Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By Gilles_27
#46353 Απο το i cannot think of a more exciting season που είπε και μόνο, νταξ... Και professionalize λεει. Ο,τι 60ποσα χρόνια σπορ, όλοι οι άλλοι ήταν amateurs ξερωγω....

Πάτε παίξτε με τα ντιτιεμ οι τρεις σας που είπαν κι οι απο πάνω.
Άβαταρ μέλους
By Silberpfeil
Gilles_27 έγραψε:Απο το i cannot think of a more exciting season που είπε και μόνο, νταξ... Και professionalize λεει. Ο,τι 60ποσα χρόνια σπορ, όλοι οι άλλοι ήταν amateurs ξερωγω....

Πάτε παίξτε με τα ντιτιεμ οι τρεις σας που είπαν κι οι απο πάνω.

Δηλαδή από μία δήλωση που αναφέρει "we greatly admire Red Bull and Ferrari and the other teams" εσύ είδες το "amateurs". Τι να πω... :vava:

Γιατί σε έχει χαλάσει η Merc;

Δηλαδή στην F1 θέση έχουν κάτι παρηκμασμένα γκαράζ και όχι κατασκευαστές αυτοκινήτων πέρα από την Σκουντέρο;

Και τέλος πάντων, το να έρθει η AUDI είναι κακό για την F1;
Άβαταρ μέλους
By Gilles_27
#46477 Το είδα χθες αργα και παραλίγο να ξεχάσω να σου απαντήσω.

Προσπαθώ απο τις δηλώσεις να πετάω όσες είναι politically correct και επιβάλλονται απο τους όρους του παιχνιδού και να μένω σ'αυτά που (φαίνεται να) θέλει πραγματικά κάποιος να πει.

Η Merc είναι καπου 20 συνεχόμενα χρόνια στο σπορ, είτε ως κατασκευαστης κινητήρων είτε ως works team. Μετράει στο διάστημα αυτό , απ'οσο μπορώ να θυμηθώ 4 Π.Π οδηγών και 2 ή 3 κατασκευαστών.
Με ποια φόντα έρχεσαι λοιπόν ρε μάστορη απο τη Στουτγκάρδη -που στο κάτω κάτω ομάδα γκαραζιέρηδων απο το UK αγόρασες για να μπεις- και μιλάς στο πόπολο λες και εφηύρες την πυρίτιδα και θα ανοίξεις τα μάτια των αλλωνώνε;

Επίσης σε μια χρονιά που δεν είχε καμία απολύτως διαφορά ανταγωνισμού απο τις χρονιές παντοδυναμίας της RBR, τι συζητάς για exciting και αηδίες; Προσωπικά αν με ρωτάς, αν δεν είχε ομαδικό ενδιαφέρον εντός Ferrari η σεζόν θα ήμουν εξίσου :sleep: όσο και το 11 και το 13.

Αυτά γιατί με την αμετροέπεια δεν τα πάω πολύ καλα. ;)

Τώρα για την Αουδι, καλώς να ορίσει. Άποψη μου είναι ότι ιστορικά και μόνο ανήκει στο WRC/ή και στις πίστες άλλου είδους. Αλλά και πάλι το 80% του πρίμιουμ δεν κατάλαβα που κολλάει. Αν εσύ όπως λες κατάλαβες γιατί θέλει το grid εθνική Γερμανίας, παρακαλώ... :)
Άβαταρ μέλους
By gakost
#46513 Εγώ θα προσθέσω τι συναρπαστικό πρωτάθλημα να γίνει όταν η ομάδα με τους πελατειακούς κινητήρες φτάνει κάπως κοντά και με την υποψία μόνο ότι μπορεί και να επιχειρήσει κάτι πέφτει το τηλέφωνημα να κάνει την πάπια .....
Άβαταρ μέλους
By Silberpfeil
Gilles_27 έγραψε:Το είδα χθες αργα και παραλίγο να ξεχάσω να σου απαντήσω.

Προσπαθώ απο τις δηλώσεις να πετάω όσες είναι politically correct και επιβάλλονται απο τους όρους του παιχνιδού και να μένω σ'αυτά που (φαίνεται να) θέλει πραγματικά κάποιος να πει.

Η Merc είναι καπου 20 συνεχόμενα χρόνια στο σπορ, είτε ως κατασκευαστης κινητήρων είτε ως works team. Μετράει στο διάστημα αυτό , απ'οσο μπορώ να θυμηθώ 4 Π.Π οδηγών και 2 ή 3 κατασκευαστών.
Με ποια φόντα έρχεσαι λοιπόν ρε μάστορη απο τη Στουτγκάρδη -που στο κάτω κάτω ομάδα γκαραζιέρηδων απο το UK αγόρασες για να μπεις- και μιλάς στο πόπολο λες και εφηύρες την πυρίτιδα και θα ανοίξεις τα μάτια των αλλωνώνε;

Επίσης σε μια χρονιά που δεν είχε καμία απολύτως διαφορά ανταγωνισμού απο τις χρονιές παντοδυναμίας της RBR, τι συζητάς για exciting και αηδίες; Προσωπικά αν με ρωτάς, αν δεν είχε ομαδικό ενδιαφέρον εντός Ferrari η σεζόν θα ήμουν εξίσου :sleep: όσο και το 11 και το 13.

Αυτά γιατί με την αμετροέπεια δεν τα πάω πολύ καλα. ;)

Τώρα για την Αουδι, καλώς να ορίσει. Άποψη μου είναι ότι ιστορικά και μόνο ανήκει στο WRC/ή και στις πίστες άλλου είδους. Αλλά και πάλι το 80% του πρίμιουμ δεν κατάλαβα που κολλάει. Αν εσύ όπως λες κατάλαβες γιατί θέλει το grid εθνική Γερμανίας, παρακαλώ... :)

Βρε καλέ μου άνθρωπε. Που ακριβώς είδες ότι ο Zetsche μιλάει λες και έχει καβαλήσει το καλάμι; :slap:
Ομολογώ ότι θα μπορούσε να ζητήσει ένα συγγνώμη που έκανε ρόμπα μερικές ομάδες αλλά a) είναι γέρος και αξίζει να του το συγχωρέσουμε, b)είχε φτάσει στα πρόθυρα τις απελπισίας από την ρόμπα που είχαμε γίνει εμείς από την RBR
Εγώ αν και δεν είμαι αντικειμενικός δεν πιστεύω πως σαν θέαμα ήταν χειρότερο από τα τελευταία 5 χρόνια (από πλευράς μαχώ εντός πίστας. Μην μου πεις για την πρώτη θέση γιατί απάντησα από πάνω). Το μόνο αρνητικό ήταν ο απαίσιος ήχος.

Για να σουλουπωθεί όμως και να φέρει αποτελέσματα το γκαράζ στο UK χρειάστηκαν τα χρήματα της Στουτγκάρδης --> i)πουλώντας αυτοκίνητα, ii)από χορηγούς που επένδυσαν στο όνομα Mercedes το οποίο δημιουργήθηκε πουλώντας αυτοκίνητα (ειδικά Allianz, Petronas, UBS).

Μα ακριβώς αυτό το 80% της premium κατηγορίας είναι ο λόγος που τις θέλει στο grid. Για να φανεί ότι μόνο αυτές οι τρεις υπάρχουν αν θέλεις να αγοράσεις αυτοκίνητο της premium κατηγορίας και το 80% να αυξηθεί. Αυτό όχι μόνο αυξάνει το μερίδιο της Merc (που συμβαίνει θεωρητικά και τώρα) αλλά αυξάνει και τους πιθανούς πελάτες της μιας που τα προϊόντα των AUDI και BMW είναι πολύ κοντά (σχεδόν παρόμοια) με αυτά που προσφέρει η Merc και έτσι τις είναι πιο εύκολο να ανταγωνίζεται την BMW παρά την Land Rover.

Η AUDI (σαν Auto Union με μερικές εκπληκτικές ιδέες του Dr. Porsche) έχει γράψει ιστορία σε Grand Prix, προγόνων της F1. Ναι συμφωνώ πως μετά τον πόλεμο πέτυχε πολλά στο WRC (quattro) αλλά τα καταφέρνει πολύ καλά και σε αγώνες πίστας.
Άβαταρ μέλους
By Silberpfeil
#46611 Δύο πολύ special SL63 :inlove: :inlove:
Η μαύρη για τον πρωταθλητή Lewis (με την πίστα του Silverstone :metalo: )
και η άσπρη του Nico (με την πίστα του Hockenheim :metalo: )

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Silberpfeil έγραψε:Βρε καλέ μου άνθρωπε. Που ακριβώς είδες ότι ο Zetsche μιλάει λες και έχει καβαλήσει το καλάμι; :slap:
Ομολογώ ότι θα μπορούσε να ζητήσει ένα συγγνώμη που έκανε ρόμπα μερικές ομάδες αλλά a) είναι γέρος και αξίζει να του το συγχωρέσουμε, b)είχε φτάσει στα πρόθυρα τις απελπισίας από την ρόμπα που είχαμε γίνει εμείς από την RBR

Eκανε και η μύγα κώλο. Εντάξει καταλαβαίνω πως ο ενθουσιασμός ότι φτάσανε σε τίτλους τη Βανγουολ και μείωσε τη διαφορά με τη Μπράμπαμ είναι μεγάλος, αλλά και λίγο τσίπα δε βλάφτει. Πρέπει να πάρει 15 (ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ) πρωταθλήματα σερί για να φτάσει τη Φερράρι. Για να μη κουράζεσαι το 2030.

Στα άλλα που λες θα πω ένα μόνο. Η Τουότα που βγάζει αγροτικά και Άουρις είχε μεγαλύτερη λεβεντιά στην είσοδό της από τη γερμανική τεχνολογία. Μπήκε σε δικές της εγκαταστάσεις, μακριά από τους γκαραζιέρηδες, σε λευκό χαρτί (και όχι με έτοιμη δουλειά πληρωμένη από τη Χόντα). Aπέτυχαν, ΟΚ, αλλά απέτυχαν σαν Τουότα και όχι σαν Χοντομπρόνμερτσέντες με έδρα την Αγγλία. Και φυσικά όταν έδιναν κινητήρες σε άλλους δεν τους έλεγαν "Εκουμε γκι ένα γκουμπάγκι μπου αν το μπαντήζεις πας ζαν μπύραβλος, αλλά αν ντεις μπροζτά σου Μετσέντες αμπαγκορέβεται να το μπατήζεις"
Άβαταρ μέλους
By Silberpfeil
Corto Maltese έγραψε:
Silberpfeil έγραψε:Βρε καλέ μου άνθρωπε. Που ακριβώς είδες ότι ο Zetsche μιλάει λες και έχει καβαλήσει το καλάμι; :slap:

Eκανε και η μύγα κώλο. Εντάξει καταλαβαίνω πως ο ενθουσιασμός ότι φτάσανε σε τίτλους τη Βανγουολ και μείωσε τη διαφορά με τη Μπράμπαμ είναι μεγάλος, αλλά και λίγο τσίπα δε βλάφτει. Πρέπει να πάρει 15 (ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ) πρωταθλήματα σερί για να φτάσει τη Φερράρι. Για να μη κουράζεσαι το 2030.

Στα άλλα που λες θα πω ένα μόνο. Η Τουότα που βγάζει αγροτικά και Άουρις είχε μεγαλύτερη λεβεντιά στην είσοδό της από τη γερμανική τεχνολογία. Μπήκε σε δικές της εγκαταστάσεις, μακριά από τους γκαραζιέρηδες, σε λευκό χαρτί (και όχι με έτοιμη δουλειά πληρωμένη από τη Χόντα). Aπέτυχαν, ΟΚ, αλλά απέτυχαν σαν Τουότα και όχι σαν Χοντομπρόνμερτσέντες με έδρα την Αγγλία. Και φυσικά όταν έδιναν κινητήρες σε άλλους δεν τους έλεγαν "Εκουμε γκι ένα γκουμπάγκι μπου αν το μπαντήζεις πας ζαν μπύραβλος, αλλά αν ντεις μπροζτά σου Μετσέντες αμπαγκορέβεται να το μπατήζεις"

Αυτό είναι το τελευταίο ποστ μου που ασχολείται με τις αστοχίες σου οι οποίες είναι απίστευτα κουραστικές.

1) Στα @ρχιδι@ του γράφει ο Zetsche τα κυπελλάκια της Ferrari. Στόχοι Merc<>Στόχοι Ferrari. Η Mercedes θέλει όσο είναι στην F1 να κερδίζει ώστε να πουλάει εικόνα. Μόλις δεν έχει κέρδος από αυτήν, η μαμά Daimler θα πει αντίο γιατί η εικόνα της Merc δεν είναι αλληλένδετη με την F1. Το έκανε στο παρελθόν και θα το ξανά κάνει μόλις τα αρνητικά είναι περισσότερα από τα θετικά (και πολύ καλά θα κάνει).

2)Ναι, η ΜπρονΧοντα που παραλάβαμε πετούσε το 2010-2011 και το προσωπικό της ομάδας έχει μείνει το ίδιο από τότε. Επίσης η Στουτγκάρδη δεν έβαλε δεκάρα τσακιστή. Δεν ξέρω τι γίνεται με τους κινητήρες εσύ που ξέρεις μαγκιά σου.

3)Σου εύχομαι καλό 2015 στην F1 αλλά και στην Premier League.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Gilles_27
#46642 Δεν είναι η Ferrari το θέμα μας (καλά, δικό σου μπορεί και να είναι αν κρίνω απο την τελευταία φωτό)
Το σπορ έχει χαρακτήρα και οι Γερμαναραίοι (όπως φαίνεται απο τα σχόλια του γέρου αφεντικού τους, και όπως μας διαβεβαιώνεις κι εσύ) τον έχουν χεσμένο.

Επίσης... το αν θα πουλήσουν +170% (pun intended) οι S2250Hybrid δεν μπορεί να απασχολεί οποιονδήποτε ασχολείται με F1.

Οκ, εσύ ασχολείσαι με τη φίρμα. Αλλά μη μου λες τι είναι καλύτερο για το σπορ, γιατι κι εγώ μετά θα σου πω να είχαμε Lotus (κανονική, όχι τα απομεινάρια της Toleman) + Renault + Brabham + Cooper ξέρω 'γω

Corto Maltese έγραψε:Και φυσικά όταν έδιναν κινητήρες σε άλλους δεν τους έλεγαν "Εκουμε γκι ένα γκουμπάγκι μπου αν το μπαντήζεις πας ζαν μπύραβλος, αλλά αν ντεις μπροζτά σου Μετσέντες αμπαγκορέβεται να το μπατήζεις"

+ δε σας λέμε απο τι εγκαταλείψαμε / δε λέμε ότι δε φτιάχνουμε εμείς τους κινητήρες αλλά η Ilmor φταίει γιατί δεν είναι και ακριβώς in factory.... (για να θυμηθούμε και τα προ δεκαετίας περίπου)
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#46647 Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι απο κατασκευαστες τυπου Μερκ, Χοντα, Ρενο, BMW, Τοϊοτα, Αουντι πρεπει να προτιμω παραδοσιακα φαντασματα (τυπου Γουιλιαμς ή Ζαουμπερ), νεο-γκαραζιερηδες/παρταλια (τυπου Force India, Μαρουσια, Κατερχαμ) ή ψευδεπιγραφες "ιστορικες" φιρμες τυπου Και-καλα-Λοτους, και-καλα-Μπραμπαμ (που ετοιμαζεται) κοκ. Επειδη ειναι στο DNA της F1??? Δηλ. η εισοδος BMW, Toyota, Honda, Mercedes ή ακομα και οι επενδυσεις σε γκαραζιερηδες απο RedBull ή Benetton ασχημα μας εκατσαν;

Το μελλον ειναι σταθεροι κανονισμοι, εγγυημενοι για ευλογο διαστημα ωστε να αξιζει η επενδυση, για να μπουν (και να μεινουν) κατασκευαστες. Ξερω οτι, οταν κανουν τη δουλεια τους ή αν χανουν συνεχομενα θα φυγουν, αλλα θα (πρεπει να μπορουν να) ερθουν αλλοι. Δηλαδη οι "παραδοσιακοι" δεν φευγουν; Μονο η ΜακΛαρεν και η Γουιλιαμς εχουν μεινει, αντε και η Ζαουμπερ.

Επισης αν ο γκαραζιερης ειναι μαγκας, ας φερει κατασκευαστη κινητηρα, οπως εκανε η ΜακΛαρεν. Ας παει πχ ο Φρανκ στη BMW και να της πει, ελατε εδω αγορια μου, να μπουμε στο ματι της Μερκεντε, να σας κανω μαγκες. Αν μεινει πελατακι της Μερτσεντες, ο ΤσεΤσε φταιει;

Τωρα αν θα μπει ηρωικα μονος του τυπου Τοϊοτα ή παρει ετοιμη την υποδομη τυπου BMW/Merc, λιγο με νοιαζει. Καπως πρεπει να ξεκινησει, αυτος ξερει καλυτερα πως τον βολευει. Οπως εγραψε και ο Silberpfeil φερνουν και λεφτα και κοσμο και τεχνογνωσια, δεν γινεται ξαφνικα το γκαραζακι κολοσσος.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#46657 Τα παραπάνω posts είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα οπτική του θέματος "αντίληψη".

Όπως σωστά λέει ο kantoniou "καικαλάlotus"...
Η Toleman που έγινε Benetton, που έγινε Renault που έγινε Lotus που μπορεί να γίνει "Big Dick Racing" αν την αγοράσει ο Elton John.

Αντίστοιχα η Tyrrell που έγινε BAR, που έγινε Honda, που έγινε Brawn, που έγινε Μερκεντέ.
Όλα αυτά είναι απλά ένα όνομα, οπότε και τα περί τεχνογνωσίας της τάδε μάρκας που έχτισε κορυφαίο μονοθέσιο είναι παπάτζες ολκής για απογευματινή χώνεψη και ούτε.

Σαν κάτι |λογοκρισία| που διαβάζαμε πριν 3 χρόνια ότι η Pirelli δεν έχει την εμπειρία να φτιάξει λάστιχα επιδόσεων, γι αυτό και δεν άντεχαν πολύ τα ελαστικά της F1...

:help: :help: :help:

Επίσης και το ότι η Toyota μπήκε μόνη της και πήρε ένα μύδι είναι τελείως αδιάφορο και δεν συνεπάγεται κάτι θετικό.
Και η Stewart ξεκίνησε από το μηδέν και σε 2 χρόνια χτύπησε νίκη (και αν δεν έμπαιναν στη μέση οι Ράχαλες και οι Ρούχλες, ουδείς ξέρει τι θα γινόταν).
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#46666 Φυσικά και δε συνεπάγεται τίποτα θετικό για την Τουότα η αποτυχία της, αλλά συνεπαγεται τρελή μούφα να μιλάς για παράδοση, για υπεροχή, για πίπες κατσαρές, όταν η εμπλοκή σου είναι στο επίπεδο του Ματεσιτζ δηλαδή "ο χώνων χρήμα". Τη στιγμή που η χαρά του αγρότη δοκίμασε μόνη της, το περήφανο αστέρι μπήκε στην ουσία σαν σπόνσορας. Aυτό θα έπρεπε να λέει κάτι και να διδάσκει σεμνότητα αν μύτη άλλο.

Επίσης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η Μερκ έχει συμμετάσχει σε καμμιά 25αριά πρωταθλήματα Φ1. Τα 20+ έμεινε με άδιεα χέρια. Αρα τα "μένει όσο νικάει και φεύγει δεν την πολυνοιάζει κλπ" είναι για τα δελτία τύπου και όσους τα τρώνε.

Καντονίου ούτε θα δώσουν ούτε θα στερήσουν πρεστίζ οι διάφοροι κατασκευαστες ταξί στη Φ1, περαστικοί είναι και ως τέτοιους τους αντιμετωπίζω. Ας μπούνε και όλοι. Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα αφήσει ιστορία. 12 σήκωσε η Ρενό, θρυλος των ράλι η Σουμπαρού, νίκες φέτος η Λάντα. Γιατί να μπει η Audi και όχι η Κία; Τι διαφορά θα κάνει;
Άβαταρ μέλους
By Silberpfeil
Gilles_27 έγραψε:Δεν είναι η Ferrari το θέμα μας (καλά, δικό σου μπορεί και να είναι αν κρίνω απο την τελευταία φωτό)
Το σπορ έχει χαρακτήρα και οι Γερμαναραίοι (όπως φαίνεται απο τα σχόλια του γέρου αφεντικού τους, και όπως μhttp://www.petrolheads.gr/posting.php?mode=quote&f=5&t=14&p=46642#ας διαβεβαιώνεις κι εσύ) τον έχουν χεσμένο.

Επίσης... το αν θα πουλήσουν +170% (pun intended) οι S2250Hybrid δεν μπορεί να απασχολεί οποιονδήποτε ασχολείται με F1.

Οκ, εσύ ασχολείσαι με τη φίρμα. Αλλά μη μου λες τι είναι καλύτερο για το σπορ, γιατι κι εγώ μετά θα σου πω να είχαμε Lotus (κανονική, όχι τα απομεινάρια της Toleman) + Renault + Brabham + Cooper ξέρω 'γω

Corto Maltese έγραψε:Και φυσικά όταν έδιναν κινητήρες σε άλλους δεν τους έλεγαν "Εκουμε γκι ένα γκουμπάγκι μπου αν το μπαντήζεις πας ζαν μπύραβλος, αλλά αν ντεις μπροζτά σου Μετσέντες αμπαγκορέβεται να το μπατήζεις"

+ δε σας λέμε απο τι εγκαταλείψαμε / δε λέμε ότι δε φτιάχνουμε εμείς τους κινητήρες αλλά η Ilmor φταίει γιατί δεν είναι και ακριβώς in factory.... (για να θυμηθούμε και τα προ δεκαετίας περίπου)

Πρόσεχε γιατί Μαλτεζιάζεις...
Και για να στο εξηγήσω, άσε την λιμουζίνα και σκέψου την AMG που στο κάτω κάτω ο κλάδος της Mercedes-AMG διευθύνει την ομάδα της F1 και όχι η Mercedes-Benz (S400 Hybrid).
Πάλι καλά που δεν πήρες την Maybach για παράδειγμα.
Δηλαδή η Elise είναι πιο κοντά στο πνεύμα της F1 από ότι η AMG GT ή η SL63;

Η από πάνω φώτο μπήκε γιατί ο Corto έκανε τον Γιαννάκη της γειτονιάς μου - "ο πατέρας μου έχει καλύτερο αυτοκίνητο" - και ήθελα να του ευχηθώ για το 2015. :s_cool .

Όταν λες για χαρακτήρα της F1 ο οποίος δεν κολλάει με τους Γερμαναραίους θα ήθελες να μου το εξηγήσεις σε παρακαλώ;
Αναγνωρίζω ότι ονόματα όπως Ferrari, McLaren, Williams είναι αλληλένδετα με την F1 αλλά από εκεί και πέρα τι; Δηλαδή δικαίωμα εισόδου έχουν μόνο κάτι πέμπτο-έκτοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα για να μην μας χαλάνε και την πιάτσα;
Μέχρι τώρα θεωρούσα δεδομένο ότι οι άνθρωποι που βλέπουν F1 θα ήθελαν μία μεγαλύτερη συμμετοχή από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και μάλιστα από μάρκες με αγωνιστικό DNA και γκάμα μοντέλων...
Και επιμένω στην άποψη ότι μία είσοδος της AUDI είναι πολύ καλύτερη για την F1, από μία Force India, μία νέα Brabham ή ακόμη-ακόμη από μία Williams που υπακούει σαν σκυλάκι τον υπάλληλο του υπαλλήλου του μαστοριού από την Στουτγκάρδη, σύμφωνα με εσένα.
Όπως επίσης θεωρώ πολύ σωστό αυτό που αναφέρει ο kantoniou
To μέλλον είναι σταθεροι κανονισμοι, εγγυημενοι για ευλογο διαστημα ωστε να αξιζει η επενδυση, για να μπουν (και να μεινουν) κατασκευαστες. Ξερω οτι, οταν κανουν τη δουλεια τους ή αν χανουν συνεχομενα θα φυγουν, αλλα θα (πρεπει να μπορουν να) ερθουν αλλοι.

EDDIE_147 έγραψε:Όλα αυτά είναι απλά ένα όνομα, οπότε και τα περί τεχνογνωσίας της τάδε μάρκας που έχτισε κορυφαίο μονοθέσιο είναι παπάτζες ολκής για απογευματινή χώνεψη και ούτε.

Σε μεγάλο βαθμό ναι αλλά υπάρχει κάποια σχέση κυρίως από την F1 με κατεύθυνση τον δρόμο. Με άλλα λόγια τεχνογνωσία που προέκυψε από την F1 ίσως χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία ή την εξέλιξη αυτοκινήτων δρόμου.

EDDIE_147 έγραψε:Επίσης και το ότι η Toyota μπήκε μόνη της και πήρε ένα μύδι είναι τελείως αδιάφορο και δεν συνεπάγεται κάτι θετικό.

Ακριβώς! Αυτό ξέχασα να το αναφέρω. Αλλά με πιάνει απελπισία όταν εξηγώ τα αυτονόητα στον Corto.
Τελευταία επεξεργασία από Silberpfeil και 02 Δεκ 2014, 23:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By ripper
kantoniou έγραψε:Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι απο κατασκευαστες τυπου Μερκ, Χοντα, Ρενο, BMW, Τοϊοτα, Αουντι πρεπει να προτιμω...

Προφανώς προτιμούμε συνδυασμό και των δύο.
Το θέμα είναι ότι ιδανικά έχουμε 12 ομάδες. Πόσους κατασκευαστές να έχεις ακόμα και σε ιδανικές περιπτώσεις; Άντε να έχεις 3 (τώρα έχουμε 1).
Χρειάζεσαι ακόμα 9 ομάδες και αναγκαστικά θα είναι αυτές που περιγράφεις παραπάνω διότι μόνο αυτές μένουν και όταν χάνουν (όσο αντέχουν).
Έχουμε 3 που θα είναι πάντα εδώ όσο θα υπάρχουν (με επιφύλαξη για την Ferrari) και την Red Bull που πάει να γίνει η τέταρτη (θα μείνει όμως αν χάνει συνεχώς για μια πενταετία πχ;).

Οπότε για μένα βεβαίως και θέλουμε τους κατασκευαστές, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερες Sauber, Lotus και Force India.

silberpfeil έγραψε:Και επιμένω στην άποψη ότι μία είσοδος της AUDI είναι πολύ καλύτερη για την F1, από μία Force India, μία νέα Brabham ή ακόμη-ακόμη από μία Williams που υπακούει σαν σκυλάκι τον υπάλληλο του υπαλλήλου του μαστοριού από την Στουτγκάρδη, σύμφωνα με εσένα

Είναι καλύτερο δώρο, άλλα θα στο πάρουν σύντομα πίσω. Οπότε θα προτιμήσω την Force India με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε συνθήκες που θα μπορούν να διατηρήσουν τους "μικρούς". Καλά για Williams δεν συζητάμε, η απώλεια τέτοιας ομάδας θα είναι σοβαρότατο πλήγμα για την F1.
Τελευταία επεξεργασία από ripper και 02 Δεκ 2014, 23:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Σε μεγάλο βαθμό ναι αλλά υπάρχει κάποια σχέση κυρίως από την F1 με κατεύθυνση τον δρόμο. Με άλλα λόγια τεχνογνωσία που προέκυψε από την F1 ίσως χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία ή την εξέλιξη αυτοκινήτων δρόμου.

Παράδειγμα:
Εν έτει 1995-6 η Renault είχε τον καλύτερο κινητήρα στην F1.
H Honda συμμετείχε με κάτι προϊστορικά μοτέρ που φρεσκάριζε ο Mugen.
Η δε Alfa Romeo είχε να συμμετάσχει 10 χρόνια.

Είχε η Renault στα αμάξια δρόμου (έβγαλα έξω Ferrari για να μη μαλακιζόμαστε), ανώτερη τεχνολογία από τις προαναφερθείσες μάρκες;
Όχι.

Το ότι η Mecachrome (εξειδικευμένη εταιρεία που έφτιαχνε κινητήρες F1 για λογαριασμό του brand Renault) έφτιαχνε τον καλύτερο κινητήρα τη δεδομένη στιγμή δεν είχε ΚΑΜΙΑ σχέση με την τεχνογνωσία της Renault σε μοντέλα δρόμου.

Σταδιακά, υπάρχει μια ροή τεχνολογίας από την F1 σε μοντέλα δρόμου αλλά αυτή:
- βασίζεται σε μαρκετινίστικη λογική
- ελάχιστη σχέση έχει ανά περίπτωση μάρκας