ακομα οταν ειχα καψουρα με το Σεννα και σαρωνε τα παντα η ΜακΛαρεν, στην ακρη του μυαλου μου το ειχα σα μελανο σημειο. Σκεφτομουνα "στην ουσια κερδισε μονο τον Προστ αφου δεν υπηρχε κανενας αλλος πιθανος νικητης".

Ειπαμε ειμαστε οπαδοι, αλλα τις σφαγες μεσα στην πιστα δεν εχει. Κι ας κερδισει οποιος να 'ναι στην τελικη. Απλα μην καθομοστε να βλεπουμε μαπα αγωνες και να χαιρομαστε απλα αν πηγαν καλα οι δικοι μας.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
NiTse έγραψε:
George_Prix έγραψε:Οποτε νταξ. ΜΑΜΑΕΙ η Mercedes. Hats off. Αλλα αν ημουνα η FIA, μετα απο τετοια κυριαρχια, θα εκανα τα παντα για να σωσω την παρτιδα. Και ανεστραμενο γκριντ θα εκανα και βαρος στον πρωτο θα εβαζα (το κανανε παλιοτερα στο DTM δεν ξερω αν παιζει ακομα) κι επισης δε θα ελεγχα και τοσο αυστηρα τους απο πισω για το αν τηρουνε τον κανονισμο. Να εστρωνε μερικα χρονια το πραγμα να κρατησουμε τα γιδια τους οπαδους στο μαντρι και μετα ας ερχοτανε νεος κυριαρχος για μερικα χρονια. Δε θα αφηνα τους Γερμανους να κοβουν και να ραβουν εντος ΚΑΙ εκτος πιστας.

Ναι αλλά αυτό έρχεται και λίγο σε αντίθεση με το αφήγημα κορωνιδα του μηχανοκίνητου και μπλα μπλα μπλα. Τι σόι κορωνίδα είναι αν φρενάρουν τους πρώτους ;;

Φιλε δεν το σκεφτηκα αυτο ουτε στην πρωτη ουτε στην πεμπτη κουπα. Αλλα αν βλεπεις οτι καθε χρονο χειροτερευει το πραγμα, κατι κανεις σαν εταιρια.

Και θα μιλαμε τωρα για το αθλητικο ιδεωδες? Ποδοσφαιρο, μπασκετ κτλ? Ολα στημενα. Ατομικα αθληματα? Εχει παρει ο καθενας 10 φορες το βαρος του σωματος του σε αναβολικα. Και θα κατσω εγω με το σταυρο στο χερι να βρω τον GOAT? Εγω πελατης ειμαι που πληρωνω και θελω να γουσταρω. Αλλος μπορει να γουσταρει να βλεπει τον οδηγο του και την ομαδα του να σαρωνουν κι εγω γουσταρω να βλεπω 5 ομαδες στο ιδιο δευτερολεπτο.