Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

1
11%
0
N/A
1
11%
2
22%
2
22%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
3
33%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
George_Prix έγραψε:Γιατι αυτη η "κλεψια" θεωρειται δεδομενη απ' ολες τις ομαδες. Το ζητουμενο ειναι να περνανε τα τεστς ακαμψιας εν σταση κι οταν τα μονοθεσια βρισκονται σε κινηση να καμπτονται κατα το δοκουν οι αεροτομες.

Ακριβώς όπως τα λες απλά όχι.
https://www.fia.com/multimedia/publicat ... ed-6032020
https://www.fia.com/sites/default/files ... -12-16.pdf
Τα αφήνω αυτά εδώ. Πάμε πάλι σε συζητήσεις 120%
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
JasonLouk έγραψε:
George_Prix έγραψε:Γιατι αυτη η "κλεψια" θεωρειται δεδομενη απ' ολες τις ομαδες. Το ζητουμενο ειναι να περνανε τα τεστς ακαμψιας εν σταση κι οταν τα μονοθεσια βρισκονται σε κινηση να καμπτονται κατα το δοκουν οι αεροτομες.

Ακριβώς όπως τα λες απλά όχι.
https://www.fia.com/multimedia/publicat ... ed-6032020
https://www.fia.com/sites/default/files ... -12-16.pdf
Τα αφήνω αυτά εδώ. Πάμε πάλι σε συζητήσεις 120%

Ευχαριστουμε για την παραθεση του κανονισμου, αλλα βαριεμαι να τον διαβασω ολο. Αν εχει καποιο συγκεκριμενο σημειο που θα επρεπε να προσεξουμε, καλα θα ηταν να το επισημανεις. Αν δηλαδη βρηκανε τροπο με αυτες τις βουλες που βαλανε να κοψουν μια για παντα τις κλεψιες κτλ...

Με τι διαφωνεις πανω σε αυτο που ειπα δεν το καταλαβα ομως... Και παλιοτερα το ιδιο τροπαρι ειχαμε με τη Ρεντ Μπουλ. Περνουσε τα τεστς (εν σταση) κι οι αεροτομες τους ηταν ευκαμπτες μεσα στον αγωνα. Οποιες αλλαγες και να κανουν στα τεστς, οι ομαδες προσπαθουνε να βρουνε τροπο να τα "ξεγελανε" οταν το μονοθεσιο κινειται με 300 κμ/ω. Τωρα παλι αρχισε να μιλαει (ορθα) για ευκαμπτες αεροτομες η Μερσεντες κι ο Χορνερ απαντησε κουλαριστος "οτι και να λεει ο Τοττος, το μονοθεσιο μας περασε τα τεστς". Και δε μπορουσε να του πει κανενας κουβεντα. Απλα μιλησαν ολοι για νεα αλλαγη στα τεστς.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#713083 Καθως περιμενω την απαντηση του Τζεισον γιατι πραγματικα με ενδιαφερει να μαθω τι καταλαβα/ειπα λαθος, θα σταθω σε ενα ακομα θεματακι που βασανιζει το φορουμ εδω και καιρο.

Αυτο με το 107% ή 110% ή μεχρι και το ρεκορ του 120% που διαβαζουμε κατα καιρους ειρωνικα. Ειλικρινα δεν ξερω απο ποιο τρολλ ή απο ποιον ημιμαθη ξεκινησε αυτο, αλλα εχει καταντησει γελοιο, γιατι ποτε κανενας δεν ειπε οτι ο Μαξ (ή καποιος αλλος οδηγος) παιρνει το 100% + κατι παραπανω απο αυτο που μπορει να δωσει το μονοθεσιο.

Λεμε για παραδειγμα, οτι οι 100 καλυτεροι οδηγοι του κοσμου οδηγουνε απο 100 γυρους το ιδιο μονοθεσιο. Σαν καλυτερο γυρο δεν παιρνουμε καν τον καλυτερο που εκανε ενας οδηγος, αλλα προσθετουμε τα καλυτερα μικροσεκτορς και βγαζουμε τον καλυτερο θεωρητικο γυρο του μονοθεσιου (το 100% που λεμε), αν πιασουν ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ στο γυρο.

Κανουμε το ιδιο με τη Μερσεντες και με τη Φερραρι.
Ο απολυτος χρονος με τη Μερσεντες ειναι 100 δευτερολεπτα (1:40:000)
Ο απολυτος χρονος με τη Φερραρι ειναι 100 δευτερολεπτα και 400 χιλιοστα (1:40:400)

Πιανει λοιπον ο Λεκλερκ το μονοθεσιο και καταφερνει να κανει ενα χρονο 0.5% αργοτερο απο τον ταχυτερο δυνατο που μπορει να βγαλει η Φερραρι, οποτε 100.902 δευτερολεπτα (1:40:902)
Μπαινει και ο Μποττας στην ταχυτερη Μερσεντες και το καλυτερο που μπορει να κανει, ειναι χρονος 1% αργοτερος απο το 100% που θεωρητικα μπορει να βγαλει το μονοθεσιο. Δηλαδη 101 δευτερολεπτα (1:41:000)

Με αυτον τον απλο τροπο, καταλαβαμε οτι μπορει ο Λεκλερκ με μονοθεσιο 4 δεκατα το γυρο αργοτερο, να ριχνει 1 δεκατο στο γυρο στο Μποττας οδηγωντας καλυτερα απο το Φινλανδο. Τωρα αν καποιος ειναι τοσο ανοητος ή ημιμαθης ή τρολλ και σε αυτο το απλο παραδειγμα πει "χαχαχα 120% πηγε ο δικος σου παλι" εχει θεματακι που πρεπει να το κοιταξει.

Κι επειδη δεν εχω καμια διαθεση κοντρας με κανεναν, στο παραδειγμα δεν εβαλα καν Μαξ-Λουη. Εβαλα 2 οδηγους που πιστευω οτι θα μπορουσαν να κανουν αυτο το παραδειγμα πραγματικοτητα με βαση την εικονα που εχω σχηματισει στο μυαλο μου για τις οδηγικες τους δυνατοτητες. Δηλαδη ενας πολυ καλος οδηγος σαν το Λεκλερκ, να οδηγησει λιγο καλυτερα και να κερδισει καποιον αλλον σαν το Μποττας με λιγο καλυτερο μονοθεσιο.

Τελος να τονισω οτι δεν ξερω (οπως και κανενας μας) το πραγματικα απολυτο 100% του καθε μονοθεσιου. Εγω ειπα οτι στους πρωτους αγωνες θεωρω οτι ηταν ελαφρως καλυτερη η Μερσεντες και στους 2 τελευταιους ελαφρως καλυτερη η Ρεντ Μπουλ. Καποιος αλλος μπορει να πει οτι κατα την αποψη του η Ρεντ Μπουλ ειναι απο ελαφρως εως πολυ καλυτερη σε ολους τους αγωνες. Σεβαστες ολες οι αποψεις... Το τρολλαρισμα κι ειδικα οταν δεν ειναι εξυπνο ριχνει το επιπεδο :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By Mclaren-Queen
George_Prix έγραψε:Ειλικρινα δεν ξερω απο ποιο τρολλ ή απο ποιον ημιμαθη ξεκινησε αυτο, αλλα εχει καταντησει γελοιο

George_Prix έγραψε:Τωρα αν καποιος ειναι τοσο ανοητος ή ημιμαθης ή τρολλ και σε αυτο το απλο παραδειγμα πει "χαχαχα 120% πηγε ο δικος σου παλι" εχει θεματακι που πρεπει να το κοιταξει.

https://www.planetf1.com/uncategorized/ ... 0-percent/

Για εντός forum χρήστες βαριέμαι να ψαχνω ποστ 10ετίας αλλά από μνήμης θα σου πω ότι η καμπάνα μάλλον βαράει για τον φίλο σου το Γιώργο :lol:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Mclaren-Queen έγραψε:
George_Prix έγραψε:Ειλικρινα δεν ξερω απο ποιο τρολλ ή απο ποιον ημιμαθη ξεκινησε αυτο, αλλα εχει καταντησει γελοιο

George_Prix έγραψε:Τωρα αν καποιος ειναι τοσο ανοητος ή ημιμαθης ή τρολλ και σε αυτο το απλο παραδειγμα πει "χαχαχα 120% πηγε ο δικος σου παλι" εχει θεματακι που πρεπει να το κοιταξει.

Για εντός forum χρήστες βαριέμαι να ψαχνω ποστ 10ετίας αλλά από μνήμης θα σου πω ότι η καμπάνα μάλλον βαράει για τον φίλο σου το Γιώργο :lol:

Καλα το λινκ δε μου λεει τιποτα. Εχουμε δει απειρες φορες τετοια μαργαριταρια εντοπια κι εισαγομενα :lol:

Προσωπικα μπορει να εχω πει για διαφορους οδηγους "το ξεζουμαει", "εκανε χωνι τον ομοσταβλο" ή κατι παρομοιο. Εδω και 3 χρονια που ειμαι στο φορουμ ειλικρινα δε θυμαμαι κι ο Γιωργος να εχει πει κατι για οδηγηση στο 120% κτλ...
Στη ζωη μου κι εγω εχω πει 1.000.000% (παντα ηθελα να γινω εκατομμυριουχος :s_tongue ) για αλλα θεματα θελοντας να δωσω εμφαση, ενω ξερω οτι δεν ισχυει κατι τετοιο. Αλλα ακομα και να το ειπε σα σχημα λογου καποιος πριν απο χρονια ή στα σοβαρα καποιος που δεν καταλαβαινε ακριβως τι εστι αυτο που λεει, ειναι τραγικο να το βλεπεις μεχρι σημερα σε καθε τοπικο, σαν αποδειξη της αναξιοπιστιας του συνομιλητη (που στην περιπτωση μου δεν το εχω πει και ποτε!!!).

Τεσπα... Απλα ηθελα να δουμε με αριθμητικη του δημοτικου, οτι ακομα και σ' αυτο το κορυφαιο επιπεδο, ακομα κι αν το μονοθεσιο ειναι (δυστυχως) αυτο που κατα βαση δινει τιτλους, ενας καλος οδηγος μπορει να κανει τη διαφορα. Ποιος ειναι ο καλος για τον καθεναν απο εμας, ειναι αλλο θεμα :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By Mclaren-Queen
George_Prix έγραψε:
Mclaren-Queen έγραψε:

Καλα το λινκ δε μου λεει τιποτα. Εχουμε δει απειρες φορες τετοια μαργαριταρια εντοπια κι εισαγομενα :lol:

Προσωπικα μπορει να εχω πει για διαφορους οδηγους "το ξεζουμαει", "εκανε χωνι τον ομοσταβλο" ή κατι παρομοιο. Εδω και 3 χρονια που ειμαι στο φορουμ ειλικρινα δε θυμαμαι κι ο Γιωργος να εχει πει κατι για οδηγηση στο 120% κτλ...
Στη ζωη μου κι εγω εχω πει 1.000.000% (παντα ηθελα να γινω εκατομμυριουχος :s_tongue ) για αλλα θεματα θελοντας να δωσω εμφαση, ενω ξερω οτι δεν ισχυει κατι τετοιο. Αλλα ακομα και να το ειπε σα σχημα λογου καποιος πριν απο χρονια ή στα σοβαρα καποιος που δεν καταλαβαινε ακριβως τι εστι αυτο που λεει, ειναι τραγικο να το βλεπεις μεχρι σημερα σε καθε τοπικο, σαν αποδειξη της αναξιοπιστιας του συνομιλητη (που στην περιπτωση μου δεν το εχω πει και ποτε!!!).

Τεσπα... Απλα ηθελα να δουμε με αριθμητικη του δημοτικου, οτι ακομα και σ' αυτο το κορυφαιο επιπεδο, ακομα κι αν το μονοθεσιο ειναι (δυστυχως) αυτο που κατα βαση δινει τιτλους, ενας καλος οδηγος μπορει να κανει τη διαφορα. Ποιος ειναι ο καλος για τον καθεναν απο εμας, ειναι αλλο θεμα :s_whiteflag

Το link λεει ότι ο ημιμαθής/τρόλλ είναι ο ίδιος ο Αλόνσο. Το βαλα για να απαντήσω, εννοείται ότι υπάρχουν άπειρα αντίστοιχα. Κάποια όμως επιβιώνουν και ακολουθούν για καιρό όποιον τα πετάει. Δίκαιο/άδικο δεν έχει σημασία.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#713204 Παιδια μην τρελαθουμε τωρα,
Εκφραση για να δωσουμε εμφαση ειναι.
Άβαταρ μέλους
By Mclaren-Queen
Geo f1 έγραψε:Παιδια μην τρελαθουμε τωρα,
Εκφραση για να δωσουμε εμφαση ειναι.

Ισχύει. Απλώς, το ημιμαθής/τρολλ που πήγαινε προς τον εμπνευστή του 120% ο οποίος είναι ο Αλόνσο και ίσως κι εσύ ήταν πολύ καλό για να το αφήσω ασχολίαστο :s_biggrin
:s_roses
Άβαταρ μέλους
By ripper
#713220 Η αλήθεια να λέγεται.
170% έλεγε πάντα ο Geo.
Στην McLaren ξέχασε το κατοστάρι και ήρθε με το 70 μόνο :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Mclaren-Queen έγραψε:
George_Prix έγραψε:
Mclaren-Queen έγραψε:

Το link λεει ότι ο ημιμαθής/τρόλλ είναι ο ίδιος ο Αλόνσο. Το βαλα για να απαντήσω, εννοείται ότι υπάρχουν άπειρα αντίστοιχα. Κάποια όμως επιβιώνουν και ακολουθούν για καιρό όποιον τα πετάει. Δίκαιο/άδικο δεν έχει σημασία.

Λογικα πραγματα φιλε... Ολα αυτα τα παιδακια τρεχανε στις πιστες ανα τον κοσμο και πολυ αμφιβαλω αν (και πως) τελειωσαν το σχολειο. Πιθανοτατα αμορφωτα παιδακια ειναι οι περισσοτεροι.

Μια |λογοκρισία| που ειπε ο Αλονσο (αν το ειπε κυριολεκτικα) κι ο καθε Αλονσο, δε θα επρεπε να χρησιμοποιειται σαν το βασικο επιχειρημα εναντια σε χρηστες που δεν ασπαζονται καν τα λεγομενα του Αλονσο. Αν ψαξεις δηλαδη τις τελευταιες 2 εβδομαδες, μπορεις να δεις και καμια 10αρια ποστς με το "αστειο" των 101%+ακηδων :lol:

Δειχνει απλα αδυναμια για πολιτισμενη συζητηση ή δειχνει ελειψη επιχειρηματων και πεταγμα της μπαλας στην εξεδρα!
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
ripper έγραψε:Η αλήθεια να λέγεται.
170% έλεγε πάντα ο Geo.
Έπρεπε να είχατε 2 stoffel τότε να δω τι θα λεγατε

.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
Geo f1 έγραψε:
ripper έγραψε:Η αλήθεια να λέγεται.
170% έλεγε πάντα ο Geo.
Έπρεπε να είχατε 2 stoffel τότε να δω τι θα λεγατε

.
Κοίτα, δεν λέω ότι σχετίζεται (ή μάλλον, σχετίζεται με την κατάρα που φαίνεται να κουβαλάει ο Αλόνσο μετά το 2007) αλλά τα γεγονότα λένε ότι η ομάδα βελτιώθηκε αρκετά μετά τη φυγή του. Συγκυριακό ή όχι, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα

Ίσως βέβαια να φαίνεται τώρα η επίδραση που είχε στην εξέλιξη του μονοθεσίου, όπως και τα 3 χρόνια του Σούμι στην τωρινή δυναστία της Μερσεντέ…

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
BARHonda έγραψε:...ή μάλλον, σχετίζεται με την κατάρα που φαίνεται να κουβαλάει ο Αλόνσο μετά το 2007...

Δεν υπαρχει καταρα φιλε. Απλα πληρωσε τις λανθασμενες επιλογες του και τις λανθασμενες κινησεις του στο παρασκηνιο των αγωνων. Ας προσεχε...