Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

1
50%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
50%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Corto Maltese έγραψε:Ο κανόνας που αναφέρθηκε είναι για προσπέραση στην εξωτερική, εκεί όντως ο Λεκλέρ ήταν πίσω. Στην εσωτερική όμως (επόμενο άπεξ) ήταν entitled to space.

Ακριβώς!

Γιαυτό λέω ότι η φωτογραφία που δείχνει τον Λεκ να περνάει "εκτός πίστας" είναι παραπλανητική. Εκεί δικαιούταν χώρο γιατί η προσπέραση έγινε πριν.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#895965 Δεν ειναι τοσο σαφες στο συγκεκριμενο συμπλεγμα στροφων ποιο ειναι το χωρικο οριο, που θεωρειται εξωτερικη και εξοδος της δεξιας στροφης και ποιο εσωτερικη και εισοδος της αριστερης στροφης.

Ειναι τοσο διαδοχικες που ειναι γκρι ζωνη για μενα.

Σε καθε περιπτωση, αν ισχυει ακομα ο κανονας των τελευταιων 3-4 ετων, που θελει αυτον που προσπερνα στη εξωτερικη να εχει τουλαχιστον στα ισια τον εμπρος αξονα του με τον εμπρος αξονα του μονοθεσιου που ειναι στη εσωτερικη.
Τοτε ο Λεκλερκ δεν επρεπε να διεκδικησει χωρο στην εξωτερικη, γιατι μεχρι καποιο σημειο μπορουμε να πουμε οτι τον διεκδικησε οταν ηταν στην εξωτερικη και εξοδο της δεξιας στροφης, οχι μονο στην εσωτερικη και εισοδο της αμεσα επομενης αριστερης.

Ξαναλεω ομως, οτι αυτος ο τυπικος κανονας, προσωπικα, με βρισκει απεναντι, γιατι...
Ηταν παρα πολλες οι φορες στο παρελθον που ο οδηγος στην εξωτερικη ειχε φτασει τον εμπρος αξονα του επαρκως διπλα στο μονοθεσιο που ηταν στην εσωτερικη, καπου στο μεσο του μονοθεσιου ας πουμε, ο οδηγος στην εσωτερικη εδινε χωρο και αυτος στην εξωτερικη παροτι πιο πισω (οχι πολυ) εβρισκε προσφυση, κουραγια, καρυδια και περνουσε.
Μια ομορφη χορογραφια μονοθεσιων πλαι πλαι, ισως και με μικρες αποσταθεροποιησεις του πισω μερους τους, πραγματικη ζωγραφια.

Ο τωρινος κανονισμος, αν οντως ισχυει ακομα, γιατι σας ειπα εχω ακουσει και αλλα σχολια για 3/4 του μονοθεσιου κτλ, ειναι και αδικος και κακος για το θεαμα.

Ο Νικος και ο Ριππερ δεν εχω καταλαβει που βαζουν το οριο σχετικης θεσης των μονοθεσιων ωστε να δικαιουται καποιος χωρο στην εξωτερικη.
Για μενα δεν μπορει αυτος στην εξωτερικη να εχει οριακα τον εμπρος αξονα του πλαι στον πισω αξονα του μονοθεσιου στην εσωτερικη και να ζηταει χωρο.
Δηλαδη ΟΚ, αυτο ειναι υπερβολικο.
Ο Λεκλερκ ομως ειχε φερει τον εμπρος αξονα του τουλαχιστον στο μεσο του μονοθεσιου του Φονεα, οποτε θεωρω πως οχι τυπικα, αλλα με τα δεδομενα που ειχαμε συνηθισει παλιοτερα ηταν λογικο να θελει χωρο.
Περαν του Νικου και του Ριππερ, οι υπολοιποι που τοποθετειτε το οριο;

Ας τα δουνε παλι, να ορισουν ενα κανονα που να μην ειναι τοσο περιοριστικος και παραλογος, ωστε να τον χρησιμοποιουν και πιο συχνα.
Οχι οπως τωρα που επι της ουσιας δεν ειπαν τιποτα και τελικα racing incident επειδη το ειπαν οι οδηγοι και επειδη ο Αντονελλι εφαγε το Λεκλερκ, οποτε τους εβγαλε απο τη δυσκολη θεση...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#895966 Για μένα, όταν δυο οδηγοί πλησιάζουν μαζί στο άπεξ, είναι by default entitled to space.

Εάν τώρα ένας από τους δυο καταφέρει λίγο πριν το άπεξ να είναι μπροστά και να μπορεί να στρίψει (όχι δηλαδή να τον πετάξει έξω επειδή είναι μπροστά με τη φόρα που έχει), τότε η στροφή είναι δική του.

Όταν είναι μαζί, όπως ήταν τώρα, ο Ράσελ για παράδειγμα ΟΦΕΙΛΕ να δώσει χώρο πλησιάζοντας στην 12. Αν δε τον είδε στην 11, να πάει στο γιατρό. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#895967 Από τη στιγμή που περνάμε το ένα άπεξ χωρίς συμβάν και επαφή, έχουμε πάει στην επόμενη στροφή. Απλή αγωνιστική λογική
Άβαταρ μέλους
By ripper
#895968 Ωραία βάζω και εγώ το δικό μου όριο. Ο μπροστά άξονας στον πίσω του προπορευόμενου.
Αν ήταν σοφός ο κόσμος θα με ακούγατε :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#895970 Κορτο νομιζω δεν ειναι τοσο απλο.

Γιατι στο απεξ κρινεται ο κανονισμος, για το αν θα δοθει χωρος στην εξωτερικη για το υπολοιπο της στροφης, το οποιο ειναι η εξοδος της.
Ειναι σημαντικο οτι κρινεται τι θα γινει στην υπολοιπη στροφη.

Το που τελειωνει η εξοδος της μιας και που ξεκιναει η εισοδος της αλλης ειναι δυσκολο να το αποφασισουμε σε τοσο διαδοχικο συμπλεγμα.

Ριππερ σαφης, θεωρω οτι ειναι λιγο υπερβολικο, αρκετα πισω αυτος απο την εξωτερικη, αλλα γενικα δεν απεχω πολυ, εγω το θετω λιγο πιο μπροστα.

Νικο ειλικρινα δεν εχω καταλαβει τι ακριβως θεωρεις μπροστα, τη σχετικη θεση του ενος μονοθεσιου ως προς το αλλο.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Yugo_para_siempre έγραψε:Κορτο νομιζω δεν ειναι τοσο απλο.

Γιατι στο απεξ κρινεται ο κανονισμος, για το αν θα δοθει χωρος στην εξωτερικη για το υπολοιπο της στροφης, το οποιο ειναι η εξοδος της.

Το που τελειωνει η εξοδος της μιας και που ξεκιναει η εισοδος της αλλης ειναι δυσκολο να το αποφασισουμε σε τοσο διαδοχικο συμπλεγμα.

Ριππερ σαφης, θεωρω οτι ειναι λιγο υπερβολικο, αρκετα πισω αυτος απο την εξωτερικη, αλλα γενικα δεν απεχω πολυ, εγω το θετω λιγο πιο μπροστα.

Νικο ειλικρινα δεν εχω καταλαβει τι ακριβως θεωρεις μπροστα, τη σχετικη θεση του ενος μονοθεσιου ως προς το αλλο.

Ναι εννοώ τη σχετική θέση όπως σωστά λες.

ΥΓ: Νιώθω ότι το υπεραναλύουμε. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Yugo_para_siempre έγραψε:Κορτο νομιζω δεν ειναι τοσο απλο.

Βάλε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και διάβασε εδώ μια ωραία ανάλυση

https://x.com/aerotechvh/status/1962438 ... 6u_I7YUjdQ

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#896022 Καλά νόμιζα ότι το είχα διαβάσει, για προσπέραση από την εσωτερική ο εμπρός άξονας να είναι στον καθρέφτη του άλλου πριν ή κατά την κορυφή της στροφής.
Το οποίο δεν είναι και εντελώς εύκολο να αποδειχτεί εκτός αν έχουν από αυτές τις κάμερες που στρίβουν 360° από το όχημα του Ράσελ, τότε θα ήταν ξεκάθαρο.
Για μένα ο Λεκλέρκ μπορεί και να μην βγήκε όλος έξω. Και το ίδιο λέει και η απόφαση αυτών που σίγουρα έχουν περισσότερες κάμερες κλπ. Ότι δεν μπορεί να είναι σίγουροι. Συνολικά σωστά για μένα δεν δόθηκε συνέχεια. Και μου άρεσε σαν προσπέραση.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#896028 Ρε σείς δεν είναι λίγο «άρρωστο» αυτό;

Δλδ τιμωρία γιατί έκανες μια προσπέραση έστω παρακινδυνευμένη αλλά την έκανες ενώ άλλοι πάνε στουκαρουν πάνω στον άλλον του διαλύουν τον αγώνα και λέμε ω τι κακή τύχη.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
bibendum έγραψε:Ρε σείς δεν είναι λίγο «άρρωστο» αυτό;
Δλδ τιμωρία γιατί έκανες μια προσπέραση έστω παρακινδυνευμένη αλλά την έκανες ενώ άλλοι πάνε στουκαρουν πάνω στον άλλον του διαλύουν τον αγώνα και λέμε ω τι κακή τύχη.
Υπάρχουν κανονισμοί οι οποίοι δεν προβλέπουν επαρκή ανταπόδωση για την όποια λαλακία κάνει κάποιος άλλος. Ναι, ο παράγοντας τύχη μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο και ναι είναι μέρος του "αθλήματος"/ψυχαγωγία.
Άβαταρ μέλους
By ripper
#896121 Σχετικά με τις ποινές μιας και αναλύσαμε μόνο την φάση Leclerc - Russell.

F1 - Η λογική εξαφανίζεται όταν οι «κουστουμάτοι» θέλουν να κάνουν κουμάντο | Blog - Στάθης Κοκκορόγιαννης | InMotion by gazzetta https://share.google/AcCfqmQoqEms3lGc9
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
ripper έγραψε:Σχετικά με τις ποινές μιας και αναλύσαμε μόνο την φάση Leclerc - Russell.

F1 - Η λογική εξαφανίζεται όταν οι «κουστουμάτοι» θέλουν να κάνουν κουμάντο | Blog - Στάθης Κοκκορόγιαννης | InMotion by gazzetta https://share.google/AcCfqmQoqEms3lGc9

Ο,τι να'ναι...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#896133 Το μόνο στο οποίο έχει βάση ο χαρακτηρισμός είναι ότι διαγράφηκε ο χρόνος του Λεκλέρ ΑΛΛΑ η αρχική διαγραφή χρόνου δεν είναι και η απόλυτη αλήθεια. Πολλές φορές έχουν επιστραφεί χρόνοι και θέσεις. Και στο συγκεκριμένο βίντεο η θέση της πίσω δεξιάς ρόδας της Φερράρι είναι ασαφής. Εμένα μου δίνει την εντύπωση ότι πιθανότατα πατάει λίγο την άσπρη γραμμή. Μπορεί και όχι. Αλλά σε κάθε περίπτωση αυτός είναι ο υπό εξέταση τροχός και όχι κάποιος από τους μπροστινούς στους οποίους είναι αρκετά σαφές