Πάτε παίξτε με τα ντιτιεμ οι τρεις σας που είπαν κι οι απο πάνω.
Gilles_27 έγραψε:Απο το i cannot think of a more exciting season που είπε και μόνο, νταξ... Και professionalize λεει. Ο,τι 60ποσα χρόνια σπορ, όλοι οι άλλοι ήταν amateurs ξερωγω....
όσο και το 11 και το 13.
Gilles_27 έγραψε:Το είδα χθες αργα και παραλίγο να ξεχάσω να σου απαντήσω.
Προσπαθώ απο τις δηλώσεις να πετάω όσες είναι politically correct και επιβάλλονται απο τους όρους του παιχνιδού και να μένω σ'αυτά που (φαίνεται να) θέλει πραγματικά κάποιος να πει.
Η Merc είναι καπου 20 συνεχόμενα χρόνια στο σπορ, είτε ως κατασκευαστης κινητήρων είτε ως works team. Μετράει στο διάστημα αυτό , απ'οσο μπορώ να θυμηθώ 4 Π.Π οδηγών και 2 ή 3 κατασκευαστών.
Με ποια φόντα έρχεσαι λοιπόν ρε μάστορη απο τη Στουτγκάρδη -που στο κάτω κάτω ομάδα γκαραζιέρηδων απο το UK αγόρασες για να μπεις- και μιλάς στο πόπολο λες και εφηύρες την πυρίτιδα και θα ανοίξεις τα μάτια των αλλωνώνε;
Επίσης σε μια χρονιά που δεν είχε καμία απολύτως διαφορά ανταγωνισμού απο τις χρονιές παντοδυναμίας της RBR, τι συζητάς για exciting και αηδίες; Προσωπικά αν με ρωτάς, αν δεν είχε ομαδικό ενδιαφέρον εντός Ferrari η σεζόν θα ήμουν εξίσουόσο και το 11 και το 13.
Αυτά γιατί με την αμετροέπεια δεν τα πάω πολύ καλα. ;)
Τώρα για την Αουδι, καλώς να ορίσει. Άποψη μου είναι ότι ιστορικά και μόνο ανήκει στο WRC/ή και στις πίστες άλλου είδους. Αλλά και πάλι το 80% του πρίμιουμ δεν κατάλαβα που κολλάει. Αν εσύ όπως λες κατάλαβες γιατί θέλει το grid εθνική Γερμανίας, παρακαλώ...
)
)

Silberpfeil έγραψε:Βρε καλέ μου άνθρωπε. Που ακριβώς είδες ότι ο Zetsche μιλάει λες και έχει καβαλήσει το καλάμι;![]()
Ομολογώ ότι θα μπορούσε να ζητήσει ένα συγγνώμη που έκανε ρόμπα μερικές ομάδες αλλά a) είναι γέρος και αξίζει να του το συγχωρέσουμε, b)είχε φτάσει στα πρόθυρα τις απελπισίας από την ρόμπα που είχαμε γίνει εμείς από την RBR
Corto Maltese έγραψε:Silberpfeil έγραψε:Βρε καλέ μου άνθρωπε. Που ακριβώς είδες ότι ο Zetsche μιλάει λες και έχει καβαλήσει το καλάμι;![]()
Ομολογώ ότι θα μπορούσε να ζητήσει ένα συγγνώμη που έκανε ρόμπα μερικές ομάδες αλλά a) είναι γέρος και αξίζει να του το συγχωρέσουμε, b)είχε φτάσει στα πρόθυρα τις απελπισίας από την ρόμπα που είχαμε γίνει εμείς από την RBR
Eκανε και η μύγα κώλο. Εντάξει καταλαβαίνω πως ο ενθουσιασμός ότι φτάσανε σε τίτλους τη Βανγουολ και μείωσε τη διαφορά με τη Μπράμπαμ είναι μεγάλος, αλλά και λίγο τσίπα δε βλάφτει. Πρέπει να πάρει 15 (ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ) πρωταθλήματα σερί για να φτάσει τη Φερράρι. Για να μη κουράζεσαι το 2030.
Στα άλλα που λες θα πω ένα μόνο. Η Τουότα που βγάζει αγροτικά και Άουρις είχε μεγαλύτερη λεβεντιά στην είσοδό της από τη γερμανική τεχνολογία. Μπήκε σε δικές της εγκαταστάσεις, μακριά από τους γκαραζιέρηδες, σε λευκό χαρτί (και όχι με έτοιμη δουλειά πληρωμένη από τη Χόντα). Aπέτυχαν, ΟΚ, αλλά απέτυχαν σαν Τουότα και όχι σαν Χοντομπρόνμερτσέντες με έδρα την Αγγλία. Και φυσικά όταν έδιναν κινητήρες σε άλλους δεν τους έλεγαν "Εκουμε γκι ένα γκουμπάγκι μπου αν το μπαντήζεις πας ζαν μπύραβλος, αλλά αν ντεις μπροζτά σου Μετσέντες αμπαγκορέβεται να το μπατήζεις"
Corto Maltese έγραψε:Και φυσικά όταν έδιναν κινητήρες σε άλλους δεν τους έλεγαν "Εκουμε γκι ένα γκουμπάγκι μπου αν το μπαντήζεις πας ζαν μπύραβλος, αλλά αν ντεις μπροζτά σου Μετσέντες αμπαγκορέβεται να το μπατήζεις"
Gilles_27 έγραψε:Δεν είναι η Ferrari το θέμα μας (καλά, δικό σου μπορεί και να είναι αν κρίνω απο την τελευταία φωτό)
Το σπορ έχει χαρακτήρα και οι Γερμαναραίοι (όπως φαίνεται απο τα σχόλια του γέρου αφεντικού τους, και όπως μhttp://www.petrolheads.gr/posting.php?mode=quote&f=5&t=14&p=46642#ας διαβεβαιώνεις κι εσύ) τον έχουν χεσμένο.
Επίσης... το αν θα πουλήσουν +170% (pun intended) οι S2250Hybrid δεν μπορεί να απασχολεί οποιονδήποτε ασχολείται με F1.
Οκ, εσύ ασχολείσαι με τη φίρμα. Αλλά μη μου λες τι είναι καλύτερο για το σπορ, γιατι κι εγώ μετά θα σου πω να είχαμε Lotus (κανονική, όχι τα απομεινάρια της Toleman) + Renault + Brabham + Cooper ξέρω 'γωCorto Maltese έγραψε:Και φυσικά όταν έδιναν κινητήρες σε άλλους δεν τους έλεγαν "Εκουμε γκι ένα γκουμπάγκι μπου αν το μπαντήζεις πας ζαν μπύραβλος, αλλά αν ντεις μπροζτά σου Μετσέντες αμπαγκορέβεται να το μπατήζεις"
+ δε σας λέμε απο τι εγκαταλείψαμε / δε λέμε ότι δε φτιάχνουμε εμείς τους κινητήρες αλλά η Ilmor φταίει γιατί δεν είναι και ακριβώς in factory.... (για να θυμηθούμε και τα προ δεκαετίας περίπου)
. To μέλλον είναι σταθεροι κανονισμοι, εγγυημενοι για ευλογο διαστημα ωστε να αξιζει η επενδυση, για να μπουν (και να μεινουν) κατασκευαστες. Ξερω οτι, οταν κανουν τη δουλεια τους ή αν χανουν συνεχομενα θα φυγουν, αλλα θα (πρεπει να μπορουν να) ερθουν αλλοι.
EDDIE_147 έγραψε:Όλα αυτά είναι απλά ένα όνομα, οπότε και τα περί τεχνογνωσίας της τάδε μάρκας που έχτισε κορυφαίο μονοθέσιο είναι παπάτζες ολκής για απογευματινή χώνεψη και ούτε.
EDDIE_147 έγραψε:Επίσης και το ότι η Toyota μπήκε μόνη της και πήρε ένα μύδι είναι τελείως αδιάφορο και δεν συνεπάγεται κάτι θετικό.
kantoniou έγραψε:Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι απο κατασκευαστες τυπου Μερκ, Χοντα, Ρενο, BMW, Τοϊοτα, Αουντι πρεπει να προτιμω...
silberpfeil έγραψε:Και επιμένω στην άποψη ότι μία είσοδος της AUDI είναι πολύ καλύτερη για την F1, από μία Force India, μία νέα Brabham ή ακόμη-ακόμη από μία Williams που υπακούει σαν σκυλάκι τον υπάλληλο του υπαλλήλου του μαστοριού από την Στουτγκάρδη, σύμφωνα με εσένα

Σε μεγάλο βαθμό ναι αλλά υπάρχει κάποια σχέση κυρίως από την F1 με κατεύθυνση τον δρόμο. Με άλλα λόγια τεχνογνωσία που προέκυψε από την F1 ίσως χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία ή την εξέλιξη αυτοκινήτων δρόμου.
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]
Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]