Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
#22353 o Vettel κάνει τρεις προσπεράσεις (HRT-TR-Sauber) με αυτή τη σειρά, ενώ αναβοσβήνουν τα κίτιρινα panels στην πίστα.Τα δύο απο αυτά (HRT-Sauber)τα ολοκληρώνει τη στιγμή που έχει μπει σε sector που σηματοδοτείται από πράσινο panel (τη στιγμή που βρίσκεται στη ζώνη που οριοθετείται από κίτρινο panel έχει επιταχύνει και έχει φέρει το μονοθέσιο του ακριβώς δίπλα και στο ίδιο ύψος με αυτούς που προσπαερνά).Η προσπέραση στην TR ολοκληρώνεται πριν καν μπει στη ζώνη που οριοθετείται από πράσινο panel (και ανθρώπους που κουνούν σημαιάκια δεν μπόρεσα να δω πουθενά).Το πώς δικαιολογεί το γεγονός η FIA δεν μου προξενει καμιά εντύπωση....όπως δεν μου προξενεί και η αντίδραση της ferrari......η οποία όλα αυτά τα χρόνια έχει καταπιεί πολύ χειρότερα πράγματα (και αυτά είναι τα μεγάλα εγκλήματα του LCdM).

ripper έγραψε:Το λέει ο Dennis, το λέει ο Alonso, το λες εσύ :lol:, το λένε οι φήμες (ότι θέλει ένα χρόνο, αλλά του λένε τρία, ότι σκέφτεται sabatical, ότι περιμένει την Mercedes).
Ποιόν να πιστέψω, τον κανέναν γιατί βολεύει κάποιον συλλογισμό;
Αν o Vettel έχει υπογράψει στη Ferrari και ο Alonso στη McLaren γιατί δεν τα ανακοινώνουν, για να μας κρατάνε σε αγωνία;

o Alonso δεν λέει ούτε ότι έχει υπογράψει ούτε ότι δεν έχει.Για την ακρίβεια είναι ο μόνος που δεν μιλά για το θέμα......για το οποίο μιλάνε όλοι οι άλλοι,πολλοί εκ των οποίων έχουν δεδομένο ότι έχει λύσει το συμβόλαιο του με τη ferrari και έχει μείνει ξεκρέμαστος,κινδυνεύοντας να βρεθεί με το πουλί στο χέρι το 2015.Λέτε να είναι τόσο κορόϊδο ο ισπανός;

Εγώ απλά υποθέτω και μεταφέρω τις φήμες.Το μόνο που λέω μετά σχετικής βεβαιότητας είναι ότι αποκλείεται να έχει λύσει κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του με τη ferrari,αν ήδη δεν έχει εξασφαλίσει το μέλλον του.Και ο ασφαλέστερος τρόπος που μπορεί να το έχει κάνει αυτό είναι υπογράφοντας ένα προσύμφωνο με τη Honda (όχι τη McLaren),με συγκεκριμένες αυστηρές ρήτρες,που θα του διασφαλίζει α)ότι σαν τελευταία λύση θα μπορεί να υπογράψει στη McLaren/Hondaν β)αν στο μεταξύ βρει θέση στην ΜΒ, αποφασίσει ότι θέλει να πάει στο LeMans,να πάει στο safari.....ή να μην πάει πουθενά (οπότε cazzi amari για τη ferrari)να μπορεί να αποδεσμευτεί από την υπογραφή συμβολαίου με τους ιάπωνες πληρώνοντας ένα ακριβό penalty.....και έτσι ίσως εξηγείται και η σιωπή του Maranello.
Άβαταρ μέλους
By nass
castigamatti έγραψε:Το πώς δικαιολογεί το γεγονός η FIA δεν μου προξενει καμιά εντύπωση....

Δηλαδή τι, η FIA την είχε στημένη στη Ferrari για να ευνοήσει την πρώην ...Stewart :help:
Μιλάμε για την ίδια Ferrari, που την προηγούμενη χρονιά η FIA άλλαξε τους κανονισμούς για έναν αγώνα :dizzy: με προφανή ευνοημένη την ...Ferrari ? :hmmm:

ΟΚ η εποχή της παντοδυναμίας και των αυξομειούμενων barge boards έχει περάσει (κάποιοι βέβαια τη νοσταλγούν απ΄ό,τι φαίνεται) αλλά όχι κι έτσι...

Οσο για τη Βραζιλία, το συζητάγαμε και τότε εκτενώς και βαριέμαι να ξανασχοληθώ με περσινά ξυνά σταφύλια, όμως το συμπέρασμα και τότε (τουλάχιστον για τους μη οπαδούς) ήταν ότι είχε δίκιο η FIA

The FIA reviewed the incident and declared that Vettel's pass was legal as a green flag was being shown by a marshal adjacent to the pit exit, meaning the track was green from that point onward; the confusion had been caused by a digital board showing a yellow flag on the exit of Curva do Sol some one hundred metres before the marshalling post

(Wikipedia)
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
nass έγραψε:Μιλάμε για την ίδια Ferrari, που την προηγούμενη χρονιά η FIA άλλαξε τους κανονισμούς για έναν αγώνα :dizzy: με προφανή ευνοημένη την ...Ferrari ? :hmmm:

και αυτή την ξεφτίλα της FIA (που συνοδευόταν και με τα περιβόητα 50% υπέρ των renault powered)............την αναφέρεις ως παράδειγμα ευνοϊκής μεταχείρισης της ferrari ή ως απόδειξη του μειωμένου πολιτικού της βάρους ....καθώς ο αέρας που είχε αρχίσει να φυσάει αλλού επέβαλε το ξεμπανάρισμα από τον αμέσως επόμενο αγώνα:dizzy:

nass έγραψε:

ΟΚ η εποχή της παντοδυναμίας και των αυξομειούμενων barge boards έχει περάσει (κάποιοι βέβαια τη νοσταλγούν απ΄ό,τι φαίνεται) αλλά όχι κι έτσι...

αυτά τα γραμμάτια εξοφλεί δικαίως τώρα η ferrari .......αλλά αυτό είναι απόδειξη διανομής λείας με όρους υποκόσμου...όχι ακριβοδίκαιης και αδιάφθορης FIA

nass έγραψε:
The FIA reviewed the incident and declared that Vettel's pass

τον ενικό δεν καταλαβαίνω............γιατί εγώ είδα τρια incidents.......εκτός και αν έχω παραισθήσεις
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#22378 Δηλαδή εσύ που είσαι και έμπειρος κριτής βρίσκεις ΟΚ με αναβοσβησμένα κίτρινα φώτα (ισοδύναμο των waved yellow flags) ένας οδηγός να παίρνει σλιπστρίμινγκ να επιταχύνει σε race pace και να βρίσκεται δίπλα στον αντίπαλο επειδή την ώρα που τον πέρασε είχε μπει στο πράσινο σέκτορ; Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο Μπιανσί πήγε όπως πήγε;
Άβαταρ μέλους
By sparticle
EDDIE_147 έγραψε:2007, 2010, 2012.

Και στις τρεις περιπτώσεις μπήκε με πλεονέκτημα και έχασε.
Βάζω και το '07 ως πλεονέκτημα γιατί ο Λούης τα σκάτωσε με το καλημέρα.

Eddie όπως προανέφερα δε μελετάω το 2007. Επίσης έχω ήδη πει τη γνώμη μου για το 2010 και το 2012. Θεωρώ ότι όλοι όσοι γράφουμε, είχαμε δει τους συγκεκριμένους αγώνες. Αν θεωρείς ότι έφταιγε ο Alonso για τη μη κατάκτηση του τίτλου πχ στο Abu Dhabi του 2010, τότε θα πρέπει να εννοείς τα εξής:

α) Ότι κάποιος άλλος πιλότος στη θέση του θα είχε καταπιεί το επικότερο fail στην στρατηγική αγώνα (σε όλα τα αθλήματα έβα) από την ομάδα του (εσύ δεν ήσουν κάποτε που μιλούσες για χαντακωμένες ψυχολογίες του Massa? :innocent: ) και θα συνέχιζε με ταχύτερο ρυθμό.

β) Κάποιος άλλος πιλότος (Hamilton/Vettel/...Raikkonen :s_sarcastic ) θα είχε προσπεράσει στη θέση του τον Petrov, μόνο που...After passing Kobayashi, Hamilton closed in behind Kubica but found it hard to pass the Renault, akin to what Alonso had been suffering behind Petrov. Despite having nearly 40 laps on the harder tyre, Kubica's pace was still of a substantial level to hold off the advances of Hamilton κι ενώ ο Hamilton είχε φρέσκια γόμα μετά το pit stop του και έτρεχε να προλάβει τον Vettel και τις απειροελάχιστες πιθανότητές του για τίτλο.

γ) κάποιος άλλος πιλότος θα είχε φτάσει με τη Ferrari του 2010 να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος στον τελευταίο αγώνα.

δ) (το σημαντικότερο) θα έπρεπε κάποιος άλλος πιλότος να έχει πετύχει ταυτόχρονα τα (α), (β) και (γ).

Αν εσύ πιστεύεις ότι ο Alonso έχει μερίδιο ευθύνης για το χαμένο τίτλο του 2010, τότε περιμένω να μου πεις ποιος θα ήταν αυτός ο άλλος πιλότος!

Αλλιώς η ευθύνη πάει στην ομάδα και στη στρατηγική της.

Δεν θα σε κουράσω άλλο πάντως, νομίζω ότι πήρα τις απαντήσεις μου :roll:

@Alba
Το 2010 πέρα απ' το Monaco και το jump start δεν θυμάμαι πού, είχε και την έξοδο στο Spa λίγους γύρους πριν πάρει την 5η (?) θέση όταν πάτησε στο βρεγμένο κερμπ. Αλλά και πάλι η απόδοσή του ήταν εξαιρετική απ' την πρώτη χρονιά στη Scuderia. Αλλά και που τα λέμε όλα, πάλι fan boyz θα μας λένε :s_bored

nass έγραψε:Αλλιώς τα θυμάμαι εγώ (πχ. προσπεράσματα στη Μαρίνα) και όχι μόνο για το Vettel αλλά και άλλους (πχ. Raikkonen)

Η απάντηση για τα προσπεράσματα του 2010 στο Abu Dhabi χωρίς drs είναι λίγο πιο πάνω. Μόνο ο Hamilton πέρασε μετά το pit stop του τον αδιάφορο Kobayashi που θα έμπαινε, δεν μπόρεσε να περάσει τον Kubica με τελειωμένη γόμα (και σε άλλη στρατηγική), α, είχαμε και το Webber να προσπερνά τον Alguesuari! :s_laughat

Εδώ μόνος σου το λες, με drs το 2012 προσπερνούσε μέχρι και...ο Raikkonen :s_rofl :s_rofl (με τα χάλια μας γελάω, μη νομίζετε!)

Άλλωστε όπως πολύ σωστά έγραφες πριν μερικές μέρες, εύκολα απ' τον καναπέ μου αναρωτιέμαι γιατί δεν βούτηξε ο Alonso με τον Petrov. Η αλήθεια είναι όμως ότι βούτηξε τουλάχιστον μια φορά, αλλά είδε ότι ήταν τόσο πίσω στο τέλος της ευθείας που ή απλώς θα κοπανούσε πίσω απ' τον Petrov, ή.... δεν θα τον πετύχαινε καν (!), οπότε μαζεύτηκε. Προς το τέλος δοκίμαζε άλλες γραμμές "παίρνοντας φόρα" πατώντας εκτός πίστας. Αλλά προφανώς η Renault δεν πλησιαζόταν σε τελική (κάτι που βλέπαμε συχνά όλη τη εκείνη τη χρονιά για τη Renault).

ripper έγραψε:Χειρότερα σε σχέση με ποιον; Σε σχέση με άλλους κορυφαίους αν η συμπεριφορά του ήταν πχ του Button, κάθε χρονιά θα είχε καλύτερα αποτελέσματα.

Εκτός του ότι κι εσύ υποθέτεις ότι θα είχε καλύτερα αποτελέσματα (και αναρωτιέμαι πόσο πιο καλά θα μπορούσαν να είναι τελικά :s_dunno ) σου υπενθυμίζω ότι και με αυτή τη συμπεριφορά που προφανώς δεν σας αρέσει έχει μονίμως καλύτερα αποτελέσματα από τον Button! Αρα αδυνατώ να καταλάβω ακόμα πώς αυτή η συμπεριφορά βλάπτει τις ομάδες του. Ok, το δέχομαι σας ενόχλησε το 2007, το εξαιρούμε, είναι ταμπού για την F1, κλπ.

ripper έγραψε:Η Red Bull πλέον δεν έχει πύραυλο, ο Newey σιγά σιγά αποχωρεί και έχουν κάθε λόγο να επιλέξουν τον Alonso έναντι του Kvyat και εύκολα του δίνουν τον ένα χρόνο συμβόλαιο που τόσο επιθυμεί κλείνοντας τον χωρίς υπέρογκα χρήματα.

Καταρχάς εγώ πιστεύω ότι η Red Bull έχει πύραυλο, απλώς η PU της Renault είναι για τον πέο. Δεν θα μου έκανε έκπληξη να δω εξέλιξη στον κινητήρα του χρόνου (αλήθεια τι γίνεται με το ξεπάγωμα;) και να έχουμε μια ανάσταση τύπου Ferrari από 2005 στο 2006 (λόγω ελαστικών εκεί). Επομένως γιατί να ξοδευτούν όταν ο Ricciardo βγάζει μάτια, γιατί να υπογράψουν για ένα έτος μόνο; Έχουν αποδείξει ότι είναι σοβαρή ομάδα και βλέπουν μπροστά. Γι' αυτό και τον θέλανε από το 2009, όταν ο Alonso ήταν 28 και θέλανε να χτίσουν την αυτοκρατορία τους.

Όσο γι' αυτό που γράφεις για Φελιπάο Φιλιππινέζα, τα 'χουμε γράψει πολλές φορές. Πέρα απ' τη Γερμανία του 2010 και τη σπασμένη σφραγίδα στις US του 2012, δε νομίζω ότι στους υπόλοιπους 70φεύγα αγώνες η αρνητική αύρα του Alonso φρέναρε το μονοθέσιο του Massa και έγραφε τόσο μάπα χρόνους.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#22480 Μπερδεύετε ένα πράγμα και εν τέλει τα μπούτια σας (sic).

Είπα ξεκάθαρα ότι όλα αυτά που αναφέρουμε είναι άκρως φυσιολογικά.
Κάθε "αποτυχημένη" απόπειρα για πρωτάθλημα ή νίκη έχει τους λόγους της.

Ο Σώτος πχ το 2005 μπορεί να επικαλεστεί επική αναξιοπιστία του κάρου του.
O Σούμης το 1998 γκαντεμιά γιατί δεν μπόρεσε να διεκδικήσει στα ίσια το πρωτάθλημα.
Ο Λούης το 2007 καθαρή γκαντεμιά (σε αρκετές περιπτώσεις).
Ο Massa το 2008... τη |λογοκρισία| που δέρνει τη Ferrari συν ολίγη γκαντεμιά.
Ο Alonso εν προκειμένω κακή στρατηγική το 2010.

(Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά δεν κάθομαι βραδιάτικα να ψάχνω στατιστικά. Το λέω για να προλάβω τυχόν καθυστερημένους).

Το παρανοϊκό και ψυχαναγκαστικό της υπόθεσης είναι ότι οι παραπάνω δικαιολογίες είναι ανεκτές και ρεαλιστικές ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ.
Όλοι οι άλλοι μπορούν να επικαλεστούν μόνο την ΑΧΡΗΣΤΙΑ τους και αντίστοιχα ΚΩΛΟΦΑΡΔΙΑ όταν παίρνουν ένα τίτλο (ή 2-3-4 κλπ).

Ντάξει ο greo μπορεί να ακούει ακόμα Άμπρα Κατάμπρα (ο geo είναι πιο πειραγμένη περίπτωση).
Δεν με απασχολεί...

Απλά όταν ο άλλος βάζει την κουρούπα του Τσουκαλά και το μπλουζάκι του fan boy δεν μπορώ να έχω διάλογο μαζί του.
Πετάει ο Alonso; Πετάει...
Άβαταρ μέλους
By ripper
sparticle έγραψε:Ότι κάποιος άλλος πιλότος στη θέση του θα είχε καταπιεί το επικότερο fail στην στρατηγική αγώνα (σε όλα τα αθλήματα έβα) από την ομάδα του.

Η υπερβολάρα, της υπερβολάρας, ω μια υπερβολάρα!
Ήταν μια στρατηγική που είχε μια συγκεκριμένη λογική και δεν μπορούσαν να προβλέψουν τι θα γίνει. Και για του Webber την στρατηγική το ίδιο μπορείς να πεις.
Και οι δύο βέβαια δεν είναι ούτε για το νηπιαγωγείο της χαζομάρας μπροστά στην "στρατηγική" τρέχουμε μέχρι να λιώσει και η ζάντα που εφαρμόστηκε στον Hamilton στον προτελευταίο αγώνα του 2007 (αν υποθέσουμε ότι δεν ήταν στημένο).

Εκτός του ότι κι εσύ υποθέτεις ότι θα είχε καλύτερα αποτελέσματα (και αναρωτιέμαι πόσο πιο καλά θα μπορούσαν να είναι τελικά :s_dunno ) σου υπενθυμίζω ότι και με αυτή τη συμπεριφορά που προφανώς δεν σας αρέσει έχει μονίμως καλύτερα αποτελέσματα από τον Button! Αρα αδυνατώ να καταλάβω ακόμα πώς αυτή η συμπεριφορά βλάπτει τις ομάδες του. Ok, το δέχομαι σας ενόχλησε το 2007, το εξαιρούμε, είναι ταμπού για την F1, κλπ.

Δεν με κατάλαβες, η ερώτηση σου είναι πολύ αφηρημένη.
Αν αντί για αυτόν είχαν εμένα, προφανώς και δεν τους έβλαψε, αν είχαν πχ τον Ηamilton μπορεί και να τους έβλαψε μπορεί και όχι, αν είχαν εναν Alonso με τη συμπεριφορά του πχ Button σίγουρα τους έβλαψε.
Και γιατί εξαιρείς το 2007; Ρωτάς για κάτι εξαιρώντας το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα.

Και γενικά δεν μπορώ να καταλάβω τι συζητάμε. Οι ικανότητές του στην πίστα είναι αδιαμφισβήτητες. Η κακή του συμπεριφορά επίσης.
Θέλετε να πείτε ότι εκτός από οδηγάρα είναι και άγγελος επί γης; Πείτε το και κρατήστε τον για ΠΑΝΤΑ.
Αν δεν σας έχουν πείσει συμπεριφορές όπως της Ουγγαρίας, ρουφιανιές, crashgate, ριντίκουλα, καντήλια στη Renault κοκ θα σας πείσω εγώ;

Τη φάτσα του στην McLaren δεν θέλω να βλέπω μόνο. Θεωρήστε με υπερβολικό και γραφικό (καλά αυτό το έχετε κάνει ήδη σίγουρα :lol: ).

Όπως δεν χώνευα τον Schumacher για τις πουστιές που έκανε, έτσι δεν χωνεύω και αυτόν.
Να μην ξανασταυρώσει πρωτάθλημα ούτε στο τοπικό τουρνουά τάβλι στην Αστούρια.
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#22543 :lol:
Ενταξει, υπερβαλλω αλλα η στρατηγικη ηταν προφανως fail σε εναν αγωνα που δεν επρεπε με τιποτα να ειναι.

Και τον Webber τον βαλανε μεσα γιατι ειχε φαει το ελαστικο του σε επαφη με τον τοιχο. Ηταν γνωστο τοτε οτι τα ελαστικα "φυτιλιαζανε" αποτομα, αλλα αν εμενες εξω μετα απο λιγους γυρους "ξαναστρωνανε", κατι που επραξαν ολοι οι αλλοι που εκαναν pit stop πολυ αργοτερα. Αλλα πού να τα προβλεψει η Ferrari αυτα.

Τες πα, ειναι πολυ παθετικ να ξαναμιλαμε για το 2007, 2010, 2012. Προφανως ουτε οι πιο απαισιοδοξες περσινες προβλεψεις οτι θα ειμαστε πεμπτόεκτοι και θα ασχολουμαστε με το σκορ Alonso-Kimi δεν πεσανε μεσα: Πεμπτοέκτοι ειμαστε, αλλα ο Kimi ειναι τοσο χωμα που μεχρι και ο greo λυπαται να ασχοληθει μαζι του :s_tongue

Το 2007 το αφηνω απ' εξω γιατι δεν βγαινει ακρη. Με τιποτα ομως. Ακομα και καποια "γεγονοτα" οπως λες επιδεχονται δευτερης ερμηνειας. Κι αυτο γιατι δεν βγαινει απ' το μυαλο κανενος μας οτι τελικα το στησανε το πραμα.

Προς Eddie τελευταιο: προφανως ο Massa για το 2008 δεν μπορει να επικαλεστει ουτε ατυχια, ουτε τη μανικα, ουτε τιποτα: Ακομα μετρανε τις πιρουετες που εκανε στο Silverstone :lol: (κακιουλα :lipsealed: )

Απ' την αλλη ομως οταν ενας πιλοτος ειναι σχεδον αλανθαστος (το ρημαδι το γνωστο ποσοστο) εχει μαξιμαιζντ που λεν' την αποδοση του μονοθεσιου του. Ε δεν το λες το ιδιο. Και για να σε αποτελειωσω, πες μου τι πιστευεις: ο Alonso με τη Ferrari του 2008 δεν θα τη σηκωνε την κούπα ανετα;;!!

Μπορεις να απαντησεις κι ας ειναι υποθετικο το σεναριο επιπεδου καφενειο των φιλαθλων :)

(Παντως δεν μου απαντησες για το ποιος πιλοτος πιστευεις οτι θα τα πηγαινε καλυτερα απ' το 2010 εως σημερα)
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
ripper έγραψε:Θέλετε να πείτε ότι εκτός από οδηγάρα είναι και άγγελος επί γης; Πείτε το και κρατήστε τον για ΠΑΝΤΑ.

όσο εσύ θέλεις να πεις ότι είναι εωσφόρος......παλιομπολσεβίκος και τρώει παιδιά.Μην καμώνεσαι λοιπόν πως το παιχνίδι δεν σε αφορά,γιατί αποτελείς μέρος του δίπολου..........
Τις μανιχαϊστικές λογικές και τα ψυχογραφήματα τα έχουν ξεκινήσει και επιβάλει οι "αντί".....επειδή ακριβώς δεν μπορούν πλέον να αμφισβητήσουν ανοικτά και με τρόπο πειστικό και αξιόπιστο την ανωτερότητα της οδηγικής πάστας του ισπανού...........αν και όποτε παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία....... ρίχνουν το σπόρο της αμφιβολίας........θέτοντας δήθεν προς συζήτηση βλακώδη ερωτήματα του στυλ "'ηταν το muretto που στέρησε τον τίτλο στο Abu Dhabi ή η ανικανότητα του να προσπεράσει"............

Εσύ τουλάχιστον έχεις το δικαιολογητικό να αισθάνεσαι έτσι απέναντί του,γιατί συνδέεται με μια προσβλητική για την ιστορία της ομάδας που υποστηρίζεις περίοδο.....που υποθέτω ότι πολύ θα ήθελες να ξεχάσεις.......Οι πλέον φανατικοί όμως είναι οι οπαδοί της ferrari που δεν μπορούν να του συγχωρέσουν ότι νίκησε τον MS....για τον οποίο αυτοί οι ίδιοι πριν έρθει στο Maranello μίλαγαν με τα χειρότερα λόγια.

Ας συμφωνήσουμε στο ότι ο Alonso, ως κορυφαίος του χώρου (για μένα προσωπικά ο κορυφαιος της γενιάς του)θα παραμένει μια προσωπικότητα που διχάζει και εξάπτει τα πάθη.....

Στο φινάλε αν κάποιος θέλει να πηγαίνει για νάνι πεπεισμένος ότι ο ισπανός έστησε στο τραπέζι τον αγώνα στη Σιγκαπούρη.....για να πάρει μια νίκη με τη...........Renault,δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό....ίσα ίσα υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που πιστεύουν ότι ο Armstrong δεν πάτησε καν πόδι στη σελήνη.
Εγώ πιστεύω ότι ο Armstrong πήγε στο φεγγάρι και γι αυτό πάω στο κρεβάτι μου πεπεισμένος ότι ο Alonso στο crashgate,ήταν απλά ο τελικά ωφελημένος,χωρίς καμιά άλλη συμμετοχή στη σύλληψη και στην εκτέλεση της βρωμιάς.....η οποία,αν δεν με απατά ή μνήμη μου, θα κατέληγε μια τρύπα στο νερό.......αν ο Massa δεν έπαιρνε μαζί του και το πρατήριο ανεφοδιασμού..........
Άβαταρ μέλους
By nass
castigamatti έγραψε:θέτοντας δήθεν προς συζήτηση βλακώδη ερωτήματα του στυλ "'ηταν το muretto που στέρησε τον τίτλο στο Abu Dhabi ή η ανικανότητα του να προσπεράσει"............

Δεν υπάρχουν βλακώδη ερωτήματα, μόνο βλακώδεις απαντήσεις. Ιδίως όταν είναι επιπέδου δημοτικού σχολείου "ναι αλλά και η FIA το 2012 την είχε στημένη στη Ferrari......................................................".

castigamatti έγραψε:Ας συμφωνήσουμε στο ότι ο Alonso, ως κορυφαίος του χώρου (για μένα προσωπικά ο κορυφαιος της γενιάς του)θα παραμένει μια προσωπικότητα που διχάζει και εξάπτει τα πάθη.....

Σωστό. Και προς την κατεύθυνση "Αρτέμης" και προς την κατεύθυνση "Θεός".

Σε ό,τι αφορά το "Αρτέμης" δεν έχω άποψη γιατί δεν ξέρω τι παίχτηκε τότε.
Σε ό,τι αφορά το "Θεός" έχω την εξής απορία (ρητορική, εκτός απ΄όσους έχουν κρυστάλλινη σφαίρα ομολογκαρισμένη): αν υποθέσουμε ότι σήμερα τα παρατάει (ελπίζω όχι!), με βάση τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα του, σε 20 χρόνια, θα τον έχει αποτιμήσει η ιστορία της F1 στο επίπεδο του "Θεού" που αποτίμησε πχ. τον Σουμάχερ ή τον Σένα ή τον Φάντζιο ?

castigamatti έγραψε:Στο φινάλε αν κάποιος θέλει να πηγαίνει για νάνι πεπεισμένος ότι ο ισπανός έστησε στο τραπέζι τον αγώνα στη Σιγκαπούρη

Δεν τον έστησε ο ίδιος. Μπορεί και να διαφώνησε. Πάντως να μην είχε πάρει μυρωδιά, αυτό είναι που (με βάση την κοινή λογική) είναι απίθανο. Μπορεί βέβαια και κάποιος να πηγαίνει για νάνι έχοντας απαντήσει θετικά στο παραπάνω ρητορικό ερώτημα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Προς Eddie τελευταιο: προφανως ο Massa για το 2008 δεν μπορει να επικαλεστει ουτε ατυχια, ουτε τη μανικα, ουτε τιποτα: Ακομα μετρανε τις πιρουετες που εκανε στο Silverstone :lol: (κακιουλα :lipsealed: )

Απ' την αλλη ομως οταν ενας πιλοτος ειναι σχεδον αλανθαστος (το ρημαδι το γνωστο ποσοστο) εχει μαξιμαιζντ που λεν' την αποδοση του μονοθεσιου του. Ε δεν το λες το ιδιο. Και για να σε αποτελειωσω, πες μου τι πιστευεις: ο Alonso με τη Ferrari του 2008 δεν θα τη σηκωνε την κούπα ανετα;;!!

Αυτά ούτε ο Geo...

Η πιρουέτα στο Silverstone αντικαθιστά τη Σιγκαπούρη; :s_hang

Για το δεύτερο που ρωτάς θεωρώ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι ο μπέμπης ΘΑ σήκωνε όλες τις κούπες που δεν πήρε ΑΝ έτρεχε με άλλο μονοθέσιο.
Το 1988 αν έτρεχε με McLaren θεωρείς ότι δεν θα το σήκωνε;
Το 1995 αν έτρεχε με Benetton και teammate το Σούμη σου βάζω θεωρείς ότι δεν θα το σήκωνε;
Το 1950 αν έτρεχε με Alfa Romeo θεωρείς ότι δεν θα το σήκωνε;

Όπως μπορεί να διαβεβαιώσει και ο geo, ο μπέμπης το έχει ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΗΚΩΜΕΝΟ.
Οπότε δεν αμφιβάλλω αν θα σήκωνε αυτό που λες και άλλα 25 πρωταθλήματα που μπορώ να σκεφτώ άμεσα.
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#22631 Ok, πηρα την απαντηση μου, ο Alonso θα το σηκωνε το 2008!

Ε, ο Massa τελικα δεν το σηκωσε :lol:
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
nass έγραψε:
Δεν υπάρχουν βλακώδη ερωτήματα, μόνο βλακώδεις απαντήσεις. Ιδίως όταν είναι επιπέδου δημοτικού σχολείου "ναι αλλά και η FIA το 2012 την είχε στημένη στη Ferrari......................................................".

τα βλακώδη ερωτήματα δεν είναι δεκτικά σοβαρών απαντήσεων...........βλακωδέστερον δε του βλακώδους ερωτήματος είναι να απαντά σε αυτό ο ίδιος ο ερωτών..........στο δια ταύτα,καίτοι λαλίστατος και επεξηγηματικότατος γύρω από την πανάκεια του κανονισμού των κίτρινων σημαιών στην περίπτωση του φουκαρά του Bianchi.............το ερώτημα του greo περί κίτρινων σημαιών στο interlagos.............το έκανες γαργάρα.......

nass έγραψε:Σε ό,τι αφορά το "Θεός" έχω την εξής απορία (ρητορική, εκτός απ΄όσους έχουν κρυστάλλινη σφαίρα ομολογκαρισμένη): αν υποθέσουμε ότι σήμερα τα παρατάει (ελπίζω όχι!), με βάση τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα του, σε 20 χρόνια, θα τον έχει αποτιμήσει η ιστορία της F1 στο επίπεδο του "Θεού" που αποτίμησε πχ. τον Σουμάχερ ή τον Σένα ή τον Φάντζιο ?

στο ερώτημα περί ΘΕΟΥ δεν έχω αρμόδιοτητα να απαντήσω,αφενός γιατί οι μεταφυσικές μου ανησυχίες είναι απόλυτα βασικές,αφετέρου γιατί δεν τον θεωρώ ΘΕΟ ή μη μόνο τον καλύτερο της γενιάς του πίσω από το τιμόνι...χωρίς να με αφορά ούτε η εξίσωση καλή απόδοση-κακή εξωγηπεδική ζωή....ούτε το τo δίπολο dr Jekyll - mr Hyde........
Δεν με αφορά η λογική των αριθμών,αλλά δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι με βάση αυτή, το Stirling Moss,το Francois Cevert,το Stefan Bellof.....το Gilles Villeneuve κλπ η ιστορία τους έχει στείλει στον απόπατό της.....και έχει τραβήξει και το καζανάκι............ο δε υιός Villeneuve είναι αναμφισβήτητα ιστορικότερη φιγούρα του πατρός............
Το ερώτημα αυτό,καίτοι ρητορικό, πρέπει να θεωρηθεί σοβαρό τώρα;............. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
kantoniou έγραψε:Δεν ξερω γιατι ο Αλμπα θεωρει τον Φετελ πριμαντονα, αλλα φετος αποδεχθηκε την ηττα, τις εντολες "κανε ακρη" και τα προβληματα που ειχε παρα πολυ αξιοπρεπως. Και σαν χαρακτηρας σιγουρα ΔΕΙΧΝΕΙ πιο ανετος, γελαστος και διαλλακτικος απο τον Υπερτατο.

Ricciardo: Vettel has controlled frustrations well
“(Vettel) has been fair with me from day one and after the third win still very fair and respectful,” Ricciardo said. “As the season has gone on, I'm sure he would love a win, so maybe there is a bit more inside of him feeling frustration but I wouldn't say that has been displayed in any meetings or anything I have seen.
“I am sure deep down he wants to get a win this year, so when you see a team-mate winning races and you're not, you are naturally frustrated. To his credit, he hasn't taken anything out on me or the team. Maybe behind closed doors, but not visible to any of us. I think he has controlled it well.”
(...)
:iconcool: