- 06 Οκτ 2014, 01:36
το έχω σχολιάσει ήδη........
το μεγάλο πρόβλημα της ferrari είναι το ρωμαϊκό χάος σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο,που δεν μπορεί να διορθωθεί, αφού κανένας σοβαρός τεχνικός δεν επιθυμεί να δουλέψει στο Maranello,ενώ από την άλλη τα γραφεία των αγγλικών ομάδων έχουν γεμίσει με βιογραφικά τεχνικών που δούλευαν υπό το Marmorini.
Mα ποιός Allison και νίκες το 15;Κοροϊδευόμαστε;Το progetto 666 είναι ωραίο και έτοιμο ήδη δια χειρός Τομπαζη και ο Allison θα τρέχει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα............ο Bell που τον είχαν σίγουρο τους έφτυσε και οι μόνες τους μεταγραφές είναι ο Casanova από τη Lotus και o Zimmerman από την AMG............
τον Alo σχεδίαζαν εδώ και καιρό να τον οδηγήσουν σε οικειοθελή αποχώρηση και δεν είναι τυχαίο το κρεσέντο δηλώσεων του Mattiacci,που κάνει τη βρώμικη δουλειά του Marchionne (o Alo είναι ο καλύτερος του grid-o Alo είναι από τους καλύτερους του grid-το Νο1 στη ferrari είμαι εγώ!!!!!!!).
Ο Alo δεν τους ήταν βολικός πια γιατί είχε άποψη (διαμαρτυρήθηκε για όλες τις παραχωρήσεις που έκανε αυτά τα χρόνια η ομάδα χάριν της ασφάλειας και του περιορισμού των εξόδων........και όλως τυχαίως έβλαπταν μόνο τη ferrari)και γιατί μπουχτισμένος απο τις υποσχέσεις LCdM για αλλαγές και προσλήψεις τεχνικών με ονοματεπώνυμο,ζήτησε για να μείνει δεσμευτικές για την ομάδα τεχνικές διαβεβαιώσεις....που βέβαια δεν μπορούν να του παρέξουν. Το ζήτημα των οικονομικών απαιτήσεων που ο φιλικός στο Torino τύπος έβγαλε στη φόρα (πριμ κατάκτησης πρωταθλήματος) δεν προτάχθηκε (ευτυχώς υπάρχουν ανεξάρτητες φωνές του Terruzzi του automoto κλπ που επιτέλους μας είπαν την αλήθεια)...........κάτι λογικό,αφού τον Alo τον ενδιαφέρει πρωτίστως η διάκριση και όχι το χρήμα (που έτσι και αλλιώς τον περιμένει ζεστό ζεστό στη Honda).
o μοναδικός λόγος που δεν τους είναι πλέον βολικός ο ισπανός είναι ότι δεν μπορούν να του χρεώσουν στις παραξενιές του την αποτυχία και του επόμενου μονοθεσίου ,ούτε να ανέχονται να τους ξεφτιλιζει με τις επιδόσεις του ανα 15νθημερο....αντιθέτως είναι πιο εύκολο να χρεώσουν το νιοστό αγωνιστικό flop στην........... προσαρμογή του νέου πιλότου στο περιβάλλον εργασίας.
Πώς έλυσαν το πρόβλημα;Απλά.Με κορυφαίο όνομα στην πίστα και από πίσω............. η γύμνια (δεν μπορείς να αγοράζεις κάθε τρεις και λίγο από μια Benetton και να την βάφεις κόκκινη).Μόλις ο Seb έφαγε τις πρώτες καρπαζιές από τον Ric τον φώναξε ο γερό Μάρκος και του είπε:κοίτα παιδί μου σε θέλουμε μαζί μας,αλλά δεν μπορείς να παίρνεις 16 μπιφτέκια το χρόνο εσύ και το Νο 1 μόνο 1..............κατέβασε τις απαιτήσεις σου στο μισό........και εδώ είμαστε.Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά και ο Seb βρήκε καταφύγιο στο Μaranello...........και βλάκας δεν είναι να μην ξέρει τι τον περιμένει..........αλλά έχει την πολυτέλεια χρόνου να περιμένει την αναγέννηση.Πότε;Σε μια πενταετία λέω εγώ..........και βλέπουμε.........wait and see και μακάρι να βγω ψεύτης.........
Δεν μπορώ να πω όμως ότι δεν χάρηκα που απαλλάχθηκε ο ισπανός από το μαρτύριο του............και ας κάτσει και ένα χρόνο σπίτι του......ή ας σηκώσει το σταυρό του μαρτυρίου της honda........τουλάχιστον εκεί θα έχει κάτι να ελπίζει............