- 09 Οκτ 2014, 23:01
EDDIE_147 έγραψε:2007, 2010, 2012.
Και στις τρεις περιπτώσεις μπήκε με πλεονέκτημα και έχασε.
Βάζω και το '07 ως πλεονέκτημα γιατί ο Λούης τα σκάτωσε με το καλημέρα.
Eddie όπως προανέφερα δε μελετάω το 2007. Επίσης έχω ήδη πει τη γνώμη μου για το 2010 και το 2012. Θεωρώ ότι όλοι όσοι γράφουμε, είχαμε δει τους συγκεκριμένους αγώνες. Αν θεωρείς ότι έφταιγε ο Alonso για τη μη κατάκτηση του τίτλου πχ στο Abu Dhabi του 2010, τότε θα πρέπει να εννοείς τα εξής:
α) Ότι κάποιος άλλος πιλότος στη θέση του θα είχε καταπιεί το επικότερο fail στην στρατηγική αγώνα (σε όλα τα αθλήματα έβα) από την ομάδα του (εσύ δεν ήσουν κάποτε που μιλούσες για χαντακωμένες ψυχολογίες του Massa?

) και θα συνέχιζε με ταχύτερο ρυθμό.
β) Κάποιος άλλος πιλότος (Hamilton/Vettel/...Raikkonen

) θα είχε προσπεράσει στη θέση του τον Petrov, μόνο που...
After passing Kobayashi, Hamilton closed in behind Kubica but found it hard to pass the Renault, akin to what Alonso had been suffering behind Petrov. Despite having nearly 40 laps on the harder tyre, Kubica's pace was still of a substantial level to hold off the advances of Hamilton κι ενώ ο Hamilton είχε φρέσκια γόμα μετά το pit stop του και έτρεχε να προλάβει τον Vettel και τις απειροελάχιστες πιθανότητές του για τίτλο.
γ) κάποιος άλλος πιλότος θα είχε φτάσει με τη Ferrari του 2010 να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος στον τελευταίο αγώνα.
δ) (το σημαντικότερο) θα έπρεπε κάποιος άλλος πιλότος να έχει πετύχει
ταυτόχρονα τα (α), (β) και (γ).
Αν εσύ πιστεύεις ότι ο Alonso έχει μερίδιο ευθύνης για το χαμένο τίτλο του 2010, τότε περιμένω να μου πεις ποιος θα ήταν αυτός ο άλλος πιλότος!
Αλλιώς η ευθύνη πάει στην ομάδα και στη στρατηγική της.
Δεν θα σε κουράσω άλλο πάντως, νομίζω ότι πήρα τις απαντήσεις μου
@Alba
Το 2010 πέρα απ' το Monaco και το jump start δεν θυμάμαι πού, είχε και την έξοδο στο Spa λίγους γύρους πριν πάρει την 5η (?) θέση όταν πάτησε στο βρεγμένο κερμπ. Αλλά και πάλι η απόδοσή του ήταν εξαιρετική απ' την πρώτη χρονιά στη Scuderia. Αλλά και που τα λέμε όλα, πάλι fan boyz θα μας λένε
nass έγραψε:Αλλιώς τα θυμάμαι εγώ (πχ. προσπεράσματα στη Μαρίνα) και όχι μόνο για το Vettel αλλά και άλλους (πχ. Raikkonen)
Η απάντηση για τα προσπεράσματα του 2010 στο Abu Dhabi χωρίς drs είναι λίγο πιο πάνω. Μόνο ο Hamilton πέρασε μετά το pit stop του τον αδιάφορο Kobayashi που θα έμπαινε, δεν μπόρεσε να περάσει τον Kubica με τελειωμένη γόμα (και σε άλλη στρατηγική), α, είχαμε και το Webber να προσπερνά τον Alguesuari!
Εδώ μόνος σου το λες, με drs το 2012 προσπερνούσε μέχρι και...ο Raikkonen

(με τα χάλια μας γελάω, μη νομίζετε!)
Άλλωστε όπως πολύ σωστά έγραφες πριν μερικές μέρες, εύκολα απ' τον καναπέ μου αναρωτιέμαι γιατί δεν βούτηξε ο Alonso με τον Petrov. Η αλήθεια είναι όμως ότι βούτηξε τουλάχιστον μια φορά, αλλά είδε ότι ήταν τόσο πίσω στο τέλος της ευθείας που ή απλώς θα κοπανούσε πίσω απ' τον Petrov, ή.... δεν θα τον πετύχαινε καν (!), οπότε μαζεύτηκε. Προς το τέλος δοκίμαζε άλλες γραμμές "παίρνοντας φόρα" πατώντας εκτός πίστας. Αλλά προφανώς η Renault δεν πλησιαζόταν σε τελική (κάτι που βλέπαμε συχνά όλη τη εκείνη τη χρονιά για τη Renault).
ripper έγραψε:Χειρότερα σε σχέση με ποιον; Σε σχέση με άλλους κορυφαίους αν η συμπεριφορά του ήταν πχ του Button, κάθε χρονιά θα είχε καλύτερα αποτελέσματα.
Εκτός του ότι κι εσύ υποθέτεις ότι θα είχε καλύτερα αποτελέσματα (και αναρωτιέμαι πόσο πιο καλά θα μπορούσαν να είναι τελικά

) σου υπενθυμίζω ότι και με αυτή τη συμπεριφορά που προφανώς δεν σας αρέσει έχει μονίμως καλύτερα αποτελέσματα από τον Button! Αρα αδυνατώ να καταλάβω ακόμα πώς αυτή η συμπεριφορά βλάπτει τις ομάδες του. Ok, το δέχομαι σας ενόχλησε το 2007, το εξαιρούμε, είναι ταμπού για την F1, κλπ.
ripper έγραψε:Η Red Bull πλέον δεν έχει πύραυλο, ο Newey σιγά σιγά αποχωρεί και έχουν κάθε λόγο να επιλέξουν τον Alonso έναντι του Kvyat και εύκολα του δίνουν τον ένα χρόνο συμβόλαιο που τόσο επιθυμεί κλείνοντας τον χωρίς υπέρογκα χρήματα.
Καταρχάς εγώ πιστεύω ότι η Red Bull
έχει πύραυλο, απλώς η PU της Renault είναι για τον πέο. Δεν θα μου έκανε έκπληξη να δω εξέλιξη στον κινητήρα του χρόνου (αλήθεια τι γίνεται με το ξεπάγωμα;) και να έχουμε μια ανάσταση τύπου Ferrari από 2005 στο 2006 (λόγω ελαστικών εκεί). Επομένως γιατί να ξοδευτούν όταν ο Ricciardo βγάζει μάτια, γιατί να υπογράψουν για ένα έτος μόνο; Έχουν αποδείξει ότι είναι σοβαρή ομάδα και βλέπουν μπροστά. Γι' αυτό και τον θέλανε από το 2009, όταν ο Alonso ήταν 28 και θέλανε να χτίσουν την αυτοκρατορία τους.
Όσο γι' αυτό που γράφεις για Φελιπάο Φιλιππινέζα, τα 'χουμε γράψει πολλές φορές. Πέρα απ' τη Γερμανία του 2010 και τη σπασμένη σφραγίδα στις US του 2012, δε νομίζω ότι στους υπόλοιπους 70φεύγα αγώνες η αρνητική αύρα του Alonso φρέναρε το μονοθέσιο του Massa και έγραφε τόσο μάπα χρόνους.
Γιάννης Δ