- 08 Ιούλ 2025, 01:50
Δεν είδα όλο τον αγώνα γιατί ήμουν εκτός.
Πιστεύω και εγώ με τα λίγα που είδα ότι όσοι μπήκαν για σλικ στο γύρο σχηματισμού μάλλον ήταν τυχεροί με τα VSC ενώ μόνο μετά από 7-8 γύρους άρχισαν να έχουν καλύτερο ρυθμό. Μετά όμως άρχισε φουλ βροχή, ήρθαν SC, χαμός.
Οπότε εξαιρετικά μεγάλο ρίσκο με τόσο πολύ βρεγμένο 3ο σέκτορ για όσους μπήκαν στο γύρο σχηματισμού.
Ένα μεγάλο μπράβο στο Χουλκ που είχε απίθανο ρυθμό και άξιζε επιτέλους το πρώτο βάθρο.
Μπράβο στο Λούη που ένα πολύ δύσκολο μονοθέσιο, πραγματικά τον πιστεύω ειδικά στη βροχή, το έφερε στην 4η θέση πάρα την αργοπορία στο 1ο στοπ και τις χαμένες θέσεις.
Ήταν ίσως ο πρώτος κανονικός αγώνας (όχι σπριντ) που υπήρξε ταχύτερος (όχι μόνο πιο ώριμος και πιο σταθερός) από το Λεκλέρκ.
Επίσης και στην Αυστρία υπήρξε αρκετά πιο κοντά του, οπότε φαίνεται σιγά σιγά πως προσαρμόζεται.
Ο Λεκλέρκ πέραν του αχρείαστου, άποψη μου, αρχικού ρίσκου. Δυσκολεύτηκε πολύ στις προσπεράσεις όταν η αγωνιστική γραμμή ήταν λιγότερο βρεγμένη από την υπόλοιπη πίστα, πράγμα που έπαθε ακόμα και ο Μαξ μετά το λάθος του που έπεσε πίσω.
Ακόμα και έτσι, κάποια στιγμή έκανε 2 ωραίες βούτες στις Γουίλιαμς, μετά και τη λάθος στρατηγική ήταν 8ος σε κυνήγι 7ης θέσης για να πάρει κάποιους βαθμούς.
Πάρε ξαφνικό σναπ, στα χώματα και 14ος...
Οπότε παρότι σε τόσους πολλούς αγώνες τερμάτισε μπροστά από το Λούη, άλλοτε άνετα μπροστά, άλλοτε λίγο.
Έχοντας τη |λογοκρισία| του Σπριντ στο Μαϊάμι και του Σίλβερστόουν, είναι μόλις 16 βαθμούς πάνω στη βαθμολογία, ενώ κανονικά θα έπρεπε πάνω από 30.
Αυτή είναι η αξία ενός τόσο έμπειρου παγκόσμιου πρωταθλητή όπως ο Λούης. Ότι με τη σταθερότητα του, το ρεαλισμό του και την υπομονή του, πάρα τους αρκετούς αγώνες που δυσκολεύτηκε λιγότερο ή περισσότερο, πάντα τερμάτιζε σχεδόν στο ή πάνω από το ταβάνι των δυνατοτήτων του σε κάθε αγώνα, κανονικό ή σπριντ.
Έτσι όταν έρθουν, που φαίνεται ότι θα έρθουν, οι πιο καλοί αγώνες είναι πολύ πιθανό να περάσει μπροστά στη βαθμολογία, χωρίς να έχει τερματίσει σε πολλούς αγώνες μπροστά από το Λεκλέρκ.
Στο Σίλβερστόουν ακόμα και ο Λούης βγήκε εκτός, αλλά εκεί που βγήκε έχασε 5"-6", όχι 20"+ όπως ο Λεκλέρκ.
Δίνει μαθήματα damage limitation όλη τη χρονιά ο Λούης.
Να δούμε αν σιγά σιγά θα δώσει και μαθήματα ταχύτητας όπως φαίνεται.