Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

0
N/A
0
N/A
1
33%
0
N/A
0
N/A
1
33%
0
N/A
1
33%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
pik. έγραψε:Άμπαλος ο Αλονσο
Αμπαλος ο Φέτελ
Αμπελαλε ο Λουης

Ρεεεε πλεμονατο Λεκλερκ ρεεε
Καλύπτει χώρους ( τις παθογένειες της ομάδας που τον συντηρούν )
Βλέπει γήπεδο ( ξέρει το αμάξι 800 χρόνια )
Και μπορεί στο 91 να μου κάνει το γκολ και να πάρω τις εντυπώσεις
(Με τίποτα )

Τα εξηγώ ωραία ;
Στην Φερραρι τα ορφανά πορεύονται και οι χήρες κονομιονται

Μπορείς να μας περιγράψεις που ήταν ανεπαρκής ο Λεκλέρκ σήμερα;

Που στα δύο αρχικά στιντ είχε αξιοπρεπέστατο ρυθμό;
Που είχε μάχη με τις δύο Μακλάρεν, την οποία θα κέρδιζε μάλλον ο Νόρρις με το 1 πιτ στοπ, αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν εκεί να τη δώσει;

Στο τρίτο στιντ μόλις έβαλε τα 2α σκληρά ο ρυθμός έπεσε σε τρομακτικό βαθμό.
Όχι επειδή μπήκε νωρίτερα στη μπλόφα της Μακλάρεν για undercut, οπότε είχε διαφορά ηλικίας στα ελαστικά, νομίζω 3 γύρων με τον Ράσελ και 5 γύρων με τον Πιάστρι.
Αυτό θα δικαιολογούσε μερικά δέκατα.
Εδώ μιλάμε ότι με το καλημέρα στο 3ο στιντ είχε ρυθμό 1"+ πιο αργό από το λογικό με βάση την αλλαγή ελαστικών.

Τι σου φαίνεται πιο λογικό;
Να ξέχασε να οδηγεί και να διαχειρίζεται τον αγώνα ξαφνικά ή κάτι να παίχτηκε με το αυτοκίνητο;

Τα λάστιχα με πολύ υψηλές πιέσεις για αποφυγή φθοράς της σανίδας ή το lift and coast για τον ίδιο σκοπό είναι μακράν οι πιθανότερες εξηγήσεις.
Το έχουμε ξαναδεί το έργο ειδικά στα τελευταία στιντ.
Άβαταρ μέλους
By sparticle
pik. έγραψε:Άμπαλος ο Αλονσο
Αμπαλος ο Φέτελ
Αμπελαλε ο Λουης

Ρεεεε πλεμονατο Λεκλερκ ρεεε
Καλύπτει χώρους ( τις παθογένειες της ομάδας που τον συντηρούν )
Βλέπει γήπεδο ( ξέρει το αμάξι 800 χρόνια )
Και μπορεί στο 91 να μου κάνει το γκολ και να πάρω τις εντυπώσεις
(Με τίποτα )

Τα εξηγώ ωραία ;
Στην Φερραρι τα ορφανά πορεύονται και οι χήρες κονομιονται
Τι σχεση εχουν ο Alonso και ο Vettel οι οποιοι πηγαν στη Ferrari στην καλυτερη φαση της καριερας/ηλικιας τους και οι οποιοι με το καλημερα ηταν πολυ ταχυτεροι των πρωταθλητων (ή παρ’ ολιγον πρωταθλητων) team mate τους, με τον σαρανταρη Hamilton;

Αυτη τη στιγμη η διαφορα που εχει σταθερα ο Leclerc απο τον Hamilton θυμιζει τη διαφορα που ειχε ο Vettel απο τον Raikkonen.

Δεν μπορω ομως να καταλαβω το θαψιμο στον Leclerc απο τους οπαδους Hamilton και μαλιστα σε ενα τριημερο που ο ενας πηρε pole και ηταν το φαβορι για τη νικη στο 60% του αγωνα και ο αλλος δεν πατησε καν στους βαθμους. Το κανετε προκαταβολικα για την περιπτωση που καποιοι θα κραξουν τον Hamilton? Γιατι δεν βλεπω και κανεναν να το κανει αυτο γενικα. Ο ανθρωπος εχει 7,5 παγκοσμια και χαιρει τον σεβασμο ολων των (νορμαλ) οπαδων.

Αλλα μη γελιομαστε, η συζητηση για το αν μπορει ακομα να κανει πρωταθλητισμο σε αυτη την ηλικια και μετα απο ολα οσα εχει πετυχει, εχει ανοιξει προ πολλου και προς τιμην του, αισθανομαι οτι και οι χτεσινες δηλωσεις του προς τα εκει πηγαινουν.

Και αυτο δεν εχει να κανει ουτε με τη Ferrari, αλλα ουτε και με τον team mate του.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#894761 pik.

Κάτσαμε δύο μαλ@κες και απαντήσαμε λογικά και με διάθεση για συζήτηση σε ένα ποστ σου που νομίζω δεν είχε ανάλογη πρόθεση.
Ελπίζω να λάβουμε κανονική απάντηση.
Μην νιώσουμε ακόμα πιο μαλ@κες...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Yugo_para_siempre έγραψε:pik.

Κάτσαμε δύο μαλ@κες και απαντήσαμε λογικά και με διάθεση για συζήτηση σε ένα ποστ σου που νομίζω δεν είχε ανάλογη πρόθεση.
Ελπίζω να λάβουμε κανονική απάντηση.
Μην νιώσουμε ακόμα πιο μαλ@κες...

Σοβαρα τωρα, περιμενεις κανονικη απαντηση απο τον Πικ? :hmmm:

Θα σου θυμισω οτι πριν λιγα χρονια εκραζε σε καθε ποστακι το Μαξ. Μετα ανεβοκατεβαζε κουλο κι ασχετο το Ρασσελ. Και φετος πηρε σειρα ο Λεκλερκ. Δηλαδη οποιος ειναι ο εκαστοτε αντιπαλος του Λουη, εχει την ιδια μοιρα. :thumbsdown:

Αν θες μια συμβουλη, κανε το εξης: Συνεχισε να λες την αποψη σου (με την οποια παρεμπιπτοντως συμφωνω τις περισσοτερες φορες) και μην περιμενεις να γινει σοβαρη κουβεντα, γιατι ελαχιστοι εδω μεσα εχουν την παραμικρη διαθεση για κατι τετοιο. Και μονο που εχεις το προνομιο να λες την αποψη σου χωρις να σου την πεφτουν οι διαφωνουντες, εισαι τυχερος :s_yes
Άβαταρ μέλους
By pik.
#894763 Ο Λεκλερκ στον αγώνα μιλάει και φωνάζει στο radio κάποια πράγματα πρέπει να τα ετοιμάζουμε πριν από τον αγώνα

Και το λέει σε μια ομάδα που αγωνίζεται 7 χρόνια

Ο Λεκλερκ λέει στον μηχανικό του « πρέπει να με ακούτε »

Τι δεν άκουσαν ;
Τι συνέβη ;
Γιατί ο Ρασελ αποκάλυψε το πρόβλημα ;
Τι προσπαθούν να κρύψουν ;
Εχεις μια ομάδα δική σου ουσιαστικά , και έχεις παράπονα ;

7 χρόνια και δεν σε ακούν ; Τι συμβαίνει στη Φερραρι ;

Η απάντηση είναι ότι ο Τσαρλς αποτελεί μέρος του προβλήματος
Βράζει η Ιταλία ,είναι κ στόκοι αυτοί ως γνωστόν ,βρίζουν τον Χαμιλτον ότι δεν ήταν μπροστά να υπερασπιστεί τον Λεκλερκ από τν Πιαστρι

Καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάμε ;

Τώρα αν εσείς διαβάζετε Πουρναράκη ή Πλανετ φ1 δεν φταίω
Για την Φερραρι διαβάστε ιταλικά σαΐτς κ ακούστε ιταλικές ραδιοφωνικές εκπομπές και θα καταλάβετε την τοξικότητα και τη γελοιότητα

Μετά από 7 χρόνια περιμένω αυτοκριτική ή να ξεσκεπάσεις τα κακώς κείμενα

Απλά αυτός ο Λεκλερκ είναι μουλωχτός ,σου λέει αυτοί εμένα θα έχουν μέχρι να πάω 200 ετών , λεφτά έχω Φερραρι οδηγώ μου έδωσαν και 4 συλλεκτικά
Μια χαρά

Αν δεν σπάσεις αυγά ,δεν κάνεις ομελέτα
Ο Λεκλερκ δεν τα σπάει ,είναι ύπουλος Μουλωχτός όπως η κίνηση που έκανε στο φρενάρισμα κ πήγε να φάει τον Φονεα :lol:
Τελευταία επεξεργασία από pik. και 04 Αύγ 2025, 00:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By edmond
#894764 Μου κάνει εντύπωση η πιστότητα των μακαίων.
Τερματίζουν με διαφορά 1-2sec ξέρωγω, ούτε η μερκ στις εποχάρες της με σερ και μπότας!!
Εμείς όοοοολο και προσπαθούμε, όοοολο και πλησιάζουμε και στο τέλος ίσα που ακουμπάμε το βάθρο. Καλά που ήταν και η πίστα λίγο σφιχτή σήμερα και το παλέψαμε επαρκώς.
Ο μαξ σε ελεύθερη πτώση, πακέτο με την ομάδα προφανώς, ότι να ναι στο ράδιο, μου δίνουν την αίσθηση πάντως ότι το...διασκεδάζουν!!
Και για να μην διπλογράφω στα τηλεοπτικά, και λίγη ντροπή δεν βλάπτει που γελάγαν και τα μουστάκια των αγγλάρων που δεν τα κατάφερε ο...υποτακτικός αυστραλός έναντι του αφέντη βρετανού. Και βασικά, πλάκα πλάκα, όσο συντηρείται η διαφορά στους -μόλις- 9 βαθμούς--->όντως;; το ηθικό :shifty: κατσαρόλι είναι ορθάνοιχτο!!
Το άλλο κατσαρόλι, το γνήσιο :roll: τελειώνει στη Monza ίσως με τέτοιες εμφανίσεις των παπάγια!
Άβαταρ μέλους
By pik.
#894765 Α επίσης ..

Είσαι οδηγός Φερραρι 7 χρόνια
Και σου κλείνουν το radio να μην ακούγεσαι

Μάλιστα

Οκ
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
pik. έγραψε:Ο Λεκλερκ στον αγώνα μιλάει και φωνάζει στο radio κάποια πράγματα πρέπει να τα ετοιμάζουμε πριν από τον αγώνα

Τι δεν άκουσαν ;
Τι συνέβη ;

Βράζει η Ιταλία ,είναι κ στόκοι αυτοί ως γνωστόν ,βρίζουν τον Χαμιλτον ότι δεν ήταν μπροστά να υπερασπιστεί τον Λεκλερκ από τν Πιαστρι

Για την Φερραρι διαβάστε ιταλικά σαΐτς κ ακούστε ιταλικές ραδιοφωνικές εκπομπές και θα καταλάβετε την τοξικότητα και τη γελοιότητα

Απλά αυτός ο Λεκλερκ είναι μουλωχτός ,σου λέει αυτοί εμένα θα έχουν μέχρι να πάω 200 ετών , λεφτά έχω Φερραρι οδηγώ μου έδωσαν και 4 συλλεκτικά
Μια χαρά

Ο Λεκλερκ δεν τα σπάει ,είναι ύπουλος Μουλωχτός όπως η κίνηση που έκανε στο φρενάρισμα κ πήγε να φάει τον Φονεα :lol:

Πραγματικά τι ακριβώς απαντάς στο παραπάνω ποστ πάνω σε αυτά που σε ρωτήσαμε;

Γιατί ο Λεκλέρκ άξιζε το κράξιμο σου για τον συγκεκριμένο αγώνα;
Τι έκανε λάθος;
Που οδήγησε ανεπαρκώς;
Που έφταιγε αυτός και στο τελευταίο στιντ ο ρυθμός έπεσε τρομακτικά;

Γενικότερα, όχι μόνο για αυτόν τον αγώνα, σε τι μπορεί να φταίει ο οποιοσδήποτε οδηγός, αν η ομάδα τα έχει σκατώσει στη σχεδίαση του μονοθεσίου και προσπαθούν με τεχνάσματα, που κοστίζουν πολύ σε χρόνο, βλέπε lift and coast, βλέπε πολύ υψηλή πίεση στα ελαστικά, να μη φθαρεί η σανίδα πέρα από το νόμιμο;
Το έχουμε δει πολλές φορές αυτό φέτος ειδικά προς το τέλος των αγώνων...

Επίσης ο Λεκλέρκ πότε ακριβώς είχε την ομάδα δική του, με απόλυτα σίγουρο τρόπο;
Όταν αρκετές φορές είχαν ακολουθήσει γραμμή Σάινθ ή όταν στις αρχές του 2024, μετά το εξαιρετικό 2023 του Λούη, του είπαν ότι σου φέρνουμε τον 7ακις στην ομάδα;
Γιατί όταν σου φέρνουν 7ακις δε νομίζω ότι το κάνουν για να σου πουν "η ομάδα είναι δική σου αγόρι μου"...

Δεν ακούω, ούτε διαβάζω Πουρναράκη.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
pik. έγραψε:Α επίσης ..

Είσαι οδηγός Φερραρι 7 χρόνια
Και σου κλείνουν το radio να μην ακούγεσαι

Μάλιστα

Οκ

Ναι, προχώρα το λίγο.
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
Τι θες να πεις;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
pik. έγραψε:Ο Λεκλερκ στον αγώνα μιλάει και φωνάζει στο radio κάποια πράγματα πρέπει να τα ετοιμάζουμε πριν από τον αγώνα

Τι δεν άκουσαν ;
Τι συνέβη ;

Μια χαρά

Δηλαδή βρε συ Πικ, από όλο τον αγώνα του Λεκ ξεχώρισες το ράντιο που ΚΑΛΑ έκανε και τα έχωσε στην ομάδα η οποία του χάλασε το 3ο στιντ και τελικά τη νίκη? Ναι, έτσι είναι οι οδηγοί. Αν έχεις παράπονο ή αν έχεις διαφωνία θα το εκφράσεις ειδικά αν συζητήθηκε. Σοβαρά τώρα κατακρίνουμε το γεγονός ότι μίλησε? Καλά έκανε! Μπας και βάλουν μυαλό.

Ξέχασες ότι το Σάββατο πήρε πόλ από τις Μακλάρεν?

Ξέχασες ότι κράτησε τις Μακλάρεν πίσω μισό αγώνα? Τις Μακλάρεν που κάνουν περίπατο όλη τη σεζόν με ένα μονοθέσιο τριτέταρτο?

Και ο τιμέιτ του? Τι κάνει? Δηλώσεις ότι είναι άχρηστος. Παραπάνω από μισή σεζόν τώρα φαίνεται ότι το πείραμα Χάμιλτον δε δουλεύει και η Φερράρι έπρεπε να φέρει άλλον, πιο νέο να του δώσει την ευκαιρία.

Δε ξέρω σε ποιό αναφέρεσαι, άλλα ούτε πλάνετ διαβάζω ούτε ΤΠ και γνωρίζω ότι η ολόκληρη Ιταλία τον Λεκλέρκ τον λέει il predestinato.

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#894773 Διαφωτιστικοτατο ποστ Νίκο. Μέσα σε 3 προτάσεις ( "μπας και βάλουν μυαλό" - "το πείραμα Χάμιλτον απέτυχε" -" ιλ ποστινο") συνοψισες την καρδιά του προβλήματος. Βέβαια αν είχες την οποιαδήποτε επαφή με το άθλημα της πλεμπας ( φτου φτου φτου) θα ήξερες ότι στα πέτρινα χρόνια του σωματείου της Τρούμπας ο συνονόματος σου, ο Τσιαντακης , είχε δηλώσει το αληστου μνήμης " Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να πηγαίνει κάθε χρόνο για το πρωτάθλημα". Και όλοι ξέρουμε τί έπαιρνε τελικά και τί έπρεπε να αλλάξει για να το πάρει όντως. Έτσι και η Φεράρι. Καταδικασμένη κάθε χρόνο. Μπορεί να σου φαίνονται αλαμπουρνέζικα όλα αυτά αλλά δωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου, επεξεργασου το μέσα σου Νίκο.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#894778 O αγώνας είχε ενδιαφέρον παρόλο που η Ουγγαρία εγγυάται συνήθως βαρεμάρα. Νομίζω πως εκ του αποτελέσματος, τα 2 πιτστοπ ήταν η λάθος επιλογή. Η Ferrari σύρθηκε στην επιλογή των 2 λόγω του Piastri ή λόγω του προβλήματος με το ύψος που τους υποχρέωσε σε ένα κακό 3ο στιντ;
Διάβασα και αυτό:
https://www.crash.net/f1/news/1078843/1 ... gp-f1-pace
Δεν μπορώ να συμφωνήσω πάντως πως μια αλλαγή στις πιέσεις των ελαστικών θα αλλάξει τόσο πολύ το ύψος του μονοθεσίου. Αυτό που λένε πως στην αρχή το μονοθέσιο της Ferrari ήταν χαμηλό, δεν είναι <είδηση>: προφανώς και θα ήταν χαμηλό, αφού είναι γεμάτο καύσιμα.
Πιο λογικό μου κάνει να εφαρμόσουν LICO παρά να αυξήσουν τις πιέσεις, αλλά προφανώς ειδικός δεν είμαι.

Ο Norris πήρε τον αγώνα από τον Piastri λόγω της στρατηγικής, ταχύτερος δεν έδειξε από τον Αυστραλό.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Isambard έγραψε:
Ο Norris πήρε τον αγώνα από τον Piastri λόγω της στρατηγικής, ταχύτερος δεν έδειξε από τον Αυστραλό.

Αυτό από μόνο του δεν εξασφαλίζει νίκες. Για να στο πω εντελώς μπακαλίστικα, μπορεί ένας οδηγός/ομάδα να επιλέξει να βάζει στον αγώνα όλα τα πιο μαλακά και έπειτα μεσαία σετ γόμας, να κάνει 5 πιτ στοπ για να αντέξει να βγάλει 300χλμ/70 γύρους, να είναι ο ταχύτερος όλων και να τερματίσει 8ος.

Αυτό λέμε εδώ και χρόνια. Την κατεύθυνση σε μια ομάδα, το Α & Ω της, θα είναι πάντα ο οδηγός. Αυτός θα είναι το επίκεντρο. Αυτός είναι σε επαφή με το μονοθέσιο την περισσότερη ώρα αλλά και με τους αντιπάλους. Δίνει κατεύθυνση στους μηχανικούς, δίνει προτάσεις, δίνει φακέλους & ντοσιέ ( :shifty: ). Δες/άκου τα τιμ ράντιο του Νόρις και σύγκρινε με του Λεκλέρκ σχετικά με το πλάνο των πιτ-στοπς. 7 χρόνια στην ομάδα, έπρεπε να γνωρίζονται όπως ο λώκος το βρακί. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Δεν είναι αρκεί μόνο να ξέρεις να πιλοτάρεις ή να είσαι one lap show man.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#894780 Δε νομίζω πως στην περίπτωση της Ferrari πάντως φταίει ο Leclerc, βάσει αυτών που γίνονται, το πρόβλημα είναι η ομάδα και όχι οι οδηγοί. Δείτε στελέχη που σε άλλες ομάδες μεγαλουργούν και πριν ήταν στη Ferrari (και κάποιοι τους έβριζαν ή τους έβγαζαν άχρηστους):
Ο Mekies ήταν στη Ferrari πριν πάει στη RB και τώρα στη Red Bull.
O Andrea Stella, επίσης ήταν στη Ferrari πριν πάει στη McLaren.

To πρόβλημα σε κάθε οργανισμό είναι να δουλεύει σωστά και αρμονικά. Αυτό ξεκινάει πάντοτε από τη διοίκηση, και το upper management. Αν αυτοί κάθε φορά δείχνουν με το δάχτυλο τους από κάτω, δουλειά δεν γίνεται. Η γνώμη μου ήταν και είναι πως ο μόνος που κατάφερε να το ξεπεράσει αυτό ήταν ο Μ. Schumacher. Επειδή ήταν πιο ικανός και οργανωτικά ίσως, πέρα από κορυφαίος στο τιμόνι.
Οδηγικά και ο Vettel κορυφαίος ήταν, όπως και ο Alonso πιο πριν, ενώ και ο Leclerc είναι τρελό χέρι επίσης. Η αποτυχία δεν είναι στους οδηγούς, ούτε στους μηχανικούς, ούτε στα στελέχη: είναι σε όλους αυτούς που δεν εκμεταλλεύονται το υλικό σωστά και παίρνουν τραγικές αποφάσεις. Το κλίμα μέσα στην ομάδα είναι απλά κακό και έτσι δεν πρόκειται να έρθει η επιτυχία ποτέ.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#894781 Τα τελευταία δύο - τρία χρόνια ειδικά, πόσες φορές ο Λεκλέρκ έχει προτείνει στην ομάδα αλλαγή στρατηγικής και ειδικά σε στεγνούς αγώνες να κάνει διαχείριση και να τα κρατήσει περισσότερο τα λάστιχα;
Είτε για να έχει διαφορά 4-5 γύρων πιο φρέσκα λάστιχα για αργότερα ή ακόμα και για να γλιτώσει ολόκληρο στοπ.

Το ότι μπορεί να κάνει καμιά πανικόβλητη |λογοκρισία| στην προσπάθεια να κερδίσει θέσεις, όπως το να μπει στο γύρο σχηματισμού για στεγνά, βλέπε Σίλβερστόουν φέτος, ναι ισχύει.

Τα τελευταία χρόνια όμως, έχει βελτιώσει πολύ τη διαχείριση του αγώνα, τη σταθερότητα του ρυθμού του και τις προτάσεις στρατηγικής.

Προσπαθείτε με νύχια και με δόντια να του ρίξετε ευθύνη για χθες, ενώ δεν έχετε κανένα πάτημα.
Ενώ ήταν στη διεκδίκηση της νίκης στα δύο πρώτα στιντ και ο ρυθμός κατέρρευσε εντελώς στο τελευταίο, σε όλη τη διάρκεια του στιντ.
Όλως τυχαίως σε αμάξι που έχει συγκεκριμένο πρόβλημα και που σε πολλούς αγώνες κάνουν τεχνάσματα ειδικά προς το τέλος των αγώνων.

Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά...