Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

0
N/A
1
17%
1
17%
1
17%
1
17%
2
33%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
BARHonda έγραψε:Η στρατηγική του πιτστοπ στον γύρο σχηματισμού δεν ήταν καθόλου κακή, αλλά τα απανωτά VSC τους βάλανε την ταφόπλακα, διότι μέχρι εκείνο το σημείο μόνο το τελευταίο κομμάτι της πίστας μετά την ευθεία Hangar ήταν βρεγμένο

Ξεκίνησε πίσω από τον team mate του και τερμάτισε 10 θέσει πίσω. Ήταν λάθος όπως και να το δεις.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
BARHonda έγραψε:Η στρατηγική του πιτστοπ στον γύρο σχηματισμού δεν ήταν καθόλου κακή, αλλά τα απανωτά VSC τους βάλανε την ταφόπλακα, διότι μέχρι εκείνο το σημείο μόνο το τελευταίο κομμάτι της πίστας μετά την ευθεία Hangar ήταν βρεγμένο

Δηλαδη σε αγωνα με μικτες συνθηκες, προβλεψη για βροχη στον 10ο γυρο, θεωρησαν σωστο να βαλουν σλικ;
Περιμεναν να μην βγει VSC/ SC καθολου στους πρωτους γυρους;

Ειδικα χθες και λιγα βγηκαν με τοσα που εγιναν.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#893352 H βροχή πάντα φέρνει απρόβλεπτα αποτελέσματα. Η Ferrari σωστά έπραξε στην εκκίνηση και έβαλε το ένα μονοθέσιο σε διαφορετική στρατηγική. Δεν τους βγήκε, αλλά και αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι. Αν τους είχε βγει, θα λέγαμε πως είναι μεγαλοφυΐες. Του Stroll όταν του έβαλαν κόκκινα λίγο πριν έρθει η βροχή, όλοι απορούσαν, αλλά τελικά ήταν η καλύτερη στρατηγική.
Ο αγώνας ήταν ενδιαφέρον, χάρη στη βροχή, γιατί η εν λόγω πίστα προσωπικά με αφήνει πάντα αδιάφορο, είναι πολύ βαρετή.
Άνθρωπος του αγώνα ο Hulkenburg εννοείται, ο Piastri έκανε τη χαζομάρα του και ασφαλώς ο Verstappen το εκμεταλλεύτηκε, αλλά τελικά και αυτός έκανε το λάθος. Ξεχωρίζω επίσης τον Bearman που έκανε πολύ καλό αγώνα και φαίνεται πολύ σταθερός, μου θυμίζει λίγο τον Piastri.
Και ο Norris καλό αγώνα έκανε, αλλά δεν έδειξε ταχύτερος του Piastri νομίζω.
Περίμενα περισσότερα από Mercedes, αλλά κάναν πολύ μέτριο αγώνα σε συνθήκες που τους βολεύουν γενικά. Τον άλλο που ξεχώρισα, είναι ο Gasly με ένα μονοθέσιο που έχει μείνει πίσω γενικά, αλλά παρόλα αυτά πήρε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
PaNick67 έγραψε:

Δηλαδη σε αγωνα με μικτες συνθηκες, προβλεψη για βροχη στον 10ο γυρο, θεωρησαν σωστο να βαλουν σλικ;

Χωρίς τα VSC, μικτές συνθήκες με τα 4/5 της πίστας στεγνά τα σλικ θα είχαν πλεονέκτημα. Είδες ότι όλοι όσοι ξεκίνησαν με τα ενδιάμεσα (πλην Οκον) ξαναμπήκανε για νέα ενδιάμεσα με το που έφτασε η βροχή διότι είχαν φθαρεί. Εδώ ο Stroll από το πουθενά με λίγους γύρους με τα κόκκινα και ξαφνικά βρέθηκε 3ος μόλις ξαναέβαλε ενδιάμεσα

Η σκέψη δεν ήταν λάθος, εγώ ήθελα και τον Hamilton να μπει μαζί με τον Leclerc, δεν έχω ακούσει team radio να ξέρω εάν το συζητήσανε με τον Adami. Αλλά το VSC τους γείωσε κανονικά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
BARHonda έγραψε:
PaNick67 έγραψε:

Χωρίς τα VSC, μικτές συνθήκες με τα 4/5 της πίστας στεγνά τα σλικ θα είχαν πλεονέκτημα. Είδες ότι όλοι όσοι ξεκίνησαν με τα ενδιάμεσα (πλην Οκον) ξαναμπήκανε για νέα ενδιάμεσα με το που έφτασε η βροχή διότι είχαν φθαρεί. Εδώ ο Stroll από το πουθενά με λίγους γύρους με τα κόκκινα και ξαφνικά βρέθηκε 3ος μόλις ξαναέβαλε ενδιάμεσα

Η σκέψη δεν ήταν λάθος, εγώ ήθελα και τον Hamilton να μπει μαζί με τον Leclerc, δεν έχω ακούσει team radio να ξέρω εάν το συζητήσανε με τον Adami. Αλλά το VSC τους γείωσε κανονικά

Αρχικα η πιστα εβγαζε νερο στα 2/3 της.

Ως εκ τουτου ειχαμε VSC απο τον 2ο ως τον 4ο γυρο και απο τον 4ο μεχρι τον 8ο. Στον 11ο ξεκινησε η βροχη.

Αυτοι που μπηκαν για σλικ ηταν 30 δευτερα πισω και τα υγρα κομματια της πιστας δεν θα τους επετρεπαν ποτε να φτασουν ψηλα ακομα και χωρις VSC

το οτι καποιες ομαδες πιστευαν οτι δεν θα βγουν VSC/SC σε τετοιες συνθηκες.............

Τεσπα.

Τρομερος ο Χουλκ οπως κι ο Χαμ, κακη επιδοση απο Μαξ και Λεκλερκ κι οι παπαγιες σε δικο τοςυ αγωνα

ΙΜΟ η τιμωρια του Πιαστρι ηταν αδικη και υπερβολικη κι επρεπε η ομαδα να αποκαταστησει την ταξη

Πανυγηριζε ο Νορρις στο τελος για την νικη που του απονεμηθηκε. Στην θεση του θα εκοβα να με περασει ο Πιαστρι, που ηταν ο καλυτερος του τριημερου.

Για εμενα ο Νορρις ειναι λιγος για τιτλο, δεν τον πιστευω.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#893373 Χθες δε σχολίασα γιατί δε μου αρέσει να σχολιάζω σε κάτι τόσο εμφανώς στημένο όπως ήταν το Βρετανικό GP 2025. Ντροπή σε όσους είχαν εμπλοκή σε αυτή τη γελοιότητα

1. Ο κανονισμός λέει ότι μόλις σβήσουν τα φώτα του SC το ρυθμό τον ορίζει ο πρωτοπόρος. Είχαμε λοιπόν αλλοίωση αποτελέσματος επειδή ο πρωτοπόρος ακολούθησε τον κανονισμό. Βασική ευθύνη έχει και το καραγκιοζλίκι του Μαξ, θεία δίκη η σβούρα που έκανε μετά. Περίμενε να πάρει νίκη με ποινή; Ντροπή του και αυτουνού. Αν υπήρχε όντως πρόβλημα θα είχαμε από πίσω pile up όπως τότε στο Μουτζέλο. Σκανδαλώδης απόφαση και δεν ξέρω τι θα πούνε στη ΜακΛάρεν για να δικαιολογήσουν τους 14 χαμένους βαθμούς και τη χαμένη νίκη στον Πιάστρι.

2. Σε όλα τα ρεπορτάζ λένε πως ήταν αποκλειστικά προσωπικό call του Λεκλέρ τα σλικς. Προφανώς και αν είχαμε full course SC θα είχε κερδίσει περίπου 30" δεν το συζητάμε, αλλά για άλλη μια φορά οι αγωνοδίκες πήραν ότι απόφαση συνέφερε ένα συγκεκριμένο αμάξι. Στη συνέχεια όμως και αφού έπαιρναν τα ρίσκα, απορώ γιατί στο επόμενο SC δε ρίσκαρε full wets να βρεθεί μέχρι και 1ος. 14ος ήταν. Μετά όμως έκανε προσωπικό λάθος, αποκλειστικά δικό του κατόρθωμα η 14η θέση.

3. Μπράβο στον Χουλκ, νομίζω ότι μόνο ο βρετανικός αυτισμός και ο αρρωστημένος εθνικισμός τους, μας στέρησε από τα πλάνα που όλοι θέλαμε να δούμε σε μία τόσο συγκινητική στιγμή της ιστορίας του σπορ, αλλά το ότι ο Χάμιλτον βρέθηκε στο 1" και τερμάτισε σε στεγνό αγώνα αρκετά μακριά, είναι θέμα προβληματισμού

4. Σοβαρά ο Σάινθ και η Γουΐλιαμς έκαναν διαμαρτυρία επειδή πιάστηκε στον ύπνο;
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
Corto Maltese έγραψε:Χθες δε σχολίασα γιατί δε μου αρέσει να σχολιάζω σε κάτι τόσο εμφανώς στημένο όπως ήταν το Βρετανικό GP 2025. Ντροπή σε όσους είχαν εμπλοκή σε αυτή τη γελοιότητα

1. Ο κανονισμός λέει ότι μόλις σβήσουν τα φώτα του SC το ρυθμό τον ορίζει ο πρωτοπόρος. Είχαμε λοιπόν αλλοίωση αποτελέσματος επειδή ο πρωτοπόρος ακολούθησε τον κανονισμό. Βασική ευθύνη έχει και το καραγκιοζλίκι του Μαξ, θεία δίκη η σβούρα που έκανε μετά. Περίμενε να πάρει νίκη με ποινή; Ντροπή του και αυτουνού. Αν υπήρχε όντως πρόβλημα θα είχαμε από πίσω pile up όπως τότε στο Μουτζέλο. Σκανδαλώδης απόφαση και δεν ξέρω τι θα πούνε στη ΜακΛάρεν για να δικαιολογήσουν τους 14 χαμένους βαθμούς και τη χαμένη νίκη στον Πιάστρι.

Ήταν οριακή η όλη φάση και νομίζω το παραέκανε ο Oscar με το πόσο πολύ φρέναρε. Δυστυχώς δεν μπορείς να είσαι 100% ακριβής έαν ξαναδείς τη φάση στο F1TV γιατί τα team radio έχουν 10δ καθυστέρηση οπότε τη στιγμή που σβήνει τα φώτα το SC δεν ξέρεις εάν ο Oscar ακόμα επιταχύνει για να κρατήσει την απόσταση ή όχι. Επίσης δεν ξέρω η ορατότητα του Verstappen προς το SC πόσο καλή είναι και εάν μπορεί να δει και εκείνος τα φώτα που σβήσανε. Νομίζω ο Max εκείνη τη στιγμή βλέπει τον Oscar να επιταχύνει και επιταχύνει και εκείνος για να κρατήσει την ελάχιστη απόσταση
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#893391 Λόγω προβλεπόμενου περίεργου καιρού η κάθε ομάδα είχε και διαφορετικές ρυθμίσεις άλλοι πιο στεγνή και άλλη πιο βρεγμένη. Αυτό σε συνδυασμό με τα σωστά ή λάθος λάστιχα μπορούν να κάνουν ένα αυτοκίνητο πολύ καλό ή μάπα. Οπότε δεν είναι εύκολο να πει κανείς και ποιος ήταν καλός ή όχι αν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ήταν οι ρυθμίσεις/λάστιχα.

Κάποιοι συγκρίναν την πίεση στο πεντάλ του Πιάστρι 59 με τα 30 του Ράσελ από άλλον αγώνα. Αλλά άλλη πίεση θέλεις για να φρενάρεις από τα 240 και άλλη από τα 140, δεν είναι συγκρίσιμα νούμερα. Επιβράδυνση σε g θα έπρεπε να βάλουν. Όπως και να έχει πάντως από τα 240-52 είναι μεγάλη διαφορά. Παρόλα αυτά θεωρώ την ποινή υπερβολική.

Συμφωνώ με το να έδινε ο Νόρις τη θέση στον άλλον από μόνος του αλλά δέχομαι και το ότι δεν την έδωσε (ούτε του είπαν κάτι τέτοιο) η τύχη/ατυχία είναι στο παιχνίδι. Αν όμως την έδινε θα κέρδιζε πολλούς πόντους. Και για μένα παραμένει λίγος για πρωταθλητής.

Χάρηκα με τον Χούλκ, 19>>3 όπως και να το κάνουμε είναι τεράστιο.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#893396 Κοιτάξτε, όλοι οδηγάμε. Όλοι μας έχουμε τύχει να τσαρουχώσει ο μπροστινός τα φρένα. Και όλοι μας το πρώτο πράγμα που κοιτάμε είναι ο καθρέφτης. Γιατί αν αιφνιδιάστηκε ο πρώτος μία, οι πίσω αιφνιδιάζονται δέκα. Ε λοιπόν εδώ είχαμε το πρώτο τέτοιο συμβάν στην ιστορία της οδήγησης που ο πρώτος αιφνιδιάστηκε και οι πίσω σταμάτησαν σωστά και ασφαλώς
Άβαταρ μέλους
By edmond
#893400 Ο μαξ τσίμπησε καμιά ποινή;
Υποτίθεται ότι πέρασε αμάξι σε καθεστώς SC -όπως και να έγινε αυτό. Ή αν σβήσουν τα φώτα του SC αλλάζουν οι νόμοι;
Άβαταρ μέλους
By ripper
#893401 Άλλος ένας πολύ ωραίος αγώνας στο Silverstone που σχεδόν πάντα δίνει αγωνία και θέαμα.

Φάνηκε πόσο μεγάλη σημασία έχει το στήσιμο του μονοθεσίου στο βρεγμένο, καλό είναι να το θυμόμαστε αυτό στους επόμενους διθυράμβους και αναθεματισμούς περί ικανότητας οδηγών.
Οι εξαιρετικοί στην βροχή πολυπρωταθλητές Lewis-Max φάνταζαν νάνοι μπροστά στον Hulkenberg και τα papaya-boys.
Αν πάντως θεωρήσουμε δεδομένο ότι οι δύο McLaren είχαν παρόμοιο στήσιμο τότε ήταν πραγματικά εξαιρετικός ο Piastri χθες. Πολύ γρήγορος και αλάνθαστος μέχρι ... την ποινή.
Χωρίς να έχω τηλεμετρίες και απόλυτη γνώση των κανονισμών θεωρώ την ποινή άλλη μια μπαρούφα που "έφεραν" στο κεφάλι μας ο Max και το σιχαμένο σωματείο του κατρουλοποτού που αντιλαμβάνονται το racing πολύ διαφορετικά από τον μέσο φίλαθλο των μηχανοκίνητων.
Όπως και να έχει θεωρώ ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με όλους τους οδηγούς όσον αφορά το τι επιτρέπεται και τι όχι με το SC.
Από την στιγμή που δόθηκε η ποινή πάντως προφανώς και δεν θα μπορούσε η McLaren να επιβάλει team orders χωρίς να δημιουργηθεί τσουνάμι αντιδράσεων εντός και εκτός ομάδας, πόσο μάλλον όταν ο Norris ήταν εντός έδρας.
Ο οποίος Norris κακός δεν ήταν, τουναντίον, αλλά ήταν σίγουρα τυχερός αφού στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα επισκιάστηκε από τον Piastri.

Πάμε στο ρίξιμο των ζαριών στον γύρο σχηματισμού από Leclerc - Russell και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.
ΟΚ δεν είναι κακό να ρισκάρεις όταν δεν έχεις και πολλά να χάσεις αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι ή ζαριά ήταν ασόδυο.
Διαφωνώ τελείως με όσα διάβασα παραπάνω αλλά και τις δηλώσεις του Russell ότι τους έφταιξαν τα VSC.
Η πίστα ήταν (χοντρικά) στεγνή στο sector 1, mixed στο sector 2 και ... θάλασσα στο sector 3.
Στον 1ο γύρο (χωρίς SC) όσοι έβαλαν στεγνά ήταν 5 sec αργότεροι στο s2 και 8 στο s3! Τα VSC τους έσωσαν από το να μείνουν κανά λεπτό πίσω μέσα σε 7-8 γύρους. Πέρα από το ότι ήταν εμφανώς αργότεροι, ήταν και πολύ πιθανό να βρεθούν σε κάποια μπαριέρα. Και βλέποντας αυτά οι Μερτσενταίοι πάνε μετά και βάζουν και τον Antonelli και φυσικά τον καταστρέφουν και αυτόν. Αλλη μία αδιανόητη στρατηγική από μεγάλη ομάδα.
Στην επόμενη περίπτωση και πάλι (εκ του αποτελέσματος) βιάστηκαν με τον Russell ενώ ο Alonso τους πρόσφερε απλόχερα δεδομένα.
Stroll και Hulkenberg πέτυχαν σχεδόν ιδανικές στρατηγικές αλλά μόνο ο δεύτερος έλαμψε καθόλη την διάρκεια του αγώνα.
Φοβερός ήταν επίσης και ο Gasly (πάλι) με το χειρότερο μονοθέσιο αυτή τη στιγμή.
Έχασα το τι έγινε με τον Sainz ο οποίος ήταν μπροστά από τον Albon μέχρι την τελευταία αλλαγή και μετά χάθηκε.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#893410 Δεν είδα όλο τον αγώνα γιατί ήμουν εκτός.

Πιστεύω και εγώ με τα λίγα που είδα ότι όσοι μπήκαν για σλικ στο γύρο σχηματισμού μάλλον ήταν τυχεροί με τα VSC ενώ μόνο μετά από 7-8 γύρους άρχισαν να έχουν καλύτερο ρυθμό. Μετά όμως άρχισε φουλ βροχή, ήρθαν SC, χαμός.
Οπότε εξαιρετικά μεγάλο ρίσκο με τόσο πολύ βρεγμένο 3ο σέκτορ για όσους μπήκαν στο γύρο σχηματισμού.

Ένα μεγάλο μπράβο στο Χουλκ που είχε απίθανο ρυθμό και άξιζε επιτέλους το πρώτο βάθρο.

Μπράβο στο Λούη που ένα πολύ δύσκολο μονοθέσιο, πραγματικά τον πιστεύω ειδικά στη βροχή, το έφερε στην 4η θέση πάρα την αργοπορία στο 1ο στοπ και τις χαμένες θέσεις.
Ήταν ίσως ο πρώτος κανονικός αγώνας (όχι σπριντ) που υπήρξε ταχύτερος (όχι μόνο πιο ώριμος και πιο σταθερός) από το Λεκλέρκ.
Επίσης και στην Αυστρία υπήρξε αρκετά πιο κοντά του, οπότε φαίνεται σιγά σιγά πως προσαρμόζεται.

Ο Λεκλέρκ πέραν του αχρείαστου, άποψη μου, αρχικού ρίσκου. Δυσκολεύτηκε πολύ στις προσπεράσεις όταν η αγωνιστική γραμμή ήταν λιγότερο βρεγμένη από την υπόλοιπη πίστα, πράγμα που έπαθε ακόμα και ο Μαξ μετά το λάθος του που έπεσε πίσω.
Ακόμα και έτσι, κάποια στιγμή έκανε 2 ωραίες βούτες στις Γουίλιαμς, μετά και τη λάθος στρατηγική ήταν 8ος σε κυνήγι 7ης θέσης για να πάρει κάποιους βαθμούς.
Πάρε ξαφνικό σναπ, στα χώματα και 14ος...

Οπότε παρότι σε τόσους πολλούς αγώνες τερμάτισε μπροστά από το Λούη, άλλοτε άνετα μπροστά, άλλοτε λίγο.
Έχοντας τη |λογοκρισία| του Σπριντ στο Μαϊάμι και του Σίλβερστόουν, είναι μόλις 16 βαθμούς πάνω στη βαθμολογία, ενώ κανονικά θα έπρεπε πάνω από 30.

Αυτή είναι η αξία ενός τόσο έμπειρου παγκόσμιου πρωταθλητή όπως ο Λούης. Ότι με τη σταθερότητα του, το ρεαλισμό του και την υπομονή του, πάρα τους αρκετούς αγώνες που δυσκολεύτηκε λιγότερο ή περισσότερο, πάντα τερμάτιζε σχεδόν στο ή πάνω από το ταβάνι των δυνατοτήτων του σε κάθε αγώνα, κανονικό ή σπριντ.
Έτσι όταν έρθουν, που φαίνεται ότι θα έρθουν, οι πιο καλοί αγώνες είναι πολύ πιθανό να περάσει μπροστά στη βαθμολογία, χωρίς να έχει τερματίσει σε πολλούς αγώνες μπροστά από το Λεκλέρκ.

Στο Σίλβερστόουν ακόμα και ο Λούης βγήκε εκτός, αλλά εκεί που βγήκε έχασε 5"-6", όχι 20"+ όπως ο Λεκλέρκ.

Δίνει μαθήματα damage limitation όλη τη χρονιά ο Λούης.
Να δούμε αν σιγά σιγά θα δώσει και μαθήματα ταχύτητας όπως φαίνεται.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#893423 Μου αρέσει που λέμε κακώς κάναν αυτό και το άλλο. Όμως όλοι έχουν τις ίδιες πληροφορίες για τον καιρό με τα ραντάρ και το τι λένε οι ίδιοι οι οδηγοί. Και όλοι έχουν τα κεφάλια και τους υπολογιστές ώστε να σκεφτούν αν θέλουν ανάλογα με τις ρυθμίσεις, τη θέση του οδηγού, το ρίσκο κλπ κλπ να αλλάξουν λάστιχα. Σε μερικούς βγήκε σε μερικούς όχι.
Αλλά βέβαια τώρα, κατόπιν εορτής μπορούμε να λέμε, μάπα η στρατηγική της Φεράρι, καλή του Στρολ και του Χούλκ κλπ.
Όμως τη στιγμή που το έκαναν μπορεί να σκεφτήκαμε, νωρίς δεν είναι, λες να τους βγει;; Αν όμως πχ έβγαινε στον Λεκλέρκ δηλαδή θα λέγαμε; Θεϊκή η Φεράρι που έκανε τη σωστή αλλαγή τη σωστή στιγμή κλπ... :lol:
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#893425 Όταν δεν έχεις το άγχος του πρωταθλήματος, κάτι τέτοιες κινήσεις έρχονται πιο αβίαστα. Να σας πάω πίσω στην Ουγγαρία του 2021 και την απόφαση της Mercedes να το παίξει safe...
Άβαταρ μέλους
By Nosferatu
#893436 Εμεις που το είδαμε live φαινόταν οτι θα ξαναβρεξει μετα την εκκίνηση, τα σύννεφα και ο αέρας ήταν εκρηκτικός συνδιασμος. Κατα της 10 που φτασαμε το πρωι, στο περπάτημα απο το parking μας έπιασε νεροποντή και κατσαμε κατω απο ενα δεντρο για κάνα μισάωρο

Στα του χουλκ, ΟΛΟΙ πανηγύριζαν στις εξέδρες παντως, και ας ηταν κατα του χαμ που θελαν να τον δουν βαθρο