Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

1
20%
0
N/A
1
20%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
2
40%
1
20%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
sparticle έγραψε:Ρε σεις δεν ειναι ωραιο αυτο το πραγμα. Απο οπου και να το πιασεις. Και το λεω επιτηδες τωρα που ο αγωνας ειχε περισσοτερο σασπενς απο τους προηγουμενους.

Αυτο που ενω μπαινουν στην ευθεια με ενα δευτερολεπτο διαφορα αλλα και παλι δεν ξερεις τι θα γινει, οσο καλοπροαιρετα και να το δω με ξενερωνει απιστευτα. Και συνηθως ειναι τοσο το πλεονεκτημα (ή το μειονεκτημα) που εχει το αυτοκινητο λογω μπαταριας εκεινη τη στιγμη, που ο παραγοντας οδηγος παει περιπατο.

To ιδιο ξενερωνω κι εγω. Βασικα ειναι η πρωτη φορα που σηκωνομαι, φτιαχνω καφε, βαζω παγωτο, εν ωρα αγωνα. Παλιοτερα περιμενα κανα αυτοκινητο ασφαλειας, κανενα VSC.

Δεν ειναι αγωνες αντοχης για να κανεις διαχειριση ρυθμου, ελαστικων, καυσιμου. Μιλαμε για το κορυφαιο αθλημα του μοτοσπορτ. ΘΑ επρεπε να πηγαινουν ταπα συνεχεια κι οι κανονισμοι να λειτουργουν σε τετοια βαση, οχι οσο λιγοτερα πιτστοπ τοσο καλυτερα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#904160 Διαχείριση (ελαστικών, καυσίμων, φρένων κλπ) πάντα είχαμε πάντως στην F1, δεν είναι κάτι καινούριο.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#904161 Χωρίς κάποιο «gimmick» τύπου DRS ή αυτό που έχουμε τώρα με την μπαταρία και το overtake mode, προσπεράσματα δεν θα βλέπουμε, θεωρώ αυτό είναι κατανοητό σε όλους όσους παρακολουθούν το άθλημα 15-20 χρόνια, τουλάχιστον

Ναι, δεν είναι ωραίο που δεν μπορούν να πάνε τάπα στα δοκιμαστικά τουλάχιστον, δεν είναι ωραίο που η μπαταρία αδειάζει μετά από μία ευθεία, αλλά δεν είναι και τελείως μάπα το φρούτο
Άβαταρ μέλους
By sparticle
BARHonda έγραψε:Χωρίς κάποιο «gimmick» τύπου DRS ή αυτό που έχουμε τώρα με την μπαταρία και το overtake mode, προσπεράσματα δεν θα βλέπουμε, θεωρώ αυτό είναι κατανοητό σε όλους όσους παρακολουθούν το άθλημα 15-20 χρόνια, τουλάχιστον

Ναι, δεν είναι ωραίο που δεν μπορούν να πάνε τάπα στα δοκιμαστικά τουλάχιστον, δεν είναι ωραίο που η μπαταρία αδειάζει μετά από μία ευθεία, αλλά δεν είναι και τελείως μάπα το φρούτο
Κοιτα, ειναι και λιγο υποκειμενικο το θεμα το καταλαβαινω. Προσωπικα, οπως λεει και ο PaNick67, ειναι η πρωτη φορα που εχω τοσο λιγο ενδιαφερον παρολο που περιμενα πως και πως τη χρονια. Δηλαδη πεντε βδομαδες κενο ξεχασα και τι ειχε γινει πριν. Ελπιζω να στρωσει καπως στην πορεια. Για μενα το ξενερωμα του ηχου το 2014 δεν ειναι τιποτα μπροστα σε αυτο. Ολες οι αλλες αλλαγες απο το 1992 που παρακολουθω δεν με ενοχλησαν ποτέ, οσο πιο αργα ή πιο ασχημα (πχ οι μυτες του το 2012 νομιζω) μπορει να εκαναν τα μονοθεσια. Αλλα αυτο ειναι κατι εντελως διαφορετικο. Φανταζομαι οτι γκρινιαζει πολυς κοσμος γενικα, γι’ αυτο ισως καθισαν να αλλαξουν καποια πραγματα. Δεν ξερω τι παιζει και με την τηλεθεαση.

Αυτο που λες για τα προσπερασματα, προφανως καλα κανουν και σκεφτονται τροπους να τα βοηθησουν. Και το drs ρυθμιζοταν πολυ καλα. Θυμασαι που υπηρχε γκρινια οταν σε καποιες πιστες ηταν πολυ δυνατο και περνουσαν αερα καποιοι. Ε, μικραιναν λιγο τη ζωνη και τελειωνε το θεμα. Και ετσι εβλεπες μαχες. Ειχες καποιον να επιτιθεται και να ζοριζεται να περασει και ειχες καποιον να αμυνεται. Κι αν δεν ειδαμε φοβερες μαχες με drs ολα αυτα τα χρονια.

Τωρα απλως καποιος παταει το κουμπι να επιτεθει και αν ο αλλος δεν εχει να πατησει, περναει αερα. Ουτε ζορικη επιθεση, ουτε ζορικη αμυνα. Απλως περιμενεις μηπως στις επομενες στροφες ή επομενο γυρο αντιστραφουν οι ρολοι, παλι λογω μπαταριας. Απο την Αυστραλια το ιδιο μοτιβο. Εγω προσωπικα δεν το βλεπω να το «συνηθιζω» ή να μου αρεσει αν μεινει ετσι. Προφανως ανηκω σε μια κατηγορια φιλων της F1 που θα εξακολουθω να μη χανω αγωνα, δεν ξερω ομως τι γινεται με τον πολυ τον κοσμο.
Άβαταρ μέλους
By nass
BARHonda έγραψε:Χωρίς κάποιο «gimmick» τύπου DRS ή αυτό που έχουμε τώρα με την μπαταρία και το overtake mode, προσπεράσματα δεν θα βλέπουμε, θεωρώ αυτό είναι κατανοητό σε όλους όσους παρακολουθούν το άθλημα 15-20 χρόνια, τουλάχιστον

Ο λόγος για αυτό είναι απλός: τα αυτοκίνητα είναι περισσότερο αεροπλάνα παρά οχήματα.
Οσο η αεροδυναμική παίζει τον #1 ρόλο, τα προσπεράσματα, που αυτονόητα σημαίνουν πλησίασμα του επιτιθέμενου στον αμυνόμενο και άρα διατάραξη της ροής του αέρα κυρίως του επιτιθέμενου, είναι δύσκολα.
Δεν είναι χαζοί οι Αμερικάνοι που έχουν κρατήσει την αεροδυναμική απλούστερη (1+1 φτερά, επίπεδο πάτωμα, Diffuser, αυτά). ΟΚ εκεί το έχουν πάει σε άλλο άκρο, έχουν κοινό σασί, που είναι υπερβολή.

Νομίζω η F1 πήγε από το κακό (ground effect να χοροπηδάνε σαν καγκουρό και να κερδίζει ο καράφλας που είναι ο μόνος που ήξερε τι κάνει από τη δεκαετία του 80 και του 90, όλοι οι άλλοι σχεδιαστές ήταν στο Γυμνάσιο μην πω στο Νηπιαγωγείο τότε :lol: ) στο χειρότερο (μπαταρία 50% της ισχύος + overtake mode, να μην ξέρεις πότε το ένα μονοθέσιο κάνει αγώνα και το άλλο αγροτικές εργασίες). Τέλος πάντων, ας δώσουμε λίγο καιρό, μπορεί να στρώσουν.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#904174 Πριν λιγα χρονια καναμε κρα να δουμε προσπερασμα και τωρα βλεπουμε 100 σε εναν αγωνα. Την πρωτη φορα ειπα ΟΥΑΟΥ, χαμος γινεται. Τον επομενο αγωνα καταλαβα οτι αυτο που βλεπουμε ειναι "φτιαχτο", βασιζεται στην διαχειριση ενος γυρου που σε φερνει σε σημειο να περασεις και στον επομενο σε ξαναπερνα αυτος που περασες. Ολο αυτο μπορει να γινει καμποσες φορες μεχρι καποιος να κανει ενα λαθακι και να ξεφυγει ή να φαει λαστιχο πιο γρηγορα και να αναγκαστει να το αφησει ( γιατι πρεπει να προσεχει κι αυτο ). Ο οδηγος σε αυτο ελαχιστα εχει να κανει.

Μολις δε περασει το πρωτο στιντ και βαλουν λαστιχα για το υπολοιπο του αγωνα ολο αυτο μειωνεται πολυ ισως γιατι εχουν μαθει που κερδιζει και που χανει το μονοθεσιο και προσαρμοζονται.

Καλο το θεαμα δεν λεω αλλα ειναι αποστειρωμενο και στο τελος δεν αλλαζει κατι. Στο Μαιαμι οι πρωτοι 3 ηταν οι καλυτεροι το τριημερου κι αν δεν εκανε την πατατα ο Λεκλερκ θα ηταν ολα φυσιολογικα
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#904175 Εγώ αυτό που θα ήθελα να ενσωματωθεί με κάποιο γραφικό είναι πότε ο οδηγός πατάει το overtake (και ο αμυνόμενος πατάει το boost) γιατί τώρα δεν καταλαβαίνω ποιος κάνει τι

Εάν έχω καταλάβει καλά, όταν είσαι στο δευτερόλεπτο στο σημείο ανίχνευσης και πάρεις το OT, υπάρχει το SM (straight mode) κλασσικά και μετά εάν πατήσεις το boost τότε σου δίνει αυτόματα και τα extra MJ του overtake. Ο αμυνόμενος έχει το boost
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#904178 Reality check -> Αυτό που μοιάζει να ενοχλεί δεν είναι οι αλλαγές αλλά το ότι η Φερράρι μοιάζει να έχασε ΚΑΙ αυτό το τρένο. Αν ήταν στη θέση της Μερτσέντες τώρα θα τα βλέπαμε όλα ρόδινα.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#904206 Δεν νομίζω, έτσι κι αλλιώς το ξέρουμε χρόνια το τραγούδι. Το θέμα είναι ότι έγινε πιο αποστειρωμένο όλο το πρωτάθλημα, μειώνοντας κατά πολύ την αξία του οδηγού και καταντάει βαρετό.
Εφόσον οι μπαταρίες παίζουν το σημαντικότερο ρόλο τώρα, ποια θα είναι γεμάτη και ποια άδεια, νομίζω ότι πρέπει να κάνουν κάτι με τα ελαστικά. Δεν γίνεται να κρατάνε 50 γύρους. Ας έχουν μόνο μαλακές γόμες, να δούμε στρατηγικές και 3-4 αλλαγές, ή 3 υποχρεωτικές αλλαγές.