- 14 Ιουν 2021, 09:07
Καθως περιμενω την απαντηση του Τζεισον γιατι πραγματικα με ενδιαφερει να μαθω τι καταλαβα/ειπα λαθος, θα σταθω σε ενα ακομα θεματακι που βασανιζει το φορουμ εδω και καιρο.
Αυτο με το 107% ή 110% ή μεχρι και το ρεκορ του 120% που διαβαζουμε κατα καιρους ειρωνικα. Ειλικρινα δεν ξερω απο ποιο τρολλ ή απο ποιον ημιμαθη ξεκινησε αυτο, αλλα εχει καταντησει γελοιο, γιατι ποτε κανενας δεν ειπε οτι ο Μαξ (ή καποιος αλλος οδηγος) παιρνει το 100% + κατι παραπανω απο αυτο που μπορει να δωσει το μονοθεσιο.
Λεμε για παραδειγμα, οτι οι 100 καλυτεροι οδηγοι του κοσμου οδηγουνε απο 100 γυρους το ιδιο μονοθεσιο. Σαν καλυτερο γυρο δεν παιρνουμε καν τον καλυτερο που εκανε ενας οδηγος, αλλα προσθετουμε τα καλυτερα μικροσεκτορς και βγαζουμε τον καλυτερο θεωρητικο γυρο του μονοθεσιου (το 100% που λεμε), αν πιασουν ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ στο γυρο.
Κανουμε το ιδιο με τη Μερσεντες και με τη Φερραρι.
Ο απολυτος χρονος με τη Μερσεντες ειναι 100 δευτερολεπτα (1:40:000)
Ο απολυτος χρονος με τη Φερραρι ειναι 100 δευτερολεπτα και 400 χιλιοστα (1:40:400)
Πιανει λοιπον ο Λεκλερκ το μονοθεσιο και καταφερνει να κανει ενα χρονο 0.5% αργοτερο απο τον ταχυτερο δυνατο που μπορει να βγαλει η Φερραρι, οποτε 100.902 δευτερολεπτα (1:40:902)
Μπαινει και ο Μποττας στην ταχυτερη Μερσεντες και το καλυτερο που μπορει να κανει, ειναι χρονος 1% αργοτερος απο το 100% που θεωρητικα μπορει να βγαλει το μονοθεσιο. Δηλαδη 101 δευτερολεπτα (1:41:000)
Με αυτον τον απλο τροπο, καταλαβαμε οτι μπορει ο Λεκλερκ με μονοθεσιο 4 δεκατα το γυρο αργοτερο, να ριχνει 1 δεκατο στο γυρο στο Μποττας οδηγωντας καλυτερα απο το Φινλανδο. Τωρα αν καποιος ειναι τοσο ανοητος ή ημιμαθης ή τρολλ και σε αυτο το απλο παραδειγμα πει "χαχαχα 120% πηγε ο δικος σου παλι" εχει θεματακι που πρεπει να το κοιταξει.
Κι επειδη δεν εχω καμια διαθεση κοντρας με κανεναν, στο παραδειγμα δεν εβαλα καν Μαξ-Λουη. Εβαλα 2 οδηγους που πιστευω οτι θα μπορουσαν να κανουν αυτο το παραδειγμα πραγματικοτητα με βαση την εικονα που εχω σχηματισει στο μυαλο μου για τις οδηγικες τους δυνατοτητες. Δηλαδη ενας πολυ καλος οδηγος σαν το Λεκλερκ, να οδηγησει λιγο καλυτερα και να κερδισει καποιον αλλον σαν το Μποττας με λιγο καλυτερο μονοθεσιο.
Τελος να τονισω οτι δεν ξερω (οπως και κανενας μας) το πραγματικα απολυτο 100% του καθε μονοθεσιου. Εγω ειπα οτι στους πρωτους αγωνες θεωρω οτι ηταν ελαφρως καλυτερη η Μερσεντες και στους 2 τελευταιους ελαφρως καλυτερη η Ρεντ Μπουλ. Καποιος αλλος μπορει να πει οτι κατα την αποψη του η Ρεντ Μπουλ ειναι απο ελαφρως εως πολυ καλυτερη σε ολους τους αγωνες. Σεβαστες ολες οι αποψεις... Το τρολλαρισμα κι ειδικα οταν δεν ειναι εξυπνο ριχνει το επιπεδο